Törökszentmiklós polgármestere nem jobbikos

Közzétéve ekkor: 2019 október 20. 11:27

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook-oldalán tegnapelőtt  megjelent egy poszt, melyben a párt gratulál a megválasztott jobbikos településvezetőknek, többek között Markót Irének, Törökszentmiklós polgármesterének:

Az Alfahír, a Jobbik lapja pedig, „Sokan visszatértek a Jobbik táborába” című cikkében a következőket írta: „a Jobbik a többi, általa vezetett településen is megőrizte polgármesteri székét. A tízezer főnél nagyobb lélekszámú városokban újrázott Janiczak Dávid (Ózd), Dobó Zoltán (Tapolca) és Markót Imre (Törökszentmiklós).”

Markót Imre korábban is többször leszögezte, hogy sohasem volt a Jobbik tagja, csalódott a pártpolitikában, a mostani önkormányzati választásokra egy civil szervezetet, az Otthonunk Szentmiklós Egyesületet hozott létre. Hangsúlyozta, ennek jelöltjeként, mindenféle párttámogatás nélkül méretteti meg magát. A törökszentmiklósi szavazók többsége rá adta a voksát, s így újabb öt évig ő vezeti a várost.

Érthető, hogy a Jobbik minden kis sikernek örül, azt is el akarja könyvelni magának, ami nem az ő érdeme, amihez vajmi kevés köze van. Viszont az is érthető, hogy Markót Imre, akit személy szerint és csapatát is a választások előtt folyamatosan, s a győzelmébe belenyugodni nem tudók még most is jobbikosként aposztrofáltak és aposztrofálnak, tiltakozik ez ellen. Ekképp:

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook-oldalán tegnap délután megjelent egy poszt, melyben a párt gratulál a megválasztott jobbikos településvezetőknek, többek között Törökszentmiklós polgármesterének is, azaz nekem. Az említett posztról ma reggel szereztem tudomást.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom fenti állítása nem igaz. Sem a párt tagja nem vagyok – és egyetlen másik pártnak sem -, sem a jelöltje nem voltam a 2019-es önkormányzati választáson, ezért nem tudok jobbikos polgármester sem lenni. A párt elnökségét hivatalosan is kérni fogom, hogy módosítsa a hivatkozott gratulációját és ne a párt polgármestereként tekintsen rám.
2014-ben párton kívüliként, de a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeként nyertem meg az önkormányzati választásokat, ez való igaz. Az idei önkormányzati választáson az Otthonunk Szentmiklós Egyesület jelöltjeként indultam és választottak meg Törökszentmiklós polgármesterének. Az egyesület egyetlen politikai párttal sem ápol kapcsolatot, ugyanakkor a FIDESZ-KDNP pártszövetség helyi ellenzékeként jeleníti meg magát.
Minden pártnak, különösen az ellenzéki pártoknak fontos, hogy a választások után felmérje erőit és azt demonstrálandó a választók felé igazolja. Ezt teljes mértékben támogatom és valamennyi magyarországi ellenzéki pártnak kívánom, hogy erősödjön, nyerjen meg településeket és összefogva a lehető legrövidebb időn belül váltsa le Magyarország történelmének legkorruptabb rendszerét: a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Ebben helyi szinten az Otthonunk Szentmikós Egyesület szerepet vállalt, amikor az önkormányzati választásokon elindult, és a következő 5 év helyi politikájában is részt fog venni.”

Révi Attila, a Jobbik törökszentmiklósi elnöke, aki a civil egyesület tagjaként szerzett képviselőséget fontosnak tartotta hozzáfűzni:

„Az Otthonunk Szentmiklós Egyesület nem ápol közvetlen kapcsolatot egyetlen párttal sem, az említett poszt hibásan mutatja Markót Imre párthoz való kötődését! A helyreigazítást kérni fogjuk. Továbbra is én vagyok az egyetlen személy, aki párttal közvetlen kapcsolatban áll, annak tisztségviselője!”

-pg-

Szemtől Szembe

Update: A Jobbik országos elnöksége eleget tett Markót Imre kérésének, Törökszentmiklóst törölte a térképről.


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés