VIRGÁCSOT ORBÁNNAK ÉS KORMÁNYÁNAK

Közzétéve ekkor: 2019 december 4. 11:16

Egy kisnyugdíjas kérése a Mikulástól

Tudom, kedves Mikulás, te nem vagy durva és tele vagy jósággal, de még a virgács mellé kéne valaki, aki meg is veri őket, s erre sajnos a Krampusz sem elég. Furcsa kérés, de ezek az embertelen és lelketlen vezetők mást nem érdemelnek!

 Olvasom a napi híreket, és egyre jobban fáj a szívem, már nem csak miattunk, idősekért, hanem a mostani gyerekekért is. Vajon mivé lett a Mikulás  és a Karácsony varázsa?  Hány gyerek teszi ki a cipőjét, ha van egyáltalán, mit kitennie az ablakba, hogy rakjál bele valami finomat? Mennyi szülő tudja megvásárolni a méregdrága csoki mikulásokat, adventi naptárakat és csomagokat? Mit tesznek a pici cipőkbe?                                                     

A mi gyerekkorunkban nem volt csoki mikulás, de szaloncukor, egy kis mogyoró és alma, na meg virgács mindig volt, és egy darab szén vagy vöröshagyma is a cipőcskénkben. Ma viszont – te is tudod, Mikulás, a szaloncukor megfizethetetlenül drága, már régen nem kilóra adják, hanem 30-35 dkg-s csomagolásban. Anno, általános volt a konzumszaloncukor, mi gyerekként vadásztunk a csokisra. Mielőtt viszont dobozban lehetett kapni, 1 kg 25 majd 45 Ft volt, mindenki otthon csinálta a szaloncukrot. Nagymamák és anyukák megfőzték  vízben a kristálycukrot, tettek bele kis kakaóport vagy pár csepp citromot, és mi gyerekek a már felkockázott cukrokat csomagoltuk boldogan, és kötöztük a fonalakra, amit rendszerint a nagymamák varrós dobozából csentünk. Mit mondjak, mindig azt, amit nem lett volna szabad.  A szülők munkahelyén is kaptunk egyforma csomagokat, és képzeld nem adóztatták! Micsoda mocsok dolog a gyerekek öröméből állami bevételt csinálni?   

258 milliárd tao pénz elment 1 év alatt látványsportokra! A kórházakban nincs WC ülőke, már a gumikesztyű, pelenka és hőmérő és még ezernyi dolog vár rád Mikulás, hogy hozzad, mert nincs,  vagy esetleg a jobban élők veszik meg és viszik be az állam helyett! 

Igaz, csak egy kórház orvosai merték még ezt kérni, de hidd el, máshol sem jobb a helyzet, csak még bátorságuk nincs kérni. Pedig kéne, hogy kérjenek, hiszen 64 milliárd tartozásuk van a kórházaknak. Pedig, biztosan tudom, nem felesleges dolgokra költötték a pénzt! Még ahelyett, hogy nekik adna az egészségügyi miniszter, helyette 10 millióval egy Balázs Fecó CD-hez ad pénzt abból, amit egészségügyre kéne fordítani. A művész “úr” meg elfogadja. Szégyen!

Külföldön kórházakat építünk és templomokat, ott felújítunk úgy, hogy itthon nincsenek meg a XXI. század legalapvetőbb dolgai. A kormány játssza az adakozót az adófizetők pénzéből és az uniós pénzekből ahelyett, hogy arra költené, amire itthon szükség lenne.                     

Vannak, akik csak annyit látnak, melyik város vagy falu főtere szépült meg, lett  térkővel borítva és a kivágott fák helyet csoda zöld bokrok és virágok vannak. Mutatós talán, másoknak tetsző kétségtelenül, de ez nem fejlődés.

Míg a focisták fűtött műfüves pályán gyakorolnak horribilis fizetésekért – még nem hallottam, hogy ők adakoztak volna a meg nem dolgozott fizetésükből -,  addig idén télen kevesebb tűzifát kaptak az önkormányzatok, akiknek még az is gond, hogy kiszállítsák a rászoruló embereknek, akiknek az, ha el is jut hozzájuk, jó esetben kb. 1-2 havi fűtést biztosít csak. Pedig a tél hosszú.  Mennyi ember fog idén megfagyni? Az esztelen és felelőtlen költekezésnek “hála”, jó lelkű emberek adakozása segíthet csak másokon. Az ország nagy része nélkülözik.                                                                                                                 

Tudod, Mikulás, nálunk 15 éve van Mikulásgyár. Jó lelkű emberek oda hordják  cipős dobozokban az ajándéknak szánt megunt macit vagy kisautót, pár szem édességgel és tartós élelmiszerrel. Nagyon szép és nemes cselekedett tőlük! De nem ez lenne a megoldás! Van már élelmiszerbankunk is, ahol lelkes, jó szívű emberek gyűjtik a tartós élelmiszert, mert több millió honfitársunknak nem kerül majd más az asztalára. Ők nem fogják tudni megvenni az egyre dráguló húst, húskészítményeket, a zöldség és gyümölcs számukra elérhetetlen álom. Ma már ott tartunk, hogy a napi egy pohár tej is luxus egyre többeknek! S a drágulásnak nincs vége, csak a nyugdíjaknak és a fizetéseknek.  Embereket arra sarkallnak, már aki hitelképes, hogy hitelből vásároljon. Csak azt kamatosan vissza is kell ám fizetni! Van fekete péntek és minden, ami költekezésre sarkallja az embereket. Már akiknek van miből.

Régen, ha már nagyon sokadika volt, héjában sült burgonyát ettünk vajjal. Ma már vajra sem telik és a burgonya is luxus élelmiszer lett. Nem tudom hány könnyes arc lesz idén, mert nem lesz karácsonyfájuk, nem lesz terített asztaluk, egy szem cukor sem jut majd, a bejgli is csak álom lesz. Mint ahogyan a család sem tud majd egy asztalhoz ülni, mert nem telik útiköltségre sem.

Egyet viszont tudok. Ennek az ál keresztény kormánynak minden tagja a felelőse annak, hogy így élünk! Nekik jutott idén is bőven mindenből. Kaptak többszörösen és többször megemelt fizetésemelést, 13. havi juttatást, nekik jár cafetéria, amit idén a dolgozóktól elvettek. Ingyenes a közlekedésük, a telefonjuk és még számos más plusz megilleti őket, mert megszavazták maguknak! Többek között VIP kórházi ellátást, ha éppen arra van szükségük. Nekik nem hiányzik sem gyógyszer, legyen az bármilyen drága, sem egy meleg tiszta jól felszerelt kórterem. Ha kérdezzük, hogy miért, akkor jó esetben nem válaszolnak, ha viszont mégis, akkor mi kommunisták, liberálisok  vagyunk és hitetlenek. A butaság és a  szellemi sötétség olyan mély szinten van, hogy arra sem képesek, hogy elővegyenek egy értelmező kézi szótárt és megnézzék mit is jelent az, amit éppen mondanak.

Bennem mélyen él a hit és a remény, nem maradhat ez így! Minden honfitársamnak járna tisztességes élethez, egészséghez, megélhetéshez és lakhatáshoz való jog! Jó lenne meghitt, boldog ünnepeket megélni!

De addig, míg ez nem jön el, addig kedves Mikulás, hozzál virgácsot a miniszterelnöknek és a kormány tagjainak.

Csak kérlek, ne aranyozd be!

 Rosta Ágnes


Megosztás

6 hozzászólás

 • Rosta Ágnes says:

  KEDVES SZŐKE ANNA! ELNÉZÉST A NAGY BETŰKÉRT SAJNOS LÁTÁSSÉRÜLT IDŐS HÖLGY VAGYOK! NEM SZOKTAK TŐLEM CIKKET RENDELNI. NEM VAGYOK ÚJSÁGÍRÓ. KISNYUGDÍJAS VAGYOK S TALÁN AZ ÍRÁSAIMBÓL LEJÖN NEM VAGYOK FIATAL. SENKINEK NEM ÍROK CSAK A VÉLEMÉNYEMET SZOKTAM LEÍRNI. AZTÁN HA VALAMELYIK ÚJSÁG FŐSZERKESZTŐJÉNEK TETSZIK INGYEN LEHOZHATJA MERT NYILVÁNOS. NEM KELL HOZZÁ ENGEDÉLY. EZÉRT FORDUL ELŐ, HOGY TÖBB ÚJSÁGBAN MÁS KÉPPEL JELENIK MEG UGYAN AZ AZ ÍRÁS. SOHASEM MOCSKOLÓDOM. NEM A STÍLUSOM. HA AZ IRÓNIÁT NEM ÉRZI AZ SZOMORÚ. SEMMI SÉRTŐ NINCS AZ ÍRÁSOMBAN. VISZONT A TÉNYEK MAKACS DOLGOK. MEGCÁFOLNI NEM LEHET MERT CSAK IGAZAT ÍRÓK. MINDEN SZAVA IGAZ. A KORMÁNYSAJTÓ OLDALÁRÓL SZEDTEM HOZZÁ AZ ADATOKAT. UTÁNA OLVASHAT. DE HA ÖN JOBBAT TUD ÍRJON. AZTÁN MAJD KIDERÜL LEHOZZÁK E AZ ÚJSÁGOK VAGY SEM. SOK SIKERT KÍVÁNOK HOZZÁ ÉS TISZTÁNLÁTÁST + JÓ EGÉSZSÉGET!

 • Városlakó says:

  Na Szőke Anna, most Te is kitettél magadért! Ilyen undorító hozzászólást már én is régen láttam(illetve olvastam) Azt nem tudom,
  hogy ez az írás megrendelésre készült-e, de azt tudom, hogy Te nem ezen a bolygón élsz, és rosszul látsz és ideje lenne elmenned
  a szemészetre és másik szemüveget váltani. A cikk írójának reális, olykor „pengés” észrevételei vannak, és nagyon jól látja a közélet
  visszásságait, a társadalom jelenlegi problémáit, nehézségeit. Annuska,-kedves ! Miért kormánymocskolódó cikk ez ? Ha valaki
  őszintén elmondja a véleményét , az már a Te szemedben mocskolódik? Hogy Mikulás közeledtével mondja ezt el,-mit számít az?
  Karácsonykor, vagy Húsvétkor jobban hangzana ? – a tények akkor nem lennének tények? Honnan lóg ki a lóláb? Annuska ! Lehet,
  hogy a gyógyszered is elgurult… Ha pedig így tudsz egy cikkhez hozzászólni, egy választ megfogalmazni, akkor talán nem is
  kellett volna válaszolnom neked… Bocs’ Kedves Rosta Ágnes ! Gondolatokat ébresztő cikkéhez gratulálok !

  • Névtelen says:

   KEDVES VÁROSLAKÓ! ELŐSZÖR IS ELNÉZÉSÉT KÉREM A NAGY BETŰS ÍRÁSÉRT DE LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK. NEM KÉSZÜLNEK AZ ÍRÁSAIM MEGRENDELÉSRE. NEM VAGYOK ÚJSÁGÍRÓ CSAK EGY KISNYUGDÍJAS IDŐS HÖLGY AKI MÉG TISZTA TUDATTAL FEL TUDJA FOGNI MI IS TÖRTÉNIK KÖRÜLÖTTEM. HA A JEGYZETEIMET ÁTVESZI VALAMELYIK ÚJSÁG ÉS LEKÖZLI INGYEN AKKOR ANNYI SZABAD KEZÜK VAN, HOGY KIEMELHESSÉK AMIT FONTOSNAK TARTANAK MERT ÉN ILYENHEZ NEM ÉRTEK. MEG KERESEK VALAMI JÓ CÍMLAP KÉPET, BELE NEM SZOKTAK ÍRNI ÉS TÖRÖLI SEM SZOKTAK AZ ÍRÁSAIMBÓL. NEM MINDENT HOZNAK LE, S MINDEN FŐSZERKESZTŐ SZABAD DÖNTÉSE HOGY KÖZLÉSRE MÉLTÓNAK TARJA E. NYILVÁNOS ÍGY SOKSZOR CSAK VÉLETLENÜL TUDOM MEG, HOGY LEHOZTÁK. KÖSZÖNÖM SZÉPEN KEDVESSÉGÉT! JÓ EGÉSZSÉGET ÉS KELLEMES, ÁLDOTT BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNOK ÖNNEK ÉS KEDVES CSALÁDJÁNAK!

 • Névtelen says:

  Kedves Agnes ! Remenye rovidesen valora valik , nem marad igy ez a magyarorszagi helyzet. A vagtato inflacio beindult, irany a szakadek ! Epedve vartuk idaig, hogy a beigert sult galamb a szankba repuljon. Ezt kaptuk helyette. Az orszag nagy resze tapasztalja a romlo allapotot, ugyanakkor csupan nehany ember tesz ellene lepeseket. Nalunk a diktaturanak jo eselye van arra, hogy vegelgyengulesben muljon ki. Azt monjak, a remeny hal meg utoljara. Tenni sem artana mar, talan az celravezetobb lenne. Ehhez viszont :
  Ki kellene tuzni a celt, mondjuk pl. a demokratikus allam kialakitasat
  A cel vegrehajtasahoz hozzarendelni az eszkozt ,mondjuk pl megteremteni a szeleskoru tarsadalmi osszefogast
  Vegrehajtani a feladatot a tarsadalmi -gazdasagi szinten egyarant. Vagyis ,kommenista megfogalmazas szerint megteremteni az alapot es rahelyezni a felepitmenyt. Ha stabilan, jol megcsnaltak lehet mukodtetni. A rombolo tenyezok elharitasara / pl kleptokratak ….megjelenese /, kimeletlenul es kovetkezetesen a demokracia szabalyai szerint eljarni.
  No es mi kell mindehhez az aprosaghoz? Sok- sok demokrata . Kuldhetne par millacskanyit beloluk a Mikulas.
  Egeszseget kivanok Onnek: Tigyine Ladar maria

 • Szőke Anna says:

  Na, Rosta Ágnes, most kitettél magadért. Ilyen undorító írást már rég láttam. Annyira látszik, hogy megrendelésre írt iromány. Erre mondják, hogy a tényeket mellőző kormánymocskoló cikk. Kilóg a lóláb!. Hogy valaki még Mikuláskor is csak a rosszat lássa! Hát ehhez pofa kell! Ha csak ennyit tud, szerintem ne írjon cikkeket!

  • Soma says:

   Van szerencsém személyesen ismerni a levél írójàt, és tudom azt, hogy nem megrendelésre írta azt, amit írt, hanem saját meggyőződéséből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés