Orbán Viktor Miniszterelnök (de messze nem) Úr! Ön megszegte esküjét!

Közzétéve ekkor: 2019 április 7. 16:43

MERT ÚR AZ, AKI ÚRKÉNT VISELKEDIK

Miniszterelnök úr! Emlékszik még 2018. májusi esküjére? Nem hiszem. Abban van egy mondat: “ a magyar nemzet javára gyakorlom”. Mármint a hatalmát.

Ön ezt az esküt megszegte! Méltatlanná vált a sok hazugságával arra, hogy miniszterelnökként tiszteljük.       

Miért hazudik?

A meghirdetett 7 pontja köszönő viszonyban sincs az igazsággal. Az engem nem érdekel, hogy pártját kiteszik-e a Néppártból vagy sem. Az sem érdekel, hogy 2,5 milliós elvakult és félrevezetett rajongói táborát hogyan hülyíti. Mindaddig még az Hazámnak kárt nem okoz! De Ön mást mond itthon és mást külföldön. 

Aláírásokat gyűjtet olyan emberekkel – gondolom jó pénzért -, akik vagy elvakultak, vagy végtelenül ostobák, esetleg eladják magukat. Becsapva ezzel azokat a honfitársainkat, akiknek egyetlen lehetősége van, az Ön által megszerzett médiából értesülni a hazug hírekből.

Elmondta a magyar embereknek, hogy az Európai Uniónak 500 millió lakosa van? Ebből az 500 millió emberből 2,5 millió talán az Ön támogatója.  A többiek már régen megvetik Önt, és a hazugságai miatt sajnálatosan azonosítják lassan a Fideszt a magyarokkal.

Azt mondja, ki kell venni a brüsszeli bürokraták kezéből  a migráció kezelését és a nemzeti kormányoknak kell adni. Miért gondolja azt, hogy a 28 tagállam nem nemzeti kormánnyal rendelkezik? Mondja, senkinek se  legyen kötelező a migránsokat befogadni. Miért, ki kötelez most bárkit is arra, hogy menekülteket befogadjon? Megsúgom, senki. Tudja nagyon jól, csak Görögország területén van migránskártya. Ennek az az oka, hogy akiket nem tudnak máshogyan élelmezni, lehetőségük legyen Görögország területén élelmiszert, és csakis  élelmiszert vásárolni. Másra a kártya nem használható! Migránsvízum sincs,  igaz szó van róla, hogy a menekülteknek legyen. Érti? A menekülteknek!

Nálunk viszont mindenkinek, bárhonnan jött a világból, adnak vízumot, letelepedési engedélyt, ha van elég pénze és megveszi.  Mi pedig, a nép, buktunk is rajta nem keveset. Érzi a különbséget?                                                                       

Szegény Brüsszel városa, mit kell “nyelnie”! Ja, és hát Soros Györgynek. Brüsszel Belgium fővárosa és egyben az EU, a NATO székhelye. Nem tudom miért haragszik rá.

Soros György, ha megéli, idén 89 éves lesz. A Forbes szerint  a tavalyi 33. helyről a 190. helyre esett a leggazdagabbak listáján, vagyona 25,2 milliárd dollárról 8 milliárd dollárra apadt. Tehát nem ő a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb embere. Hogy mire költi a vagyonát, az kizárólag az ő magánügye. Én a helyében visszakövetelném mindazt a pénzt, amit a maguk tanítására fordított anno. Akik ennyire mocskolják, azok fizessék már vissza a taníttatásukra fordított pénzt. 

Mellesleg Brüsszel városa tudtommal nem ad egy fillért sem azoknak az alapítványoknak, amelyeket Soros György létrehozott a vagyonából.  Ha tévednék, amit nem hiszek, akkor a belgák nagyon haragudnának a fővárosuk vezetésére.

Én Európában nem tapasztalom, hogy a keresztényeket hátrányosan megkülönböztetnék más vallásúaktól. Viszont azt igen, hogy a más vallásúakat méltatlanul üldözik egyesek. Nem általános szerencsére, de sajnos ez a tendencia.

Maga sajnos földrajzból biztosan nem volt jó. Ezért elárulom,  Magyarország teljes határa 2215,3 km hosszú. Ebből 175 km a déli “határzár”, ami Ön és kormánya,valamint a félrevezetett emberek szerint megvédi hazánkat a betóduló migránsoktól 2015. óta. Ebből kb. 300 ezer menekültet maguk ellenőrzés nélkül engedtek át az országon. Erről mélyen hallgatnak. Viszont elköltöttek 270 milliárd forintot erre a kerítésre. Ez akárhogyan is számolom km-t 1,5 milliárd forint. Szerintem a világ legdrágább kerítése a semmiért. De az Európai Unió ebből a horribilis összegből azért adott, nem is keveset. 2014-től több mint 100 millió eurót kaptunk a határ védelmére. S ha ehhez hozzáveszem, hogy idén is kapnánk 20 milliót, mert meg van ítélve ez az összeg, ha Ön nem kampányolna az unió ellen, és elfogadná.  

Az pedig, hogy Ön milyen vezetőket követel az Európai Unió élére, az a magánügye. Mert itt 500 millió ember fogja eldönteni, kiket delegálnak, és majd utána a delegáltak eldöntik, kik is vezetésék az Uniót 2019. május vége után. Az a Fidesz  ügye lenne, hogy milyen aláírásokat gyűjt, mindaddig, amíg ez az ország kárát nem okozza. Ön jogász végzettségű, tehát tudja, jogilag mit jelent a szándékos megtévesztés és a csalás!  Tehát a polgári törvénykönyv és a Büntetőtörvénykönyv is bünteti, amit Ön csinál. Emlékeztetőül: A szándékos megtévesztést a Ptk. 210.§ és a Btk. 318.§-a is bünteti.

Jobban járna a Hazám, ha Ön kiállna, és egy tényleges beismerő vallomás után elmondaná, mi is a Fidesz  valódi terve az Európai Unióban, hova fognak “beülni”, mert a Néppártba biztosan nem, vagy pedig mondjon le! Több kárt már ne okozzon a Hazámnak! Hívja vissza az aláírásgyűjtőket is, úgy lenne tisztességes!

Rosta Ágnes, 2019. április 7.


Megosztás

12 hozzászólás

 • Szekeres Barnabás says:

  Kedves Ágnes!
  Soros György egy minden hájjal megkent kapitalista nagytőkés, aki ha egyik kezével ad, a másikkal elvesz!
  Hagyjuk már ezt a filantróp hülyeséget! Kőkemény gazdasági-pénzügyi érdekek munkálnak minden döntése mögött!
  Amikor a szocializmus megdöntése és új piacok szerzése volt a célja, akkor ellenzéki diákok kiképzését finanszírozta, lásd Orbán

  Egyébként ő maga nyilatkozta:
  „Tehát ha olyat követ el az ember, amit más is elkövetne, akkor már nem is számít bűnnek.
  Amikor egy taposóaknákat gyártó cégbe fektetettem be és ezt számon kérték rajtam, azt mondtam, elítélem a fegyverkezést, de attól nem lett több taposóakna ( a balkáni háborúró van szó ), hogy én is beszálltam az üzletbe.
  Pénzt keresni vagyok ott. Nem tehetem, és nem is fogom vizsgálni a társadalmi következményeit annak, amit csinálok. […] Nem érzek bűntudatot, mert egy amorális tevékenységet végzek, amelynek semmi köze a bűntudathoz!
  A közhiedelemmel ellentétben sosem jótékonykodom; alapítványaimtól azt várom, hogy politikai elképzeléseimet közelebb segítsék a megvalósuláshoz. Nem az érdekel, hogy a támogatottak sorsa jobbra fordul-e, hanem hogy megfelelnek-e a céljaimnak; ha nem, azonnal megvonom a támogatást. […] még az alázatot és az empátiát, valamint az anyagi segítségnyújtást is puszta hatalomkiterjesztési technikának tekintem. Képességeim és anyagi lehetőségeim elegendőnek tartom ahhoz, hogy kinyilatkoztassam, milyen a jó társadalom, milyen irányba kell haladnia a világnak, s hogy mit kell szabadság, demokrácia, jó és szép fogalmán érteni. Közben emberi sorsokat adok és veszek a tőzsdén, népekkel kísérletezek […]“

  Álmomban sem gondoltam, hogy megérem, hogy a marxista gyökerekkel rendelkező magyar baloldal majd egy kapitalista nagytőkést vesz a védelmébe és a szkinhedekkel szövetkezik. Na de ez van, apámat is becsukták volna az elmegyógyba, ha 40 évvel ezelőtt azt mondja, hogy a Szovjetunió ás Csehszlovákia felbomlik, Jugoszlávia meg polgárháborúba süllyed!

  Sajnos én a globalista nagytőke hatalmi törekvéseit látom a mesterségesen felkorbácsolt migráció mögött. Európának most azonnal másfél millió éhbérért robotoló koldusra volna szüksége a népességfogyás ellensúlyozására, a munkaerő-piaci problémák megoldására.

  Ön szerint ez a megoldás, hogy idehozzuk ezeket az alulművelt antiszemita iszlám szélsőségeseket? Mondja meg, hogyan szűrné ki közülük az iszlám állam ügynökeit, a terroristákat, az iszlám szélsőségeseket, a köztörvényes bűnözőket??? Hogyan??? Vagy, ez majd legyen a mi bajunk, akiknek nap mint nap együtt kellene élnünk ezzel az ázsiai sáskahaddal?

  Én ezeket az embereket még átutazóként sem akarom az országomban látni!

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES BARNABÁS!
   KÉREM OLVASSA ÚJRA EL MIT ÍRTAM. ÉN TÉTELESEN PRÓBÁLTAM A MINISZTERELNÖK 7 PONTJÁRA REFLEKTÁLNI. NEM IGAZ AMIT MONDOTT. IGEN SOROS GYÖRGY KAPITALISTA. KAPITALIZMUST AKART A NÉP 1989 UTÁNA. EZ IS RÉSZE. Ő TŐZSDÉN SZEREZTE A PÉNZÉT. AZ, HOGY EBBŐL MENNYIT TISZTESSÉGESEN ÉS MENNYIT NEM AZT NEM TUDOM. ŐSZINTÉN NEM IS ÉRDEKEL. AZ VISZONT TÉNY,, HOGY RENGETEGET JÓTÉKONYKODOTT A PÉNZÉBŐL. BIZONYÁRA MINT MINDEN ÜZLETBEN ITT IS VOLTAK MOCSKOS ÉRDEKEK. ÉN CSAK ARRA AKARTAM RÁVILÁGÍTANI MESSZE NINCS OLYAN HATALMA ENNEK A 89 ÉVES EMBERNEK MINT AHOGYAN BEÁLLÍTJÁK ÉVEK ÓTA. HA ELOLVASSA MIT ÍRTAM ABBAN EGY SZÓ SINCS ARRÓL HOGY ÉN IDE KÍVÁNNÁM AZ ISZLÁM SZÉLSŐSÉGESEKET. NEM TUDOM HOGYAN LEHET KISZŰRNI A TERRORISTÁKAT. AZT VISZONT TUDOM, HOGY AZZAL, HOGY SZABADDÁ TETTÉK A HATÁROKAT HATALMAS HIBÁT KÖVETTEK EL ANNO. BELÉPTÜNK AZ UNIÓBA LEHET RAJTA VITATKOZNI HELYES LÉPÉS VOLT E VAGY SEM. DE NEM ERRŐL SZÓL AZ ÍRÁS. HANEM ARRÓL, HOGY MOST JÖN EGY VÁLASZTÁS AHOL 500 MILLIÓ EMBER AKARATÁNAK KELL, HOGY ÉRVÉNYESÜLJÖN NEM PEDIG A LEBUTÍTOTT MAGYAR 2-2,5 MILLIÓ FIDESZESNEK. AMIKOR ALÁÍRTUK A BELÉPÉST AKKOR TUDOMÁSUL VETTÜK, HOGY ANNAK A KÖZÖSSÉGNEK VANNAK IRÁNYELVEI ÉS AZT MI ELFOGADTUK. ELFOGADTUK A PÉNZÜKET IS. TESSÉK MÁR TUDOMÁSUL VENNI AZ A PÉNZ A NAGYTŐKE ÁLTAL MEGTERMELTETTET HASZONBÓL VAN. EZ A KAPITALIZMUS. OLCSÓ BÉRÉRT DOLGOZTATJÁK A MUNKÁST ÉS NAGY HASZNOT HÚZNAK BELŐLE. JA KELLETT 30 ÉV MIRE ERRE A MAGYAR EMBER RÁJÖTT? TUDJA KEDVES BARNABÁS AZ A ÁZSIAI, AFRIKAI „SÁSKAHAD” TERMELI A LEGNAGYOBB HASZNOT A MULTIKNAK. MOST IS! IGEN A NÉMETEK MÁR ÉVTIZEDEK ÓTA DOLGOZTATJÁK ŐKET. LEGYENEK TÖRÖKÖK, KURDOK VAGY AFRIKAIAK. MÁR ŐK RÁJÖTTEK ARRA AMIRE MI MÉG NEM. JOBBAN JÁRNAK HA KITELEPÍTIK AZ ORSZÁG HATÁRUKON KÍVÜLRE A BEDOLGOZÓI ÜZEMEIKET. MI IS ENNEK ISSZUK A LEVÉT. A MAGYAR MUNKÁSBÓL BÉRMUNKÁST CSINÁLTAK.
   TUDJA KEDVES HA ANNO 90-L NEM ADJÁK EL A MUNKAHELYEINKET AKKOR LEHETNE ITTHON JÓ PÉNZÉRT DOLGOZNI ÉS NEM MENNE KI A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓ KÜLFÖLDRE BÉRMUNKÁSNAK IGAZ MÉG OTT IS JOBB BÉRÉRT MINT AMIT ITTHON KERESHET.
   MELLESLEG NEM AZ ORSZÁG ENGEDTE BE AZ ÖN ÁLTAL EMLEGETETT ÜGYNÖKÖKET, TERRORISTÁKAT, BŰNÖZŐKET HANEM A MOST REGNÁLÓ HATALOM. HA PÉNZE VOLT ÁTVILÁGÍTÁS NÉLKÜL KAPHATOTT ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT.
   AZ PEDIG MI ÁLLAMPOLGÁROK MIT AKARUNK AHOGYAN ELNÉZEM A LEGKEVÉSBÉ ÉRDEKLI A FIDESZT ÉS A KORMÁNYT. ŐK A SAJÁT ZSEBÜKRE GONDOLVA DÖNTENEK A MI FEJÜK FELETT. NOS ERRŐL ÍRTAM. NÉZZE EL A NAGYBETŰKET KÉREM. LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK. HA ÚJSÁG LEHOZZA AMIT ÍROK AKKOR ÁTTESZIK OLVASHATÓ FORMÁBA. AMIT KÖSZÖNÖK MINDEN SZERKESZTŐNEK. MELLESLEG NYILVÁNOSAK AZ ÍRÁSAIM. HA AKARJÁK LEHOZZÁK HA AKARJÁK NEM. ÉN SE KÖZSZEREPLŐ SE ÚJSÁGÍRÓ NEM VAGYOK. JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK ÖNNEK!

   • Szekeres Barnabás says:

    Kedves Ágnes!
    90-ben a teljes magyar nép változást akart. Talán azóta is ez volt az utolsó dolog, amiben egyetértettünk. Előtte meg aknamező és szögesdrót védett bennünket a dekadens kapitalista nyugattól. Vagy fordítva? Igen, Soros György valóban sokat jótékonykodott, ha a politikai befolyásszezést és lobbitevékenységet annak vesszük! Minden „filantróp” adománya mögött ott volt ugyanis a politikai szándék. Nem változtat ezen az sem hogy 89 éves és már „csak” rongyos 8 milliárdocskája van Dollárban. Lehet hogy a pénztőkéje folyamatosan csökken, de a kapcsolati tőkéje nem! Az pedig megfizethetetlen! Én nem állítom, hogy ő patás ördög, meg minden rossz forrása a világban, de az tény, hogy a világpolitika egyik legbefolyásosabb embere. Hiába nem ő a leggazdagabb, de olyan roppant politikai összeköttetés rendszerrel és befolyással rendelkezik, amit ön el sem tud képzelni.
    Nem tudom mi az ön szakmája, de nemzetniztonsági kérdésekben láthatóan teljesen tájékozatlan. Írja, hogy átengedtünk 300ezer migránst…
    Mondja, tehettünk mást? Nem volt még határzár. A déli határon lévő (és csak a frekventáltabb) migrációs útvonalakat záró határzár egy roppant költséges és összetett rendszer (nem csak egy tyúkháló), amiről önnek szintén fogalma sincs, ezért puffog annak árán.
    Erre az EU nem adott egy fillért sem, mert ellenkezik a politikai szándékukkal. Amit határvédelemre adnának azt is csak az általuk szigorúan meghatározott célokra, befogadóállomások létesítésére adnák.
    Ön végtelenül naív, ha azt hiszi, hogy a letrlepedési kötvények tulajdonosainak nem néznek utána titkosszolgálati módszerekkel! Ebből a szempontból sem értem a felháborodását. Mi agond azzal, ha egy közel-, vagy távolkeleti befektető működő tőkét szándékozik hozni az országba, ráadásul az illető feddhetetlennek is bizonyul?
    Volt szerencsém megfordulni több közelkeleti országban is. Tisztában vagyok az ottani viszonyokkal. Semmi esetre sem akarom azt, hogy azokat az embereket ide telepítsék, vagy rajtunk keresztül utaztassák! Otthon kötelességünk őket segíteni!
    Mi nem voltunk gyarmattartók sem kapitalista kizsákmányoló nagyhatalom! Oldják meg a nyugati országok a demográfiai problémáikat ahogy akarják,de ne akarják ráerőszakolni ezt az EU összes tagállamára, mert nem erről volt szó, amikor betereltek bennünket!

    • Rosta Ágnes says:

     KEDVES BARNABÁS!
     CSAK RÖVIDEN PRÓBÁLOK VÁLASZOLNI. ÉN ÚGY LÁTOM, OLYAN HATALMAS POLITIKAI ÖSSZEKÖTTETÉS RENDSZERT TULAJDONÍTANAK SOROSNAK, AMI TÚLZÁS. DE LENDÜLJÜNK IS ÁT EZEN. SZERINTEM 2011 ÓTA LETT VOLNA LEHETŐSÉG ARRA, HOGY FELKÉSZÜLJÖN A VILÁG ÉS ÍGY MAGYARORSZÁG IS A BEVÁNDORLÁS MEGAKADÁLYOZÁSÁRA. NINCSENEK NEMZETBIZTONSÁGI TAPASZTALATAIM EZ TÉNY. VISZONT TUDOM, HOGY A HÍRSZERZÉS NEMCSAK NÁLUNK DE VILÁG VISZONYLATBAN JELEZTE MI VÁRHATÓ. SZERINTEM MINDEN EURÓPAI KORMÁNY HIBÁZOTT, MERT NEM VETTÉK FIGYELEMBE. OKÁT NEM TUDOM. NEM VAGYOK NAIV. SOK MINDENT MEGÉLTEM ÉS MÉG TISZTÁN LÁTOK, REMÉLEM. MINT MÉRNŐK JÓT DERÜLTEM AZON A TÚL ÁRAZOTT HATÁRZÁRON. NEM A SZÖGESDRÓT TARTJA VISSZA A MIGRÁNSOKAT HANEM AZ ODAVEZÉNYELT RENDŐRI ÉS KATONAI ÁLLOMÁNY + A FELSZERELÉSÜK.
     AZ UNIÓ VISZONT ADOTT 54 MILLIÁRDOT A HATÁRZÁRHOZ. TESSÉK UTÁNA NÉZNI. NEM FIZETTÉK KI A TELJES TÚLÁRAZOTT 270 MILLIÁRDOT AMIT MOST REKLAMÁLNAK ORBÁNÉK, DE 54-ET IGEN. SŐT A FENNTARTÁSHOZ IS HOZZÁJÁRULNÁNAK ÉVENTE 20 MILLIÁRDDAL, DE ORBÁNÉK NEM FOGADTÁK EL. KEVÉSNEK TARTOTTÁK. TESSÉK UTÁNA KERESNI. MOST VISZONT JÓL HANGZIK A 7 PONTBAN. ( S VÉGEZETÜL: NÉPSZAVAZÁS VOLT, HOGY LEGYÜNK-E EU TAGOK. MEGSZAVAZTUK. NEM TERELT BE BENNÜNKET SENKI. NA MOST HA EGY SZÖVETSÉGNEK RÉSZESÜLÜNK A JAVAIBÓL, AKKOR SZERINTEM HA GOND VAN, ABBÓL IS KI KELL VENNÜNK A RÉSZÜNKET. EGYSZER EGY HATÁRT KÉNE HÚZNI A MÚLT, A JELEN MEG A JÖVŐ KÖZÖTT SZERINTEM. NAGYON ÖSSZETETT A VILÁG. A MÚLT ÉS A JELEN HIBÁIT NEHÉZ MEGOLDANI. ÉRTEM ÉN. DE EL KELL KEZDENI. KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL, MÁSKÉPPEN NEM FOG MENNI. DE ÉN AZT LÁTOM, AKARAT SINCS JOBBÍTANI A JÖVŐT. TUDJA, ÉN MÁR IDŐS VAGYOK. KIFELE MEGYEK EBBŐL A VILÁGBÓL. NEM MAGAMÉRT ÍROK, ÖNÖKÉRT. LEHET, VAN AKI NEM ÉRT EGYET VELEM, NINCS EZZEL SEM GONDOM. DE SZERETNÉM, HA JOBBAN ÉLNÉNEK. SZEBB ÉS NYUGODTABB VILÁGOT SZERETNÉK ITT HAGYNI. KÖZBEN TUDOM, NEM ÍGY LESZ. SAJNOS.

     • Szekeres Barnabás says:

      Kedves Ágnes!
      Tisztában vagyok a jogainkkal és kötelességeinkkel is, csak a kettő aránya az, ami újabban nem fair. Azt kifogásolom, hogy az EU olyan kérdésekben és olyan egyoldalú, számunkra nagyon kedvezőtélen döntéseket akar ránk erőltetni, amiről a belépésünkkor szó sem volt. Én kezdettől fogva egy rendkívül álságos dolognak tartottam az EU-t, de elfogadtam a többség döntését, ugyanis a demokrácia ilyen. Nem idiótázom le honfitársaimat csak azért mert nem az én kedvem szerint döntenek. Annak idején egyébként NEM-mel szavaztam. Nem azért, mert EU-ellenes lennék, hanem mert akkor cseppet sem éreztem felkészültnek a hazámat a belépésre. Tudtam, láttam azt, hogy a nemzet mennyire nincs tisztában a rá váró feladatokkal, kihívásokkal, kötelezettségekkel. Ma már egyre több honfitársunk ébred rá, hogy mennyire el voltunk altatva a hangzatos reklámszlogenekkel és mennyire felkészületlenül lettünk az EU tagjai. Érdekes módon, a tagságunkból fakadó kötelezettségeinkről nem sok szó esett. Nekem már akkor teljesen világos volt az is, hogy az EU-nak piacként kellettünk. Igen, kapjuk a támogatásokat, de azokat az EU nem a két szép szemünkért adja, ez számukra bizony befektetés, amiből kőkemény hasznot kívánnak húzni! Valahogy azonban csak az EU derűs oldalát harsogta minden médium, ezért gondolom ezt egyfajta tudatos megtévesztésnek, vagyis állítom azt, hogy az EU-ba tereltek bennünket. EU tagságunkkal lemondtunk a belső határaink ellenőrzéséről, majd a Gyurcsány-kormány 2004-ben megszüntette a Határőrséget. A személyi állomány kb fele lépett át rendőrnek, a többieket szélnek eresztették. Az egykori felszerelés, az infrastruktúra 2015-re teljesen lepusztult. 2015 nyár végén tehát a semmiből kellett megszervezni a határvédelmet, ahol a terep lehetővé teszi, ott összetett és ezért roppant költséges műszaki zárral és járőrözéssel, ahol nem, ott pedig csak folyamatos rendőri-katonai járőrözéssel. Új járőrbázisokat kellett építeni a semmiből, folyamatosan kb. 4000 fős katonai és nagyjából ugyan ekkora rendőri állományt lent állomásoztatni, elhelyezni, ellátni, utaztatni. Rengeteg új járművet, technikai eszközt kellett beszerezni. Sokáig sorolhatnám. Horribilis összegbe került.

      Nem értem azokat, akik a rendszerváltás hajnalán a privatizációt követelték, meg teljesen szabad versenyző piacot, majd a EU tagságot sürgették, most meg nemzeti ipar után kiáltanak! Az már rég a múlté sajnos. 90-re már nagyjából minden menthetetlenül le lett pusztítva és szét lett rabolva. Kik is voltak döntési pozícióban a 80-as évek derekán? Számon lettek kérve? Nem! Erre mondják, hogy késő bánat.
      Afganisztánban gyakorlatilag 1979-óta folyamatos háború dúl, igaz váltakozó intenzitással, de mindennaposak a harcok. Jártam ott, láttam. 2001. októbere óta ott van az USA, illetve a NATO hadereje, de békéről még szerintem sokáig nem beszélhetünk. Irakban 2003-ban döntötték meg Szaddám hatalmát, azóta is teljes a káosz, mégsem özönlöttek a menekültek ilyen arányban. 2011-ben az arab tavasz fenekestől bolygatta fel a muszlim világot. Néhány ország kivételével szinte mindegyik az infernális káoszban kötött ki és most a menekültek tömeges betelepítésével ezt a káoszt és terrort sikerült már meghonosítani néhány európai nagyvárosban.

      Mi ezalatt el voltunk úszva a 2008-as pénzügyi válság utóhatásaiban. Tény, hogy 2010-ben az országot egy hajszál választotta el az államcsődtől. Mire lehetett volna ilyen körülmények között felkészülni? Emlékszem rá, hogy mennyire nem volt pénz a honvédelemben akkortájt. Csak a spórolás jellemzett minden komolyabb döntést. A migránsok igazából 2015 nyarán kezdtek el irdatlan számban özönleni, meggyőződésem, hogy szervezetten! Ennek több bizonyítékát is láttam! Igaz, hogy folyamatosan jöttek már korábban is, de a hangsúly a bevándorlás elképesztő mértékén és szervezettségén van.

      Kedves Ágnes, önhöz hasonlóan ennek a kedves 89 éves Gyuri bácsinak is van egy álma, a nyílt társadalom. Úgy gondolja, hogy 89 éves korára még nem keresett eleget és ő ennek megvalósításáért dolgozik, lobbizik és mozgat meg irdatlan összegeket. Mindezt miért? Nem holmi filantróp emberbaráti hívatástudatból, hanem anyagi céljai megvalósításának érdekében teszi! Nem titok és ezt nem is én találom ki. Olvassa el a nyilatkozatait! Telesen nyíltan vall színt minden politikai-gazdasági törekvéséről. Számára a cél a nyílt társadalom, egy nemzetek nélküli Európa, vagyis egy nemzeti (és lassan már nemi) tudat nélkül létező, szürke, kocsonyaszerű, gyökértelen, könnyen manipulálható, éhbérért gürcölő embertömeg, aki neki extra profitot termel. Gyuri bácsi már számtalanszor kijelentette, hogy esze ágában sincs a hazájukban támogatni ezeket a szerencsétlen kivándorlókat, vagy valami más módon enyhíteni az USA, vagy az EU népességfogyását, akkor ugyanis nem hígulna fel ezek lakossága, a nemzetek meg megmaradnának. Nem, ez számára elfogadhatatlan! Gyuri bácsi és a zsebében lévő EU-s döntéshozók célja pedig gyakorlatilag az, amit Madách az Ember tragédiájában a falanszter színben megfogalmaz. Ide vezet a féktelen liberalizmus, kiiktatni az emberi érzelmeket, felszámolni a sokszínűséget, az értékeket mindezt a logika és a racionális és anyagias gondolkodás nevében. Akkor majd lesz szabadság, egyenlőség, testvériség, csak éppen az emberekben nem lesz már semmi emberi.

      Ön komolyan ezt akarja, ezt a jövőt szánja a következő generációknak? Ha igen, ez roppant szomorú!

      Én nem politikai beállítottságuk alapján válogatom meg barátaimat. Van több ellenzéki barátom, akivel ebben a kérdésben egyetértünk. Meglepően sok ellenzéki utasítja el a migrációt is, de mindig lesznek olyanok, akiket gyűlöletük annyira elvakít, hogy „az ellenségem ellensége a barátom” logika alapján foglalnak állást.

     • Rosta Ágnes says:

      KEDVES BARNABÁS!
      HA NEM HARAGSZIK, ÉN MOST NEM TÉRNÉK KI RÉSZLETESEN AZ EU-T ÉS EGYEBEKET ÉRINTŐ VÁLASZÁRA. DE EGYET NAGYON FONTOSNAK TARTOK!
      NEM SZERETEM GYURCSÁNYT, DE 2004-BEN NEM A HONVÉDSÉGET OSZLATTÁK FEL, HANEM A SORKATONAI SZOLGÁLATOT SZÜNTETTÉK MEG! EZ NAGYON NAGY KÜLÖNBSÉG.
      ÉN AZZAL SEM ÉRTETTEM EGYET, SŐT HA RAJTAM MÚLNA, LEGALÁBB 1 ÉVRE ÚJRA BEVEZETNÉM. S MÉG EGY FONTOS DOLOG: SOROS GYÖRGY „ÁLMA”, AHOGYAN ÖN FOGALMAZ, ÉS AZ ENYÉM KÖSZÖNŐ VISZONYBAN SINCSENEK. BÁR NEM SOK ÉV VÁLASZT EL EGYMÁSTÓL BENNÜNKET, AZ ÉN VILÁGNÉZETEM ÉS AZ ÖVÉ FÉNYÉVRE VAN EGYMÁSTÓL. TISZTELETTEL KÉREM, OLVASSA ÁT MÉG EGYSZER, MIT ÍRTAM. S HA EREJE ENGEDI MÉG AKKOR A KÖVETKEZŐ ÍRÁSAIMAT IS, MERT TALÁN MÉG LESZNEK. DE HA VISSZANÉZI A RÉGEBBIEKET, AZ IS MEGTISZTELŐ. JÓ EGÉSZSÉGET ÉS ÁLDOTT ÜNNEPEKET KÍVÁNOK ÖNNEK. VALAHOGYAN EZ MÁSHOVA KERÜLT A TEGNAPI VÁLASZÁRA SZÁNTAM 🙂

   • csak az igazat says:

    Kedves Ágnes!
    Volt népszavazás a rendszerváltásról? Megszavaztatták, hogy akarják-e az emberek a rendszerváltást, a kapitalizmust? NEM! NEM VOLT NÉPSZAVAZÁS A RENDSZERVÁLTÁSRÓL!
    Ne állítsa, hogy kapitalizmust akart a nép, mert az nem igaz!
    Idézem Önt:
    „Rosta Ágnes says:
    2019-04-13 – 09:26
    IGEN SOROS GYÖRGY KAPITALISTA. KAPITALIZMUST AKART A NÉP 1989 UTÁNA” – honnan veszi, hogy mit akart a nép? Volt népszavazás melyen megkérdezték volna, hogy akarják-e a rendszerváltás?

 • Kovács Géza says:

  Az a legnagyobb baj,hogy az un.ellenzék a legnagyobb cinkos.Mert van az a pénz!

 • Szabó Csaba says:

  Arra azért kíváncsi lennék, hogy mikor leszünk ismét őszinték?!
  Fére ne értse senki, a cikk maga jó csak a szemlélet sántít kicsit.
  Itt nem csak Orbán hazudik, hanem mindenki!
  Elhiszük, hogy polgári demokráciában élünk miközben a demokráciáról még csak, csak, de a polgárság fogalmáról még halvány információnk sincs.
  Lássuk be, azért mert egy ember oránál fogva vezethet egy országot nem csak a rá szavazók, hanem a teljes választó joggal felruházott lakosság felelős!

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES CSABA!
   EGYETÉRTÜNK. NINCS KÖZTÜNK VITA SAJNOS ÉN IS ÍGY LÁTOM. EZ ITT NEM DEMOKRÁCIA ÉS EZ AZ ELLENZÉK PEDIG NEM AZ AKIKET ANNAK TUDNÉK NEVEZNI TISZTA SZÍVVEL. DE OLYAN VÁLASZTÁSI RENDSZERT ALAKÍTOTTAK KI, HOGY ÉN ESÉLYT SEM LÁTOK VÁLTOZÁSRA. SAJNOS. ÜDVÖZLÖM

 • János says:

  Ez csak a legnagyobb hazugságokból egy töredék . Az összes hazugság már egy jó-vastag kötetbe szűken férne bele . Már akkor sem hiszek nekik , ha kérdeznek .

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES JÁNOS! MINDENT NEM TUDOK LEÍRNI SAJNOS. ERRE VOLT LEHETŐSÉGEM. KÉREM AMIT HIÁNYOL ÍRJA MEG. ÜDVÖZLÖM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés