Válaszlevél Orbán Viktornak a kisnyugdíjastól!

Közzétéve ekkor: 2021 november 4. 15:15

Tudom, azzal kéne kezdeni, Tisztelt meg Miniszterelnök, stb. Tőlem ilyet ne várjon. Én Önt nem tudom tisztelni.

Nem kértem, hogy írjon ismét az állampénzen pláne elsőbbséggel, de ha már írt, akkor muszáj válaszolnom, mert egy mondata sem igaz.

Azt írja, hogy sikerült megfékezni a vírust.

A Népsporton kívül olvas Ön bármilyen újságot? A királyin kívül néz TV-t? Vagy a tanácsadói nem mondták Önnek, hogy berobbant a 4. hullám itthon?

Na, akkor tájékoztatom a szomorú hírekről. A mai nap 6268 fő új fertőzőtett találtak, 107 honfitársunk elhunyt. Összesen eddig 31101 beteg halt meg Magyarországon.  Jelenleg 349 fő van lélegeztetőgépen. 1 hét alatt 55 %-kal nőtt az új betegek száma és 71 %-kal a kórházban kezeltek, illetve a lélegeztetőgépen lévőké.

Magyarország gócpont lett!

A magyar egészségügyben dolgozók pedig halál fáradtan küzdenek értünk! Hála és tisztelet nekik!

Maguknak fontosabb volt minden; foci Eb, Vadászati Világkiállítás, Pápalátogatás, Békemenet, ahova jöhetett mindenki, aki hajlandó volt a mi pénzünkön idejönni / miért is ne jöttek volna, utaztatták őket, vendégül látták, sőt még kis költőpénzt is kaptak, ahogyan olvastuk /.

Ön azt mondta senkit nem hagynak az útszélen. Mindenkit megmentenek!

Hát, tájékoztatom, akik az útszélén álltak, azokat belelökték az árokba. Bizonyítottan 31101 embert pedig nem tudtak megmenteni, mert nem azt tették, amit javasoltak maguknak, hanem mentek a buta fejük után. Más országok teszteltek, követték a WHO útmutatásait, ingyen teszteket adtak és adnak. S főleg nem félretájékoztatnak,  hanem igazat mondanak az állampolgáraiknak. Biztosítják a védekezéshez szükséges eszközöket ingyen!  De mi vesszük, már ha van miből.

Írja, hogy a gazdasági növekedésnek hála, kapunk nyugdíjprémiumot,  amit a baloldali kormány elvett tőlünk. Olvassa már vissza a Parlament jegyzőkönyvében, hogy nem elvette a Bajnai-kormány, hanem a világgazdasági válság miatt a kifizetését felfüggesztette!

Micsoda különbség! Sőt akkor született meg a nyugdíjprémiumról szóló rendelet is, amit Ön és a Fidesz anno nem szavazott meg! Most meg villog vele, hogy adja. Kötelessége adni, nem magának, hanem az államnak, mert törvény van rá! A Bajnai-kormány rögzítette anno a 80000 forintos plafont, tehát ezt sem maguk találták ki.

Írja, hogy dolgoznak a 13. havi nyugdíj visszaépítésén. 

Mellesleg megjegyzem, Ön 13., sőt 14. havi nyugdíjat is ígért 12 évvel ezelőtt. Azt is az a gaz baloldal találta ki.  Azóta nem dolgoztak rajta? Olyan nehéz munka ez? Persze, értem én, hogy a választások előtt jól hangzik mindez.

Csak tudja, mi nyugdíjasok vagyunk ugyan, de nem feledékenyek, írhatnám, nem hülyék, mert annak néznek bennünket.

Nem felejtünk!

Nem felejtjük az inflációt követő nyugdíjemeléseiket, sőt a 12 éve alultervezett év elejei  emeléseket sem, amik messze alul voltak mindig tervezve. S mi néha novemberben kaphattunk valami kis kiegészítést. Mert egész évben előlegeztünk az államnak.

Tudja, milyen megalázó 0,6 % vagy 1,2 % ? Annyira szeretném látni, hogy a maguk tiszteletdíját is évenként ennyivel emelgetnék.

Az infláció még csak most lő ki. Ezt biztosan érti, mert a fociban és a háborúban is használatos szó. Önnel csak ilyen nyelven lehet beszélni, ezek eljutnak Önhöz, ezt érti.

Azt viszont, hogy mit jelent a 3 naponkénti benzin és gázolaj emelése azt tuti nem fogja fel.

Az Önök ebédjét a Gundel után most a Magyar Honvédség sztár séfjei főzik, a mi pénzünkön.  Így el sem tudja képzelni, miként gyűrűzik be az élelmiszer árakba a szállítás költsége. Nem taglalom, mi, miért lett drágább az elmúlt hónapokban, és még mi vár ránk, csak tudatni szeretném, hogy amit idén kapunk, abból nem tudunk majd egy szép karácsonyt sem megülni. Mert ajándékra nem fog telni belőle, de karácsonyfára, sőt szaloncukorra sem. Mert vagy fizetjük  a rezsi csökkentet rezsit és annyi élelmiszert, amit meg  tudunk venni, no, és a gyógyszereinket. Vitaminról pedig már nem is álmodunk.

Végezetül.

 Velem nem kötött megállapodást, de mint megkérdeztem  szomszédasszonyaimat,  velük sem, így hiába ígéri, hogy segíti a mindennapi életünket, egy szavát sem hisszük már el. 

Imádkozzon, hogy Ön és az Önhöz közelállók ne kapják el a vírust, mert az oltás, mint már tudjuk, nem véd meg a fertőzéstől, esetleg szerencsés esetben enyhébb lefolyású lesz. Hordjon maszkot, bár mint tudjuk, az sem véd igazán. De tudja, mire lesz jó Önnek? Talán kevesebben ismerik fel.

Annak meg az lesz az előnye, hogy akkor talán, ha közelebb megy az emberekhez, meg fogja hallani Őket. Higgye el az tanulságos lesz,  mert mi megmondjuk az igazat a szemébe.

Rosta Ágnes a kisnyugdíjas

Szemtől Szembe


Megosztás

61 hozzászólás

 • Gipsz Jakab says:

  Orbán ne csináljon úgy mintha adna valamit, mert a3-szorosát veszi el az emberektől valójában.

 • Valaki says:

  Szégyeld magadat te, vedd le a szemellenződet és mindjárt látni fogod a valóságot.

 • Dolores says:

  Tisztelt hozzászólók és kedves Mindenki! Hol is kezdjem? Közvetlen tudomásom van arról, hogy Soros-ösztöndíjas „emberünk” már tini korában a kislányokat copfjuknál fogva a kerítéslécekre akasztgatta. Egyéb más gonoszkodást már csak a fantáziájukra bízom. Nyilván nem véletlen, hogy az apja – saját bevallása szerint is – keményen verte. Sajnos a helyzet alapvetően máig sem változott, mert ha tagadják is, attól az igazság mindig kiszivárog. Legyünk tárgyilagosak. Emberünk ami a hatalomtechnikát illeti, abban zseniális, csakogy alantas, gonosz, bosszúálló és mindenen uralkodni vágyó természetének mindent alárendel. Egyszóval mi itt egy elméjében beteg emberről lamentálunk, ha hallgatólagosan is, de köztudottan skizofréniában szenved – nem véletlen, hogy nem itthon folyt a kezelése. Szeretném mondani, hogy ha jövőre sem sikerül kibillentenünk a székéből, akkor szinte biztos, hogy regnálásának csúnya módon lesz vége. Persze minél később, annál csúnyább lesz. Tudnunk kell, hogy ő nem egy pártnak, hanem egy szektának a feje, ettől veszélyes a híveivel!

  • Értelmes Nyugdíjas says:

   Tisztelt Emberek!
   Önök,akika Nép szemét akarják felnyítni,nagyon nehéz dolgik lesz,mert ez az Orbán-Fideszes vírus rosszabb és nehezen kiírtható!!!
   Átmosta a befolyásolható emberek agyát az Ő gonosz Dogmáival!!!
   Ebből az Országból,második Észak Kóreát akar csinálni,halad affelé!!!
   Kindzsu a Példaképe️!!!!?
   A jó Isten mentse meg Mahyarországot az ilyen hadonló Szörnyetegektől:Amen .

 • Ilona says:

  Mi nyugdíjasok ledolgoutunk 46 évet, ezért a pénzért. Nem volt kis kapu, hogy zsebbe kapjuk a fizetést és nem kell adót fizetni. Ha most is becsülettel fizetnék a nyugdíjjárulékot, nem élnénk így. Majd amikor ezek az emberek elérik a korhatárt még ennyit sem tudnak fizetni nekik.

 • Világlátó szemüveg says:

  Én sok embernek igazat adok itt a hozzászólásokban, de arra fel kell hívnom a figyelmet, hogy 2002-2006 között nem éltünk olyan jól, mint ma. Minden ember a saját szemszögéből látja a Világot és fogalmazza meg azt. Lehet, hogy Orbán Miniszterelnök Úr sem csinál mindent jól, de az vitathatalan, hogy sokkal többet tett a népéért jót, mint a 2002-2006-os években tették a baloldaliak !!!

  • István says:

   Én nem tudom, hogy ki miként élt abban az időben, de én sokkal jobban. Nem azért mondom, mert ellenzéki vagyok, hanem mert így igaz.

  • Névtelen says:

   a MAGAD NEVÉBEN BESZÉLJ, MERT MA SEM ÉL MINDENKI JÓL.

  • Ciber says:

   Nem rosszabbul, hanem sokkal jobban éltem. Tény, vannak akik jobban élnek. Ilyenek pld. akik diplomások és már előmenetelük miatt is jócskán emelkedett a jövedelmük, de az emelkedett volna a baloldali kormányok idején is. A nyugdíjasokat viszont kizsigerelte ez a kormány, miközben azt szajkózza, hogy megvédte a nyugdíjakat.

  • Kisnyugdíjas says:

   És itt a pont. Ember hiba nélkül nincs. A lehető legjobb választás volt Orbán Viktor. Vagy netán valakinek hiányzik a kardlapozás, munkanélküliség, A „válság miatt a kifizetését felfüggesztette!” örökre elvette a 13. havi nyugdíjat. És még lehetne sorolni az egyebeket. A „kisnyugdíjas” ezeket mind elfelejtette. Mégy egy dolog, amit szívesen közzé teszek. Sipákol, hogy milyen kevés a nyugdíja, amit zsebbe kapott fizetést, abból kellett volna eltenni a nyugdíjas évekre. Vagy: dolgozott pár évet itthon ami a min. nyugdíjhoz kell, de azt megint elfelejti a külföldön ledolgozott évek után is bőven megkapja a nyugdíját. Sajnos a baráti körömben is volt olyan, aki állandóan azért sírt, hogy milyen kevés a nyugdíja, de amikor megkérdeztem, hogy mennyivel volt bejelentve, hát természetesen a minimummal mindig. A nyugdíjas éveire 1 egy forintot se tett félre soha. Most nagyon kevés pénzből kell megélnie. Természetesen egy kisnyugdíjas.

 • kis emberke says:

  Kedves Rosta Ágnes! Gratulálok! A válaszlevelében leírtakhoz, ill. a hozzászólók véleményeire adott őszinte válaszokhoz. Egy „aprósággal ” szeretném kiegésziteni: 2006 – 2010-ig nyugdíjkorrekcios program keretében kaptunk + emelést (saját jogú korrekció).

 • Igaz mondo kis enber says:

  Ahögynek teljesen igaza vanmeg látszik hogy értelmiségi csak sajnos sok nyugdijas nem hiszi el hogy bajnai törvénybe iktatta orbának és társainak csak afoci és a menősködés más országokat segiteni szép dolog ha a saját hazámba jolmennek a dolgok üzem anyagrol csak rövifen balaton nagyságu helyen találtak olajat baranyába és somogy meg,ébe szigetvár mellet van váradon ki épitve az eg,ik központ napo ta több kamion szálitja elamol eladtakülfödnek ugyvan meg jelölve a terület e magyarország ezzel is kellene foglalkozni

 • BÉNA BÉLA says:

  NEM ÉRDEMES EGY BETEG EMBERREL BESZÉLGETNI, VITATKOZNI.
  LÉNYEG VAN 133 BÁTOR EMBER.
  BETEGSÉGE: SKIZOFRÉN!

 • EGY GERINCES EMBER says:

  NAGYON SAJNÁLOM AMIKET LEÍRTAK, MIND IGAZ!!!
  A LÉNYEG VAN 133 BÁTOR EMBER!!! AZT CSINÁLNAK AMIT AKARNAK KÉTHARMADDAL.
  SŐT NEKI TELJHATALOM KELL NEM ÉRDEMES EGY MONDATOT SEM ÍRNI, HISZEN BETEG EMBERREL NEM LEHET VITATKOZNI ÉRVELNI / S K I Z O F R É N ! /

 • Elkeseredett says:

  AGNES GRATULALOK!NAGYON JOL LATJA A NYUGDIJASOK SORSAT!MINDEN SZAVA IGAZ!

 • Imre says:

  Vajon mit szednek ezek az agymosott bélák?!

 • Egy sokat dolgozó boldog nyugdíjas . says:

  A “ nyugdij “szerzett jog ! A fenti sok hozzászóló mielőtt alpári szöveget közzétesz, gondolkodjon.
  Attól tartok sokuknak koppanni fog, ha beköszönt a MZP által ígért boldog szabadság ! Közmondás:
  A boldogságot akkor látja meg, mikor az már elveszett !!

 • Márta suys says:

  Először is a sváci indexálást az Orbán kormány szüntette meg, másodszor az ukrán nyugdijakat kifizetik, ami csalás, igazol odakint egy magas munkakört, például igazgató volt, ide bejeletkeztek 100-an például Kispaládra, mert magyar igazolvány és bejelentett lakcim kell , deukrán-ukrán nemzetiségű is megcsinálja, és átjárnak 200-300ezer forontos nyugdijakért láttam a riportott , hlott nem itt adóztak és nem ide fizették a járulékokt, mi is adózunk, már nyugdijasok, nálunk legmagasabb az ÁFA, ez szavazatvásárlás, tájékozódjun, rég meg kellet volna szüntetni ezt az egyezményt amit még a Szovjetónióval kötöttek, és ugye már az sincs mert Fehéroroszország van, meg Ukrajna, de át se jönnek 20 bankártyát odadnak 1 személynek és leveszi az itteni nyugdijatm amiból ott rózsásan megélnek!Gyurcsány kormány alatt a GDP 3%-ban voltunk eladósodva, most meg a GDP9%-ban, nézzen utána a rezsicsökkentést meg majd elviszi az infláció, tehát vissz magával mindent, egekben az államadósság meg az állaháztartási hiány, piaci kamatozású hiteleket vesznek fel kifelé meg dobálják a pénzt! A nyugdijam meg 100000ft alatt van 38 év után akkor még ennyi bedolgozott idővel lehetett elmenni, nem feketén dolgoztam, tehát 11 év alatt elinflálódott, és más is igy van!!

  • Körmendi László gépk. és közl. technikus says:

   Ezt a szemenszedett pimaszságot, hogy az ukránmagyarok sohanemvolt nyugdiját a választások elősegitésére elkezdték kifizetni, minden becsüle-
   tes magyar embernél kiverte a biztositékot ! Feketén-fehéren bizonyitott
   hogy többtizezres kamu bejelentések igazak voltak, /szobánként 100-150/
   fő !!!!!! Ehhez a helyi polgármesterek lelkesen asszisztáltak ! AZ ESZÉBE
   SEM JUTOTT A MIN.ELNÖKNEK, HOGY HA AZT A SOK MILLIÁRDOT
   AZ ITTHONI MAGYAR NYUGDIJAS SZÁNALMAS ÉLETÉNEK JOBBITÁSÁRA FORDITOTTA VOLNA, A SZAVAZATOKAT ITTHONRÓL IS MEGKAPTA VOLNA ! ÉS UGYANEZ TÖRTÉNT A FELVIDÉKEN, A DÉLVIDÉKEN !

 • Susy says:

  PONTOS VÁLASZ ROSTA ÁGNESNEK!

  Egy iszonyú hülye levél a nyugdíjas ön nagyon nincsen tisztába a dolgokkal

  Oltással meg lehet állítani a járványt , meg is állították , de ez inkább az oltatlanok járványa ő velük van tele a kórház Ez viszont naponta elhangzik, mindenkitől legyen az OV, orvosok, virológiások. Megállítottuk a járványt ezt tavasszal mondta, senki nem gondolta, hogy lesz 3 millió oltatlan 60% oltott mindenhol messze elmaradunk. Meg lehet köszönni a DK-nak a sok ellenkampányt amit most is folytatnak

  Nagyon mindegy, hogy megszüntette vagy felfüggesztette a 13. nyugdíjat , mert az eredmény ugyanaz. Akkor azt írta a Világgazdaság, hogy csak akkor építhető vissza a 13. nyugdíj, amikor a gazdaság lehetővé teszi .
  14. havi nyugdíj ígérete hülyeség volt, de annak a hátterét is kellene vizsgálni 2006-ban járunk, amikor ugyan nem igazán tájékoztatta Gyurcsány és kormánya a gazdasági helyzetről az ellenzéket, de azt látták, hogy gond van, de utólag tudjuk, hogy a 14. havi nyugdíj nem volt megfelelő ígéret, de az aggodalom igenis bebizonyosult

  Senkit nem tudtak menteni, aki nem akarta, leír egy számot a hölgy, kérdésem pedig az, hogy közreműködött xy ember pl pincér, hogy más helyen dolgozzon ideiglenesen? Ha nem mentették volna meg, akkor most nem 3,2% lenne amunkanélküliség, hanem 7,8,9% lenne.
  Úgy egy kis példa a hétről egy 52 éves VILLANYSZERELŐ nem talál munkahelyet, keres egyáltalán, mert a villanyszerelő szakma hiányszakma Csaz azt lehet megmenteni, aki akarja sírással panaszkodással senkinek nem lett jobb a sorsa
  Megtörtént az infláció követő nyugdíj emelés , minden év novemberében kapjuk meg
  A kormány nem minden egyes nyugdíjassal, hanem a nyugdíjasok érdekképviseleteivel egyeztet

  Ne kenjünk olyat senkire, ami világpiaci ár (üzemanyag) és ezt nem is lehet mássé tenni a jövedéki adó minimumát alkalmazzák, Kereset és a kínálat határozza meg a világpiaci árakat. Covid idején lassították a termelést , hirtelen beindult ahol nagyobb lett a kereslet , a nyugati energiaáraknál ugyanaz a helyzet , de azt nem láttam a kedves levelébe, hogy megköszönte volna, hogy hatósági energia árak vannak nálunk így a kisnyugdíjas nem kell 200-300%-os áremelkedést kifizessen.

  Az élelmiszerárak emiatt növekednek üzemanyagár és import , egész Európában de az egész világon ez van sajnos . Alapélelmiszer ára 5%-os áfával rendelkezik hova vigyék le azt? Soha senki nem mondta azt, hogy az oltás az a fertőzéstől véd, attól véd, hogy ne kerüljön súlyos állapotba és gépre. A kórházban 1% sincs azok között , aki oltott.

  Nagyon érdekes, hogy ekkora cirkuszt a Gyurcsány – Bajnai alatt nem csináltak, hallgattak.

  Senki nem ígért se német béreket se német nyugdíjakat. De azt igen, hogy a rezsit nem emelik.

  Azt tudja ugye, hogy nyugaton a nagy fizetéssel és nyugdíjjal élők alig tudják kifizetni a rezsit és az üzemanyagot? Biztos nem
  Veszek 10 kg szaloncukrot és küldök pénzt a 97E nyugdíjamból és a prémiumból, hogy legyen ennek önnek karácsonya.

  Én szégyellem magam a sok hazugsága és a hozzá nem értése miatt .
  Szégyellje magát

  • P.J. says:

   Én meg helyetted szégyellem magam, mert annyira jól élsz Orbán kegyéből, hogy te vagy az aki nem látod a valóságot!

  • Névtelen says:

   Még a nevét sem vállalja fel, miről beszél, nem hazugság amit a hölgy irt, elég jól összehozta a levél tartalma , sajnos igaz, ez a kormány élükön Orbánnal, lopnak csalnak, hazudnak, egy szavukat sem lehet elhinni!

  • Ateista Pita says:

   Gulyás Gergely 3 oltással hova lett? Csak nem nyaralni ment?

  • Rosta Ágnes says:

   Kedves Susy fedőnevű olvasom!
   Igyekszem tételesen válaszolni. Én nem minősítem Önt aki sem a nevét sem az arcát nem vállalja. Ezt rábízom az olvasókra!
   Az oltással sajnos nem lehet megállítani a járványt! Ezt csak Orbán és a kormány kommunikálja. Jelenleg vészhelyzeti engedélye van majdnem minden oltóanyagnak a WHO ajánlásával. Az oltás bizonyítottan „csak” csökkenti a súlyos esetek számát és az elhalálozásét. Persze ez is hatalmas dolog de sajnos ez még nem állította meg a vírus terjedését és mutálódását sem. Nyáron nálunk nem megállították a vírus terjedését hanem az oltásoknak és a jó időnek hála csökkent a szám. Még a világ többi országában újra és újra erőre kapott és sajnos mutálódott több alkalommal is. Erre folyamatosan figyelmezettek a szakértők. Izrael élen jár a tájékoztatásban Ők vállalták, hogy naponta adnak tájékoztatást a WHO felé ezzel is segítve az oltóanyag hatásosságának létét. Ők már kb. 2 hónappal ezelőtt elkezdték a zárásokat és a 3. oltás beadását mert berobbant a 4. hullám.
   Más. Ön szerint mindegy, hogy valamit felfüggesztenek vagy megszüntetnek. Hát nem mindegy! Ne a Világgazdaságra hivatkozzon hanem olvassa el a Parlament honlapján a Bajnai kormány által beterjesztett és elfogadott / FIDESZ ellenezte / törvényt a nyugdíjprémiumról. Ezt alkalmazza most az Orbán kormány!
   Abba egyetértünk, hogy a 14, havi nyugdíj ígéret hülyeség volt, Épeszű ember nem is vette komolyan.
   Viszont ide linkelembe az ország gazdasági állapotáról írt tanulmányt ami 1990-l szól. Kérem olvassa el. Tanulságos. https://24.hu/poszt-itt/2012/02/12/igy-kormanyoztak-a-magyar-gazdasagot/
   Igen nem mentették meg a dolgozókat! A zenészek kaptak mikor már nagy volt a felháborodásuk de Ők sem mindenki. Majd megkésve jött az elhelyezkedési segély. Nagyon sokan próbáltak más munkát vállalni, de nem lehetett mindenkiből futár.
   Tény, hogy a világpiaci árakat mi nem tudjuk befolyásolni. Viszont az energia árakat csak a lakosságnál fagyasztották be a vállalatok ugyan úgy fizetik a hatalmas költségeket. S ezt bizony érvényesítik is minden termékbe. Ez pörgeti is az inflációt rendesen.
   Megosztok Önnel egy személyes tényt. Hivatásomnak hála én ki tudom számolni miből mennyit fogyaszthatok / gáz, villany, víz / Így én évek óta télen 16,5 fokos lakásban élek. Ennyire van állítva a cirkóm mert ennyit tudok becsülettel kifizetni. Spórolok az árammal is. Száműzve minden elektromos gép amit csak tudok nélkülözni. Világítást is minimálisra csökkentettem. Erre is van lehetőség. Csillárba például csak egy izzó világíthat.
   Élelmiszerárak nagyon sok minden miatt növekedtek / aszály, szállítás és sorolhatnám / itt az 5 %-s ÁFA az alap élelmiszereknél sem segítség mert mire a boltokba ér addig mindenki teszi rá a 27 %-t.
   Nem tudom honnan veszi, hogy a Gyurcsány vagy a Bajnai kormány alatt nem írtam? Miből gondolja, hogy akkor vagy azt megelőzően mindennel meg voltam elégedve?
   Tudja viszont én nem foglalkozom azzal, hogy nyugaton vagy keleten hogyan élnek az emberek. Engem az érdekel, hogy a Hazámban hogyan élnek a fiatalok és az idősebbek egyaránt.

   Végezetül nekem nem kell az Ön szaloncukorja vagy a pénze tartsa meg költse arra amire szüksége van. Mástól sem kérnék és nem is fogadnék el.
   Az én Karácsonyom mástól lesz szép. A szeretettől és a tisztelettől annál szebb ajándékot el sem tudok képzelni. S ha megélem tudom meg is fogom kapni.
   Ön viszont nyugodtan szégyellheti magát nekem nincs miért.
   Kívánok Önnek jó egészséget és egy tisztán látó szemüveget! Használja egészséggel.
   Üdvözlettel Rosta Ágnes

  • "Boldog Karácsonyt"! says:

   A hülyeségeket amit leírt és a 10 kg szaloncukrot inkább a Fidesznek kűldje el!
   Az én véleményem,hogy Ön szégyelje magát de mélységesen!!!

  • József says:

   Így igaz.

   • Nagyné Bihari Rozália. says:

    Gratulálok Rosta Ágnesnek! Minden mondata az igazságról szól! Nagyon részletesen megfogalmazott igaz írás! Kívánok jó egészséget és türelmet a sok igazságtalan,agymosott emberek véleményének elviseléséhez!!

 • SzafiPetya says:

  Nem csak a nyugdíjasokkal hanem mindenkivel kiszúrt átvert mert már a 199…. években az árak nyugati színvonalra emelése után a fizetéseket is fel emelike ezt igérték. De egyik kormány sem tudta nem volt képes rá. Pedig vélt azóta néhány év rá. Akkor most senkinek nem lenne problémája jól élne. Csak minden más fontosabb volt mint az őnök becsülete lelki ismerete mert ezek szerint az nincs. De a saját maguk problámáját azt meg az élét azt meg oldották. Most már az emberekre is figyelhetnének. Persze ha tudnák és ember számba vennének minket. A jó létet meg ígérték pár éve de nem teljesítette mi felénk csak más felé. Szép dolog ha van egy kis gerincesség és becsület meg oldja az emberiség problémáit mert bajok lesznek. A devizánál sem segített mert engem és családomat is meg károsított több tíz millió forinttal. Köszönöm Van egy jó közmondás: aki másnak bajt kárt okoz megbánt valamien módon vissza kapja. De nem biztos hogy attól akivel ezt tette. Én ezen sokat gondolkoztam végig jártam a hadak útját. Én segítek ahol tudok és lehet ahol lehet. így élek így nevelem a családomat. Már pár évet meg éltem becsületes munkával kerestem meg a betévő falatra valót. De jó lenne jobban élni fejlődni. A 40 éves nyugdíjjal is el vették. Pedig ledolgozták becsülettel már 43 évet. Érzem most mikor még meg van a család most kellene be pótolni amit munka mellett nem lehetett. Csak ennyit írok de még lehetne de írjon más is.
  Üdvözlettel.

 • Névtelen says:

  Rosta Ágnes nagyon jól megfogalmazás a mondanivalóját és egyetértek mindazzal amit leirtál.

 • Névtelen says:

  Minden szava igaz mert érezzük a saját bőrünkön.de nem látom a megoldást a sok szájcséplés helyett

  • Névtelen says:

   mindenki aki ėrzi a vålasz tökéletes igazságát åldozzon annyit hogy kinyomtatva aláīrva adja postára a.miniszterelnöknek…nem kell elsőbbsėggel. .

 • Névtelen says:

  Gratulálok Rosta Ágnesnek, minden mondatával eggyet értek! A levelek postázása, sőt a megírása is felesleges volt, bár azt gondolják,hogy a nyugdíjasok emlékezetkiesésben szenvednek!

 • Veresnè says:

  Kedves Ágnes a szívből szólt. Szerintem egyesek a fától nem látják az erdőt. Èn azèrt vagyok kisnyugdíjas mert 50 èves koromtól egyik betegsèg követte a másikat . Csak annyi, hogy háromszor voltam rákos. A legújabb egy nyaki gerincsès. Az arra adott gyógyszere csekèj 13 ezer forint , amit a TB nem támogat. Úgy hogy nekem ne küldjön ilyet levelet a miniszter Úr mert fájdalmas az a sok hazugság amit leírt.

 • Horváth István says:

  Sajnos közöttünk, nyugdíjasok között is rengeteg buta seggnyaló van, így aztán könnyű velük bármit elhitetni!
  Én akkor sem szavaznék rájuk, ha holnaptól megdupláznák a nyugdíjamat, mert tudom – két nap múlva duplán visszaveszik… abnak értik a módját!

 • nyugdíjas says:

  Én is jót nevettem a levélen, talán ha nem itt élnék még el is hinném. Választási ígéretekből nem kérek, volt rá 11 éve, hogy gondoskodjon rólam, meg arról hogy biztos jövőt lássak. Majd ha az összeharácsolt vagyonát, illetve vagyonukat, amit a MI munkánk gyümölcseként zsebre raktak visszaadják, akkor beszélhetünk újra. Addig hagyjon békén.

 • Maya says:

  Szenzációs, kedves Ágnes! Ebben minden benne van.. csak sajnos sosem fogja elolvasni..

 • CICA-MICA says:

  Egyet értek Ágnessel inkább nyugdíjemelésre lenne szükség s nem évi egyszeri adományra,mert amíg vannak akiknek bőven 100 ezer Ft alatti nyugdíjból kell tengődni addig nincs itt semmi féle jó lét.

 • Névtelen says:

  Tökéletes!

  • Icka says:

   Kedves kisnyugdijas !
   Nagyon tutira tudsz mindent, csak azt nem értem, hogy miért vagy kisnyugdijas? Nem tanultál és nem is dolgoztál eleget, hogy a nyugdijalapod is nőjjön, smit most élvehetnél. Viszont lényeges nálad az, hogy most tutira tudsz mindent. Zay mellett indulhatnál miniszterelnök jelöltnek is. Tutira mindent megoldanátok.

   • Rosta Ágnes says:

    Kedves Icuka! Sajnos nem tudok mindent. Nincs nálam a bölcsek köve. Viszont 33. éve vagyok nyugdíjas. Dolgoztam, tanultam ingyen! Sajnos amikor én jöttem el nyugdíjba akkor mások voltak a jövedelmek és bár a munkáltatom becsülettel fizetett utánam és én is természetesen. Mi nem zsebből kaptuk a fizetést és nem csalták az adókat mint most így sajnos még nem értem el a 100 ezer forintos nyugdíjat, Talán még megélem. Viszont ha fiatalabb lennék sem indulnék miniszterelnök jelöltnek. 🙂 De végtelenül megtisztelő, hogy úgy gondolja képes lennék segíteni a Hazámnak. Tisztelettel üdvözlöm és jó egészséget kívánok Önnek. Rosta Ágnes

    • Aranka says:

     Kedves kisnyugdíjas! Aki 44 évet dolgozott, ahhoz nem lehet hasonlítani a 33 év kisnyugdíjat. Én 44 év munkaviszony után kapok 129.000.-Ft. nyugdíjat Értelemszerűen több évig fizettem a nyugdíjalapot. Egy férfi kollégám 50 év munkaviszony után 166.000.- Ft. nyugdíjat kap. Lehet irigykedni, de nem érdemes, mert a ledolgozott évek alapján sávos nyugdíjemelés van

     • Pali says:

      A kisnyugdijas 33 éve nyugdijas és nem 33évet dolgozott ahogy ön értelmezi.a 44 évhez viszonyitva.

   • Névtelen says:

    Kedves Icka, aki régen ment nyugdíjba, annak nagyon elértéktelenedett a járandósága. Édesanyám egy végigdolgozott tanári pálya után 120 000 forintot kap. Édesapám vezető pozícióból, rádolgozva vonult nyugdíjba (könyvtárigazgató-helyettes volt), most 180 000 a nyugdíja. Volt kis megtakarításuk, de az utóbbi években már nem tudtak félretenni, úgy megdrágult minden (gyógyszer, élelmiszer, zöldség, gyümölcs). Pedig cigarettára, alkoholra, benzinre nem költenek!
    Szóval, ne vagdalkozzon!

   • Névtelen says:

    Nyald ki a G seggét

 • Nyugdíjas says:

  Kedves Ágnes! Teljesen igaza van, ezt a férget el kell taposni. Semmire kellő ingyen élő ő és az egész bandája.

 • Béla says:

  Ennyi baromságot összeirni!!!

 • Andras says:

  Elkepeszto ez a levél abszurd hulyeseget tartalmaz

  • Rosta Ágnes says:

   Kedves András! Tételesen cáfolja kérem. Üdvözlettel Rosta Ágnes

  • Névtelen says:

   Sorolja az ostobaságokat.Csak igazolható tényeket írt le a hölgy .IGAZOLHATÓ!Csak tudnám,hogy hol a bánatban él,hogy így mer kritizálni.

 • Végh Márta says:

  Kedves Ágnes! Szívemből szólt. A baj csak az, hogy a csicskák nem fogják megmutatni a „nagy vezírnek”. O. V. levele olvasatlanul a kukában.
  Az Ön írását osztjuk, hogy mindenkihez eljusson.
  Köszönet minden szóért. Márta

  • Névtelen says:

   Tökéletesen jól látja ,kedves Mária. Én is hihetetlenül állok az előtt a tény előtt,nem hiszem hogy nem látja Orbán a fától az erdőt,hacsak nem a skizofrén elme állapota indokolja ezt!!!!!

  • Szabó .iklósné says:

   Gratulálok.Én is pontosan így érzek.

 • KISS ARANKA says:

  KEDVES ÁGNES!!!!!! AMÍG OLYAN EMBEREK VANNAK, AKIK CSÓKOLGATJÁK A KEZÉT, ADDIG ÍRHAT NEKI BÁRMIT!!!!!!!! Ő EGY ÖNTELT GERINCTELEN ALAK! IDÉZEM: NE AZT FIGYELJÉK, AMIT MONDOK, HANEM , AZT, AMIT CSINÁLOK!!!!!!!! NO MEG VAN AZ EREDMÉNYE!!! SOK JÓT NEM KELL VÁRNI, AKKOR NEM CSALÓDUNK!
  ÜDV, ÉN!

 • Kenyeres Jozsef says:

  ROSTA AGNES , CSAK GRATULALNI LEHET , JOL MEGIRTA ! CSAK SAJNOS EZ A SZELHAMOS NEM FOGJA ELOLVASNI ! EZEK KOZOMBOSEK AZ EMBEREK PROBLEMAIVAL ! LEGFELJEBB EZ A HAZUDOZO NOVAK , FOG VALAMI DICSHIMNUSZT IRNI , MINT ALTALABAN ! DE ANNAK SEMMI ERTELME NINCS ! CSAK GRATULALNI LEHET !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés