Ti Orbánotok, ott fent a Várban, oszd be a nyugdíjam!

Közzétéve ekkor: 2019 január 16. 12:48

Hát megértük az 2019. év januárját és vele együtt a megkésett  2,7 % -kal emelt nyugdíj kifizetését. Mondanám én, hogy hála és köszönet, de hát ami jár, azt ugye nem köszönjük meg. Viszont vitatjuk, hogy miért csak ennyi. A miniszterelnöktől kérdezem,  ha úgy dübörög az a fene nagy gazdaság, akkor miért   spórolnak rajtunk, nyugdíjasokon? Mert ugye a miniszterek, államtitkárok,és hosszú a sor, fizetése az rendben van.  De a mi járandóságunk az bizony egyre értéktelenebb.

Mondanék pár példát. 2019. január 1-től felment 12 %-kal az áram ára. Értesítést kaptunk, de aki nem olvasta végig figyelmesen, az bizony nem tudja, mert kb. a hosszúra nyúlt tájékoztató közepén lett elbújtatva szemérmesen. Aztán csökkent ugye a  tartós tej áfája. Éreztem én kérem, ez is kész átverés. Szinte minden reklám újság teli volt, hogy áthárítják ránk vásárlókra. Na kérem, ebből annyi igaz, hogy a szlovák, cseh tehenek tejéből készült tartós tej akciósan 10 forinttal lett 1 hétig olcsóbb. A magyar tehénnek nem mondták, hogy olcsóbban kell tejelnie.

Tehát megjött a nyugdíj megkésve 14-én.  Az emelkedés 2035 forint! Napi szinten 67.70 jó magyar forinttal kaptam többet. Viktor, oszd már be fiam! Nekem  az Istenért sem sikerül. Megvontátok szinte az összes gyógyszerem normatív és tb. támogatását, és ugye ez minden beteget érint,  nem csak az időseket. Tegnap szembesültem vele, hogy vagy kifizetem az összes rezsim, és kiváltom a gyógyszereim felét, vagy fordítva.  Élelmiszerre,  váratlan  kiadásra kb. 3000 forint marad havonta! Tudom én, mert olvasok, ez 10 napi csülkös bableves nálatok ott fent, a budai várban, a menzán.  Van ötleted Viktor, hogy a fenébe osszam be ezt a sok pénzt? 

Tudod, nagyon unom már a rántott levest és annak feltupírozott   változatait. Már a burgonya is luxus, mert 300 forint alatt nincs sehol kilója, arról nem beszélve, hogy  az is fekete, mire megpucolja az ember, jó ha egy tányérra való kijön belőle. Vöröshagymáról már nem is beszélek, mert kb. 400 forintért rohad kilója. A zöldség és gyümölcs ára horror.

Képzeld, a narancs olcsóbb akciósan mint a magyar alma vagy a körte. A fene sem érti,  végig utazza a fél világot a banánnal együtt- igaz utóbbiról mi úgy tanultuk, hogy “szemét” gyümölcs – mert nem becsülték egész addig még alap élelmiszere nem lett pár millió embernek. A fejes káposzta és a kelkáposzta ára vetekszik a burgonyáéval, de ha savanyú káposztát vennénk, akkor a duplájába kerül. Pedig tele van C vitaminnal. Aztán ne csak mindig együnk, átlagosan minden legalább 50 forinttal emelkedett. Mondhatnád, nem összeg, csak éppen együtt kell nézni mindent. Ha valami elromlik, ma már nem igazán érdemes megcsináltatnod, azt mondják, vegyél újat! Én viszont kérdezem, miből? 70 éves kor felett hitelt sem kapsz!

Visszasíróm ám azt az átkozott Kádár korszakot, de még a Rákosiét is, mert a háború után, amiről most értesültem Schmidt Mariskától, hogy megnyertük, legalább paprikás krumpli vagy krumplis  tészta az volt, és még sok mindenre telt, amire most a XXI. században, bár van nekünk, nem telik.

Viktor, elmesélem neked – már bocsánat a tegezésért, de hát  olyan fiatal vagy, hogy a fiam lehetnél, de szerencsére nem vagy az – , hogy él egy kisnyugdíjas. Itt ülők 4 pulóverben a 16,5 fokos pici kicsi házamban. Amiből csak 2 helyiséget fűtők. Ha nagyon fázom, akkor lefekszem, és 2-3 takaró alatt egész jól el van télen az ember. Tudod, még drága jó nagymamámtól tanultam, hogy pár meleg vizes palack kellemessé teszi az ágyat. Hát most sokat gondolok rá. Mert bizony élek vele. Tudom, Te sportos vagy! Én is, képzeld ennek köszönhetően nem fáztam még meg.

Érdekes ez az élet, tudod, ismétli magát. Esküszöm már csak a “romok hiánya” miatt érzem úgy, hogy fejlődünk, mert a valóság az olyan, mint a háború után. Tudod, akkor voltak az “élelmesek” ,én rablóknak neveztem őket, akik élősködtek az embereken. Ma dettó ugyanez van. Ha becsületesen élsz, akkor nem tudsz kapirgálni. Vidéken már a tyúkok se nagyon tudnak, mert nincs megfizethető táp. Tudod, Viktor egy valamiben viszont biztos vagyok. Már nem lesznek padlás lesöprések a Te uralkodásod alatt, mert a mi padlásaink üresek, akiknek meg tele van, azok a védelmedet élvezik.

Nézem a TV-t ,már csak azokat, amelyek becsületes híreket mondanak, és látom, nő az elégedetlenség. Ébredeznek a fiatalok, már nekik sem jó itthon. Ez nagyon szomorú. Tudod, Viktor Ők a jövő! Ha elmennek, akkor kiürül lassan ez a kis ország. Pedig szakértők kezében ez Kánaán lehetne.  Ti főúri életet éltek csak egy valamiről feledkeztek el, régen a főurak megbecsülték a jobbágyokat, a szolgákat, a nekik dolgozókat.  Ma Ti lenézitek a  munkást, a parasztot, az értelmiséget, az ifjúságot és mindenkit, aki nem Téged imád.

Megteremtettétek a nyomort újra Magyarországon, erre 100 éve nem volt példa. Szégyen ma magyarnak lenni. A világsajtóban olvasható, ami itthon csak nagyon kevés helyen, szegények lettünk Európában, mi magyarok, akikre felnézett egykor a világ. Akik a legtöbb Nobel díjast adták, akik a legtöbbel segítették az emberiséget abban, hogy jobban és könnyebben élhessen. Mi voltunk a feltalálók országa. Ma a lebutított nemzedék lettünk.                                                                            

Nem tudom, mikor lesz itt változás, csak annyit tudok, hogy kevesen fogják megélni, és ezt a történelem, bármennyire is hamisítjátok,  nem fogja elfelejteni. Nincs bocsánat Viktor! Megölöd a nemzeted!   

Magyarország 2019. 01. 16.

Rosta Ágnes                                            


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés