Viszontválasz Varga Mihály pénzügyminiszternek!

Közzétéve ekkor: 2022 november 8. 13:33

Tegnap üzent nekünk, nyugdíjasoknak, hát engedje meg, hogy viszont üzenjek Önnek!

Egy pénzügyminisztertől én elvárnám, hogy igazat mondjon, legalábbis pénzügyekben.  No, akkor emlékeztetem.

Tavaly decemberben Önök, miután már beindult az infláció, voltak kegyesek a januárra tervezet 3 %-os nyugdíjemelést 5 %-ra módosítani. Orbán ezt mikulás ajándékként adta elő a parlamentben.

Minden évben alul tervezik a nyugdíjakat. mi, nyugdíjasok kamatmentesen hitelezünk az államnak. Idén összesen 14 %-ot csepegtetnek nekünk három részletben úgy, hogy közben az élelmiszerek inflációja közel 40 % átlagban.  KSH adat, a valóságban sokkal több! A szolgáltatások 20-30 %, a gyógyszerek 13 % úgy, hogy a gyógyászati segédeszközök jelentős részéről levették az állami támogatást.

Közben jelentősen nőttek az államtitkárok, miniszterek, miniszterelnök, országgyűlési képviselők bérei, és most olvassuk, 1 millióval szándékoznak megdobni Matolcsy fizetését is, hogy szegény ne érezze meg a brutális inflációt!

Nem szégyellik magukat?

Nekünk nem elég az infláció, minket terhelnek a 7 x a-es gáz és a 2 x-es villanyszámlával is. Miközben az átkozott nyugat olyan támogatást ad minden állampolgárának, hogy nekünk csak tátva marad a szánk. A nem létező Németországban például nem kell senkinek decemberben rezsit fizetni. de lehetne ezt még sorolni.

Azt írja, a mi 4,5 %-os emelésünk és a 10 ezer forintos prémium 620 milliárdba kerül az államnak. No, ez sem igaz. Mert a nyugdíjas, ha nem is közgazdász, számolni még tud.  Ha ez igaz lenne, akkor átlagban 248 ezer forintot kapnánk most. Ami ugye nem igaz. 

Mint ahogyan az is hazugság, hogy a Bajnai kormány elvette a 13. havi nyugdíjunkat.

Felfüggesztette!  Sőt bevezette a nyugdíj prémium lehetőségét, amit most úgy adnak elő, hogy az Önök érdeme. /Mellesleg, anno a Fidesz nem is szavazta meg!/

Önök ígértek a 2010-s választások előtt 13. és 14. havi nyugdíjat is. Ebből, bár lett volna lehetőségük, adták a 13. havit, de csak tavaly.  Először azt is részletbe akarták bevezetni.

Idén viszont már akkora volt az infláció januárban, hogy belátták, muszáj adni, mert a nyugdíjasok 50 %-a képtelen megélni. Meg hát lássuk be, a választás miatt is kellett a beetetés. szórták és szórják a pénzt mindenre, amire nem kéne.

Fogyatékosok, óvodások, iskolások fáznak, a munkahelyeken fáznak. De maguk a költségvetés átcsoportosításából a sportot támogatják. Mehet a világítás még napközben is a focipályákon, nehogy már rossz minőségű képet adjanak a tv-k. Fűthetők a műfüves pályák, és nem sorolom, mi mindenre adtak több százmilliárdot a napokban.

Most az ársapkával jönnek ismét. ezzel bedöntve rengeteg vállalkozást, fokozzák az inflációt. Értem én, most, hogy közelegnek az ünnepek, sokaknak ez valami kicsit pillanatnyilag segít. de keserves és nagy árat fogunk ezért fizetni.

Egy tegnapi reklám újságból mentettem az alábbi képet. Tudja miért? Elárulom: mert kb. 1 millió nyugdíjasnak a havi nyugdíjemelése sem lesz elegendő egy csomag WC papírra!

Rosta Ágnes

 


Megosztás

2 hozzászólás

  • Felbőszült nyugdíjas says:

    Nem tudom, hogy ki írta ezt a bejegyzést, de ez minden betüje szóról szóra igaz. A kormány azt szajkózza, hogy az ellenzék elvette a 13. havi nyugdíjat, amit az akkori ellenzék / Fika / meg sem szavazott. Ezt kellene szajkózni a mostani ellenzéknek napról napra. Meddig hazudozhat még a Fika???????? Ameddig hagyjuk nekik.

    • Rosta Ágnes says:

      OTT A NEVEM KEDVES! KÖSZÖNÖM A HOZZÁ SZÓLÁSÁT. IGAZA VAN. EGYIK PÁRT SEM REAGÁLT RÁ. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés