VÁLASZLEVÉL MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉNEK!

Közzétéve ekkor: 2016 december 22. 14:48
konzulMOST VEHETTEM KÉZBE EGY LEVELET ORSZÁGUNK MINISZTERELNÖKÉTŐL. NEM TUDOM, NEKEM SZÓL-E, MERT CÍMZÉSRE MÁR NEM TELLETT. DE HA MÁR ÍRT, VÁLASZOLOK, MERT NEKEM EZT TANÍTOTTÁK ANNO. ÖN UGYAN NEM TISZTELT MEG AZZAL, HOGY AZ ÉN LEVELEMRE VÁLASZOLJON, IGAZ NEM IS VÁRTAM.
NEM TUDOM, MIRE GONDOL, HOGY AZ ELMÚLT ÉVEKBEN A MAGYAROK BEBIZONYÍTOTTÁK, HOGY ÖSSZEFOGVA NAGY DOLGOKRA KÉPESEK. ITT KÉREM SEMMI NAGY DOLOG NEM TÖRTÉNT. NEM NŐ ITT MÁS, CSAK A SZEGÉNYSÉG ÉS A PARLAGFŰ, NO ÉS A  -SEGÉLYEZETTEK HELYETT – MEGALÁZÓ HELYZETŰ KÖZMUNKÁSOK SZÁMA , A MINIMÁL NYUGDÍJON ÉLŐKÉ, AZ ÉHEZŐ GYEREKEKÉ ÉS AZ EGYRE NAGYOBB ÉS MÉLYEBB SZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐ NYUGDÍJASOKÉ ÉS DOLGOZÓKÉ.
ELÁRULOM ÖNNEK, A MAGYAR GAZDASÁG MÉLYPONTON VAN!
AZ IGAZ, HOGY A XX. SZÁZAD EMBERT PRÓBÁLÓ IDŐSZAK VOLT, DE A MOSTANI IS AZ, HIGGYE EL NEKEM. A MI MUNKÁNKBÓL TÉNYLEG TALPRA ÁLLT ANNO A ROMOKBAN HEVERŐ ORSZÁG TÖBBSZÖR IS. DE MOST ENNEK MÁR CSAK AZ ISMÉTELT ROMJAIT LÁTJUK. MERT AMIT MI FELÉPÍTETTÜNK, AZT ÖNÖK SZÉPEN FOKOZATOSAN DÖNTIK ROMBA. 🙁 NEM KELL IDE FEGYVER SEM, OMLIK MINDEN ÖSSZE ÉS LESZ AZ ENYÉSZETÉ. TUDJA, NEKÜNK MEG A SZÍVÜNK FÁJ. NEM EZÉRT DOLGOZTUNK. AZT HITTÜK GYEREKEINKNEK ÉS UNOKÁINKNAK JOBB ÉS ÉLHETŐBB VILÁG ADATIK MEG, MINT NEKÜNK. HÁT VAN IS AKIKNEK EZ MEGADATIK, CSAK ÉPPEN NEM ITTHON, HANEM KÜLFÖLDÖN. OTT ELISMERIK A MAGYAR MUNKÁST, MEGFIZETIK MUNKÁJÁT ÉS TUDÁSÁT. ITTHON VISZONT KIHASZNÁLJÁK, MEGALÁZZÁK ÉS MÉLY SZEGÉNYSÉGBE DÖNTIK. NEM KÉNE ENNEK ÍGY LENNIE!
hidegAZT ÍRJA, ÖN ÉS A KORMÁNY MINDENT MEGTESZNEK AZÉRT, HOGY ÉRDEMI TÁMOGATÁST NYÚJTSANAK NEKÜNK, IDŐSEKNEK. MI IS EZ AZ ÉRDEMI TÁMOGATÁS? HÁT KÉREM, MEGVONTÁK A KÖZGYÓGYELLÁTÁST, EGEKBE EMELTÉK A GYÓGYSZEREK ÁRÁT, ELINFLÁLTÁK A NYUGDÍJAK VÁSÁRLÓÉRTÉKÉT, MEGSZÜNTETTÉK AZ INGYENES ORVOSI ELLÁTÁST ÉS GONDOZÁST. IGEN MINDENT FIZETŐSÉ TETTEK. AZT ÍRJA REZSICSÖKKENTÉS. UGYAN MÁR KÉREM,MIBŐL? ABBÓL, AMI NINCS. ÜLT MÁR SÖTÉTBEN, HOGY KEVESEBB LEGYEN A VILLANYSZÁMLÁJA? SPÓROLT A VÍZZEL? ELMESÉLJEM ,HOGYAN KELL? TUDJA AZT, MENNYI HŐFOKÚNAK KÉNE LENNI EGY LAKÁSBAN, A SZOBÁBAN ÉS A FÜRDŐSZOBÁBAN? MERT BIZONY MAGYAR SZABVÁNY VAN ERRE. LAKÓSZOBÁBAN 20 FOK FÜRDŐSZOBÁBAN 24 FOK LENNE A KÖTELEZŐ. NOS A HÁZTARTÁSOK JELENTŐS RÉSZÉBEN TÜZELŐT SEM TUD VENNI AZ IDŐS EMBER, MERT MEGFIZETHETETLEN. ÉRDEKLŐDJE MÁR MEG, MENNYI IS A FÁNAK VAGY A SZÉNNEK MÁZSÁJA! DE NÉZZÜK A GÁZT IS! ÖNÖK AZT IS LÉNYEGESEN DRÁGÁBBAN ADJÁK, MINT KÉNE. TUDJA MENNYI A FÖLDGÁZNAK M3-E? MENNYI PLUSZ KÖLTSÉGGEL TERHELT A GÁZ, AZ ÁRAM VAGY A VÍZ ÁRA? HA EZEK NEM LENNÉNEK ÉS RAJTA A 27 % ÁFA AKKOR EBBEN AZ ORSZÁGBAN NEM FAGYNA MEG SENKI A LAKÁSÁBAN, MINDENHOL LENNE ÁRAM, GÁZ, VÍZ. MINT AHOGYAN VOLT ABBAN AZ ÁTKOS XX. SZÁZADBAN. AKKOR NEM FÁZTUNK, VOLT MINDEN OTTHONBAN ÁRAM ÉS VÍZ. IGYEKEZTÜNK MINDEN HÁZTARTÁSBA ELJUTTATNI A GÁZT VAGY VEZETÉKESEN, VAGY PALACKBAN. VÁLASZTHATUNK A FÖLDGÁZ ÉS A VÁROSI GÁZ KÖZÖTT. NEM ÍROM LE, MI A KÜLÖNBSÉG, ÚGYSEM TUDJA.  ELÉG, HA ANNYIT ÍROK, NEM AZÉRT VOLT VÁROSI GÁZ, MERT VÁROSBA KÉSZÜLT. EZ ÖNNEK UGYANIS MAGAS.
AZ ÍRJA A MAGYAR GAZDASÁG IDÉN A VÁRTNÁL JOBBAN TELJESÍTETT. EZÉRT KAPUNK 0,9 % HELYETT 1,6 % NYUGDÍJ EMELÉST? BRAVÓ! MIRE ELÉG EZ ÖN SZERINT? EZ EGY NAGY NULLA KÉREM.
kaja3JANUÁRTÓL JELENTŐSEN CSÖKKENTIK AZ ALAPVETŐ ÉLELMISZEREK ÁFÁJÁT. HÁT ITT MÁR TÉNYLEG ELSZAKAD A CÉRNA. MIKOR JÁRT ÜZLETBE? GONDOLOM, SOHA, DE MIÓTA MINISZTERELNÖK, BIZTOSAN NEM VÁSÁROLT. PEDIG ÉRDEMES LENNE ELMENNIE! IGAZ, NAGY KÍSÉRETRE LENNE SZÜKSÉGE. MERT NEM CSÓKOLNÁK MEG A KEZÉT. MIÓTA BEJELENTETTÉK EZT A FENE NAGY ÁFA CSÖKKENTÉST, ÚGY ELSZABADULTAK AZ ÉLELMISZERÁRAK, HOGY CSAK KAPKODJUK A FEJÜNKET. NÉZZÜNK PÁR ALAPVETŐ ÉLELMISZERT! KEZDJÜK A TEJJEL! UGYE CSAK A NYERS TEJNEK FOG MAJD LEMENNI AZ ÁFÁJA, A TEJTERMÉKEKÉ NEM. PASZTÖRIZÁLÁS NÉLKÜL NEM ADHATÓ EL TEJ. A MAGYAR TEJ ÁRA AZ ELMÚLT 1 HÓNAPBAN ÁTLAGOSAN 100-150 FORINTTAL DRÁGULT! SZUPER UGYE? A LEGOLCSÓBB ÉS LEGGYENGÉBB MINŐSÉGŰ SAJT 1500 FT/KG. HÁT UGORJUNK A HÚSHOZ.! AZ A DISZNÓHÚS, AMINEK MÁR LEMENT AZ ÁFÁJA, MOST ÉV VÉGÉRE VISSZAMÁSZOTT ARRA AZ ÁRRA, AMIRŐL LEMENT. A BAROMFIHÚS ÁTLAGOSAN – ÖNÖK IMÁDJÁK AZ ÁTLAGOKAT – 200-400 FORINTTAL DRÁGULT KILÓNKÉNT. A GYÜMÖLCS. A MAGYAR ALMA DRÁGÁBB MINT A BANÁN VAGY A NARANCS AMIT UGYE MÉG SZÁLLÍTÁS IS TERHEL. A ZÖLDSÉGEKKEL UGYANEZ A HELYZET. EGY SZÓ MINT SZÁZ, AZ ÉLELMISZEREK ÁRA, HIÁBA IS MONDJÁK, HOGY CSÖKKENT, NEM IGAZ. ÁTLAGOSAN 30 % NŐTT. PERSZE VÁSÁROLHATNÁNK MI GÖRÖG, SPANYOL, OLASZ SZŐLŐT, HA TELNE RÁ. VAGY A KIEJTHETETLEN GYÜMÖLCSÖKET IS AMIT DARABRA ADNAK. NO KÉREM, MINEKÜNK ERRE NEM TELIK!
DE MÁR LUXUS A BURGONYA ÉS A HAGYMA IS. MAGYAR FOKHAGYMA ELVÉTVE. NEM IS ÉRTEM MIÉRT. HISZEN MÉG PERMETEZNI SEM KELL. KAPJUK A FEKETE LENGYEL BURGONYÁT ÉS A KÍNAI KESERŰ FOKHAGYMÁT. ESZEM MEGÁLL. EZ AZ ORSZÁG ÉLELMISZERBŐL ÖNELLÁTÓ VOLT! SŐT JUTOTT BELŐLE NYUGATRA IS BŐVEN. MOST VISZONT ITT A RENGETEG KÜLFÖLDI POCSÉK MINŐSÉGŰ ELLENŐRIZHETETLEN ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS, OSZT NEM TUDJUK, MITŐL IS VAGYUNK BETEGEK. 🙁
nyugdij2960x640-e1448012751319TUDJA KÉREM, MIKOR LENNÉNK MI MEGBECSÜLT NYUGDÍJASOK? ELÁRULOM.
HA A NYUGDÍJUNKBÓL TISZTESSÉGESEN MEG TUDNÁNK ÉLNI. HA ANNYI ERZSÉBET UTALVÁNYT KAPTUNK VOLNA, AMENNYIT ÖNÖK SZÉTOSZTOTTAK A MOST DOLGOZÓNAK CAFETÉRIA ÉS JUTALOM GYANÁNT. AKKOR AZT MONDANÁM, IGEN, MEGBECSÜLTÉK AZ IDŐSEKET AKIK ALAPOT ADTAK ARRA, HOGY EZ A KIS ORSZÁG TOVÁBB TUDJON FEJLŐDNI.
AZT HISZEM, A NYUGDÍJASOK NEVÉBEN BÁTRAN ÍRHATOM, HOGY MEGALÁZVA LETTÜNK ÚGY A “NAGYVONALÚ” 1,6 % -S NYUGDÍJEMELÉSSEL, MINT A 10000 FORINTOS ERZSÉBET UTALVÁNNYAL.
KARÁCSONY KÖZELEDTÉVEL KÍVÁNOK ÖNNEK, CSALÁDJÁNAK ÉS A KORMÁNYA MINDEN TAGJÁNAK OLYAN ÜNNEPET, MINT AMILYEN A MIENK LESZ.
ROSTA ÁGNES
MAGYARORSZÁG, 2016. 12.22.


Megosztás

1 hozzászólás

  • Nyitrai István says:

    Gratulálok ez egy kerek tájékoztatás a mai magyar helyzetről:Hozzá csak annyit tennék hogy Én is azok közé tartozom akik 40 évig sokszor napi 16 órában és időnkén társadalmi munkában építettük ujjá ezt az országot.hogy gyermekeinknek unokáinknak jobb legyen.Önök gondoskodnak róla hogy az ország nagyobbik részének ujjra az 1945-50 időszak jusson osztály részül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés