Új, társadalmi megbízatású alpolgármester, új bizottsági elnökök

Közzétéve ekkor: 2016 május 10. 13:04

réviMivel a tisztséget eddig betöltő Fejes Tibor az előző hónapban lemondott, a vonatkozó törvény előírásának megfelelően a képviselő-testületnek a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére új alpolgármestert kellett választania. A jogszabályok szerint a képviselők a polgármester javaslatára titkos szavazással, minősített többséggel választanak főállású vagy társadalmi megbízatású alpolgármestert, s a törvény szabta keretek között ugyancsak a polgármester javaslatára döntenek annak tiszteletdíjáról.

Markót Imre polgármester Révi Attila képviselőt javasolta a tisztségre, illetményét 235.575 Ft-ban, költségtérítését pedig  35.336 Ft-ban javasolta megállapítani.

A szavazás előtt Fejes Ferenc az iránt érdeklődött, mi volt Fejes Tibor korábbi alpolgármester lemondásának oka, amire Markót Imre úgy reagált, hogy  Fejes Tibor nem kívánt és továbbra sem kíván ez ügyben nyilatkozni, döntését tiszteletben kell tartani.

Szabó Péter arra volt kíváncsi, a polgármester milyen képességek, kvalitások alapján javasolta Révi Attilát, amire a kérdezett azt válaszolta, a posztra nevezettet találta a legmegfelelőbbnek.

Több kérdés, ill. hozzászólás nem volt,  titkos szavazás következett, s a testület 6 igen, 3 nem és 2 tartózkodás mellett Révi Attilát minősített többséggel megválasztotta.

***

Mivel az újonnan megválasztott alpolgármester a  Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke volt, erre a megbízatásra új vezetőt kellett választani, ami kihatott a többi bizottságra is.  A Pénzügyi Bizottság elnökének ugyanis Markót Imre azt a Fejér Ilonát ajánlotta, aki eddig ezt a posztot a Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottságban töltötte be, ez utóbbi élére pedig Kovács Lászlót javasolta.

Fejes Ferenc ezúttal arra vonatkozóan tett fel kérdéseket, hogy milyen alapon kerül sor a bizottságoknál a személycserékre, s Fejes Tibor neve miért nem merült fel ezekre a posztokra,  miért nem lesz egyetlen bizottságnak  sem tagja .  Azt is forszírozta, alkalmas lesz-e Fejér Ilona a Pénzügyi bizottság elnöki tisztére.

Markót Imre kifejtette, hogy azért döntött a fenti személycserék mellett, mert úgy gondolta, ezek okozzák az önkormányzat munkájában a legkisebb döccenőt, s a javaslat feltételezhetően a képviselők egyetértésével találkozik. Hozzátette. hogy Fejér Ilona eddig is a Pénzügyi Bizottság tagja volt, az abban folyó munka tehát nem ismeretlen számára. Fejes Tibor neve azért nem merült fel, mert ő maga jelentette ki, nem óhajt semmiféle tisztséget vállalni, s egyetlen bizottság tagja sem lenni. Ezt maga az érintett is megerősítette.

Szavazás előtt Szabó Péter kérte, hogy a jövőben a Pénzügyi Bizottság helyett az Oktatási és Kulturális Bizottságban tevékenykedhessen, aminek nem merült fel akadálya, így a szavazás eredményeként a bizottságok a következő összetételben működnek tovább:

Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság:

Elnök: Fejér Ilona     Tagok: Kovács László, Mészáros Zoltán, Korpásné Antalicz Ildikó     Nem képviselő tagok: Kozák Mihály, Tekse András

Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság:

Elnök: Kovács László    Tagok: Fejes Ferenc, Kányáné Buzás Mónika, Fejér Ilona     Nem képviselő tagok: Dr. Bartáné Molnár Edit, Kiss Orsolya

Oktatási és Kulturális Bizottság:

Elnök: Serfőző István     Tagok: Fejes Ferenc, Korpásné Antalicz Ildikó, Mészáros Zoltán, Szabó Péter     Nem képviselő tagok: Kálmán Andrea, Kecskés Ferencné, Kovács Györgyné

Pásztor


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés