Üzenet Orbánnak, Lázárnak, Tarlósnak és minden döntést hozó miniszternek

Közzétéve ekkor: 2017 június 9. 16:12

 

Ne nézzétek az országot hülyének! Se fiatalt, se időst, mert nem vagyunk azok. Ígérettel tele a padlás, miközben ti mással sem törődtök, csak azzal, hogy nektek teljen a zsebetek.  Hazudtok éjjel, nappal már talán magatoknak is. Közben ez az ország megállíthatatlanul csúszik le a lejtőn. Lassan kinéznek az Unióból bennünket miattatok.  A buta, meggondolatlan és végtelenül kapzsi, minket nyomorba döntő lépéseitek, döntéseitek miatt.

DÖBBENTEN HALLGATOM, ÉS OLVASOM NAPONTA, MIRE IS AKARTOK TI KÖLTENI . MÁR ANNYIRA TUTI ITT MINDEN, ANNYIRA ELÉGEDETT ITT MINDENKI VELETEK, MINDENKI ANNYIRA BÍZIK BENNETEK, MODJÁTOK, HOGY AZ ORSZÁGOT MÁR NEM IS ÉRDEKLI A PARLAMENTBEN FOLYÓ KÖLTSÉGVETÉSI “VITA” SEM. PEDIG ÉRDEKELNE BIZONY, CSAK ÉPPEN MÉG AZT IS MEGVONTÁTOK, HOGY A TV-N NÉZHESSÜK. ÚJSÁGÍRÓ SEM SOK MEHET MÁR BE, ÉRDEKLŐDNI SEM LEHET, MERT AKKOR AZONNAL “SOROSOZTOK”.  MINDENRE EZ AZ EGYETLEN ÉRVETEK. MÁST SEM HALLANI. AZ, HOGY HIBÁZTOK VAGY ELSZÚRTOK VALAMIT, NO, OLYAN UGYE NEM TÖRTÉNHET. PERSZE, ÉRTEM ÉN, AZÉRT IS JÓ, HA NEM LÁTJUK A PARLAMENTBEN TÖRTÉNTEKET, MERT AKKOR LÁTNÁNK BENT SEM VAGYTOK!

HÁT KEZDJÜK AZ ISTENI ELKÉPZELÉSEK SOROLÁSÁT. A PANELPROGRAMOTOK  ÚGY HÜLYESÉG AHOGY VAN.  ANYAGI  FEDEZETE NINCS, AZ EMBEREK PEDIG NEM BÁBUK, HOGY A MEGVÁSÁROLT LAKÁSUKBÓL KI LEHESSEN TENNI EGY  ŐKET EGY BIZONYTALAN INFRASTRUKTURÁ TELEPÜLÉSRE, AHONNAN AZ SEM BIZTOS, HOGY A MUNKAHELYÜKET ELÉRHETIK.  A KÖLTSÉGEKRŐL NEM IS BESZÉLVE. NÉZZÉTEK MÁR MEG, A GAZDAG NYUGAT IS ABBAHAGYTA, MERT NEM VOLT KIFIZETŐDŐ. IGAZ, RÉGIEK A PANELOK, AZ 1960-S ÉVEKTŐL KEZDTÉK ŐKET ÉPÍTENI – EZ LÁZÁRNAK SZÓL, AKI MÉG EZT SEM TUDJA -.  DE MIVEL STATIKAILAG JÓK, ÍGY GÉPÉSZETI, HŐTECHNIKAI, LÉGTECHNIKAI ÉS ELEKTROMOS FELÚJÍTÁS UTÁN MÉG TOVÁBBI 30-40 ÉVIG ÉLHETŐEK.

LÉPJÜNK EGY KICSIT INGOVÁNYOSABB MEZŐRE! NEM KÖNNYŰ VÁLASZTANI A SOK „OKOSSÁG” KÖZÖTT. KEZDEM AZ ELEKTRONIKUS RECEPTEKKEL. VÉGIGGONDOLTA EZT VALAKI? AZT HOGY VANNAK OLYAN TELEPÜLÉSEK AHOL EGYÁLTALÁN NINCS GYÓGYSZERTÁR, VAGY HA VAN, CSAK RITKÁN, PÁR ÓRÁRA MŰKÖDIK. AHOL A SZOMSZÉDOK SEGÍTIK EGYMÁST A GYÓGYSZEREKHEZ VALÓJUTÁSHOTZ? EZ ESZETEKBE JUTOTT ? NEM HISZEM, MINT AHOGYAN AZ SEM, MI LESZ AZOKKAL, AKIKNEK NINCS ROKONUK, SZOMSZÉDJUK, MERT MONDJUK TANYÁN ÉLNEK.

CSODÁS ÖTLET A CSALÁDOK ADÓ ÉS MINDENFÉLE TÁMOGATÁSA IS. ADJÁTOK, AZTÁN PÉLDÁUL A KISGYEREKESEKTŐL VISSZA IS VESZÍTEK AZONNAL. MIVEL? AZZAL, HOGY FIZETŐSÉ TESZITEK AZ OLTÁSOKAT! BRAVÓ ! AKI NEM TUDJA BEOLTATNI A GYERMEKÉT AZÉ, LEGYEN BETEG. SZÉGYEN!

DE NÉZZÜK BUDAPEST KÖZLEKEDÉSÉT. A FŐVÁROS SZENVED A BONTÁSAITOK, ÉPÍTKEZÉSEITEK MIATT, MERT IRTJÁTOK A MÚLTAT, TISZTESSÉGESEN VISZONT KÉPTELENEK VAGYTOK ÉPÍTENI. NINCS EGYETLEN TÉR, EGYETLEN ÉPÜLET, AMI A TI FELÚJÍTÁSOTOK UTÁN HIBÁTLAN ÉS JÓ LENNE. MINDENT JAVÍTANI KELL MÉG ÁTADÁS ELŐTT. LÁSD A MOSZKVA TERET, VÁRBAZÁRT VAGY ÉPPEN AZ ÚJ EGYRE DRÁGULÓ USZODÁT.

NA, DE MENJÜNK TOVÁBB, NÉZZÜK AZ ÁRAKAT! EZ SE SEMMI! 5 % ÁFA LESZ MINDEN ALAPVETŐ ÉLELMISZEREN, MONDTA A MINAP LÁZÁR JÁNOS. NEM TUDOM NEKI KI VÁSÁROL, DE HOGY FOGALMA SINCS AZ ÁRAKRÓL, ANNYI SZENT. AMINEK TAVALY ÓTA CSÖKKENT AZ ÁFÁJA,  AZ MÁR VAGY UGYANANNYIBA KERÜL, MINT ELŐTTE, VAGY LÉNYEGESEN DRÁGÁBB. A BAROMFI ÉS A TOJÁS A MADÁRINFLUENZA MIATT NEM LETT OLCSÓBB. EZT MÉG BENYELTÜK, DE A TEJTERMÉKEK A  SAJT, JOGHURT , TÚRÓ, VAJ STB. ÁRA IS AZ EGEKBEN. NYERS TEJET MEG NEM ISZIK MÁR SENKI, HISZEN KÖTELEZŐ A PASZTÖRIZÁLÁS!  A ZÖLDSÉGRŐL ÉS GYÜMÖLCSRŐL MOST NEM SZÓLOK, DE AZ NEM LETT OLCSÓBB.

NÉZZÜK A REZSIT! LELKEIM, TUDJÁTOK, ÉN HOGY CSÖKKENTEM? ÚGY, HOGY TAKARÉKOSKODOK, AMIT CSAK LEHET, NEM HASZNÁLOK. VIZET ÉV KÖZBEN A KERTI KÚTBÓL HASZNÁLOK, ÁRAMOT MINIMÁLISAT, HAVI 46 KW-OT. LÁMPÁT NEM GYÚJTOK, ELEKTROMOS BERENDEZÉSEIM KÖZÜL CSAK A HŰTŐT ÉS A MOSÓGÉPET HASZNÁLOM, MÍG BE NEM DÖGLIK. MERT BIZONY MÁR MIND A KETTŐ 15-20 ÉVES. ÚJRA ESÉLYEM SINCS, MERT 70 ÉV FELETT NEM ADNAK HITELT, HOGY VENNI TUDJAK. TÉLEN A GÁZZAL ÚGY SPÓROLOK, HOGY 16,5 FOKRA VAN ÁLLÍTVA A CIRKÓM. IGEN, FÁZOK DE ENNYIT ENGEDHETEK MEG MAGAMNAK .MARADT MÉG A PORSZÍVÓ ÉS A CIRKÓ, TV ÉS A NET. EZ UTÓBBIVAL KAPCSOLATOSAN RÁ KELLETT JÖNNÖM, MEG KELL TANULNOM KEZELNI, MERT MENNI NEM TUDOK, TEHÁT EZEN INTÉZEK MINDENT.

NA ÉS VÉGEZETÜL A BÉREKRŐL ÉS ANYUGDÍJAKRÓL. BÉREMELÉS AHOGYAN LÁTOM, VOLT LEGALÁBB IS NÁLATOK. TEGNAP MONDTA A TV, 17 MILLIÓ ALATT MINISZTER, ÁLLAMTITKÁR NEM KERES, DE INKÁBB 40 MILLIÓ FELETT. A DOLGOZÓ EMBEREKNEK JÓ A MINIMÁL BÉR ÉS NYUGDÍJ. AZT ÉPPEN TUDOM FEJBŐL 28500 FORINT.  10 ÉVE.

TEGNAP MONDTA VARGA, REÁLIS AZ ESÉLY, HOGY 4 ÉVEN BELÜL A BÉREK AKÁR 40 %-KAL IS NŐHETNEK. ÉN INKÁBB ABBAN A REALITÁSBAN REMÉNYKEDEK, HOGY 4 ÉVEN BELÜL TŐLETEK VISSZAVESZNEK MINDENT,  AMIT SAJÁT ZSEBRE KERESTETEK.  MERT EGY FORINTOT NEM ÉR AZ ORSZÁGVEZETÉSETEK. MOST A BÜNTETŐJOGIAKRÓL NEM BESZÉLEK ANNAK IS ELJÖN MAJD AZ IDEJE.

NA ÉS VÉGÜL A NYUGDÍJ! HÁT “LELKEIM” AZ NEM ADOMÁNY, NEM PRÉMIUM, HANEM JÁRANDÓSÁG. TÖRVÉNYBE RÖGZÍTVE. NE ETESSÉTEK A NYUGDÍJASOKAT, HOGY JUTALOM + PRÉMIUM, AMIT SZÍVJÓSÁGBÓL ADTOK. AZT, AMIT MÁR JANUÁRBAN ADNOTOK KELLETT VOLNA.

A TEGEZÉS PEDIG ANNAK SZÓL – NEM MINTHA PERTUBAN LENNÉNK – HOGY SZINTE MINDEGYIKŐTÖK A GYEREKEM LEHETNE. DE ISTENNEK HÁLA, ILYEN GYEREKEIM NINCSENEK! MERT HA OLYANNÁ VÁLTAK VOLNA, MINT TI, AKKOR ÉN MÁR SZÉGYENEMBEN RÉGEN MEGÖLTEM VOLNA MAGAM.

SZÁLLJATOK MAGATOKBA! ÚGY, MINTHA A TEMPLOMBAN GYÓNNÁTOK, S KÖZBEN NAGYON SZÉGYELLJÉTEK, AMIT CSINÁLTOK EZZEL A KIS ORSZÁGGAL.

ÉN NEM ÓCSÁROLLAK BENNETEKET, NEM BESZÉLEK CSÚNYÁN, BÁR SOKAN EZT TESZIK. ÉN CSAK KÍVÁNOK NEKTEK EGY OLYAN ÉLETET, AMIT ANÉLKÜL KELL, ÉLJETEK, AMI NEM JÁR NEKTEK. AMIT ELVETTETTEK TŐLÜNK, ÉS VAGY MAGATOKNAK VAGY CSALÁDOTOKNAK VAGY ÉPPEN VALAMI KÜLFÖLDI HAVERNAK ADTATOK.

AMI NEM A TIETEK VOLT, HANEM EZÉ A KIS SZENVEDŐ ORSZÁGÉ.

ADJÁTOK VISSZA, AMI AZ ORSZÁGÉ ÉS NE HAZUDJATOK TOVÁBB!

ELÉG VOLT!

                                                            ROSTA ÁGNES

                                                            MAGYARORSZÁG 2017.06.09.


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés