Orbán Viktor, neked sincs gyógyszered?

Közzétéve ekkor: 2023 december 23. 16:14

Évértékel a kisnyugdíjas

Napok óta készülők válaszolni az évértékelőjére, de bevallom, nem éreztem jól magam. Tudja, idén rengeteg gyógyszer nem kapható, de még a helyettesítője is hiánycikk. Ezért is gondolom, hogy magának is elfogyott a sajátja, s ezért beszél annyi hülyeséget. Ha ezt otthon teszi, fene sem bánja, de egy nemzetközi sajtóértekezleten! Hát az ciki. Nem magának, hanem nekünk, magyaroknak.

Nem megyek tételesen végig, mennyi hülyeséget mondott, mert akkor napokig cáfolhatnám a szavait. Kezdjük az országot és a világot érintő borzalmas ukrajnai háborúval! Maga szerint Ukrajnában nincs háború! Ha maga szerint nincs, akkor miért is van nálunk háborús infláció? Miért van háborús veszélyhelyzet?

Mondta, hogy 2023 a küzdelmek éve volt. Bizony, mi nyugdíjasok és a bérből élők keményen küzdöttünk a túlélésért! Olyan inflációt zúdítottak a nyakunkba, amilyen az elmúlt 33 évben nem volt. A pénzünk folyamatosan elértéktelenedett, az embereknek döntenie kellett, miken is spóroljanak, hogy túléljék az elszabaduló árak miatt az évet. A forint leértékelődött, a gazdaság bedőlt. Nem volt értékteremtés. Elszegényedett a középosztály is. Az Unió legszegényebb országa lettünk!

Már nemcsak az Unió „támad minket”,  hanem a V4-ek is szembeszállt magával és a politikájával! Gondolkozott már azon, hogy ha 26 ország vezetői egy célért összeállnak, akkor maga esetleg rossz útra lépett? Felfogta agyilag, hogy mikor kiküldték kávézni – nem maga ment ki, ahogy itthon előadja -, akkor ott nagy baj van az Ön makacs fejében? Az egész világ magán nevetett! A hazája meg szégyenkezett maga miatt! El kéne gondolkozni azon is, hogy ma már a világon mindenhol egy pillanat alatt megjelennek a hírek. Tudja ez magának miért rossz? Azért, mert hamar kiderül, mást mond külföldön és más itthon. Magyarul,  hazudik azoknak, akiket képviselnie kéne! Maga akarja megállítani Brüsszelt! Sőt átreformálni. Ha tehetné – amit szerencsére nem tehet -, ott milyen káoszt teremtene?

Hazudik a bérekről és a nyugdíjakról! Nem védett meg semmit, csak és kizárólag a saját bérét és a seggnyalóit. Maguk az elmúlt 13 évben évente a többszörösére emelik a sajátjukat, míg azoknak, akik ennek az alapjáért dolgoznak, elveszik! Hogyan?  Hát kérem, azzal a ménkű sok adóval, amivel megterhelnek mindent, ami csak eszükbe jut, + olyan kevés béremelést és nyugdíjemelést adnak, amiből megélni nem lehet. Fogalmazzunk egyszerűen, meglopják az embereket! Családok támogatásáról beszél, ami abból áll, hogy a fiatalokat belekergetik eszement adósságba, ezt CSOK-nak, CSOK +-nak nevezik. Közben igazi támogatás nincs.

Hitegetés van csak. Ezt már a külföldi sajtó sem veszik be. Brüsszel, Soros, Gyurcsány, ezt szajkózza 13 éve. Mocskol mindenkit, ahonnan valaha is pénzt kapott Ön és az ország!15 éve nincs Gyurcsány hatalmon. de ha valami bűnbak kell, akkor rákenik. Természetesen Gyurcsánynak is voltak hibái, ő is tolt el rengeteg mindent, de könyörgöm, azóta hány év telt el? Lett volna idejük kijavítani.

Mondok egy példát ,amiben követte Gyurcsányt! 2005-ben privatizálták Gyurcsányék a repülőtér üzemeltetését 75 évre! Maguk viszont 2011-ben el is adták! Sőt rá egy évre bedöntötték és megszüntették a Malév-et. Most kapálóznak, hogy visszavásárolják, no, nem az egészet – erről hallgatnak – csak egy részét. Az ára hatalmas. Nem sorolom, mi mindent kellett eladni azért, hogy ez az üzlet létrejöhessen.

Aztán menjünk tovább! Maguk élvezik, ha rettegésben tarthatják az országot, különös tekintettel azokra, akik nem állnak be maguk mögé! Erre megszülték a szuverenitási törvényt! Ezt az országot senki sem akarja bántani! Minden jó érzésű ember csak magától és az Önt körülvevő megélhetési politikusoktól szeretné megvédeni! Maga torkig van Brüsszellel, Sorossal – aki már visszavonult -, az EU-val. Mi pedig torkig vagyunk magával és „saját lábukon álló” családjával, a milliárdossá tett haverjaival! Torkig vagyunk az álkeresztény bandájával!

Békességre, elfogadásra, szeretetre vágyik az ország minden állampolgára! Elegünk van a gyűlöletből, elegünk van abból, hogy  XXI.. században ma Magyarországon közel 2,5 millió ember szegény, éheznek és fáznak felnőttek és gyerekek! Elegünk van abból, hogy létbizonytalanságban kell élnie minden dolgozó embernek, mert nem tudja holnap lesz e munkája, vagy elveszik tőle.

Zsidó testvéreink túl vannak a fény ünnepén!  A keresztény emberek ünnepre készülnek, majd követik őket az ortodoxok. Akik nem hívők, ők „csak” egyszerűen a szeretet ünnepére készülnek. Már azok, akik megengedhetik maguknak, hogy ünnepeljenek egy terített asztal mellett. Magyarországon egyre kevesebbeknek jut ez meg! Nekik kívánok egy gondoktól mentes boldog ünnepet! Reményt a szívükben, hogy jövőre már jobb lesz!

Magának, kormányának és családjaiknak kívánom, hogy jövőre éljék át mindazt, amit mi éltünk át maguk miatt az elmúlt 13 évben!

Magyarország, 2023.12.23. Rosta Ágnes, a kisnyugdíjas


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés