Rogán „forró ősze”, Németh Szilárd agyvize és Gulyás Mártonék büszkesége

Közzétéve ekkor: 2017 szeptember 14. 11:59

Ember legyen a talpán, aki el akar és el tud igazodni a várható vagy nem várható „forró őszről” szóló hírek között. Már az sem biztos, ki, mikor mit mondott, mondta-e egyáltalán, cáfolatok, feljelentések születtek, a kormány és kormánypártok erőszakos megmozdulások szervezésével vádolják az ellenzéket, az pedig „ önellenforradalom” előkészítésével a Fidesz prominenseit. A megnevesített „felforgató” aktivisták pedig büszkék magukra.

Az egész azzal kezdődött, hogy Rogán Antal propagandaminiszter az M1-en Orbán Viktor kötcsei beszédének értékelése után  „forró őszt” jósolt, melynek során “Soros-pénzelte szervezetek zavargásokat robbanthatnak ki”. Azt mondta:

„akár olyan eszközökre is számítok, amelyekkel még nem találkoztunk magyar választási kampányban: utcai zavargásokra és hasonló akciókra.”

Az ellenzék szerette volna tudni, honnan szerezte a propagandaminiszter az információt, ezért a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén próbálták őt erről számon kérni. Rogán Antal, vagy mert derogált neki, vagy nem tudott volna számot adni kijelentéséről, nem ment el az ülésre.  Ott volt viszont  Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke, aki most sem keltett csalódást. Azt mondta,  a nemzetbiztonsággal foglalkozó szolgálatok megerősítették Rogán értesüléseit, azt jelentették, hogy:

az ellenzéki aktivisták „ülősztrájkokat” helyeztek kilátásba és ez veszélyezteti a magyar demokráciát.

A további választ,megtagadta,  mondván 2026-ig titkosították az ülésen elhangzottakat. A zárt ülésén azonban név szerint említett a zavargások főszervezőjeként három ellenzéki aktivistát, Gulyás Mártont, Schilling Árpádot és később Vágó Gábort.

A megnevezettek értetlenkedve, de büszkén reagáltak a vádra. Gulyás Márton nem kevés iróniával azt mondta a 444-nek

„Még soha nem tüntetett ki így az államom.”

Schilling Árpád így reagált:

„Itt látjuk, hogy kilóra eladják az országot az oroszoknak, és én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat?”

Vágó Gábor pedig a blogján ekként kommentálta Németh Szilárd szavait:

„Mi volt nekem a bűnöm, hogy felforgató lettem? Népszavazást indítottam, és ennyire berosáltak a korrupciós bűnök elévülési idejének a megnövelésétől? Tüntetést szerveztem Felcsútra, és felborítottam a főfalu békéjét? Felszólaltam különböző demonstrációkon, és mindenhol azt hirdettem, hogy szervezetten kell leváltani a kormányt, de ne a düh és a harag vezéreljen? Nem tudom, mikor rúgtam el náluk a pöttyöst, de büszke vagyok rá.”

Mindezek után ma az Index azt írja:

Szó sem volt a parlament nemzetbiztonsági bizottsági ülésén arról, hogy ellenzéki aktivisták nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének. Semmilyen bizonyítékuk, de még információjuk sincs a rendvédelmi szerveknek és a titkosszolgálatoknak arról, hogy bárki bármilyen utcai zavargásra készülne a kampány során, Németh Szilárd, a testület fideszes elnöke mégis ezt állította, név szerint is megemlítve néhány személyt. Németh nem először és valószínűleg nem utoljára állít valótlant.”

Ezek után mi az igazság? Az minden politikával csak egy kicsit is foglalkozó ember számára világos, hogy a Fidesz mindenkiből közellenséget szeretne csinálni, aki nem ért egyet a politikájával, legyen  az Európai Unió,   civil szervezet,  aktivista, bárki. Az is, hogy mindenre képes, hogy hatalmon maradjon. 2006-ra gondolva az ellenzék s a Facebookot böngészgetve civilek is joggal feltételezik, ha szükségesnek látják Orbánék, erőszakos, provokációs megmozdulásokat szervenek, ellenzéki megmozdulásoknak harsogva azt. Amit aztán jól le is verhetnek. Ha igaz a kapost.hu híre, mely szerint

Gőzerővel készülnek a Készenléti Rendőrség kaposvári egységei az Fidesz által beharangozott őszi zavargásokra”,

tömegoszlatást, rohamozást gyakorolnak, valóban forró őszre számíthatunk.

Pásztor

Szemtől szembe

 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés