Ti urak, ti urak, ti hitványok … Orbánnak és bandájának a kisnyugdíjastól!

Közzétéve ekkor: 2021 április 27. 14:46

Rosta Ágnes

Mégsem jó ez a cím. 11 éve nem tudok rájönni, hogy bűnözők vagy hülyék vezetik-e a hazámat. Vagy mindkettő. Elvtársak tuti nem, mert nem egy elvet vallunk. Bárkik is, bűnözőket és hülyéket nem tegezzünk.

Szóval marad a kétség és a mérhetetlen felháborodás.

Az, hogy a járvány alatt még jobban szembeállították és kihasználták, becsapták az embereket, azt a józanul gondolkozó ember látja. Azt, hogy folyamatosan, aljas módon hazudnak nekünk és a világnak, azt is látjuk és érezzük. Százezrek vesztették el a munkájukat, és lökték őket az árokba segítségnyújtás helyet, ezt is látjuk.

A gazdasági „fejlődés és nyitás”, a pénz lenyúlásnak ékes példája  a Bozsik stadion  FŰNAPOZTATÓJA! Ép ésszel fel nem tudom fogni, ki találta ki ezt a baromságot potom 189 millióért. Abban az országban, ahol több millió ember küzd a túlélésért, a létfenntartásért. S ahol a napos órák száma eléri az évi 2200-2300 órát.

5 milliárdról 17 milliárdra ugrott csak ennek a stadionnak az építési költsége. S akkor nem beszélek a Vadászati Világkiállítás 67 milliárdjáról és a hozzá tartozó agancs kapuról, ami potom 240 millióba fog kerülni. De elröppen 65 milliárd a MotoGP pálya építésére is. Mindez természetesen most, a járvány alatt. Jaj, de hosszú a sora annak, mit nem kéne építeni most.

Egészségügyre, kórházak építésére, fejlesztésére és felújítására nem futja.  Mély csend honol a szuper kórházról évek óta.

Közben megy a hatalmas vakcina üzlet is. Nem én mondom, hogy üzlet, hanem itt a tény „A Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter Facebook-oldalán közzétett szerződés szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem közvetlenül a kínai partnertől, hanem egy magyar vállalattól, a Danubia Pharma Kft-től szerzi be az ötmillió kínai vakcinát. Bár nem példa nélküli, hogy az állam egy kínai beszerzéshez közvetítőt von be, itt mégis nehezen érthető, miért volt szükség egy plusz szereplő közbeiktatására” ! /forrás g7.hu. Jandó Zoltán/

De hát, nem az a cél, hogy ha járvány alatt  megélhetésre alig futja, legalább békesség azért legyen, hanem megy az uszítás és a hazudozás. Heti szinten Parlamentben és a médiában harsogják, hogy a nem Fidesz-szavazók oltásellenesek! Tudják, nem igaz,de mantrázzák folyamatosan.

Ismerőseim közül van jó pár Fideszes, akikkel nem mindenben  értünk egyet, de nem tudnak minket szembeállítani, mert elég öreg a barátságunk ahhoz, hogy tiszteljük és szeressük egymást. Érdekes módon ők többnyire oltásellenesek! Mi pedig, az állítólagos „ellenzék”, már legalább 1 x oltva vagyunk.

Nézzük tovább: A világgazdaság lejtőn van, az árak félelmetes módon lőttek ki / takarmány 34 %, élelmiszer 31 %, növényolaj 60 %, gabonafélék 31 % / ezek világpiaci árak, tehát nem lehet őket kétségbe vonni. Gyűrűznek is be rendesen már a szolgáltatásokba is. Ez sajnos természetes.

A kormányunk mit tesz?

„Segít” a nyugdíjasokon! Kapunk 0,6 % emelés! Most nem átlagot számolok, hanem, hogy a matekból gyengébbek is megértsék: ha van 100000 Ft nyugdíjad, akkor ez havi 600 forint! Érted? Januárban kaptunk 3 %-ot. Még abban a hónapban elvitte az infláció, vagy ha csak egy doboz Algopyrint vettél, amit már nem kell kiíratnod a háziorvossal, az elvitt 2000 Ft-ot.

Én nem tudom, meddig lehet ezt tűrni,

meddig lehet kordába tartani a kisemmizett, megalázott embereket. Mikor fog bekövetkezni, hogy az emberek rájönnek, az életben nem cirkusz kell a népnek. Attól még senki nem lakott jól.

Ott a Parlamentben az a 133 bátor ember nem süllyed el havonta, mikor felveszi a fizetését? Az államtitkárok, kormánybiztosok – több mint 300 fő, sohasem volt még ennyi belőlük, mint most –  nem szégyellik magukat? Nem urak maguk, hanem hitvány népnyúzók!

S ne legyen kétségük, egyszer mindenkinek el kell számolnia a tetteivel!

Nem tudom,  járványon kívül hány embernek kellett meghalnia. Hiába ígérte  Orbán, mindenkit megmentünk, ma már 27 ezer család gyászol csak a járvány miatt.

Hogy hány családban kell azt mondani a gyerekeknek, hogy nincs pénz ételre, hány nyugdíjasnak üres a kis lábosa egy ledolgozott élet után.

Ők úgy nyitnak, hogy – már akinek van – kiülnek vagy a teraszukra vagy egy székre az otthonuk előtt, ha még van hozzá erejük és kedvük!

Közben a várjuk a 4 milliomodik beoltottat, mindegy is, hogy még nem lesz védett.

Aztán majd lesz valahogyan. Mi történhet? Csak annyi, hogy még kevesebb lesz a magyar.

 Szemtől Szembe         


Megosztás

5 hozzászólás

  • Nem fontos says:

    Nem tudom ki az aki meg tudélni 28000forintból.Annak kéne adni aki kitalálta

  • Cicamica says:

    Sajnos nem igazán törődik a kormány a kis nyugdíjasokkal.A minimum évek óta 28500 Ft amit a 11 év alatt sem emeltek.Nagyon sok ember él ma Magyarországon lét minimum alatt mély szegénységben.Gyerekek akik csak egyszer esznek naponta.S közben az állami pénzeket mindenféle hülyeségekre költik el.

  • Marcsi says:

    Sajnos ezek a tények, de nem teszünk semmit ellene, ez a legnagyobb baj….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés