Boldog képviselő úr ismét beleszaladt

Közzétéve ekkor: 2019 március 9. 14:10

Pásztor Gábor

Mármint a pofonba.

Úgy látszik, a téma vagy maga az érintett vonzza a közmondásokat. A múltkori szösszenetemet a „Ne szólj szám, nem fáj fejem” népi bölcsességgel kezdtem, arra utalva, hogy a fölösleges, meggondolatlan beszéd bonyodalmakat okozhat, és a meggondolatlan szavak visszaüthetnek kimondójukra.

Merthogy a következő történt: Január vége felé a képviselő úr  állítólagos helyi lakosok panaszára elugrott Törökszentmiklósra, a Templom utcába, ahol áldatlan állapotokat talált. Gyorsan fotókat is készíttetett, s megnyugtatta a panaszosokat, hogy intézkedik Markót Imre polgármesternél.

A miklósi Jobbik ezt erősen zokon vette, olyannyira, hogy néhányan átmentek Kétpóra, Boldog úr lakhelyére, s mintegy űberelve őt, több helyszínen a Templom utcaihoz hasonló fényképeket készítettek. S megjegyezték, talán jobb volna, ha a honatya előbb saját portája előtt seperne.

„Ne szólj szám …” – Boldog képviselő úr esete a törökszentmiklósi Jobbikkal            Pásztor Gábor A „Ne szólj szám, nem fáj fejem” közmondásnak többféle értelmezése is lehet, de alapvetően valami olyasmit jelent, hogy  sokszor jobb elkerülni a  a beszédet, mert az … 

Tovább olvasom

A mostani, újabb összecsapás kapcsán a „Más kárán tanul az okos”  közmondás jut az eszembe. A mondást természetszerűleg úgy kell tovább gondolni, hogy az átlagember a saját kárán tanul, a … pedig még azon se.

Boldog képviselő úr a januári eset kapcsán nem szűrte le, hogy jobb lenne nem kötözködni, nem a Jobbik vezette Törökszentmiklóson minden áron ütni akarni, mert az veszélyekkel járhat. Ismét elöntötte a hév, s most – természetesen ismét lakossági hívásra – a Dobos utcába látogatott el, ahol illegális szemétlerakót talált Természetesen itt is fotókkal örökítették meg a borzalmakat, s természetesen most is felszólította Markót Imre polgármestert, sürgősen tegyen rendet. ( Nagy felháborodásában, ahogy arra a Jobbik utal, elírhatta az utcanevet, amit azóta korrigált.)

A jobbik most sem menekült a hallgatásba, s szerényen megkérdezte, ismét nézzenek-e szét Kétpón.

Boldog képviselő úr valószínűleg megérezte a veszélyt, hogy szemetet esetleg Kétpón is találnak majd, s irányt váltott. De hát nem tanult saját korábbi kárán sem. Érthetetlen módon újra elővette a Templom utca ügyét, pedig egyszer már erre ráfizetett. Lehet, hogy a gyorsan felejtők típusába tartozik, vagy fel sem tűnt neki, hogy e téren egyszer már vereséget szenvedett.

 

A miklósi Jobbik is letett a szemét ügybeni Kétpóra való átruccanásról, helyette az utak állapotához kapcsolódva máshol csapott le Íme:

Telitalálat volt? Lehet, hogy nem, de találat mindenképpen.

Szemtől Szembe


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés