Választások előtti ütésváltás Boldog képviselő és Markót Imre között

Közzétéve ekkor: 2019 augusztus 31. 10:00

Pásztor

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő régóta szívesen ugrik át a jobbikos vezetésű Törökszentmiklósra, hogy fotókkal illusztrálva tájékoztassa a nagyközönséget az itt található botrányos állapotokról. Többnyire a külterületi Surjányt és a benti Templom, ill. Vásárhelyi utakat keresi fel. Együttérzően meghallgatja a lakossági panaszokat a csatornaásás miatt valóban nehezen járható utakról, s legott felszólítja a városvezetést, a polgármestert, azonnali hatállyal szüntessék meg az áldatlan helyzetet.

Eddig akcióit egyedül hajtotta végre, s ezekre Markót Imre polgármester és a Jobbik helyi szervezete minden esetben válaszolt. Most annyiban módosult a szituáció, hogy közeledvén a választások, Boldog úr erősített Budai Ferenccel, az általa bemutatott polgármester- jelölttel és bevonta Kovács László jelenlegi és jövőben is remélt képviselőt is.

Az ütésváltás, mely négy nap alatt zajlott le, Budai Ferenc finom öklösével kezdődött, aki a következőket tartotta fontosnak megjegyezni: 

Ma (aug. 27. szerk.) Surjányban gyűjtöttem a támogatói aláírásokat. Az ott élők elmondták, hogy a jelenlegi városvezetés nem foglalkozik velük. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, mert nekünk a surjányiak is nagyon fontosak!

A nem foglalkozást ugyan nem lehetett bemutatni, de hogy valóban ott volt , és beszélgetett is az ott lakókkal, fényképpel bizonyította.

Facebook

A miklósi Jobbik gyorsan, s talán a kelleténél durvábban reagált ekképpen:

Aki azt hitte volna, hogy Budai igazgató úr kilóg a sorból, és nem ölti magára a Fidesz nemzeti színbe bújtatott agresszív, despotikus vonásait, hát téved! A Nemzeti (etlen) Együttműködés(re képtelen) Rendszerében nincs szabad mozgás! A főnök megmondja, hogy mit kell csinálni. Ha a főnököt ráadásul Boldog Istvánnak hívják, a kampányelemek is hasonlítani fognak. Vagyis hazudozás, sárdobálás, lejárató kampány, megfélemlítés. A két posztot érdemes együtt értelmezni, az egyik a Fideszes kihívó, a másik a jelenlegi polgármester gondolatai a surjányi helyzetről.

Mint  a Jobbik utal is rá, Markót Imrének is azonnal volt válasza, de mivel az a tusa folytatására is érvényes, lentebb idézzük. Boldog képviselő úr ugyanis, miként arra a Jobbik ráérzett, dramatizálva a viszonyokat, rádobott egy lapáttal: 

Tragikus a helyzet Surjányban – állapította meg – A jobbikos képviselőtestület elérte, hogy 2019-ben a surjányi embereknek földúton kell járniuk. Egy hónappal ezelőtt az ott élők hívtak ki a településre, de a helyzet azóta csak rosszabb lett. Kovács László a terület képviselője naponta vetette fel a problémát a jobbikos városvezetésnek mégsem történt semmi. Ebből is látszik, hogy Markót Imre és képviselőtársai alkalmatlanok a város vezetésére, alkalmatlanok pályázati pénzek szakszerű felhasználására.

A fotó most sem maradhatott el.

Facebook

A következő képek és a Markót Imre által írtak miatt érdemes megjegyezni, hogy a Boldog képviselő úr által csatolt képen csupán az ő és Kovács képviselő úr elmélyült szemlélődése látható aktív tevékenységként, a kivitelező által végzett munkának nyoma sincs. Ami Markót Imre fotóit nézve és az általa írtakat olvasva nagyon is érthető :

Facebook

Kivitelezés és kivitelezés között óriási különbség van. Út helyreállításban, ami megy a Cser-víz Épszer Kft-nek a Templom utcában és a Vásárhelyi Pál úton, az nem megy a nagyhírű / szerk. megj.: kormányközeli) Strabag Zrt-nek Surjányban. Vagy csak politikai utasítást hajtanak végre, hogy a városvezetést lejárassák a surjányi lakosság előtt? Csakhogy ezzel épp az ott élőknek okoznak folyamatos nehézséget a mindennapi életük során. Június óta nem sikerült a Strabagnak az utak helyreállítása. Sajnos a mai napi bejárást követően sem kapják meg a továbbépítési engedélyt, mert nem megfelelő minőségű a tükör, nem megfelelő vastagságú az ágyazat és nem állnak rendelkezésre az előírt tömörségi mérések sem. Az eddig elkészült útalap ismételten felbontásra kerül és a korábban elkészített aszfaltozások szintén fel lesznek bontva. Olyan útért küzdünk a surjányiaknak, ami évtizedeken keresztül út marad, és nem kell majd évente toldozni-foltozni. Az ott élőket pedig arra kérem, ahogy eddig is, ezután is bátran jelezzék felém a megoldásra váró feladatokat.

Azt már mi jegyezzük meg, hogy a Boldog képviselő úr által feltett egyik fotó nagyon ismerősnek tűnt. Rövid keresgélés után az is kiderült, miért: ugyanezt pepitában lefotózta  egy korábbi összecsattanás során a Jobbik is, csak láss csodát, nem Törökszentmiklóson, hanem Kétpón, Boldog képviselő úr lakóhelyén. Hát ez bizony öngól a javából.

Facebook

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés