Orbán Viktor! Ön csak hazudni tud ?

Közzétéve ekkor: 2018 szeptember 15. 14:33

Az alábbiakat egy idős, nyugdíjas olvasónk írta. Olyan, aki fizikailag ugyan megöregedett, de szellemileg koránt sem. Követi a világ eseményeit, az országban történtekeket, eligazodik a politikában. S ami a legfőbb, gondolkozik. Írásából, amit változtatás nélkül közlünk, ez valószínűleg ki is derül.

Öreg kisnyugdíjas ül a TV előtt, és kapcsolgatja a csatornákat. Ez napi program, hiszen a TV van már csak és az internet.  Közben figyel és értelmez, tájékozódik, ha már neki csak annyi maradt neki a világból.

A hét  a jövőnkről kéne, hogy szóljon, de nem arról szól. Kérem szépen,  minket ijesztgetnek! S legfőként az ország miniszterelnöke. Nem írom, hogy úr, mert úr az nem szokott hazudni és ijesztgetni sem. Választások óta mintha csedesedett  volna a sorosozás, de helyette jött az új, régi rém, a migránsozás. Bár a hivatalos számok szerint országunkat kerülik a menekültek, a hírek mégis tele voltak hihetetlen történetekkel.

Kellett is az elterelés, hiszen a nyári szünet után az Európai Parlamentben a Sargentini jelentés lett a legfontosabb téma. Lássuk be, tényleg ez a 68 oldalas jelentés az, ami a jövőnket meghatározza. Megértem én, vagy legalábbis próbálom megérteni, hogy nem szívesen olvasnak az emberek jelentéseket. Na de kérem, olyat ami az országunkról, annak jövőjéről szól, azt miért is nem lehet elolvasni ?

Én elolvastam, értelmeztem, és mint itt élő szenvedő fél meg kell köszönnöm Sargentini asszonynak, hogy összeállította, tételesen leírta, mi több útmutatót írt és kért arra nézve nekünk, magyaroknak, hogyan is lehetne jobb az életünk. Mi az, amit ez a kormány 2010 óta folyamatosan elront, és nem hajlandó minden jó szándékú figyelmeztetés dacára sem elismerni és kijavítani, jobbá tenni.

Mit is tartalmaz ez a jelentés?

 “ (1) az alkotmányos és a választási rendszer működése; (2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai; (3) a korrupció és az összeférhetetlenség; (4) a magánélet védelme és az adatvédelem; (5) a véleménynyilvánítás szabadsága; (6) a tudományos élet szabadsága; (7) a vallásszabadság; (8) az egyesülési szabadság; (9) az egyenlő bánásmódhoz való jog; (10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem; (11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai; (12) a gazdasági és szociális jogok. “

Nos,van ebben az országban gondolkodó, orránál tovább látó valaki, aki kétségbe tudná vonni, hogy minden leírt szó igaz.? Ha tételesen elolvassa a jelentést, mert ugye ezek csak a fő pontok, melyek alatt részletesen le van írva hol, mivel is van gond és utána le is írják mivel is lehetne mindezeket orvosolni, bárki láthatja, minden szava igaz.

2004-ben ez az ország szerződést kötött az Európai Unióval, és a szövetség tagja lett. Tudomásul vettük, akartuk, hogy mi is úgy élhessünk, mint az unió többi országa. Örömmel vettük, hogy ehhez jelentős anyagi támogatást is kapunk, hogy fel tudjunk zárkózni. De nem ez történt! : Orbán Viktor és kormánya 2010 óta folyamatosan bontja le az európai unió eszméit, kétségbe vonja és megtagadja a szerződésben leírtakat. Csak és kizárólag az unió által folyósítót pénz kell neki,  amit aztán szépen oszt is szét a haverok között hülyeségekre. Ennek köszönhetjük, hogy a jelentésben foglaltak szerint Magyarországon a legkisebbek az öregségi nyugdíjak, nálunk élnek a legrosszabbul a nyugdíjasokon kívül rengetegen. Nagy a szegénység, nem megfelelő az egészségügyi ellátás, nincs jogbiztonság, nálunk lehet törvényesen lehallgatni a lakosságot, megszűnt a véleményszabadság, törvényesen tiltott a sztrájk jog, és sorolja a jelentés a többi visszásságot is tételesen. A valláshoz való jogtól kezdve a lakhatáshoz való jogig bezárólag minden szava igaz sajnos és szégyenletes.

Orbán Viktor hazudik!

Képes a hatalma magtartásáért olyan képtelenségekkel fenyegetni,  minthogy el fogják a rendőreinket és katonáinkat zavarni a határról, be fogják engedni, sőt el is fogják árasztani az országot szándékosan a migránsokkal.

Ön a veszély az országra! Ön  és kormánya a kifutó kollekció, hogy a szavait idézzem!

Addig mondjanak le, és menjenek el, amíg békében ezt megtehetik, és ne hozzanak már több bajt erre a sokat szenvedett kis országra! Hagyják meg az emberek akaratát, akik uniós állampolgárként szeretnének élni és olyan színvonalon is. Adják át  a hatalmat azoknak, akik az unió normái szerint felvirágoztatják majd a hazákat. Önök már a saját Néppártjuknak is teher és szégyen.

Nem akarunk DIKTATÚRÁBAN élni! Elég volt a hazugságokból!

Önnek kedves olvasó pedig szívből javasolom, olvassa végig azt a 68 oldalt ! S ráfog döbbenni, nem azok a hazaárulók akik megszavazták, hanem azok, akiknek köszönhetően ilyen helyzetbe került az országunk!

Magyarország 2018. 09. 15.                                         

Rosta Ágnes


Megosztás

6 hozzászólás

 • Tuskó Hopkins says:

  Munkában az MSZMP agitprop osztálya!
  Ostoba, demagóg duma, duma duma…
  Ezt maximum az hiszi el, aki totálisan elszakadt a valóságtól, az Orbán-gyűlölete mindent felülír és elhomályosít, sohasem járt még tőlünk nyugatabbra és sohasem járt még tőlünk keletebbre.
  „A tények makacs dolgok”- mondta Sztalin elvtárs. Ezt igazán megtanulhatták volna!
  Azt pedig már csak én teszem hozzá, hogy a tényeket lehet tagadni, de cáfolni nem igazán. A politikai osztályon nem is próbálkoznak már vele a kedves elvtársak, egyszerűen hallgatnak róluk, mint az a bizonyos matéria a fűben…
  Hazánk a 2004-ben csatlakozott országok közül az elmúlt években a legmagasabb gazdasági növekedést produkálta és a GDP a tavalyi év hasonló időszakához képest 12%-kal emelkedett!!! Ezzel azt hiszem mindent elmondtam! A részletekért kérdezze meg közgazdász ismerősét, politikai elemzőjét!
  Miközben a valóság az , hogy lassan de biztosan épül az ország, jönnek a liberális elvtársak az ilyen kamu levelekkel… Ahelyett hogy annak örülnének, hogy idén is mindenféle incidens nélkül zajlott Budapesten a melegfelvonulás!

  • Rosta Ágnes says:

   Kedves Tuskó! Tudja én felvállalom a nevem és az arcom bármilyen idős és ráncos. Képzelje nem gyűlölök én senkit. Tudja mennyi butaságot hordott itt össze? Sajnálom érte. Viszont javasolom olvassa el azt a 68 oldalt. Megsúgom sok táblázat is van benne amiket nyugodtan „átugorhat”. Megsúgom magának kedves jártam és nyugaton és keleten is nem is kevés országot volt szerencsém bejárni anno még erre lehetőségem volt. Ma már nincs. Viszont hadd reagáljak még egy mondatára mert fontosnak tartom. A „legnagyobb” gazdasági növekedés a nulláról könnyű elérni. Aztán nézzen körül miből is áll ez. Mi löki meg a gazdaságot. Nem a magyar ipar és mezőgazdaság hanem a külföldieknek való bedolgozás 🙁 Már régen nincs hazai iparunk és mezőgazdaságunk. Eladták. Volt tudja világszínvonalú de elkotyavetyélték és leépítették. Na ez is megérne egy misét. Végül mi köze van az írásnak maga szerint a melegfelvonuláshoz? Semmi. Összehordott itt butaságokat. Sajnálom, hogy ennyit tanult csak. Üdvözlöm és jó vasárnapi elmélkedést kívánok Önnek! Gyűlöletmenteset olyan keresztényit!

   • Névtelen says:

    Nagyon jó írás pedig

   • Tuskó Hopkins says:

    Kedves Ágnes! Teljesen lényegtelen a nevem, az Ön számára úgysem mondana semmit, ahogy az Öné sem a számomra. Maradna tehát egy rakás betű az internet arctalan világában…
    Elolvastam a jelentés mind a 68 oldalát, de engem nem győzött meg. A szokásos liberális vergődés, amelyet a világ összes államára rá lehetne húzni, ha a szöveg fejlécét kicserélnék!
    Nem fogok belemenni közgazdaságtani érvelésbe sem, mert gyermeki reakciójából arra következtetek, hogy egy ilyen vitában nem hogy fegyvertelen, hanem egyenesen meztelen! Mit gondol, az ide települt külföldi cégeknél nagy többségében kik dolgoznak, hova fizetik a jövedelemadójukat és a cég az itt megtermelt nyeresége után hova fizeti az iparűzési adót??? A magyar gazdaságban 2010-előtt még nagyobb súlya volt a multinacionális vállalatoknak. Vagy a szocialisták által beengedett multi az jó multi, az orbán-érában ide települő, meg üldözendő?
    Kedves Ágnes, én nem vagyok kormánypárti, mert ez a kormányzat ál-keresztény és ál-jobboldali, de a népbutító demagógiát elítélem! Legyen az kormánypropaganda, vagy az ellenzék koholmánya!
    Sajnos Önnek sem sikerül túllendülni a tények tagadásán… Nézegessen táblázatokat a gazdasági mutatókról 2002. és napjaink között, vagy ha már nekem úgysem hisz, hihetne a liberális oldal szellemi megmondóemberének, Tamás Gáspár Miklósnak! Ő legalább objektíve próbálkozik a cáfolattal.
    Amiről Ön beszél , illetve sajol kedves Ágnes, az legkevésbé a mai kormányzathoz köthető. Az már a rendszerváltás pillanatában eldőlt és többnyire le is zajlott. Az akkor kulcspozíciókban ülő volt elvtársak „áldásos” segítségével 1998-2000-re már szinte mindent privatizáltak! Ezt rajtuk kellene számon kérnie, illetve ennek ellenkezőjéről próbálja kérem meggyőzni az újszülötteket, ne engem! Képzelje én is jártam itt is-ott is. Rövidebb-hosszabb ideig éltem és dolgoztam külföldön és 1990-ben az SZDSZ-re szavaztam! Nem szégyellem, hiszen alig vártam, hogy a ’89-előtti rendszer véget érjen, illetve akkor ők voltak a leghangosabb antikommunista erő… Voltak sajnos! 1994-ig, amikor lefeküdtek a kommunista utódpártnak, csak nehogy a konzervatív jobboldal jusson hatalomra!
    Persze, volt saját iparunk, mezőgazdaságunk… Volt három tengerünk is, meg a vas és acél országa is voltunk, csak épp nem volt semmi értelme! 2004-ben az EU-nak piacnak kellettünk, ahogy ma is! A mezőgazdaságunk az eu-s csatlakozási szerződéssel pedig nyakába vette a kvótarendszert, ami együtt járt annak leépülésével… Jah, hogy erre akkor senki nem gondolt, mert mindenki azzal volt elfoglalva, hogy Bécsben nyisson kávéházat! 😀
    Tudja kedves Ágnes, egy kormányzat, egy társadalom állapotának egyik legjobb fokmérője, ahogy az a kisebbségeivel bánik. Az, hogy Budapesten mindenféle atrocitás, komolyabb ellentüntetés nélkül meg lehet rendezni a Gay Pride-ot, számomra nem azt sugallja, hogy itt dübörögne a diktatúra!
    Kedves Ágnes, van egy érdekes „bukéja” annak, amikor a piac korlátlan szabadságát követelő liberálisok kiáltanak nemzeti ipar és mezőgazdaság után! „Az állam a legrosszabb gazda!”- volt ugye az SZDSZ-MSZP által lezavart privatizáció jelszava. Legalább a saját elveikhez lennének hűek! Hasonlóan diszkrét bája van annak is, amikor a kereszténységet, a keresztényeket mélységesen megvető és lenéző egyének példálóznak a kereszténységgel.

    • Rosta Ágnes says:

     KEDVES TUSKÓ! ÉLVEZETTEL OLVASTAM SORAIT. ELNÉZÉST VISSZATÉREK A SZÁMOMRA MEGSZOKOTT NAGY BETŰS ÍRÁSHOZ NÉZZE EL LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK. NEKEM NAGYÍTÁSSAL IS NEHÉZ OLVASNI IS ÍRNI IS MÁR. NAGYON SOK MINDENBEN EGYETÉRTEK ÍRÁSÁVAL, VÁLASZÁVAL DACÁRA ANNAK, HOGY ÉN NEM MÁSOK TOLLAIVAL ÉKESKEDEM HANEM A SAJÁTOMMAL. HA EGYSZER IDEJE LESZ KÉREM OLVASSA ÍRÁSAIMAT VISSZAMENŐLEGESEN MIND MEGTALÁLHATÓ AZ OLDALAMON ÉS NYILVÁNOS. AKKOR RÁJÖN NEM MEZTELEN AZ A KÖZGAZDASÁGTANI ISMERET AMIVEL RENDELKEZEM. IGAZ NEM VOLTAM KÖZGAZDÁSZ. ÍRTAM MÁR ARRÓL IS, HOGY 1989-T KEZDŐDÖTT PRIVATIZÁCIÓNAK ÉN NEMES EGYSZERŰSÉGGEL AZ ORSZÁG VAGYONÁNAK ELHERDÁLÁSÁNAK ÉS ELLOPÁSÁNAK TARTOM MENNYIRE NEM ÉRTETTEM EGYET MÁR AKKOR SEM. PICIT MÁR MEGBOCSÁSSON TUDATLAN NEM VOLT 1957 – 1989 KÖZÖTT MAGYAR SZOCIALISTA MUNKÁSPÁRT VOLT. A KOMMUNIZMUSHOZ NEM VOLT KÖZE. KOMMUNIZMUS SEM VOLT MÉG SOHA SEHOL A VILÁGON. KOMMUNISTA ESZMÉKET VALLÓ EMBEREK VOLTAK. NEM AZONOS. NEKEM KEDVES TUSKÓ JÓ VOLT 89 ELŐTT! TUDJA MIÉRT MERT ÉN MÉG ANNAK A KOROSZTÁLYNAK VAGYOK A TAGJA AKI MEGÉLTE A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚT ÉS A RÁKOSI RENDSZERT. TUDTAM ÉRTÉKELNI HONNAN HOVA JUTOTTUNK. ÍGY SZOMORÚAN NÉZTEM AHOGY EGY MÉG JOBB ÉLET REMÉNYÉBE TÖNKRETESZIK ÉS ELLOPJÁK AZT AMINK VOLT. MOST ELNÉZÉSÉT KÉREM. BE KELL FEJEZNEM. ÍGÉREM FOLYTATOM. MERT MINDEN ELLENTÉT ELLENÉRE ÖNT ÉRTELMES ÉS UDVARIAS VITA PARTNERNEK TARTOM. SZÉP NAPOT KÍVÁNOK ÖNNEK

 • Névtelen says:

  Nagyon igazat írt jól látja a dolgokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés