Több hónapig teljes zár jöhet az M30-ason, mert a két éve átadott autópályával

Közzétéve ekkor: 2024 február 16. 9:45

máris súlyos gond van

Herczeg Márk

Az elmúlt időszakban az M30-as 38-as km-énél, Szikszó térségben az autópálya szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott, emiatt a burkolaton repedések jelentek meg – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF).

Azt írták, „az elmozdulás idővel olyan mértékűvé vált, hogy az már veszélyezteti a biztonságos közlekedést, így társaságunk felelős üzemeltetőként úgy döntött, hogy a pályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárja, azon forgalom így nem haladhat. Erre várhatóan szombat reggel kerül sor. Addig is kollégáink a szokásosnál is sűrűbben ellenőrzik a pálya állapotát.”

Az M30-as autópályának ez a szakasza még garanciális időszakban van, ezért az elmozdulások észlelése után azonnal felvették a kapcsolatot a beruházó magyar állammal, ami „haladéktalanul felszólította a kivitelezőt a javításra és a hiba okának megszüntetésére. Mivel a munkálatok a pálya alapját, földművét is érinthetik, várhatóan hosszú hónapokra zárva lesz az M30-as Szikszó közelében.”

Az M30-as autópályát 2021 októberében adták át, a 2018. márciusban indult beruházás összköltsége 200 milliárd forint volt, amit nagyobbrészt az EU finanszírozott. (VG)


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés