Vendégségbe hívja a kisnyugdíjas Orbán Viktort

Közzétéve ekkor: 2022 október 8. 14:37

Osztottam és szoroztam, majd úgy döntöttem, hogy meghívom magát, Viktor 1 hónapra vendégségbe.

Tudom én, hogy ön egy félős ember, így a meghívásom szól azoknak is, akik vigyáznak magára és a biztonságára, igaz, nekik szállást csak az udvaron egy saját maguk által hozott sátorba tudok biztosítani. Ha fáznak, szerzek pár ásót, és melegítőnek feláshatják a kertem a kollégák. Más dolguk úgy sem lesz, lévén,  én már előre gondoskodom az ön biztonságáról és nyugalmáról.

Ez egy nyugodt kisváros. tele jó emberekkel. Bár a  szomszédaim  nem szeretik magát,  nyilatkoztak, hogy se nem zavarják, se nem kiabálnak, tüntikézés sem lesz. Az utcától elég messze van a házam, így a kocsijaik is elférnek, és nem lesz feltűnő a jelenléte.  Csend és nyugalom biztosítva lesz, erről én gondoskodom. Szavatartó emberek vagyunk.

Ön  teljes ellátást kap, de a biztonságiak a tisztálkodásáról és az egyéb szükségleteiről Önnek kell gondoskodnia és természetesen az étkezésükről is.

Azt nyilatkozta,

hogy magának becsületbeli ügye, hogy a nyugdíjasok ne érezzék az inflációt és annak hatásait, meg a rezsicsökkentés csökkentését. (Nem hittem el nem is reménykedtem, de legalább nem csalódtam.)

Veri a mellét a semmire

Kegyes kedvében lehetett, mikor rendkívül nagyvonalúan 1,8 % helyett 4,5 %-kal emelte visszamenőleg a nyugdíjunkat. Most nem térek rá, hogy ki mennyit is kap, milyen igazságtalan a rendszer, mert ezt tudjuk mindannyian, mióta maga a miniszterelnök. Közel egymillió nyugdíjas nyögi a maga becsületszavát és „aggodalmát” . Persze, nyögik ezt a még dolgozók is, hiszen velük is kitolnak, míg önmaguknak kiemelt, sohasem látott jövedelmeket osztanak ki, és szavaznak meg.

De az igazi aljasság az a kormányrendeletben van. Hiszen nem az ez évi nyugdíjakra / januári 5 % és nyári 3,9 % / rakódik az emelés, hanem a 2021. december havi nyugdíjra!  Ezt bezzeg nem harsogja a média! Erről hatalmas a kussolás, csak azt olvashatjuk és hallhatjuk, hogy milyen nagyvonalúan adnak idén már másodszor ilyen „rengeteg” pénzt nekünk.

Gyengébbeknek és törvényeket nem olvasóknak idézem is, hogyan is jön ez ki akkor. „így a 2021. év végi nyugdíjhoz kell hozzáadni a 13,4 százalékot – amely tartalmazza az eddig 5%, 3,9% és a novemberi 4,5%-os emelést is -, vagy egyszerűen megszorozni a nyugdíjösszeget 1,134-del. ha valaki nem tudja, mennyi volt már tavaly a nyugdíja év végén, az is ki tudja számolni, mekkora lesz a novemberi összeg. ehhez az októberi nyugdíjat előbb el kell osztani 1,089-del, és utána megszorozni 1,134-del.”

Hát nálam megtapasztalhatja az egy hónap alatt, mit is jelent ez a „kegyesség.”

Na, ezt a rengeteg pénzt fogom önnel megosztani és + még az otthonom melegét is, ami előre szólok, hogy 16,5 fokban van évek óta szabályozva. Meleg ruhákat hozzon. (majd az erről szóló számlákat nézegetheti, mert én nem hazudok!)

Azokból  is láthatja, az elmúlt 12 évben én már aktívan spóroltam az energiával! Igaz, nem kellett az aranyhalaimat a szomszéd tóba engedni. sőt a csilláron sem kellett a régi,  nem energiaspórolós izzókat kicsavarni.

Nézzük, még mit kap és mit nem!

Értem én, hogy egy meghívásnál a vendéglátónak illik elhalmozni a vendéget minden földi jóval, de lássa be, csak abból adhatunk, amink van.

Megtanítom, hogyan lehet kijönni egy 106 ezer forintos nyugdíjból úgy, hogy mellette meg kell venni a gyógyszereket (amelyekről szépen lelopkodták az elmúlt években az OEP- támogatást), hogyan lehet rezsitartozás nélkül élni.

Miket lehet enni. ez most bevallom, nekem nem nehéz, mert mióta rákos vagyok, undorodom sok mindentől, + ízeket sem érzek. Majd maga fogja ízesíteni a saját kajáját. Ugyan elég egyhangú lesz, de ez évek óta így megy, csak most 30-40 %-kal drágábban lehet megvenni.

Mert én gondoskodom magáról!

Azt eszi majd, amit én, -lehet pár kilót fogyni fog, de meglátja, milyen jól fogja érezni magát utána -. Előre szólok, hús, felvágott és gyümölcs az nem lesz és jó magyar kenyér sem.  Üdítők és alkohol sem. Utóbbival sohasem éltem. magának tudom hiányozni fog a pálinka, de majd otthon bepótolja. Mosni nem fogok magára, drága a víz és a csatornadíj is, így majd Anikó asszony küldje a tisztát. Gondolom ez nem lesz nagy probléma.

Beleszólási jogot kérek!

Dolgozni dolgozhat itthonról, vezetheti az országot. Internet van, tehát online tarthat kormányüléseket. Cserébe engedje már meg, hogy nekem is legyen beleszólási jogom.  Miniszterei meg fognak ugyan lepődni, de bele fogok szólni a döntéseikbe. Tudom, komoly vitáink lesznek, de bár nem voltam pedagógus, sok mindent meg fogok tanítani maguknak! Emberséget, becsületet, igazmondást. Én utálom, ha ködösítenek vagy hülyének néznek. Még tiszta az agyam, jó az emlékező tehetségem, így várják izgatottan, amikor régebbi dolgokkal szembesítem magukat. Szerintem tanulságos lesz.

Még tanítani is fogom.

Remélem, az egy hónap alatt sokat tanulnak majd. A tudás hatalom. Ezt akarják most elvenni a gyerekeinktől, unokáinktól. Nos, erről is fogunk értekezni. mint ahogyan szívesen megtanítom táncolni is. igaz az nem pávatánc lesz, hanem valami szép magyar tánc, Tudja milyen az?  Előre elmondom. szigorú a koreográfiája ugyan, de becsületet és tisztaságot tükröz. Szívből jön, és azt mutatja a nézőjének, ami a valóság, nem pedig, ami a sötét lelkekben van.

Tényleg nagyon várom, hogy elfogadja a meghívásom. Kérem, ne hozzon magával semmit.  Én akarok adni magának! Remélem, elfogadja a meghívást is és azt is, amit kínálok.

Tudom élete végéig haszna lesz belőle! Mert itt megtanulhatja majd megbecsülni mindazt, amit eddig kapott az élettől, és amit nem becsül. A tudását pedig úgy alakítjuk, hogy ezentúl csak jóra fordítsa. Cserébe tiszteletet kap majd azoktól, akik eddig nem tisztelték, nem fogják kifütyülni, nem fognak tüntetni maga ellen.

Komolyan meg kell változnia!

Nemcsak magának tenne jót ezzel, hanem ennek a sokat szenvedett kicsi országnak is.  Ahol most emberek százezrei rettegnek a munkájukért, a jövőjükért, gyerekeikért. Félnek a munkanélküliségtől, az éhezéstől, a fagyhaláltól. Félnek a jövőtől, amit nem így képzeltek, és ami nem az orosz-ukrán háborúval kezdődött.

Várom válaszát, mikorra várhatom.

Nincsenek ugyan hiú reményeim, de egy próbát talán megért. Ha mást nem is, talán elgondolkoznak azok. akik ezt a meghívást olvassák.

Rosta Ágnes

 kisnyugdíjas, reménybeli vendéglátó


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés