Mese a rezsiutalványok beváltásáról, ahogyan a kisnyugdíjas képzeli

Közzétéve ekkor: 2019 augusztus 24. 9:08

Ne örömködjél kedves olvasó, mert nem lesz vicces!

Az előző alkalommal azt ígértem, folytatom a rezsiutalványról szóló írásomat. Íme:

Szóval megjön a 3 x 3000 Ft-s utalványod vagy a 6 x 3000 Ft.  Igen, kérem, mert ugye minden nyugdíjasnak fog járni. Na most, azon szerencsések, akiknek él házastársuk ők ugye duplán lesznek jogosultak.

De nézzük a beváltás lehetőségeit! Ha nincs gázellátás a településen, az nem gáz, akkor még villanyra csak beváltható lesz, na de hogyan?

Ez nem Bözsi utalvány, hogy elmész a közértbe, és vásárolsz érte valami élelmiszert. Ezt szigorúan csak a rezsire költheted!

Most szakadjunk el attól, falun, városban vagy éppen tanyán élsz, ha csekken vagy átutalással fizettél eddig,  jön a nehézség. Igazolnod kéne valahogyan, hogy xy számú fogyasztási helyedre szeretnéd az utalványt beváltani. Itt már bibi lesz. Mondjuk él a férjed vagy a feleséged, és mind a ketten kaptok utalványt. De csak az egyikőtök nevén van a szolgáltatás. akkor mi lesz, elveszik? Hogyan fizetsz vele, mikor csekket kapsz? Te már nem tudsz bemenni a postára, így meghatalmazol majd valakit?  Persze, ha van posta éppen nálatok! Mert sok helyen nincs az országban. Hogyan igazolod, hogy te jogosult vagy pénz helyett utalvánnyal fizetni?

Rengetegen kapják a nyugdíjukat bankszámlára. Sokan élnek a csoportos befizetés lehetőségével. Ők vajon hogyan fizetnek majd? Beküldik a bankba az utalványt? Ki fogja ellenőrizni  a jogosultságot?

De nézzük a legrémesebb helyzetet! Nálatok nincs posta, nincs bankszámlád,  utazhatsz mondjuk 20-30 km-t a legközelebbi szolgáltató fiókba. Ott fizethetsz. Aztán bumlizhatsz vissza. Jön a tél, tényleg mesés lesz.                                                                                                   

Ismét valaki nagyon nagyot kaszál majd az utalványok nyomtatásával és kipostázásával. Hát nekik is élniük kell valamiből!

Szóval millió kérdőjel és egy jól időzített választások előtti beetetés. 

Lesz, aki  9000 forintot kap, lesz ahol 18000 forintnak örülhetnek.

Már aki örül.

Igen kérem, nem azért nincs bennem öröm, mert nincs szükségünk nekünk nyugdíjasoknak a különböző címeken adott akár a legkisebb támogatásra. Sajnos nagyon nagy szükségünk van rá. Mert évek óta csak kiegészítéseket kapunk, amik nem épülnek be a nyugdíjalapunkba. A pénz elértéktelenedett, elinflálódott minden szépen hangzó dicshimnusz ellenére is.  Nem robog ez a gazdaság, csak egyeseknek.

Nekünk marad a nehézség, az egyre nehezebb megélhetés.

Tudom, nagyon sokan fognak ennek a kicsinek is örülni. Én nem tudok felhőtlenül.

Úgy érzem, meg akarják venni a szavazatomat.

Hát az sem burgonyával, sem lejárt szavatosságú élelmiszerrel, de még rezsiutalvánnyal sem megvehető!

Várom, mit találnak ki, mert ez csak egy jól időzített reklám a gondoskodó kormányról, amely ilyen módon akarja megtartani a polgármestereit.

Szóval jó lenne minden nyugdíjasnak végig gondolni mit, hogyan és miért kap. Aztán majd októberben szavazzon lelkiismerete szerint! S közben gondolja végig, hogy az államtitkárok, azok helyettesei idén mekkora fizetésemelést kaptak. Elárulom, 30 %-ot. Mellette pedig pár kiválasztottnak már jár a 13. havi juttatás is. Ha eddig nem nézett utána, kérem most tegye meg! Ők havonta annyit kapnak, mit mi jó esetben 1 év alatt.

Jó elmélkedést kívánok!

2019. augusztus 23. Rosta Ágnes


Megosztás

13 hozzászólás

 • Éva says:

  Március 31-ig fel lehet használni,és átruházható !!!

 • Kovács János says:

  Ha neked nem tetszik add vissza. Látszik, hogy libsi szoci érzelmű vagy, az irigység beszél belőled. A rezsicsökkentésre is azt híreszteltétek, hogy a szavazatért megy. Amint látod az sem volt igaz, mert a mai napig megvan. Minden évben ad ez a kormány amennyit tud a gazdasági eredménynek megfelelően, pedig nincs minden évben szavazás. Jó lenne ha befejeznétek az áskálódást, ti többé úgysem kerültök a hatalom közelébe sem.

  • Ember says:

   Melyik részt tudod cáfolni? Ha ész érveket tudsz mondani, még megértenénk. Mi magyar nyugdíjas emberek!

   • Névtelen says:

    Igaz volt bizony a csökkentés nagy-nagy hazugság volt! Járjon utána. 1, felemelték az áfát 2, utána az árát 3, aztán adták a csökkentést és közben infláció is volt. Nos mit csökkentettek?

 • Babi says:

  No ési van a kártyás feltöltő órákkal?

 • Zsofi says:

  A legfrissebb magyar közlöny szerint aug.24. az utalvány nem névre szóló csak sorszáma van természetes személy fizetheti a számláját,ha kevesebb,mint az utalvány kp-t nem adnak,ha tübb a szla összege kp-vel pótolni kell.Zsof

 • Tibor says:

  ÉDESANYÁM ÖZVEGY ,BÁTYÁMAL EGY HÁZTARTÁSBAN ÉLNEK ,NYUGDIJAS Ő IS,SZÁMLÀK ÉDESANYÀN NEVÉN FUTNAK ,AKKOR MOST A BÁTYÁM MIRE FOGJA BEVÁLTANI ,NINCS GÁZ ,TÁVHŐS LAKÁSBAN LAKNAK ,KÉSZ TÉBOLYDA AZ EGÉSZ

 • Zsuzsa says:

  Szivemből szóltál, aki irtad a cikket. Nálunk 3 nyugdijas van.3×9 e ft. Ha most valaki irigykedne ez miatt, ne tegye. Gondozzuk a 95 éves apósomat. Én is e számlákkal rendelkezem, csak reménykedni tudok, hogy valahol el fogadják az utalványokat. Ezt a rezsiutalványt aki kitalálta, vele kéne megértetni, hogy pénzt kellett volna adni. Ennél még a Bözsi utalvány is jobb volt.

 • címzetes says:

  Zoli says! Ostobaságodnál, már csak a párthűséged a nagyobb. Ne légy nyugdíjas, azt kívánom!

 • Zoli says:

  Lángol belőle a politikai hovatartozás . Jó ! Tudom te pártsemleges vagy mint az összes kormány illetve Fidesz ellenes megszólaló !

 • Egy gondolkodó nyugdíjas says:

  Sajnos egyet kell értenem a cikkel. Nekem még pl. az is probléma, hogy családtagként fizetem a rám eső rezsiköltséget, vagyis még csak nem is házastárskénti probléma jelentkezik nálam. Talán elveszik az utalvány???
  Megjegyezném, hogy azt a költséget, melyek az utalványok elkészítése, kézbesítése kapcsán felmerülnek -gyanúm szerint ez az utalványok értékéhez képest is jelentős összeg – ésszerűbb lenne /az utalványok pénzben történő helyettesítésével együtt/ kp-ben fizetni. Kevesebb bonyodalmat és azt jelentené, hogy mindenki arra fordítsa, amiben támogatásra szorul. Ez lehet akár élelmiszer, vagy a fűtéshez kellő fa, stb. megvételéhez szükséges kiadáshoz történő hozzájárulás is.
  Érdekelne mi lesz azon utalványok sorsa, amit nem tudunk felhasználni a már felvetett okok miatt. Durván megfogalmazva, ki jár jól?????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés