Ordítós gondolatok! Emberek ébresztő!

Közzétéve ekkor: 2021 március 6. 14:46

Rosta Ágnes

Tegnap az egyik újság szerkesztője rám írt, kérdezte, végképp lemondtam-e az írásról. Gondolkozás nélkül feleltem, igen. Azóta is ez jár a fejemben.

A kisnyugdíjas nem ír hónapok óta. Meg vagyok elégedve mindennel? Nincs miért felemelnem a szavamat? Elfogytak a gondolataim? Dehogy vagyok én megelégedve mindennel. Szívem szerint nem írnék, hanem ordítanék: EMBEREK ÉBRESZTŐ!

Nagyon nagy a baj.

A lakosság kb. 27 %-a nyugdíjas. Kétharmaduknak nincs meg az átlag nyugdíja. A munkaképes lakosságból közel 2-300 000 ember vesztette el vagy véglegesen vagy átmenetileg a munkáját.

Viszont megy az emberek butítása, a történelem meghamisítása, hazudozás minden fronton. Az egészségügy lerombolása és a végsőkig szétzihálása, az ott dolgozók kizsigerelése. Visszaélve esküjükkel kényszerhelyzetbe hozták őket.

Gőzerővel megy az emberek egymás ellen uszítása. A miniszterelnök, aki valaha nagy liberális volt, ma libernyákozik, akik utánozzák, talán még a szót sem értik. Megy a kommunistázás is, nagyban emlékeznek a  kommunizmus áldozataira azok, akik annak a pártnak voltak hű vezetői, emberei, amelyet most mocskolnak. Nem volt sohasem a világon még kommunizmus, volt viszont a kommunizmusban hívő emberek sokasága. Ugyanúgy, ahogyan a többi eszmében is. / nácizmus, fasizmus, sorolhatnám / Nem összehasonlíthatóak!

Tolódunk a szélsőségességek irányába. Közben berobbant a covid járvány, a világban, emberek  százmilliói kapták el, és milliói halnak bele. 7-8 milliárd ember élete változott meg az elmúlt másfél évben, és még nincs vége.

S még ez a veszély se tudta összekovácsolni az embereket.

Megy a széthúzás, egymás elleni “harc”. A meggyőzés és meghazudtolás. Ülök és nem értem. Összefogással lehetne segíteni, szeretettel, odafigyeléssel lehetne legyőzni a nehézségeket.

De nem így van! Politikát csinálnak mindenből. Az emberi élet védelméből is! S nincs megállás, a lényeg, a hazugsággyártás folyik. Elveszett a józan ész. Ha másképpen gondolkozol, akkor te már is hazug és becstelen, sőt uram bocsá, akár még néped ellensége vagy gyilkosa is vagy. Attól függ persze, jobb vagy baloldali a gondolkozásod.

Közben emberek százezrei küzdenek a mindennapi megélhetéssel, vívják élet-halál harcukat a túlélésért. Rettegve leltározzák, hogy mire elég az, amijük van, és maradt-e még valami tartalék a holnapra. Ugyanakkor másoknak az a legnagyobb gondjuk, hogy hogyan is játsszák ki a megszorításokat, és jussanak el még így is valami luxus utazásra, miképpen élvezhessék úgy az életet, ahogyan csak ők tehetik meg.  Az, hogy gyerekek szájába nem jut étel, vitamin, hogy valamikori jólétben élők lettek nincstelenek, azért mert nincs állásuk, az őket hidegen hagyja.

Egymásra figyelés az nincs. A gondoskodás az emberség kiveszett. Helyette az emberek egy része gyűlöletkeltésre használja erejét és idejét. Az illetékesek a gyógyszerre, munkahelyteremtésre vagy helyreállításra adott pénzt vagy letagadják, vagy másra költik. Ellenőrizhetetlenül folynak el az 1000 milliárdok. Nyakunkon a XXI. század legnagyobb inflációja, beláthatatlanul sodródunk a szakadékba, de még ez sem téríti észre az embereket.

A kisnyudíjas meg hallgatott az elmúlt hónapokban. Megteheti? Vagy ordítson: EMBEREK! EGY ÉLETETEK VAN, mentsétek, és éljétek meg emberhez méltóan.

Szemtől Szembe


Megosztás

2 hozzászólás

 • városlakó says:

  Kedves Ágnes ! Kérem ne vessze el a türelmét és a hitét,- szükség van a gondolataira…! Higyje el olvassák az írásait,- csak arra
  már lusták ezek a dicső magyarok, hogy reagáljanak is az elhangzottakra. Tudjuk, látjuk, hogy nem jó nekik ami körülöttük zajlik,
  de kukák, félnek, nincs még kilátásuk sem , hogy egyáltalán miként változtathatnának a sorsukon. Igen, – félő, hogy bizonyos
  vonatkozásban még rosszabb időszak is bekövetkezhet, (gazdasági válság) aminek igen nagy a valószínűsége. Már most olyan
  “dühöngő ” infláció van, hogy előre sajnálhatjuk a kisnyugdíjasokat, a munkájukat (átmenetileg…?) elvesztetteket, a
  közmunkásokat, az északi (déli, keleti, nyugati…) országrészen élő, reményvesztett lakosokat akik még a gyermekeiket sem nagyon
  tudják élelemmel ellátni… Nem ragozom ! Kellenek a felvilágosító gondolatok, kell a biztatás, jó volna ha felnyílna végre az
  emberek tekintete, hogy lássák : nagy a baj !- és nagyobb is lehet ! A közönyösséggel semmit nem oldanak meg! Tenni kell ellene !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés