Videopárbaj a szakállasi vízparti út kapcsán

Közzétéve ekkor: 2019 szeptember 5. 9:55

Pásztor Gábor

Augusztus elején beszámoltunk a július 31-i közmeghallgatás indulatokkal terhes, bekiabálásokkal, hangzavarral végződő utolsó felvonásáról. Az éles vita a szakállasi telektulajdonosok kisebb részét képviselő Stummer  Attila és az önkormányzat, pontosabban Markót Imre polgármester és Serfőző István képviselők között zajlott.

A tét a 20-30 év óta mindenki által használtszabadon járható vízparti út további közösségi használata volt, amelyet néhány nemrégiben birtokossá vált tulajdonos – többek közt Stummer Attila – kerítéssel földfelszántással lezárt, így lehetetlenné  téve az azon való közlekedést  a többség számára.

A vita során elhangzott, hogy az önkormányzat reális ajánlatot tesz a telkek utat érintő részének megvásárlására, ha azonban az alku nem vezet eredményre, kisajátítási eljárást fog kezdeményezni.

Másnap a rendkívüli képviselő-testületi ülésen Markót Imre polgármester jelezte,  ha  a felek az útlezárás dolgában most sem jutnak egyezségre, az önkormányzat addig is, míg jogi úton el nem dől a kérdés, élve törvény adta jogával, birtokvédelem címén az utat lezáró kerítéseket elbontatja. Felszólaltak az útlezárások miatt sérelmet szenvedett üdülőtulajdonosok is, de mindez semmit nem használt. Stummer Attila, aki előző nap  kimondta, hogy az általa képviseltek telkük vízparti részéből semennyit nem akarnak eladni, huszonkét tulajdonos nevében bejelentette, hogy pert indít az önkormányzat és minden magánszemély ellen, aki a telkükön (azaz a vízparti úton) keresztülmegy.

Mindezek ellenére az önkormányzat megpróbálta ígéretét beváltani, de az útlezárás felszámolásával megbízott cég nem tudta feladatát teljesíteni, mert a kerítést építő ingatlantulajdonosok saját testükkel akadályozták ezt meg.

Azóta két dolog történt. Az egyik csendes, háttérben zajló volt: az önkormányzat az érintett ingatlanrészek megszerzésével kapcsolatos tárgyalásokat befejezte, azon esetekben ahol az egyezség meghiúsult, kisajátítási kérelmet nyújtott be az illetékes hatósághoz.

A másik nagyot szólt. Újabb  pengeváltásra került sor Stummer Attila és Markót Imre között ezúttal videoüzenetek formájában, aminek az volt az oka… De ezt már nem mondjuk el. Mint ahogy azt sem, mi a véleményünk az elhangzottakról, a felek stílusáról, mert senkit nem akarunk befolyásolni. Hogy melyik félnek miben és mennyiben van igaza mindenki ítélje meg maga.

Kedves Markót Imre és Révi Attila ! Köszönjük szépen ezt az igen megtisztelő mai cselekedetüket! Bebizonyították azt , hogy önök mint hataloméhes bukott Jobbikosok , az Otthonunk Szentmiklós Egyesület neve mögé bújva , abban újra tömörülve , ilyen gátlástalan , embertelen, és pitiáner eszközökkel próbálnak várost vezetni , ilyen alattomos eszközökhöz folyamodnak , hogy elérjék a céljaikat . Ezzel a tettükkel próbálják elérni , rákényszeríteni a telektulajdonosokat , hogy megnyissák a telkeik másik végét , hogy azon önök szabadon és zavartalanul engedély nélkül , kényük kedvük szerint közlekedjenek . Garantálom önöknek , hogy ezért a gusztustalan húzásukért , lesz bőven folytatása az ügynek! Önök csak nagy szavakat tudnak használni "Közösséget Építünk " hát ez még viccnek is rossz , nem gondolják ??? 😀

Közzétette: Attila Stummer – 2019. szeptember 3., kedd

Közérdekű válasz egy magánérdekű bejelentkezésre

Közérdekű válasz egy magánérdekű bejelentkezésre

Közzétette: Markót Imre – 2019. szeptember 4., szerda

Ez az üzenetváltás tegnapelőtt és tegnap történt, s azt hittük, ezzel egy időre csendesebb időszak következik, legalább is addig míg a felek kifújják magukat. Nem így történt.  Stummer Attila az éjszaka a következőket írta Facebook-oldalára:

Kedves “még” Polgármester úr . Köszönöm szépen eme igen szép hatásvadász bejelentkezését . Ha már máshogy nem hajlandó velünk kommunikálni , ám legyen , én állok elébe . Igaz jó pár dolgot nagyon nagyon félre értett , egy fenyegetés tőlem nem így hangzott volna . Viszont nagyon jól rávilágított egy dologra , bennem van az a határozottság és kitartás , ami nyilvánossá tesz egy olyan elnyomó és kirekesztő háttérpaktum sorozatot amit önök velünk szemben szeretnének alkalmazni .Ez ösztönzött és motivált azon döntésen során , hogy képviselői pályára szeretnék lépni . Ha meg merték ezt tenni velünk , gyakorlatilag kimondható , bármire képesek bárkivel szemben , hogy elérjék a céljaikat ! Soha nem hátráltam meg semmi és senki elől , nem is én lennék az az ember , aki visszakozik ha akadályba ütközik . Ezt egy feladatnak tekintetem amit meg fogunk oldani önökkel szemben ! Azt is szertném megköszöni , hogy felhívta a figyelmem a videojában több olyan információra is , ami eddig nem volt megfelelő mértékben kifejtve , ez úton kérnék érte elnézést , egyúttal ígérem is , a holnapi bejelentkezesemben pótolni fogom. Azt is csak köszönni tudom , hogy megerősít abban engem és a velem már szimpatizálokat felhívja a figyelmüket a velem még nem szimpatizáloknak , hogy milyen erős , határozott és akaratos jellem az amit én képviselek , mert tudják majd a választók, hogy az esetleges testületbe kerülésemet követően ugyan ezen erényeimmel fogom őket képviselni , önökkel szemben , akik így és ilyen eszközöket használva viszonyulnak a városlakókhoz. Nem szeretnék további időt elvenni a nyugadalmas éjszakájából, csak annyit mondanék zarszóként , ha már csak így tudunk kommunikálni , holnap megy a válasz videó .

Azt már nem várjuk meg. A magunk részéről a további vitától eltekintünk, ismételten akkor jelentkezünk, ha újabb és komolyabb fejlemények történnek az ügyben. Egyébként a Stummer-publikáció mellett egyéb is történt az éjszaka folyamán, amit tartva magunkat eddigi álláspontunkhoz, ugyancsak nem kommentálunk. Csupán közkinccsé tesszük.

Markót Imre: Nem tudom, hogy ez volt-e a beígért válasz? Ha igen, akkor „óriásit” szólt. 

https://www.facebook.com/197033270629382/videos/2199601640148811/?t=0

Szemtől Szembe


Megosztás

1 hozzászólás

  • Névtelen says:

    Ez most komoly polgármester úr? Komolyan ennyire telik egy iskolázott embernek? Ilyen piti és aljas már már szánalmas húzásokhoz folyamodik? A videója elején nyíltan ki mondja hogy az Önkormányzati utat !!!!amin a telek tulajdonosok le tudnak járni a telkekre pont ezt zárják le??? a „vaddisznók” elől????? Ennyi erővel a Törökszentmiklósba bevezető utat is lezárhatná a vaddisznók elől mert az is önkormányzati,mitsem törődve azzal hogy az ott lakó emberek hogy jutnak el a házukba éppen. Mi a saját tulajdonainkat zártuk le. Még az én 3 éves kisfiamnak is van annyi esze hogy az a 10 méter drót egy tacskót nem fog meg,nem egy vaddisznó csordát. Meg 20.000 ember?? 80 fős Szakállas. Ráadásul 10 km a város. Ennyi emberrel a Tisza tó nem bír el nem egy ekkora település. Mert ugye a telek tulajdonosok pont erre a 20 ezer emberre vágynak gondolom. Akinek itt van telke az a csendért és a nyugalomért vett itt telket.A vízparti telektulajdonosok különben meg igenis fel ajánlottak a telkeikből ingyen és bérmentve bármennyi területet az út felőli részből és nem a közvetlen vízparti területből , akkor nem értem miért kell hazudozni mindenféléket ezzel kapcsolatban. Ez már a legutóbbi közmeghallgatáson is el hangzott. Bízok benne hogy októbertől nem ilyen emberek vezetik majd a városukat mert a szegény választópolgárok igen rossz jövő felé haladnak.Aki ilyen gyerekes húzásokhoz folyamodik mint amiket velünk művel Szakállason az nem érdemes egy város vezetésére .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés