Orbánéknak bilincset hozzál, Mikulás bácsi!

Közzétéve ekkor: 2023 december 5. 12:51

A kisnyugdíjas kívánsága

 

Tudom, most, mikor a világ az ünnepekre készül, jót szoktak kívánni az emberek egymásnak!

Vannak, akik téged várnak majd, mások a fény ünnepét, a hanukát, és vannak, akik karácsonyt. De lesznek olyanok is, akik csak a szeretet ünnepére készülnek.

De milyen készülődés a mienk?

Az emberek mindig azt várják, jobb legyen az életük, de idén elkeseredve készül több millió magyar ember, legyen fiatal vagy idős, mindegy. Életünket megkeserítette az infláció! Nemcsak az élelmiszerek, hanem szó szerint minden megdrágult brutálisan, amit Orbánnak és tolvaj bandájának köszönhetünk.

A gyerekektől elvették a gyerekkor örömét, a tanulás lehetőségét. Azok a gyerekek, akik itthon élnek nem kaptak 100 ezer forintot iskolakezdésre,  míg a határon túlélőknek a kormány adott. Éheznek és fáznak! Rajzban fejezik ki, hogy meleg ételre, kenyérre, játékra, szaloncukorra, édességre vágynak, és meleg otthonra. Idén ismét többen lesznek, akik hiába teszik ki cipőcskéjüket az ablakba. Üresen marad.

Szüleik bejelentett munkahelyre és tisztességes bérre vártak. Helyette csak ígéreteket kaptak.

A fiatalok kaptak CSOK-ot, amit kb. 12 ezren tudnak felvenni – ha van elég bátorságuk. Mert, ha bármi történik, könnyen elveszíthetnek mindent, és gyerekkel kerülhetnek utcára.

Több 100 ezer embernek nincs biztos állása, már segélyre sem jogosultak, de elhelyezkedni nem tudnak. A cégek előnyben részesítik az olcsóbb külföldi vendégmunkásokat.

Az elhibázott gazdaságpolitikát és az ész nélküli osztogatást nyögi az ország. Ja, nem nekünk osztogatja a kormány a milliárdokat, hanem maguknak és külföldre. Miután odafolyik a pénz, így mi kórházak, orvosok, ápolók nélkül, iskolák, tanárok nélkül maradunk. Viszont a határainkon túl építettünk más országoknak iskolákat, kórházakat, sportlétesítményeket, és sorolhatnám, mi mindenre ment el a magyar adófizetők pénze.

Itthon zsugorodott a gazdaság, nem kaptuk meg az uniós pénzeket. / sajnos egyre kisebb az esély rá, mert Orbán nindzsa harcol azokkal, akik nekünk akarnak jobb világot /, a magyarokat sajnos a kormányunkkal azonosítják. Orbán őrülete miatt lassan kirekesztenek bennünket mindenhonnan.

A nyugdíjasok 2/3-a nyomorog. Sokaknak nincs annyi éves jövedelme, mint amennyit Orbán Viktor kapott 1 hónapra ősszel. Neki épül Hatvanpuszta, a családjának és haverjainak a kezében van már szinte minden, ami pénzt hoz. Ebből mi nem profitálunk! Karácsonyra Lázár tehenei vízágyat kaptak. A diákok pedig diákhitelt jó nagy kamattal ahhoz, hogy tanulni tudjanak.

A szegényeknek a multik rendszeresen adományoznak mentett élelmiszert, a kormány viszont nem ad semmit! Ami van, azt megtartják maguknak. Odáig jutottunk, hogy már nemcsak élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak, de tisztítószereket is azok, akik még tudnak adni. Pénz, ha van, akkor azonnal megy is valaki/valakik zsebébe.

Megszólalni nem lehet, mert akkor megbélyegeznek. Rettegésben él az ország, napi szinten rémisztgetnek, uszítanak egymás ellen bennünket. Itt már nincs szeretet, csak gyűlölet.

A cinizmus teteje volt, mikor bejelentette a miniszterelnök, hogy januárban a nyugdíjasok kapnak 6 % emelést, és ha kevesebb lenne az infláció, akkor azt nem veszik vissza. Mi és a bérből élők sem kaptunk annyit, amennyi követte volna az inflációt.

A töredékét írtam csak le annak, amit megélünk.

Kedves Mikulás bácsi! Így már érted, miért kérek ezeknek az embereknek bilincset? Lenne még egy kérésem. Ne csak bilincset hozzál, hanem olyan bátor „krampuszokat is”, akik felteszik ezeket a bilincseket, és el is viszik ezt a sok ingyenélő bűnözőt.

Békére, békességre vágyunk. Vissza szeretnénk kapni a múlt békés, emberi ünnepeit. Ugye, nem nagy kérés?

Neked és minden tisztességes honfitársamnak boldog, békés ünnepeket kívánok! Remélem, jövőre már nem lesz fázós, éhező, kilátástalan ember ebben az országban.

Ennyit kérek szépen csak.

Rosta Ágnes, a kisnyugdíjas

2023.12.04.

 

 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés