Rezsiutalvány nyereményjáték a kisnyugdíjas szemével

Közzétéve ekkor: 2019 augusztus 27. 18:05

Drága honfitársaim!

Hát megkapjuk mit “érdemlünk” hála a Postának!

Megkapta, hadd vigye, ha tudja, avagy hogyan tovább…..

A postatörvény szerint ők ki fogják kézbesíteni, értesítőt is küldenek, ha nem tudnánk átvenni a rizsautalványt !

Na, ez megoldódott, de még ne örüljél. Ha majd megkapod, akkor jön majd a neheze.

Tegnap Fónagy államtitkár nyilatkozott, nem névre szólóak lesznek az utalványok, így azok a dúsgazdag nyugdíjasok, akiknek nincs rá szükségük, azok odaajándékozhatják a hozzátartozóiknak. Arról viszont nincs információ, hogy ezt egyeztették-e a szolgáltatókkal. Nézzük a lehetőségeket. Van egy olyan végtelenül szerencsés család, ahol élnek a nagyszülők mind két ágon s csak egy szem utóduk van, akinek adhatnák a rizsautalványt. Akkor ő rögtön 36 ezer forinttal lehetne “beljebb”, ha a szolgáltató ezt engedélyezné. Vajon kérik majd az igazolást, hogy a kedves nagyszülőtől kapta? Mert ha nem, akkor ugye elkezdődik majd – már szervezkedés is folyik ez ügyben -, hogy felvásárolnák készpénzért lényegesen olcsóbban az utalványokat, aztán lehet csalni és nyerészkedni azokon, akiknek gyógyszerre, élelmiszerre kéne a pénz inkább.

Tegnap hallottam megdöbbenve, hogy van az országban még mindig olyan település, ahol nemcsak gáz nincs, de villany se, ez kb. 12000 embert érint főleg a tanyákon. De a rendszerváltás után olyan települések is maradtak áram nélkül, amelyek a TSZ megszűnése miatt estek ki a szolgáltatásból. Ilyen volt a rendszer anno, és a viszonyok a mai napig sem rendeződtek. A fő fogyasztó megszűnt, az áramot kikapcsolták, de nem gondoskodtak pénzhiány miatt a TSZ-től áramot kapók ellátásáról. Azokról, akik addig becsületesen fizető fogyasztók voltak. Tudtad kedves olvasó, hogy volt petróleumlámpás tüntetés is emiatt a Parlament előtt évekkel korábban?

Én erről eddig nem tudtam. Na, kérem, az ott élőknek ugyanúgy nem lesz lehetőségük felhasználni az utalványokat, ahogyan az albérletben élőknek, a hajléktalanoknak, sőt az idősek otthonában, elfekvőkben vagy éppen több hónapos kórházi kezelés alatt állóknak.

De menjünk tovább! 2010 óta évente minden nyugdíjast megkárosítottak a közgazdászok szerint évente 90 000 ezer forinttal. Ebből most cseppentenek 9000-et utalványban. Már akinek csöppentenek. Mert még nem beszéltem azokról, akiknél ugyan lenne szolgáltatás, gáz is és villany is, csak éppen ki vannak kapcsolva, mert nem tudták fizetni.

Jön a szeptember, pár nap van már csak hátra. Idén elmaradt a beiskolázási segély. Jön az idei év legbrutálisabb áremelkedése. Nemcsak a sertéshús, de az összes húskészítmény ára emelkedik, mint ahogyan a tejnek és a tejtermékeknek, valamint a zöldség és gyümölcs árai is csillagászatiak már most, de előre szóltak, az idén még az alma sem lesz olcsó, hagymáról, burgonyáról, paprikáról ne is beszéljünk. Várják a világgazdasági válságot is a szakértők. Mi sem maradunk ki belőle. Mint ahogyan az unió gazdaságának megtorpanását is megérezzük.

Ezekhez képest ez az utalvány egy csepp a tengerben. A fiatalok nem emlékezhetnek, de mi idősek igen: “ ha megnyerte, hadd vigye”. Na, ilyen ez az utalvány is. Ha át tudod venni, vigyed, álljál sorba mindegy szinte, hogy a postán vagy az ügyfélszolgálati irodáknál fogod tudni beváltani, sorba fogsz állni órákat. Ha tudsz állni egyáltalán, ha lesz erőd és ideged kivárni mire rád kerül a sor.

Vagy ott a lehetőség, amit már sokan hirdetnek. Átveszik az utalványodat, igaz fillérekért, de ők “segítenek” neked. Volt pár éve már példa rá, mikor a szomszéd járt házról házra, és fillérekért fel akarta vagy fel is vásárolta az Erzsébet utalványokat azoktól, akik már nem tudtak elmenni a közértbe vagy a bevásárlóközpontba, hogy beváltsák. Nem is értették mi az, mire is jó.

Van egy hónapunk jó esetben ahhoz, hogy várjuk a csodát, a kormány fog-e változtatni ezen a csepp adományon, vagy elkezdődik az országos nyeremény játék. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy már most tudjuk, csak veszíthetünk kb. 1-1,5 millióan. Mint ahogyan nagyon sokan elveszítették azt a 12000 forintos lehetőséget, amit téli rezsire kaptak volna, de rengetegen nem kaptak meg, mert náluk nem gáz, villany vagy távfűtés volt. Így kiestek belőle. Várták természetben a fát vagy a szenet. Ma sem kapták meg! S már nem is fogják, mert már régen érvényét vesztette.

Hát ezért sem jár semmi, se köszönet se öröm.

Meg kéne tanítani, hogy ha adsz, annak, aki kapja, örömet kéne, hogy okozzon. Ha nem szívből adod, hanem azért, mert érdeked fűződik hozzá, annak nem lesz az eredménye. Illetve lesz ! Nagyon keserű szájíz!

Rosta Ágnes


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés