Válaszlevél Orbán Viktornak a kisnyugdíjastól

Közzétéve ekkor: 2021 augusztus 26. 5:30

Honfitársam!

Nem tudom, ki hatalmazta fel, hogy megszerezze a Kormányablakban az oltási regisztrációhoz leadott email címem megszerzésére. Ezek bizalmas adatok, amiért felelősséget vállaltak azok, akiknek megadtam. Önnek nem adtam meg, és nem is járultam hozzá, hogy bárkinek is kiadják.

De ha már írt, válaszolok.

Ön arra biztat engem, hogy győzzek meg egy ismerősömet vagy családtagomat, hogy oltassa be magát. Nem teszem, és senkinek, akinek nincs hozzá egészségügyi végzettsége, nem javaslom. Bízzuk ezt az orvosainkra és azokra a szaktekintélyekre, akik ehhez értenek.

Nem vagyok oltás ellenes, hiszen mind a két oltást felvettem. De nincsen jogom mások egészségével játszani. Ha nem hazudoztak volna az elmúlt időben annyit az oltásokkal kapcsolatban, sokkal nagyobb lenne az oltási kedv. Meggyőző és hiteles kampányt folytatniuk.

Azt írja, hogy hazánk sikeresen vette fel a „harcot” a korona vírussal szemben. Hát ez nem igaz. Tájékoztatom, hogy az Operatív Törzs által kiadottak szerint több mint 30 ezer honfitársunk hunyt el. Én ezt nem nevezném sikernek különös tekintettel arra, hogy a hozzánk hasonló lélekszámú országokban negyed annyian sem vesztették életüket. S akkor még nem beszélek azokról az elhunytakról, akik az ellátás hiánya vagy késedelmessége miatt haltak meg. Mert bár tagadják, de így van sajnos. Számukról nem készült statisztika.

Önök most sincsenek felkészülve a 4. hullámra! Sőt,  napokon belül kockára teszik az országot egy még nagyobb fertőzésnek. 70 országból várnak oltás és tesztelés nélkül embereket az Eukarisztikus Kongresszusra. Kb. 100 ezer emberre számítanak a világ minden tájáról. Se maszk, se távolságtartás nem lesz kötelező. Hatalmas felelőtlenség nemcsak az ország lakósaira nézve, de az idős és betegeskedő II. Ferenc pápára nézve is.

Itthon naponta nőnek az esetszámok, Önök ennek ellenére megtartják ezt a rendezvényt is és a Vadászati Világkiállítást is. Az Önök dolga az lenne, hogy a magyar emberek egészségére figyeljenek, az egészségügyi dolgozókat pedig ne tegyék ki egy még nagyobb terhelésnek.

Ez nem választás, hogy hozzál magaddal még egy embert! Itt életekről volna szó. Ha Ön és kormánya felelősségteljesen dolgozna, akkor lefújná mind a két rendezvényt. A negyedik hullám kezdetén vagyunk. Talán még nem késő. Hálásak lennének a magyar emberek, s biztosan tudom,  ennek lenne igazán meggyőző és hiteles hatása. Akkor talán együtt sikerülni fog, ahogyan Ön fogalmazta.

Tisztánlátást és őszinteséget kívánok.

Rosta Ágnes

Szemtől Szembe


Megosztás

5 hozzászólás

 • Juti says:

  Egyet értek vele! Jogos a kritika!
  Én is kaptam e-mailt Orbán Viktortól, mely augusztus 25.-én érkezett!

 • Tóth István says:

  Nem tudom, mikori a levél, de aug. 26-án már egészen komoly fázisban láttam a Hősök terén a zárómise építkezését. (Gyanítom, akkor is így lenne, ha a kelezés hetekkel ezelőtti.)

 • Névtelen says:

  Szívemből szólt, teljesen ígazat adok neki.

 • Névtelen says:

  Igaza van!

 • Ferenc says:

  Teljesen igaza van jól látja a helyzetet,így kellene gondolkodni az egész népnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés