TEK vagy átver-tek (Mi történt pénteken a városban?)

Közzétéve ekkor: 2014 február 10. 6:30

vámMúlt hét péntek délutánján nagyszabású hatósági akció zajlott több helyszínen is városunkban. Ezen eseményeknek sokan voltak tanúi az éppen arra járók közül. Hivatalos tájékoztatást senki nem adott ki az eseményekkel kapcsolatban – valószínűleg nem is fog – , így tényszerű tájékoztatásra nem vállalkozhatok. Viszont összegyűjtöttem azokat a hírmorzsákat, amelyek közszájon forognak a városban. Ki-ki döntse el, ezekből mit tart igaznak, vagy éppenséggel kristálytiszta kitalációnak.

Még a fergetes pletykavihart okozó kommandósok kiléte is bizonytalan. Van, aki vámos elitegységet vélt látni az egyenruhásokban- egyébként ez a legvalószínűbb -, míg mások a „világhírű orbáni sereg”, a TEK marcona harcosait vélték felfedezni az intézkedő egyenruhásokban. Az tény, hogy voltak a VEGYTEK-ben, és meglátogatták a piactéri trafikot. Mások látták őket a Pozderka úton, a József Attila út sarkánál és még számos egyéb helyszínen. Azt erősítik meg az utca hírei, hogy illegális jövedéki termékek után kutattak a törvény őrei. Minden jel arra mutat, hogy a kutatás eredménnyel járt a VEGYTEK-nél. A lefoglalt fekete cigi értékét tág határok között becsli az utca embere, tíz és kilencvenmillió között mozognak a vélt számok.

Olyan hírforrás nem akadt, aki tényszerű információval bírt volna a lefoglalásról. A hőn áhított, de kielégületlen kíváncsiság, a facebook pletyka csapját ütközésig nyitotta. Négy személy körül forogtak az érdeminek szánt bejegyzések a közösségi oldalakon. Az egyik egy rendőr volt, akinek érintettségét sokan biztosra vették, hiszen úgy tudni az akció során letartóztatták. Ez nem vett jó fényt a helyi rendőrség megítélésére az biztos. Állítólag egy trafikos – aki egyúttal cégvezető is –  által kiadott raktárak egyikében lelték fel a zárjegynélküli cigarettákat. Esetében, az irányítása alatt álló trafik ellenőrzésére is sor került. Itt a jelek egyenlőre problémamentességre utalnak, hiszen nem záratta be a trafikot az intézkedő hatóság. Volt egy kocsmáros is hírbe hozva, aki állítólag a trafikos segédletével pult alól nyomta a füstölnivalót. Ez talán nem nyert alátámasztást a fináncok akciója során, mert a kocsma is zavartalanul működik, mintha mi sem történt volna. A negyedik pedig egy feketekereskedő volt, az „úriember” ebbéli tevékenységéről több kommentelő, mint közismert tényről szólt a neten. A hatóságok felbukkanását egyes helyszíneken vele hozzák összefüggésbe a hozzászólók.. Ha megáll a vád vele szemben, akkor nagy bajban van a gyanúsított, hiszen a tavalyi év végén nagyságrendekkel emelték a büntető tételeit ennek a cselekménynek.

Mint egy jól komponált regény esetén, most van a bonyodalom csúcsa. Senki nem ért semmit, minden csupa feltételezés, hiszen sokféle szálon folytatódhatnának az események, de ezek mégis összefutnak a végén. Az események fő sodrából evezzünk csendesebb vizekre. Pici időre egyesek látni véltek egy érdekes „mellékszereplőt”, egy polgármestert, aki a VEGYTEK-es jelenetben mutatkozott be. Egyesek szerint teljesen logikus volt a megjelenése, hisz önkormányzati tulajdont zártak le a kommandósok, s mint a tulajdonos önkormányzat képviselője, a helyszínen tájékozódott a történtekről. Kvázi, tette, amit tennie kellett egy ilyen esetben! Mások szerint azonban, védeni szaladt a trafikos pártfogoltját, nehogy a fináncok nagy buzgóságukban ennek a szereplőnek is karperecet rakjanak a csuklójára. Akár így volt, akár nem, tény hogy mindenki a saját autójával távozhatott erről a helyszínről. Úgy tűnik, ez a hét eldönti az egérút hosszát valamennyi érintettnél. Vihar előttinek látszik a mostani csend! Átmeneti béke honol a tájon.

Összefoglalva dolgokat. Érdekesek voltak a megszerezhető hírmorzsák, sokféleképpen össze lehetett volna rakni őket. Nagy az esélye, hogy a fenti „tákolmány” nem pontosan a valóság! Azt majd később ismerhetjük meg, de az is nagyon érdekesnek ígérkezik! Ki fog derülni, hogy milyen kiterjedésű és milyen mély a miklósi mocsár!
Sokan vagyunk, akik türelmetlenül várjuk az igazság pillanatát!

Név és cím a szerkesztőségben


Megosztás

10 hozzászólás

 • Pásztor Gábor says:

  Trató, Béla,Finánc,Dodó!
  Nem tudom, hol de mégis csak félretolták az aktát. Így mégsem igaz a mondás: egyszer mindenkit utolér a sorsa. Tudomásom szerint senkit nem ért utol semmi. Ahogy más ügyben sem. Szokás szerinti sikálás?

 • Pásztor Gábor says:

  Kedves Serif!
  Nem tudom, mennyi az igazság az általad leírtakban – ez nem azt jelenti, hogy vitatom – , mert droggal soha nem éltem, a dohányzásról rég leszoktam, húst pedig saját biztonságom érdekében zugvágótól nem veszek. Talán a számokat – 5, 8, 9 – sokallom egy kicsit.
  /szerk./

 • Serif says:

  Ez csak most lett gyanus mindenkinek,érdekes.Jön a vállasztás!Van aki,putriban,van aki hodályban.Audival vagy ladával.A bűnözők mindíg is köztünk járnak,csak dirett nem vesszük észre.Félnek tőlük az emberek.Mennek a seftek,cigi,drog,lopott cucc.És ezt mindenki tudja,sőt fogyasztó is.10 emberből 5/ tudja ki árul drogot,8 hogy ki cigit, 9 hogy hol lehet zug vágótól húst,terményt,halat..smi jó falat.Amig ez megy,senki nem tesz ellene.Mert vagy fogyasztó,vagy eladó.Köszönöm szépen!

 • rágóka 21 says:

  kengyelen is voltak ottis buktak mégsem lengették ennyire a dolgokat……………mindenki tudta. dehát aki ezzel foglalkozik vállalja a rizikót ha bukta van akkor ezt be kell nyelni.

 • Batuti says:

  Trató! Valamit nem jól értelmezel! Ez a dolog nem a helyi Rendőrség imázsát erősíti. Egy ember miatt sajnos általánosítani szoktak.

 • Béla says:

  Egyszer mindent kit utolér a sorsa!
  Nem kellett volna senkinek se büszkélkedni,megjátszani hogy nekik van pénzük,nem kellet volna lenézni a másikat!
  POLGÁRMESTER asszonyt is be kellet volna vitetni,hagy pihenjen egy kicsit!!
  Egyáltalán nem sajnálok senkit!!!Megérdemelték!! Sokat akar a szarka nem bírja a …………

 • Trató says:

  Ez az ügy is azt bizonyítja, hogy miklóson is megerősödött a helyi rendőrség. Könnyedén félretolhatták volna ezt az aktát. Szerencsére vannak olyan emberek, akik nem hagyják, hogy elhatalmasodjon a bűnözés.

 • Érdeklődő says:

  Lehet, hogy mégsem volt bölcs dolog Boldog úr oldalára kirakni a „hagyományos” disznóvágást megörökítő fotót.? A kivagyiság, a sérthetetlenség érzete visszaütött? Régi, bölcs mondás, akinek vaj van a fején, ne menjen a napra. Kis városka ez, itt mindenki, mindent tud.

 • Dodó says:

  Lehet, hogy mégis csak létezik még igazság a földön? Vagy csak a szokásos történik most is: a cápák néhány pici rablóhalat feláldoznak a látszat, a figyelem saját magukról való elterelése érdekében? De az sem lehetetlen, hogy szokás szerint elsikálják a dolgot.

  • finánc says:

   Előbb utobb mindenkit elér a végzete.Most cigi,legközelebb hús,aztán termény,hal,szalámi…stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés