Viktor! Már megint átvágtad a nyugdíjasokat és a dolgozókat

Közzétéve ekkor: 2024 január 17. 10:08

Eljött a nyugdíjak fizetésének ideje,

és mint az elmúlt 14 évben rendszeresen, ismét megszívtuk! Tavaly a rekord inflációt kormányunk egy csuklómozdulattal letörte! Pont úgy, ahogyan ígérték. Ja, hogy ebből semmi sem igaz, az őket nem zavarta. Csak annyira, hogy egy-két embert lecseréltek a KSH élén, s láss csodát, szuper gyorsan „esett az infláció ” a céloknak megfelelően.

A tudatlan magyar pedig örült addig,  míg el nem ment vásárolni. Aztán képen vágta a valóság! De addigra már el is dőlt, a nyugdíjak idén 6 %-kal fognak emelkedni. Idén ennyi lesz az infláció! Ha igaz,  ha nem.

Nem, de ez a kormányt nem zavarta. Olyannyira nem, hogy azonnal ki is adta, hogy hirdesse minden média, milyen jó is nekünk, mert dől hozzánk a pénz! Hát dőlt is. Megkaptuk, amit szerintük megérdemeltünk. Ismét átlagot számolva, kb. 13 ezer „jó” magyar forintot kapott az átlag. Aki hülye, az örömködött is pár órát. Aztán dől a többi információ!

Na, most figyelj nyugdíjas társam!

Mi és mennyi minden emelkedik idén? Ebben nincs élelmiszer és gyógyszer sem, csak amit eddig bejelentettek! Drágul az üzemanyag, nem kicsit, hanem nagyon. Nincs kocsid, de attól még érint. Mindent szállítanak! Aztán drágulnak a távközlések 15-20 % között. Emelkednek az autópálya díjak, ez is érint akkor is, ha nem utazol, mert hozzád viszont jön az áru. A banki szolgáltatások is drágulnak, a biztosítások is, legyen az lakás, autó, bármi, amit biztosítasz a védelmedre. Aztán drágul a gáz ára. Minél kisebb fogyasztó vagy, annál drágább lesz. De emelkednek a postai díjak is. S ne legyen kétsége senkinek, hogy itt megállnak a drágulások. Szóval, ha csak ezeket összeadjuk, és más nem drágulna, már eltűnt a 6 %-od, plusz a 13. havi nyugdíjad is. Mert te, naiv, azt hiszed, mint nyugdíjas nem fizetsz adót! Megsúgom, fizetsz! Jelenleg 53 különböző adó van Magyarországon. Ha semmi mást nem nézel, csak az élelmiszerekben lévő 5-27 %-os adót, akkor már adózó vagy!

De most nézzük

szeretett vagy utált / nálam az utóbbi/ kormányunk, miniszterelnökünk és képviselőink, mit kapnak idén márciustól! Orbán jövedelme  majdnem 900 ezer forinttal fog nőni havonta! A képviselőknek pedig az átlag nyugdíj összegével, havi 240 ezer forintocskával. Ugye, milyen igazságos?

Én nem azt mondom,

hogy úgy lázadjon fel mindenki, mint most a román gazdák, akik kaszára és Molotov koktélra biztatva egymást, kényszerítik a kormányukat, hogy elérjék céljaikat.

De itt nyugdíjastól a pedagógusokig össze kéne már végre fogni, hogy tisztességes bért és nyugdíjat kapjon mindenki! Mert éhen fog halni ebben az országban mindenki, aki becsületes munkából él vagy élt.

Magyarország 2024.01.16.

Rosta Ágnes, a kisnyugdíjas


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés