Hogyan vegyük meg az önkormányzati választásokra a nyugdíjasokat és a

Közzétéve ekkor: 2019 augusztus 23. 14:21

közfoglalkoztatottakat? Így látja a kisnyugdíjas

Drága Honfitársaim!

Tudták? Választunk már megint. Hurrá, ilyenkor mindig leesik valami adomány! Most éppen azokra, akik a legrászorultabbak, és a leghülyébbnek nézett állampolgárok. Már bocsánatot kérek szépen mindenkitől, de ez a helyzet. Idős vagy, az egyenlő azzal is, hogy hülyének néznek. Közfoglalkoztatásban dolgozol, dettó, mert ugye azt feltételezik, csak alacsony iskolai végzettségű végezhet ilyen munkát.

Közfoglalkoztatásban ilyen kevesen még nem voltak ebben az országban, mióta kormányunk kitalálta ezt a kegyetlen és megalázó munkalehetőséget. Tavalyi adat szerint kb. 120 ezer fő. Vannak gazdagabb települések és városok, és szegények, ahol a polgármesterek döntenek – rájuk bízta a kormány -, hogy hány főt és milyen körülmények között foglalkoztathatnak. Senki se irigyelje tőlük azt az 54 ezer forintot, amit kapnak, már akik kapnak, mert itt a csavar.

“Gulyás Gergely  közölte: azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – és ez augusztus 1-jén is fennáll -, nettó 54 ezer forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek.”

No kérem, itt a feneség, ebben a mondatban. Mert ugye vannak részfoglalkoztatottak, és vannak a teljes munkaidőben foglalkoztatottak. Ők, utóbbiak biztosan megkapják az összeget, ami a jövedelmük kb. 65 %-a. Hogy a  többiekkel mi lesz, hát az majd kiderül a választások után.

Aztán nézzük a 3 x 3000 forintos rezsiutalványt. Miképpen lehet felhasználni, arról szó nem esett, de lényegtelen is. Hiszen a kisfogyasztó, itt az áramra gondolok nem fogyaszt havonta ennyit. Megint el fog veszni? Mert a Bözsi is elveszett, aki nem tudta pontosan, hogyan kell felhasználni. És a téli rezsitámogatást sem kapta meg sok ember azóta sem! Tehát itt is nagyon valószínű, hogy nem lehet majd úgy beváltani, ahogyan szeretnéd.

Bármennyire is szeretném folytatni, sajnos valami hiba történt, mondatonként jön fel a figyelmeztetés. Hoppá!

„Valami hiba történt. Igyekszünk mielőbb kijavítani. Esetleg próbáld újra.”

Így befejezem. Majd folytatom….

2019. augusztus 23. Rosta Ágnes

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés