Összefogásra képtelen országban élek

Közzétéve ekkor: 2019 december 10. 15:17

Olvasom a híreket, nézem a tv-t, és elgondolkozom. Tessék mondani, itt mindenki hiszékeny? Komolyan gondolják, hogy változik valami is,  a Fidesz tényleg fél, és meghátrál? Feledékenység homálya borítja itt  az emberek és sajnos az ellenzékiek tudatát is. Egy éve még reménykedtem. Akkor volt határozottság a rabszolgatörvény beterjesztése után. Ma már semmi sincs.

Lesz szájzártörvény, lesz a kulturális törvényjavaslatból törvény, mert senki ne reménykedjen benne, hogy nem szavazzák meg éjszaka. Majd jön a többi is, ami még nincs, és amire talán nem is gondolunk, hogy lehet.

Mert mi nincs? Összefogás nincs!

S míg az nincs, addig itt semmi sem fog változni!  Van persze felháborodás, pedagógusok,   diákok, színészek és rendezők, bérért tüntetni   képes kisebb csoportok között, de összefogásnak a nyoma sincs. Néha kimegy az utcára pár ezer, jó esetben 10-20 ezer ember. Elmondják, mi a baj, és minden marad a régiben. Azt hiszik, ezzel megtettek mindent! Aztán hazamegy mindenki megnyugodva, megtettem, amit akartam.                     

Mit hagytatok?

Hagytátok a rokkantaktól elvenni a nyugdíjat, és járadékossá minősíthették őket! Hagytátok a rendvédelmiseket, rendőröket, tűzoltókat, művészeket, bányászokat, vegyipari dolgozókat, stb. megfosztani a korkedvezményes nyugdíjuktól és adózó járadékosokat csináltak belőlük. Engedtétek a nyugdíj kassza lenyúlását, engedtétek a devizahiteleseket vergődni és bedőlni. Engedtétek a hajléktalanokat elűzni és megfagyni! Engeditek a nyugdíjasokat nyomorogni! Engeditek a kórházainkat leamortizálni, az ott dolgozókat kizsigerelni és közben szidni,azért, amiért nem is ők a felelősek. Engeditek a törvények egyoldalú megváltoztatását visszamenőlegesen, ha valakiknek az úgy jó.    

Engedtétek a Hazámat kirabolni! A földjeinket átjátszani. A munkahelyeket eladni, a munkásokat bérmunkássá silányítani! Mi, idős, mozgásunkban korlátozott nyugdíjasok már nem tudunk semmit tenni, maximum elmondjuk, már aki elmeri, hogy ennek nagyon nagy ára volt eddig is, és lesz ezután is.

Ha majd nem a netadóért megy ki 100 ezer ember az utcára, hanem összefognak és egymást segítve együtt tüntet a munkás és a művész, a pedagógus és a diák, a devizahiteles és a közmunkás és minden megalázott, becsapott, kisemmizett, akkor lesz változás.

Addig mindenki sajnálja nagyon magát és a hasonló cipőben járókat. Ne gondoljon a másik ember szenvedésére és nélkülözésére, ne beszéljen róla, mert értelmetlen.

Mint ahogy ne beszéljünk parlamenti demokráciáról sem, mert az sincs!    

Itt kérem, mondjuk ki, Fidesz diktatúra van. Ne várjuk, hogy az EU segít, vagy bárki más, mert senkit nem érdekel, hogy megy ez az ország a lejtőn a mélybe.  Még nem késő  lépcsőt építeni, amin van felfelé út!

De ha most mindenki csak a Karácsonyra készül, és ájtatos képpel hagyja embertársait éhezni, megfagyni, kizsigerelni, akkor 2020-ban már késő lesz lépni!

Rosta Ágnes                        


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés