ORBÁN VAGYONA!

Közzétéve ekkor: 1017 március 28. 10:24

Kommentként érkezett L’Espresso: Orbán már az öt leggazdagabb magyar egyike című cikkünkre. 

orkvagyOrbán épp csak azóta lop, amióta lehetősége van rá: 1993 óta. Az Orbán család ingatlangyarapodásáról kulcsfigurája a felesége. A kormányfőt ő egy olyan vállalkozónak tekinti, akinek nincs cége, „a politika maga a vállalkozása. Lévai Anikó pedig ennek a politikai vállalkozásnak a gyümölcsszedő asszonya”. „Volt egyszer egy farmeres srác, most meg van egy dandy család… Ma már egyértelmű, hogy Orbán újfeudalizmust épít és saját dinasztiát, nem négy, nem nyolc évre, hanem hetedíziglen.” Lévai Anikó 2010-es vagyonnyilatkozata ismert csupán, abban 38 ingatlan szerepel. (Noha a törvény szerint a házastársnak is évente be kell nyújtania a nyilatkozatát, ez nem nyilvános: csak a Mentelmi és Összeférhetetlenségi Bizottság tagjai tekinthetnek bele, de ők is csak hivatalos vizsgálati eljárás során.)

A 2010-es adatok szerint a Lévai Anikó tulajdonát képező 38 ingatlanból áll.. Az Orbán-család az első miniszterelnökség idején ment át először igen látványos vagyongyarapodáson. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), majd azonnal hozzáláttak (több tízmilliós) átépítéséhez is. A miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Tehát Orbán a kormányzati hatalmat használta föl a családi vagyongyarapításra –, azt leglátványosabban a Tokaj hegyaljai szőlővállalkozás (Szárhegy Dűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kft.) története igazolja, ahol a miniszterelnök és üzlettársai csak vissza nem térítendő állami szőlőtelepítési támogatásból mintegy 64,5 millió Ft-ot nyertek el. A második miniszterelnökség nagy projektje a felcsúti focibirodalom felépítése – ugyancsak közvetett (adóból leírható adomány) vagy közvetlen állami pénzekből. A tulajdoni viszonyok átláthatatlanok, Orbán 50 évre ingyen használatba adott földjein épült föl számos objektum. De 50 év lejárata után, az övé az egész Stadion és az akadémia!!! Stróman-gyanús személyek Orbán körül.

A miniszterelnök közvetlen környezetében legalább 3 olyan ember (család) van, akik mesés vagyongyarapodáson mentek keresztül az elmúlt években: Mészáros Lőrinc, a Flier-család és Garancsi István. Mészáros a földbérleti pályázat második legnagyobb nyertese az egész országban. A kormányfő megyéjében – osztották ki a legtöbb földet 5 350 hektár, illetve 121 588 aranykorona értékben. Ez az országosan bérbe adott összterület 24,4%-a és a földérték 30,8%-a. Mészárosék nemcsak Fejérben a másodikak, hanem országosan is. Az Orbánnal szoros kapcsolatban álló két család (a Mészáros és a Flier) nyerte el az országban kiosztott földterület 8,8 százalékát, aranykoronában a 11,6 százalékát! A Mészárosék és a Flierék által elnyert földek több helyen érintkeznek Orbánné földjeivel, a légi felvételeken egy nagybirtok körvonalai sejlenek föl. Mészáros és alpolgármesterének családja nyerte el az ország 10 legnagyobb Auchan áruházának trafikjogát. Mészáros alvállalkozói (a Gere-testvérek) nyertek el további 10 frekventált dohányárusító helyet országszerte. Mészáros szerelőcége 2007-ben még veszteséges, 2009-ben már félmilliárd bevétele volt, 2010-ben 835 millió, 2011-ben több mint 2,2 milliárd, 2012-ben pedig 4,6 milliárd, ami a kormányváltás óta ötszörös növekedés. A tiszta nyereség 2010-ben ez még csak 250 millió, 2011-ben már meghaladta a 850 milliót, 2012-ben pedig az egy és negyed milliárdot (1,264) 2012-ben fele-fele arányban 800 milliós osztalékot vett ki M. és felesége, ám az utóbbi lemondott a maga részéről a férj javára.

És ő? A mesés gyarapodás forrását busás állami és önkormányzati beruházások adják. Garancsi a Videoton FC elnöke, a Duna Takarék tulajdonosa. Utóbbi 600 milliós hitelt adott Orbán alapítványának – a Duna Takarékot a törvény egyedüliként mentesítette a takarékpénztárak államosítása alól. Garancsi egyik budai lakása szomszédos a Lévai Anikóéval. Az utóbbiban Orbán Ráchel lakott házassága előtt, Garancsiéban »bérlőként« Orbán Gáspár. Garancsi 2012 júliusában 75 százalékos tulajdonos lett Kékessy Dezső 2000 hektáron gazdálkodó tiszaigari agrárcégében. (Kékessy volt Orbánék üzlettársa Sárazsadányban, ő vette meg aranyáron a korábbi lakásukat, majd a tokaji szőleiket is.) Garancsi az egyik tulajdonosa annak az offshore cégnek, amelyik hatalmasat kaszált a gázüzleten: az Index szerint 55 milliárdos osztalékot vettek ki a cégből tavaly. Aki elhiszi, hogy mindez véletlen egybeesés, az ..

Nos..Összegezzük… Azt tudjuk, hogy Orbán 1998 és 2002 közt vette meg romániai kastélyát, több száz hektár földterülettel,egy nagy hotelt is elkezdtek akkor építeni, de mivel 2002-ben megbukott, az építkezést abbahagyták ..Budán is van egy hoteljuk, gyermekeinek egy lakást vettek Párizsban és Londonban. . Tokai hegy a szőlővel biztosan az ő tulajdona. Debrecenben is van házuk. A falusi gázszerelő bekerült 3 év alatt a leggazdagabb magyarok közé Orbán jóvoltából. Szívjóság ? Orbán is jó ingatlanos lesz, ha egyszer abbahagyja a politikát. A múltkor vett az V. kerületi önkormitól egy olyan lakást 560 000 ( ötszázhatvanezer) forintért, aminek a felújítására előtte 6-7 milliót költött az önkormi, majd néhány évre kiadta albérletbe egy amerikai nőnek havi 2000 dollárért, azután eladta az üzlettársa, bizonyos Kékessy Dezső vejének 63 000 000 ( hatvanhárom millió ) forintért. A mostani pecót is elég jól vette, valami 75 milláért, pedig szakemberek szerint még most is ér vagy 250 millát, így válság után. Haris-köz-i ingatlanokat bagóért megszerezték, amit 100-szoros áron adnak el valami csoda folytán. “Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…” Lopni törvényesen is lehet, anélkül, hogy bizonyítható bűncselekményről beszélhetnénk. Erre a Fidesz-kormány idején működő Országimázs Központ, Happy End Kft. és Ezüsthajó Kft. mesterhármasa szolgál ékes példával. ” Magyarországról az elmúlt 25év óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon)

A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke – a teljes magyar államadósság két és félszerese – került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el. Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági világhatalmak és néhány olajország. El kell olvasni Ferenczi Krisztina könyvét, a:Szüret az Orbán vagyonok nyomában címűt, és akkor a kezdetektől láthatjuk dokumentálva az első Ft-okat. Még több gaztett található: http://mozgovilag.com/?p=5012 http://www.parlament.hu/irom37/18470/18470.pdf

Nem lesz addig kormányváltás amíg be nem vágják a sittre, ha mégis lenne, Orbán nem késlekedne egy hetet és lángba borítaná egész Pestet, ha nem az egész országot. Amíg szabad lábon van itt fű nem terem.

fjudit, 2014


Megosztás

146 hozzászólás

 • vándor says:

  Ne feled már Ő is megmondta https://youtu.be/CkeVEdyEi-c

  • Tika says:

   Még elolvasni is hosszú es érdemtelen. Ennek nagy része soha nem kerül vissza oda ahová való. A nép kasszájába. Ők meg a börtönbe dolgozni.

 • vándor says:

  Valamit azét nem értek.Ezek valóban sokat lopnak de a gazdaság mégis működik.Gyurcsány és Bajnai alatt úgy kezelték a válságot,hogy mindenhonnan elvette és a világbankhoz fordultak kölcsönért.A gazdaság majdnem összeomlott.Aztán jött orbán Varga Matolcsi és a gazdaság szépen magához tért.Valamit mégis jól csináltak ezek szerint.Ami rossz hogy még mindig lopnak.Nyugdíjasok,bérből fizetésből élők alig tudnak megélni.A kis és közepes vállalkozások nem fejlődnek mert kizárólag belföldre termelnek.Nem ösztönzik ezeket a vállalkozásokat pedig ezek foglalkoztatják a hazai munkaerő nagyobbik részét.Alig tudják fizetni a minimálbért.Miért nem Támogatják azokat akik esetleg külpiacokra is akarnának termelni?Külföldi cégeknek milliárdokat adnak meg adókedvezmény.Nyilvánvaló hogy adóparadicsomot hoztak létre.Vannak még kérdések amikre nincs válasz.

  • Blumilus says:

   Működtek az intézkedések, ha úgy tetszik megszrítások amit a szocik csináltak. Valahogy egyet sem vont vissza, sőt megfejelte. . Nem vezette vissza a 13. havi nyugdíjat, elkaszálta a sváci indexálást, nem emelte a családi pótlékot, elvette a rokkant nyugdíhak nagy részét, és fokytathatnám.

  • sovi says:

   Hatalmas államadósság 2010 ben 20 ezer milliárd 2022 ben 45 ezer milliárd hát igy működik a gazdaság .

 • Vándor Attila says:

  Orbán és társai nekem mindig is ellenszenvesek voltak.Ma annyiban változott a véleményem hogy egyenesen gyűlölöm őket.Hatalmas vagyonokat halmoztak fel és még mindig nem elég a lopásból.Így könnyű lopni hisz az adóhatóság,ügyészség,bíróságok és a többi hatalmi szervek nem vizsgálódnak.A parlament egy rosszul működő cirkusz Mindent Orbán által kijelölt hűsége emberek kezébe juttattak.Ezért aztán olyan törvényeket hoznak,ami törvényesíti a nyilvánvaló hatalmas lopásokat.Sajnos az is nyilvánvaló számomra hogy a mai ellenzék semmit nem tud tenni ezen lopások visszaszerzése érdekében.Itt már csak egy forradalom tudna valami igazságot elérni.Azt is tudjuk hogy az ellenzékiek is lopnak, csak nem ilyen mértékben.Igazság csak soha nem volt.Nincs megoldás a rabolt vagyonok visszaszerzésére.Ebben az országban csak csak az tud érvényesülni,aki lop,csal,hazudik.Ma már szinte lehetetlen családot alapítani annak aki munkából él.A bankok csak azoknak adnak lakáshitelt,akik amúgy is gazdagok és nem átlagbérből,vagy bejelentet minimálbérből élnek.Hol itt az igazság???Mikor lesz itt valóban igazság???

 • Edőmér says:

  Szívből örülök neki és csak gratulálni tudok azoknak aki(k) még most is Orbán Viktor és kormányát védik!! Nem kivánok nekik semmi de semmi rosszat! Csak annyit,hogy kerüljenek be abba a hipper szuper kórházak egyikábe amelyiket a Ti Istenetek működtet !! Azon belül kivánom hogy oxigén terápiát kapjanak!! De természtesen,hogy ne kapjanak oxigént mert 50 betegre 10 oxigén palack jut!! Mert 2020- 2021 márciúsáig 268milliárdot költött stadionokra és sportra !! 153 milliárdot egyházakra és csak mind össze 68milliárd ft magyar EÜ-re!! Úgy csokoljátok meg Orbán Viktor segge lyukát nagyon de nagyon nagy nyelvel nyálas puszi rá!! És remélem hogy az oxigén terápiára nem kerül sor mert OV többet nem ad 50 beteg 10 palack! EÜ dolgozó panaszólta!! Úgy hogy csak nyugodtan imádjátok OV és a jóra valo kormányát!! Jó egészséget kivánok hozzá!! Pussza az imádoknak!!!

 • Janosbacsi says:

  Uraim Amint olvasom a maguk elegedetlen leveluket apszolut nem erthet a jozan esszel Minden polgar ugyszeretne elni mind a Minisztesr elnok ur ?? Akor mitortene Kerdezem en maguktol ?? Ha maguk aban a cipoben jarnanak Milenne az orszagal ??Amig a vilag vilag ez mindig igy volt es ugyis marad Ha kicserelik oket akor egy masik csapat jon es azok meg jobban lopnak mindezek .Tehat ezeknek mar mindenuk megvan es ok tovab nem gyujtogetnek Sokal jobban jarunk ha ezer maradnak
  Neezunkcsak korul a nagyvilagban hogy mitortenil Masorszagok vezetoivel Kik avillag leg gazdagab emberei ?? Midgondoltok hogy ok a ketkezuk munkajabol gazdagottak meg ?? Nem az eberek hatarol kaptak le a bort es meg most is igy van es senki nem tehet rolla kerem Tehat mindenki neze a sajat erdekit ne mindeg a maseval torodjon sokkal tobre haladsz Koszom

 • Poll Lenke says:

  Szándékos gyűlöletkampány folyik OV ellen, mert a szoci korszak 30 éve ilyenné tette a magyarokat. A világ leggazdagabb ,,magyarja” ellen hadakozik, hogy megvédje az országot, ehhez háttér kell. Ennyi iriggyel a háta mögött ? 30 éven át kussoltak, és most – hogy végre művelt, okos ember kormányoz, kidülledt szemmel acsarkodnak. A működő vagyon az ország haszna, mert ami épül, szépül, nekünk marad. Magyar cég árbevételeit firtatják, mint vagyonösszeget, holott ez az a tőke, ami forog. A sok tanulatlan, önző embert összekapart sokéves adattal hergelni aljasság. Szégyen ezt Nemzeti Hírhálónak nevezni, amikor nemzetközi elismerést és talponállást nem értékel. A GYF banda vagyona hol mutatkozik meg az országban? Az jó messze, Indonéziában gyümölcsözik neki. OV évtizedek óta teljes erőbedobással az országnak dolgozik, halálos elszántsággal a magyarság fennmaradásáért. Megérdemli, hogy ennek arányában legyen jövedelme, a sok szoclib csaló helyett. És a tágabb környezete mind a régi, rosszakaratú szoclibes, aki belesárgul a hataloméhségbe, s külföldröl tőmik őket. Ez kinek szúrja a szemét? Vagy ilyekor becsukják az ide írkálók ?
  Az ilyen ébredjen fel ! És menjen a templomba hálát adnoi, hogy nem a ,,menekülteket” kell eltartania! Ha külső segítséggel ártanak ennek a kormánynak, majd megkapják a teljes nyugati kapitalizmust – ráadásul Afrika és Ázsia kiéhezett népességét. Hát számoljanak – magyarán, istentelenek !

 • Váray Károly says:

  Már többször leírtam. Orbán Úrnak nincs vagyona ! Amikor nem választják meg, azt jótékonyan szét fogja osztani…..

  • havran andras says:

   Tényleg? Boldogok a hülyék, mert mindenre meg van a válaszuk.Váray Károly egy boldog ember lehet. Az, Károly?

 • rauscher janosne says:

  SÜLJÖN LE A BŐR A POFÁJÁRÓL MINDENKINEK AKI EZEKRE SZAVAZOTT.

  • Mr.Dicky says:

   Akik meg nem, azokra száradjon rá. =D A bunkóságot mi is tudjuk alkalmazni veletek szemben.

 • lacolaco says:

  nincs jelentősége, nem érdekel. a lényeg az, hogy ne külföldre távozzon a vagyon Magyarországról.

  • Kiraly Eva says:

   lacolaco Igen ez van beletek sulykolva, de felvilagositalak, JO RESZE KULFOLDRE kerul! Imadott Viktorod es tsai zsakszamra lapatoljak ki.

  • Kivitelező-beruházó volt says:

   Így igaz! Ķöszi!MARADJON A MUMKA ÉS HASZON ITTHON!

   • Névtelen says:

    Orbán kormány volt az első, aki felismerte hogy hazai Oligarchákat kell létre hozni mert különben minden nyergességet kivisznek az országból, fejlesztésre nem marad forrás és hitelből fejleszteni bűn mivel ördögi kör jön létre, minnél többet fejlesztünk annál jobban el adositjuk az országot ezért csak meg bízható család tagok lehetnek benne hogy a pénzeket nyomon lehessen követni, a kivitelezés működik a pénzek mozgása követhető az ország soha nem látott fejlődésen megy át, ezt bizonyítja a gondosan össze rakott riport, én úgy gondolom hogy ezt a munkát profi gazdaság politikusok készítették, ilyenek csak a jobb oldalon találhatók, a következő az lesz hová költötték azt a rengeteg pénzt, amit támogatásokra kifizettek, az ország jó kezekben van, egyelőre nem hülyék vezetik a Kárpát medence magyarságát!!!!

   • Átlag polgár says:

    Poll Lenke says: – te nagyon buta vagy, vagy bér troll.

  • Szilvia says:

   Már ne haragudj, de te normális vagy? Éhen halatnak, felnégyelnek, de te tűröd mert azt a nagy magyar teszi? A te, az én, a mi pénzünk megy ezekre a nagyurakra! Holott mehetne ránk is, a gyermekeinkre, de te inkább odaadod nekik mert ők nem viszik ki? Te kiviszed? Én kiviszem? A dolgozó kiviszi?
   Édes jó istenem!

 • toth lajos says:

  Azthiszem hogy meg sokáig hüjitenek ezek még , mig el nem szakad a ,cérna, remélem ugy járnak mint Ellenna a szomszédbol.

 • Barabási Rezső says:

  Ennek a népnek sajnos legalább egy Mohács kell !

 • Pirtyák Gyula says:

  A témát felhozó cikkel teljes egészében egyetértek. Ahhoz, hogy valaki megértse ezeket a dolgokat csak józan észre van szüksége és akkor megfogja érteni. Ha valaki hajlandó csak a saját munkabéréhez viszonyítani a kiadásokat, akkor tudja, hogy meddig nyújtózkodhat. Tehát ez így van Orbán Viktorral is. Ha Orbán Viktor miniszterelnökségét 10 évben számolom az ugye 120 hónap. A Miniszterelnöki fizetés én 2 millióval számolom, 10 év alatt az csak 240 millió Forint nem pedig 5-600 milliárd. Tehát Orbán Viktor vagyon 2500 -szorosával nőtt a 10 éves miniszterelnöksége alatt amit a fizetése sehogyan sem hitelesít, mert az csak 240 millió forint, akkor a többi vagyon honnan lett. Lopásban tény és való hogy éllovas és jó diákjai is akadtak.Ilyen miniszterelnökre a történelemből nem emlékszem, aki ennyire megalázta volna a nemzetét. Ezt az embert a posztjáról csak 56-al lehet eltávolítani. Én 70-éves létemre, pedig ebből több mint 55 évet ledolgoztam, nem tudtam milliárdos lenni, mint az ő 25 éves leánya aki próbálja osztani az észt az embereknek.

  • NM says:

   Pontosan, de a hívek vagy nem tudnak számolni, vagy annyira kimosták az agyát, h már csak egy fityisz zombi…nem kell hozzá túl sok ész, h ha ennyit keres, akjor x idő múlva maximum ennyije lehet és nem több, a legtöbb ember mégsem képes rá. Számomra hihetetlen, h ennyire hülyék a magyarok?!? Vagy netán a híveknek is csöppen valami?…nem hinném. Csak remélik. De ez a remény az amit fel kell adni. 😀

 • Nébel Róbert says:

  Remélem,vagy csak merem remélni,a rendszerváltásnál-igazi rendszerváltásnál Orbán elvtársat vezetőszáron fogják vinni és bűneiért a bíróság meghozza az ítéletet és a külföldre lopott pénz is hazakerül a Magyar népnek!

  • Kivitelező-beruházó volt says:

   Ebből egy szó nem valós! Amit 10, 15 éve vettek és az Orbán Apja a lerobbant bányákat újjáépítetten beüzemelte dolgoztatta hasznot hozott és nem külföldről szállították 4-x messzebbről 2x drágábban ebből keletkezett azon hasznok amiket az országban megvásároltak újítottak! Munkával minden esetben! Így felújítva 3-5 x többet érően vagyonként összeadni nem pomtos és sportszerűtlen teljességgel! Amikor nagyon olcsón földeket és szőlőket vásároltak teljesen elhanyagoltan? Miért is tették? Nem szórakozásból, hanem felújítással korszerűsítéssel üzemelővé!! Apai bányàk is üzemelnek! Munkával befektetéssel ujból munkával, mire termőre fordul minden és felvirágzik minden! Hozzáadott érték nélkül minden lepusztul 20, 30 év alatt, tehát nem elhordták a keletkezett hasznokat hanem visszafirdították termelésbe, kereskedésbe munkavállalásba fektetve! Egy munkahely mennyibe is kerül létrehozni? 4, 5 millióba! De ezt minden munkáltató meg kell tegye! Nem is tudja ész nélkül kivinni a termelt pénzt mert azokat befektetve fejlesztésekbe újból munkát biztosítanak és működtetni kell fizetni a munkavállalókat és energiát szállítást értékesìtést ! A munka szó a lényeg! Uj érték létrehozása és mumkavállalók munkájával odafigyeléssel! Annyit elmondanék, hogy több ismerősöm 55, 65 év között elhunyt akik éjjel nappal küzdöttek és vettek dolgoztak és mentek mentek fejlesztettek!! Ezért? Ezeket nem tartják számon senki? Ja nem vigyázott magára? Nem ért rá és így járt.. Nem ért rá semmire, 4,5 órát aludtak! Egészségtant nem tanítják! De van diktorismerős is, aki 10 12 órát küzd a munkahelyén és utanna magánrendelőben de nem vilt ideje sem évek óta a Balaton nyaralójába leutazni 2,3 naotól hosszabban… es van mindene így? Csak ideje és már egészsége se..3x műtötték a szívével! Ez így van aki dolgozik dolgoztat ók nem érik meg a nyugdíjjas éveket és az unokák születését sem! Menedzserbetegség viszi el Őket!! Pláne lepusztított ország talpraállításában és újraindításában meg lehet szakadni bárkinek!! Akik pedig lopnak csak azok nem tudnak mást, tehát dolgozni ! Kreatív mumkát értéket létrehozni!! Ezt van aki már megtapasztalta, mint Dr Papp Lajos professor ÚR is mert láttam a videót 1 órás, amit leadott a jutubon! Őt is 5x mentették meg infarktusból! Élermódot váltott teljesen! Ajánlom nézzèk meg!

 • Beregszászi Károlyné says:

  Tiszteletem ! ” MIT ÉR , HA AZ EGÉSZ VILÁGOT MEGNYERED IS HA LELKEDBEN KÁRT VALLASZ” ?! Ki láthatott még oly „CSODÁT” , hogy „ODA ” , hol az IGAZSÁG VALÓS és EGYSÉGES (bármilyen) fizikai azaz: anyagi dolgot (is) vihetett magával ?Jelentkezzen ki (bárki is) ilyen csodát megnyerhetett !!! Hálás Köszönetem !

 • Iványi János Kristófné says:

  Sajnálom,nem tudok nagyon hosszú tépelődés után sem megszabadulni a meggyőződésemtől:CSAK és KIZÁRÓLAG:RÓNA PÉTER ÚR!!!

  • Rauscher Zsuzsa says:

   Ha ennyire tájékozott ez a birka nép akkor miért tűri, hogy egy tolvaj cigány és bandája milliárdos legyen , minket meg kifoszt.
   HOL VAN A GERINCE ENNEK A NÉPNEK???????????????
   SZOLGALELKŰ, JELLEMHIBÁS a nép.

 • Kiss László says:

  Ha mindez nem lenne igaz nyilván perek sokasága következne, de nem hiszem, hogy így lesz…

  • grosz bendeguz says:

   pedig igaz csak ha felveszik a kesztyüt, azzal el is ismerik a leirtakat!

 • Kalman Tamas says:

  Szép a tõrténet,a kapitalizmus betõrésenek tõrténete.A kialakuló politikai maffia tõrténete,az államigazgatási maffia tõrténete,és az igazságszolgáltatási maffia tõrténete.
  Nem volt APEH, nem volt NAV,n volt ügyészség,hogy legalább egy vizsgálat tõrténjen.És talan ,ami a legfontosabb a tõbbi párt egyetértésével.Ezért tartom a parlamentet a maffia õsszejõvetele helyének, és.valamennyi politikust a maffia tagjának.Ehhez jõnnek még az igazságszolgáltatás teles vertikuma, és a pénzvilág valamennyi résztvevœje.
  Nekünk marad a kiszolgáltatottság, és a beletorœdés?,ha majd ….

 • Prónay Balázsfalvi Attila Nándor says:

  Orbán az egy dolog…

  A nagyobbik baj ott volt s van hogy tengernyi birka még most sem hiszi el amit lát s hall s még plusz érzi is a bőrén…

  Birka s szét húzó nép a magyar sajna……..

 • Nánási Mihály says:

  Érteném ezt sok észrevételt ha Orbán az első ciklusánál tartana.A tiszta közéletét harcot a magyar pártok hirdették meg a sajtóval egyetértésben.Ha a pártok nem állítják fel a székből az emberüket akkor az „istenadta jó nép” négy évenként ezt megtehetné.Tavaly újra hitelesítették Orbánt és csapatát.Azt mondják ,hogy rosszal rossz de, rosszabb anélkül. Feladat: jobbat kell keresni. Ilyen egyszerű az egész.

  • Rauscher Zsuzsa says:

   Nánási Mihály Ez jól meg lett bundázva, Különben nem nyert volna

  • Imre52 says:

   Mert az elégedetlenek, a valóban hátrányos helyzetű, kisemmizett, meglopott szavazók nem mennek el szavazni amikor lehet!! Így csak azt lehet mondani egy vállrándítás kíséretében, hogy így jártak! Persze ez nem menti a jelenlegi helyzetet, de mindenképpen magyarázza, amellett, hogy a jövőbeni feladatot is meghatározza. El kell menni szavazni! Hőbörögni kevés!

   • Karai Erzsike says:

    Kedves uram, amit leírt abban igaza van, de!!! ha a következő választáson Magyarországon senki sem megy el szavazni, Orbán és pártja akkor is meg nyeri a szavazást! Mégpedig a környező országok lefizetett magyarjaival..magas havi nyugdíj, egészségügyi beruházások, útépítések, egyházi iskolák támogatása… Bizony. Ezt senki nem tudja megakadályozni, mert törvény erejénél fogva adományoznak a mi bőrünkre. Fellázadni sem tud a nép, hova-mire? Köszönöm a figyelmét.

 • Szücs Józse4f says:

  ehhez sok mindent nem igen lehet mondani .Itt is látszik,hogy az aki eltartja ezt a szemét bagázst nem várhat semmi jóra.Remélem őt sem fogja elkerülni a saját sorsa. Amúgy meg meg kell nézni a viselkedését és minden világos lesz mindenki számára. Elgyötört egy ember. Hát sok sikert Miniszter úúr!!

 • aIrsán Ágnes says:

  A mi kis maffiózonk:

  https://youtu.be/8cn7huBAzh4

 • Tóth Ildikó says:

  Nem azért, de állami közalkalmazottként fizetett ünnepnap és hétvégén is minden pótlék nélkül dolgozom, a fizetett ünnep nekünk valamiért nem jár, a délutáni és éjszakai pótlék 15 és 30%,és a ledolgozott éveim utáni szabadság sem jár,mert végig bejelentve ,de nem közalkalmazottként dolgoztam-49 évesen 25 nap az évi szabim. Fogyatékos embereket gondozok,éhbérért, örüljünk, hogy van munkánk cimszóval!!! Nem ismer valaki egy nagyon jó munkaügyi jogászt? Szívesen fogadok bármilyen hozzászólást!Mi ez ,ha nem DISZKRIMINÁCIÓ!!!!

  • Szőllősi János says:

   Egyszerű a képlet: valamilyen módon próbálkozzon meg az orbán dinasztia tagjává válni! Garantáltan nem lesz többé anyagi gondja! Más módszer nem látszik az ön gondjai megoldására! 😀

   • Névtelen says:

    dobrevklán alternatíva fel sem merül:? 2020 van!
    Az ellenzéki birkák, dolgoznak az mszp EGYENLŐSÉG- TESTVÉRISÉGÉVEL 2002 óta milliárdosukért, -12 havijukért cserébe, az meg röhög a markába birkáin ma is milliárdosként

 • tóthné erzsébet dankó says:

  szerintem ,jól tudjuk honnan van a lé ,csak annyi a gáz ,hogy nem teszünk ellene semmit azzal ,hogy türjük a sok hazugságot és azt mondjuk ,hogy a másik se jobb nincs ígazunk ,soha ennyi kárt nem okoztak a kis embereknek mint mostanában.a 25 év alatt soha ennyi éhező gyerek ,felnőtt munkanélküli nem volt a FIDESZ nem tud számolni hiányzott a matek órán szerintetek egy év hány hónapból áll ?12 három hónap a közmunka az testvérek között is 4 ember egy évben akkor mennyi munkát adtak egy évben?ez egy nagy hazugság és homokba dugjuk a fejünket ,nincs egy becsületes emberekből álló csoportnem kell pártnak lenni aki kimerné mondani ezt a nagy humbugot?emberek számoljunk egy kicsitaztán gondolkodjunk el havi 23ból meg lehet élni mert manapság MAGYARORSZÁG több mint fele ennyiből él személyenként ,már ha jut nekik annyi.mire mindent kifizetsz nem marad ennivalóra ,vagy gyógyszerre még jó hogy van bálás ruhameg ruha segély és nagyjából feltudsz öltözködni már akinek telik erre .

 • ditk4 says:

  én csak azt nem értem, hogy miért mentség Orbán lopására, hogy elôtte már más is lopott (Gyurcsány vagy akárki). Ez felmenti?? Miért is? Erre nincs mentség. Talán nem igaz minden, talán nem stimmel minden szám, nem tudom ellenôrizni. De maguk a fôbb FIDESZ prominensek kérkednek a vagyonukkal, nem is tesznek ùgy, mintha… Ez a leggusztustalanabb az egészben, ez a mindenkit szemenköpô rettenetes arrogancia…

 • qobi says:

  Én csupán csak ara lennék kíváncsi, hogy Szijjártó úrnak hogyan sikerül 10 ml éves jövedelméből 15 ml megtakarítani 740 négyzetméteres otthonának a havi rezsije 840 ezer forint plusz az egész családja fenntartása és egyéb kiadása szinte felemészti egész jövedelmét. Ezt a csoda számológépét csak egy évre kölcsön kérni, hogy én is szeretném meg sokszorozni azt kis szerény jövedelmemet, amit kapok és családom javára fordítani, mert én úgy látom, hogy ez csodás tudással rendelkező eszköz.

  • M6 Heavy says:

   Én meg arra lennék kíváncsi hogy a mély sötét, segghülye birka magyar meddig tűri hogy minden nap pofán fossák.

 • susa says:

  Én csupán csak ara lennék kíváncsi, hogy Rogán úrnak hogyan sikerül 10 ml éves jövedelméből 15 ml megtakarítani 740 négyzetméteres otthonának a havi rezsije 840 ezer forint plusz az egész családja fenntartása és egyéb kiadása szinte felemészti egész jövedelmét. Ezt a csoda számológépét csak egy évre kölcsön kérni, hogy én is szeretném meg sokszorozni azt kis szerény jövedelmemet, amit kapok és családom javára fordítani, mert én úgy látom, hogy ez csodás tudással rendelkező eszköz.

 • Csonka Miklós says:

  Pitiáner TOLVAJ,akit még a fajtája is megtagad.

 • Varga Lajos says:

  ATTILA azért naagyobb vezér volt! Ő nemcsak Magyarországot rabolta le! Utáne kellene azért járni, hogy a KOMCSIK hogyan GYÜJTÖGETTEK az Orbán előtti időszakban!!!!!!

  • Csapó József says:

   Igen,nézzünk mindig vissza a múltba!? Attól jobb lesz?
   A jelennel kell foglalkozni!!!!!És egy kicsit a jövővel is!

 • lopici gáspár says:

  THÜRMERT akarom…..ő még nemvolt! Hátha…..

  • Kivitelező-beruházó volt says:

   Sajnos Thürmer Gyula úr nem kreatív ehhez a korhoz már nem ér fel! Sajnos mondom! Amúgy ha megfigyeljük Kinát? Hogy átalakult minden ott? Mindenki magánzóban dolgozik és dolgoztat és adózik! Nem tudna terjeszkedni Kína semmit ha nem működne ilyen nagymértékben!? Mindenki dolgozik mint a ,,robot,,.. és adót be kell fizetni, mert a fegyverkezés -katonaság Épitések- 43 atomerőmű egyidőben!? – nem menne àm! És Afrika fele már a kínáé! A gazdag ásványi anyagok!!

 • József Márta says:

  Második Csaucseszku!!!!Remélem ugy is jár!

  • Etelka Bobek says:

   Az is primitiv aki ezt elhiszi
   Megy az agy mosás rendesen.
   Már unom hogy ezzel foglalkoznak az emberek,inkább azzal foglalkoznának hogy a 8 év alatt hova tünt az a rengeteg pénz.

   • Megkerülhetetlenek says:

    Írd már le az „elmut nyoc év” hasonló összegezését! Ha tényleg loptak akkor kinél van a lé?

 • Balu says:

  Szerintem semmi újat nem mond senki! Mindenki tisztában van azzal,hogy minden politikus zsebre dolgozik! Teljesen mindegy,hogy melyik pártban van! Az számítana „szenzációnak” ha arról írnának,hogy pl;- Gipsz Jakab ,X pártból csak és kizárólag a választóinak „él”!

 • Kis László says:

  Orbán egy erkölcsöt nem ismerő rabló.Dinasztiát akar alapítani.Akik ezt nem látják vakok.Gátlástalan hazugságaival félrevezeti a „hívőket”.Remélem már nem sokáig tudja.Az hogy elmebeteg csak ráadás.

 • Rob says:

  Elvenni tőle az összes pénzét és kifizetni az ország tartozásait! Persze minden csaló tolvajtól aki a parlamentbe ül és alszik!

 • FOFO says:

  Nem is tudom miért gondolja bár ki hogy a politikusok a havi 1-2 mill fizetés mellet le fognak ereszkedni arra szintre ahol a probléma megoldásra vár.Meg sem értenék és meg sem tudnák oldani. ( ebben csak reménykedünk )
  Sokat csalódtam, így nincs párt kötődésem.
  Úgy gondolom amit Gyurcsány mondott Őszödön,az egy porszem a sivatagban a-hoz amit ezek művelnek a Magyar Nemzettel.
  Bízzunk abban,hogy történni fog valami csoda és a nép vissza veszi ami az övé.
  Szerintem egy jó gondolat:Akinek az adó bevallásából kimarad valami, ( mészáros lörinc )1 milliárd,vagy nem tudja a kö@ög hány négyzetméteres lakása van akkor azt el kell kobozni,mert hát az nincs és nem az övé.

 • Kovacs Ivan says:

  Tisztelt szerzők!
  Köszönettel vettük, hogy az Orbán család vagyongyarapodását, közhírré tették. Szeretném, ha Gyurcsány Ferenc féle vagyonszerzésről is ilyen részletes beszámolót tartanának.
  Rengeteg hasonlóságot találnának……….

  • Furulyás says:

   ”Gyurcsány féle””Vagyon szerzés az vállalkozóként tehetséggel sok munkával… Ahhoz meg már egészen hülyének kell lenni,hogy valaki ne lássa mi történt itt négy év alatt …a „”közmédián””kívül érdekes dolgokat lehet megtudni kettő, még meglévő forrásból: Klubrádió,ATV. Gyurcsány Ferenc vállalkozóként megteremtett vagyona egyáltalán nem rendkívüli 3-4 milliárdra tartják.Az Orbán 500-800 milliárdosra becsült (strómanoknál dekkoló) Lopott vagyona még a nagyon szervilis ,de nem teljesen hülye rajongónak is fel kell hogy tűnjön…

  • Varga Ferencné says:

   mint tudjuk, a”gyurcsány a hibás” mindenért, de legfőképpen azért -és ezt Ő el is ismeri-, hogy ennek a tolvaj csürhének a hatalomba jutását nem tudta megakadályozni.
   Amúgy meg Gyurcsány Ferenc, mielőtt visszatért a politikához, előtte hosszú évekig más területen dolgozott és a felesége sem azzal töltötte az idejét, hogy földeket és egyéb vagyon tárgyakat harácsoljon össze !
   Ami pedig az ominózus un.apró-villát illeti, érdeklődjenek borosspéter villája után is, hogy a többiről már ne is beszéljünk !!!

  • répatorta says:

   Kovács, kovács …. Vedd már le a narancssárga szemüvegedet.

  • Tom Tom says:

   Ökör!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • vica says:

   A Gyurcsány vagyonosodás kérdéséből egyszer már dajcsakármitompika egy egész napos, tv kamerák előtt (számára teljesen megalázó) inkviziciós tárgyalást rendezett. Akkor most mit szeretne még tudni???

 • Dávid Ernőné says:

  Én a sok kommentelőkhöz szólok!
  Tudjátok kit kell támogatni, illetve fel kérni, TÉTÉNYI ÉVA-t kell fel kérni, volt ESZTERGOM város poldármesterét,okos értelmes Nő nem korrupt ennek az ország vezetésének egy NŐRE van szüksége, úgy mint Némrtországnban Angela Merkell asszony.
  Szívleljétek meg! Kérlek.benneteket.

 • Az igazat csak is az igazat. says:

  fjudit. Gondolom,hogy a cikkében felsorolt az Orbán Viktor és Családjával kapcsolatos vagyon gyarapodásnak minden szava igaz. IGEN???? Gondolom felkereste és megnézte az ingatlan nyilvántartásokat ki kérte a föld hivataloktól a tulajdon jogra vonatkozó adatokat..Gondolom,hogy járt a Londoni és Párizsi nyilvántartókban is és dokumentumokkal tudja igazolni állításait. Gondolom tudja dokumentálni a Garancsi a Mészáros vagyonok eredetét is :talán járt a romániai föld hivatalba is és tudja bizonyítani a tulajdon jogot mint a horvát országi sziget tulajdon jogát is. Remélni merem.hogy a francia kikötői hatóságnál is megfordult hogy bizonyítani tudja a yact tulajdon jogát is.Már mint azt,hogy a yact Orbán Viktor vagy valamelyik hozzátartozójának a tulajdona. Ha mind ezeket amiket le írt és a vagyon összegét nézzük akkor Demján Sándor Csányi Sándor és a többiek csak kis inasok lehetnek Orbán Viktor mellet.De amit ide le írt az nem igaz hanem valaki vagy valakik megbízásából írta,akkor a miniszterelnök és a többiek akiket még megnevezett helyében olyan rágalmazási pert akasztanék a nyakába.hogy még /nőről lévén szó / a bugyija is rá menne.

  • M.anna says:

   szerintem a cikk szerzője nem merne bizonyitatlanul ilyen nagy horderejü dolgokat leirni

   • Az igazat csak is az igazat. says:

    Dehogy nem. Ha valaki ilyen horderejű dolgokat ír le az nem hivatkozik Tax Justice Network adataira vagy Ferenci Krisztina könyvére. A cikk írójának
    úgy kellett volna kezdenie írását,hogy Tisztelt Olvasó Önök elé tárom az Orbán Viktor és Családja valamint a baráti körének a meggazdagodásával kapcsolatos bizonyítékokat. és akkor lehet írni a meggazdagodás minden eseményét. Ha ez megtörtént alá írom a teljes nevemet vagy oda írom név a szerkesztőségbe nem azt,hogy fjudit.

  • LajosGábor says:

   Akár azt is mondhatná, hogy Orbán Viktor 3 milliárdot lopott az államkasszából, akkor se történne semmi. Tudod miért? Mert ha nem is igaz amit írnak róla van annyi vaj a füle mögött, hogy nem meri bíróság elé vinni az ügyet rágalmazásért, mert akkor vagyon nyilatkozatokkal kéne alátámasztania, hogy márpedig hazudnak.

   • Partatlan es fiatal.... says:

    Hmm… nos mivel mar nem Magyar honban elek, igy fokent az ilyen oldlakrol informalodok, es commentek miatt all fel az a pici szor is a hatamon ami van…
    Sajnalattal tapasztalom hogy az itt -bar nem epp ebben a cikkben, mert ez pont kifejezetten az Orban csaladot cincalja… – es ehhez hasonlo oldalakon megjeleno cikkeknek tobb igazsaguk alapjuk van mint a hiradokban, a radiokban…
    Ugy szinten sajnalom hogy a Magyar nep, a Magyar ember csak itt meri -sokan vannak igy- verni a mellet hogy igy Orban , Gyurcsany, Bajnai, Csanyi, Meszaros es meg a tobbi meg nem nevezheto mivoltu illeto ezt tette es ezt erdemelne! Sokaknak igazat adok. Vaj mindig van egyik politikus fule mogott.
    Lajos Gabornak jelenleg nagy mertekben igaza van, mivel sok a veszteni valoja kedves Orban urnak, igy nem tenne feljelentest, es az hogy a fentebb kommentelo mit tenne… Hat.. En azt mondom hogy KIT ERDEKEL HOGY TE MIT TENNEL?! Vagy olyan nagy es informalt es tudalekos, hogy igy korul jartal hogy, honnan kellene beszerezni az infokat, akkor nezz utana, vagy esetleg ismered szemelyesen a csaladot illetve annak hatteret hogy ilyen nagy bolcsesseggel rendelkezel? … :3 (ironaia)
    Mind egy hogy ki es hogyan tudta es talalta meg azokat a szamokat tenyeket amiket a cikkben lehet olvasni.. A lenyeggel akkor sem tudsz mit tenni… Kiraboltak az orszagot! Vagy talan a te anyadnak vagy epp neked magadnak Orban bacsi nem tuntetett el a magan nyugdij penztarbol illevte annak allamositasa miatt 3 majdnem 4 millio forintot?! Amit tobb mint 40 ev alatt rakott felre kuporgatott meg… Hogy legyen mibol elnie.. A draga Orban adok miatt, most a tetonk otthon beazik, 2 csotores volt eddig, es miert?! Mert a joforman rokkant edesanyam aki vitte a csaladomat egesz eleteben a hatan… Azt a keves kis nyugdijjat ami megillette volna mint egeszsegugyi dolgozo… elvette.. es nem tudjuk megjavittatni meg a baratink reven sem akik esetleg olcsobban csinalnak meg ezeket! NEM TUDJUK MEGJAVITANI… Mind mi miatt-?????!!???!!!???!!-, mert a kedves kormany fo fogta magat es amije volt a nepnek elvette.. De ha meg csak latnam hogy mire ment el az a tengernyi penz! De nem. Egy ki…….ott focipalyat latok.. nagyjabol itt ki is fujt a felsorolasom..
    22 eves vagyok nem tagadom fiatal es sok mindenhez nem ertek.. De az en korosztalyom sem vak hogy ezeket elturje amit a vedenced csinal.. Hol van az igazsag hogy a szerencsetlen kis nyugdijjasnak egy vajat kell lopnia!!!! Mert nem tduja kifizetni, s az alig 200ft os termekbol lesz 5000 ft os birsag, HA csak ennyire bunteti az onkormanyzat… vagy hacsak le nem kell ulnie fogdan… Milyen szegyen ez az ORSZAGNAK!!! Hogy bizonoyos falukban oly foku a melly szegenyseg hogy mikor a riporter oda ment es megkerezte a gyereket tudod e mi az hogy becsulet… nem tudta.. oda ment az anyjahoz.. megkerdezte ot tudod e mi az hogy becsulet.. nem tudta megmondani! Oda mennek megkerdezni Orbant hogy mi az a becsulet.. Lehet hogy tobb esze van mint annak a nyomorgo ehezo szerencsetlen ciganynak.. aki csak segelybol elt.. de o sem tudna megmondani! MERT NEM TUDJA HOGY MI AZ HOGY BECSULET! Es akkor meg védd azt aki fent tronol a szekben.. Védd tovabb hogy a tobbi embernek aki hozzank hasonloan jart kinyiljon a bicska a zsebeben es felhaborodjon hogy milyen Orbanhoz es a bandajahoz hasonlok elhetnek az orszagban… Valoszinuleg te is ugyan azt tenned mint most a kormanyfonk… Kopd magad szembe a tukorben hogy egy olyan alakot vedesz! Es ez csak egy 22 eves kisse meg bohoka lanynak a tomor velemenye arrol hogy mi megy otthon igy kulfoldrol… nezve… Szegyen ez mindannyiunknak mig az fent fogja forgatni a segget! es szegyen lesz a gyerekemnek hogy az anyja valoszinuleg meg nyugdijjat sem fog kapni mert lehet hogy el fogjak torolni ea majd a gyerekemnek kell teljesen eltartani hacsak nem bedug egy oregek othonaba… :\ Halkan meg megjegyeznem hogy ez nagy valoszinuseggel meg masok velemenye.. csak epp mad problemakkal, valoszinuleg nagyobbakkal mint ami nekunk van.. de akkor is.. nem mi a dolgozo ember tehetunk arrol hogy nincsen normali fizetes.. nincsen sok helyen megtartva az elet szinvonal .. vagy epp egy normalis wc.. Hat de na.. lesz ez meg igy sem.. remelem!

   • Névtelen says:

    2020 van!
    Az ellenzéki birkák, dolgoznak az mszp EGYENLŐSÉG- TESTVÉRISÉGÉVEL 2002 óta milliárdosukért, -12 havijukért cserébe, az meg röhög a markába birkáin ma is milliárdosként hergelve téged is.

  • Eva1215 says:

   Ha a fenn leírtak nem lennének igazak Orbán miért nem fordult bírósághoz jó hírnév meg sértése miatt? Én azt sejtem mert nem mert ugyan is ha be bizonyosodna akkor már csücsülni kellene pár éve így meg a hívei imádják mert juttatott kis morzsákat nekik (az 1 kulcsos adóval -a rezsi csökkentéssel stb mert ezekből hasznot csak a haverok a pénz emberek a jó fizetéssel bírók húztak hasznot és nem a keményen dolgozó kisemberek)Ezért aztán nem érdekli ki mit ír mond lepereg róla ezzel pedig meg van véve a jobboldal mert csak is Ő és más senki nem tudja a NÉPET képviselni a becsületes államfő aki soha nem hazudott (csak 1 nap többet mint más 1 év alatt de azt vigyorogva kajánul mert a nép így szereti.)

  • vándor says:

   Nem lenne bajom Orbánnal.Mészárossal,Tiborccal Csányival,Simicskával és a többi szeméttel ha azt látnám hogy ellopott vagyonukat jövedelmező jövőt építő oktatásba,bérek rendezésére,igazságos családtámogatásra vállalkozásokba,iparágakba forgatnák:De sajnos nem ezt tapasztaljuk.Kizárólag arra használják az ellopott milliárdokat hogy kúriákat,értékes ingatlanokat,földbírtokokat,egyetemeket,trafikokat,magánalapítványokat és még sorolhatnám napestig,mentik ki a mi pénzünket.Nincs verseny a piacon.Senki nem számoltatja el őket,mert minden hatalmi ág az orbán kezében van.Te biztosan látod is ezeket az ellentmondásokat,de nem beszélsz róluk.Vajon miért nem???Ez az orbán látszat demokráciája.Minden hatalmi ág ami működtetné a demokráciát orbán kezében van.Remélem most leesik az a bugyi.Itt kőkemény klientúra építés folyik,ellenzék meg nincs.Nincs más megoldás csak az egyetlen fegyver,ami a népharag.

  • vándor says:

   Ember,ki vagy te és hol éltél eddig?Talán te utánanéztél a dolgoknak?Szerintem nem.Te is egyike lehetsz orbán fizetett hűségest esküvő maffiának.Mivel ezeket az éveket mi átéltük és bizony amit itt leírtak tapasztaltuk, átéltük.Vagy szándékosan teszed magad hülyének,vagy valóban az vagy.

 • Krisztian says:

  És vajon fog változni bármi , ha pártot cserélünk nem talán ha kivégzik Orbánt meg az összes hübéresét talán , de hogy őszinte legyek az esély hogy Magyarországon megint jo lesz az élet hehe biztosan nem egy szemet banda után jon a másik . Nézzetek a választások eredményét nem szavazot a többség mert tudják nincs egyáltalán jo párt !

  • Ménesi László says:

   Neked van igazad sajnos !!!
   Akár igaz akár nem a fenti cikk. De azért valami van.: nem zörög a haraszt …….

  • qkorbita pepo says:

   Én bízok abban,hogy nem csak ez a két lehetőség közül tudunk választani.(Gyurcsány -Orbán)

   • Attila says:

    Talán van némi esély másra szavazni.Orbán=Gyurcsány.Nem kell egyik sem.Ezekkel csak erővel lehet elbánni.

 • Németh István Gyula says:

  Az írás valóssága, ha igaz akkor eleve vagyonelkobzás, korrupció, csalás, hatalommal való visszaélés, nem gyanújával, hanem a tényével!
  Most már érthető gondolom mindenki számára, hogy miért volt fontos – egy viszonylag „piti” ügy – a hitelesek ügyének elhúzása, a bankok seggének a kinyalása, a poór nép ellehetetlenítése, a nemzetgazdaság tönkreverése> mert őkelmének és sleppjének semmi sem elég!
  Ennek nagyon rossz vége lesz, az ’56-hoz hasonló akasztgatások kismiskák a várhatóhoz képest!
  Bízzunk a nép eszében igazságérzetében és a saját maga önbecsülésében! BUÉK!

 • Horváth János says:

  Vagyon elkobzàs,Királyság Államforma visszaállítàsa,lopásért kézlevàgàs valamint Szemet,Szemér.
  Megnézném ki merne megint lopni??? 🙂 Mátyás Királyért kiált a haza.

 • jagger49 says:

  Ezek a „POLITIKUSOK” csak egy bizonyos szint eléréséig tolvajok!!!! ez úgy érzésem szerint 5-600 millió!!!
  Utána már a pénz keresi a pénz!! azaz tisztára mosva úgy jeleni meg mint legális vagyon!!
  Persze a MI törvényeink szerint, hisz azt is ők alkották!!!
  Próbálnák ezt előadni Németországban!!mind becsuknák, úgy, h a műanyag lakat is rájuk rohadna!! Az USA is ebbe a sorba tartozik, azoktól korruptabbak nem igen léteznek!!

 • kedves says:

  Sok munkakerülö..,utállak benneteket mint a szart,mindig mást irigyeltek,mást hibáztattok ahejet hogy belenéznétek magatokba mit is tettetk,ti ezért a hazáért!Elvenni mástól aki valamit létrehozott,felmutatott…széthordani mint a hiénák,amit más munkával tehetséggel összehordott.A történelem sajnos ismétli magát..komunista vörös hiénák vagytok..Budapesten tüntetnek ezek az idióta amerika bérenc zsidák korcsok,…de hogy mit akarnak arról lila fingjuk nincs..hazaáruló korcsok,ha töllem fügne,egytöl eggyig falhoz álitanám öket!

  • Kati says:

   Kati szerint

   kedves szerint. A sok „munkakerülő” azonnal el menne dolgozni ha lenne egyáltalán munkahely. Rengeteg „tehetségtelen” ember
   közmunkán, vagy azon sincs. Pedig vannak közöttük diplomások is szép számmal és még helyesen is tudnak irni magyarul.
   Hiába, óriási a sötétség egyes fejekben. Amellett, hogy hülyének is próbálják nézni azokat a tisztességes embereket, akik valóban
   tettek a hazáért és nem mutyizás tölti ki az egész életüket. Kedvesnek válaszolva irom, hogy fel kellene ébredni és gondolkodni.

   • Az igazat csak is az igazat. says:

    Kati szerint Ugyan nevezzen már meg olyanokat akik tettek valamit is a hazáért. azon kívül,hogy hazudtak reggel délbe meg este nehogy kiderüljön hogy nem csináltak semmit.Majd nem bele gebedt,hogy úgy tett mintha kormányozna.Nem volt sok választás mert elkúrták nem kicsit nagyon.teljesen világos hogy amit mondtak az nem igaz. Az Isteni Gondviselés a világgazdaság pénzbősége meg a trükkök százai amiről nem kellet tudni segítette a túlélésüket. Igen ezek tettek a hazáért mást nem csak azt hogy a béka hátsó fele alá kerültünk.és még sorolhatnám reggelig,hogy mi mindent tettek kurva országért. és akkor most fel lehet ébredni kedves Kati !!

    • M.anna says:

     nem unja még ezt a szöveget? ők is hibásak, de ő legalább bevallotta, hogy el……a. – ov sose fogja bevallani, hogy ellopta a fél országot, hanem hajt és lop tovább, ameddig hagyjuk

     • Ménesi László says:

      Attól nem lett szegényebb és börtönbe se csukták
      igaz O:V-sem fogják mert ők legálisan lopnak

  • FOFO says:

   Téged kéne először a falhoz állítani te IGAZI KÖCSÖG.Te biztos orbánfan vagy,és ráadásul véresszáju.Kiváncsi lennék kinek a kormányzása alatt szerezted amiben laksz és amid van.Remélem a vezéreddel nemsokára be fogtok álni a Máltai.sorba egy szelet kenyérért te…
   Egyébként a barátomnak 3 diplomája van 2 éve nem kap munkát.lassan koldulniuk kel.
   Azt üzeni neked hogy munkakerülő !!!!!!!!!

  • M.anna says:

   bunko seggnyalo fidesznyik, vége lesz a kánaánnak hamarosan az ilyeneknek, mint kedves

  • Sulyok Péter says:

   Buksika!!! Kinek a zsebéből is hordták szét? A tiedből is barátom… Mielőtt letörlöd a fideszes szart a nyelvedről ezen gondolkodj el… Ja, kommunisták a 80-as évek óta nincsenek, jó reggelt…

 • Éva says:

  Vegyük el minden gazdag ember vagyonàt,mert azt soha nem tisztességes úton szerzi….

 • KURUCSAI ATTILA says:

  HÁT A GAZDAG TOVÁBB HIZIK.A SZEGÉNY MEG NEM BIZIK.GUSZTUSTALAN DIKTATURA EZ,

 • Neubauer Tibor says:

  Az, aki összemossa a mostani maffiát az elmúlt huszonöt év bármilyen pártállású politikusaival, és azt harsogja: nincs alternatíva, az bizony Orbán szekerét tolja. Hogyan tudnának a ma sarokba szorított demokratikus ellenzéki pártok meggyőző teljesítményt nyújtani, ha az egymásközt összefogni nem tudó, ám az összefogást a pártoktól követelő „civilek” is izolálják őket? Vegye mindenki tudomásul: Orbán egyedül nem tud diktatúrát csinálni, sőt még lopni sem tud, ehhez kellünk mi is.Igen, a felelőség közös, mert az elmúlt huszonöt év nem volt elegendő eddig arra, hogy megtanuljunk polgárként viselkedni. Most kezdjük el tanulgatni……..Elég későn, és a tandíj sajnos nagyon drága lesz!

 • Koroknyai Annamária says:

  Válasz helyett egy kérdés miért nem zárolják a kormánytagok vagyonát? Miért kell megvárni azt hogy olajra lépjenek minden elszámoltatás nélkül.
  Kellene valami válasz kapnom.

 • Szkeptikus says:

  Orbán most – szerintem – egy gazdasági háttérhatalmat épít ki maga köré, ezzel biztosítva pártja pénzügyi támogatását, működését. Mert, kedves barátaim, a politika pénzbe kerül. Ezek az emberek (és cégeik) nem ajándékba kapják, amit kapnak. („Majd egyszer kérünk valamit magától, Pelikán elvtárs!”) Azt teszi, amit minden pártvezér tenne az ő helyében. Ja, hogy személyes gyarapodására is gondol? Naná! Ki lenne olyan hülye, hogy nem ezt tenné?
  Nekem csak az szúrja a szemem, hogy ezt a régi feudális nagyurak, arisztokraták módján teszi. Bár azok vagyonukból juttattak az országnak is. (lásd: Széchenyi és a többiek) Mert azért a horvátországi sziget, a 600 milliós yacht kicsit erős (ha igaz). Hol van ehhez a nem-tudom-milyen-nevű fickó karórája?
  Egyébként azon a véleményen vagyok, hogy bárkik is kerülnének a kondér mellé, ugyanilyen nagy kanállal mernének belőle (MSZP, Jobbik, LMP, DK mindegy) Most háborognak, amolyan savanyú a szőlő alapon, mert nem nekik áll a zászló. Egykutya mind.
  Hogy miért nincs nekünk legalább néhány lelkiismeretes, becsületes politikusunk? Gondolom azért, mert a hatalom és pozíció egyrészt megrészegít, másrészt „farkasok közt üvölteni kell!”. A besározódott emberkék gondoskodnak róla, hogy körülöttük a többiek is sárosak legyenek. Így lehet biztosítani, hogy senki ne merjen „énekelni”.

  • Béres György says:

   Kádár János,és Horn Gyula sem gyűjtött vagyont.
   Ja persze, hát ők kommunisták voltak.

   • Iványi János Kristófné says:

    Kádár János és Horn Gyula nem gyűjtött vagyont.KüHorn Gyula kapcsán annyi jut eszembe,hogy az Ő mentális leépülését
    és borzasztó utolsó idejét /ismeri aki ismeri/ borítékolom számára és ezt az előélete,az átgondolt és belátott hibái,emberi gyarlóságának felismerése fogja okozni,ezt senki nem tudja megúszni,saját magával mindenki elvégzi az elszámolást!Kü-
    nönben is mindenki tudja,hogy mindenkinek mindenért sajátmagának /vagy a számára legkedvesebbeknek-karma!/ki kell
    fizetni a számlát!

 • Lévai Gabriella says:

  Orbánék egy tolvajok egytől egyig ! Az emberek nyomorát használják ki a gazdagodásra ! Ennyi …..

  • Lévai Gabriella says:

   Ja ja Orbánék tolvajok jól teccet írni a cikkhez = > Danke schön . . . . .

 • kovács kinga says:

  Az a lényeg hogy a lánya meg áll a mi lábunkon!!! Apukája meg büszke lehet magára a többi szaralakkal együtt!!!!!!

 • Szécsi Ibolya, Sarolta says:

  Miért irigykedsz? Te sem lennél különb, ha az ő székében ülnél!

  • Koroknyai Annamária says:

   Miből gondolod? Tapasztalod magadon? Szerintem minden önmérséklet kérdése. Biztosan senki sem szent, de ehhez a borzalomhoz amit ez a kormány művel nagyon vastag bőrűnek kell lenniük és biztosan az is van nekik különben hogy bírják elviselni azt amit hallanak a tömegtől, vagy siketek is?

 • Jakab Miklós says:

  Csak gyűjtögessenek mert nincs az a törvény amit nem lehet feloldani megváltoztatni és a lopott árut visszavenni tőlük. Bál hol legyen a világban.

  • Ménesi László says:

   De naiv vagy kedves barátom . Eddédig még mind megúszta és már odavan az egész országunk.
   Az elmúlt idő csak arro szolt hogy a politikusaink gyarapodtak és NEM volt elszámoltatás . Sajnos és nem is lessz

 • Imre says:

  Szerintem ha mostlenne választás még mindig ő nyerne!Igaz énsem szavaznék már rá!Csak egy a probléma semmilyen alternativa nincs ellene!Azok akik az utcán hőbörögnek csak fellázitják az embereket fogalmuk nincs hogy mitkéne csinálni!Ahoz hogy változás legyen szerintem még várni kell.De amugy amit az ember a hirekből kitud hámozni valószinü hogy jülföldről van mozgatva az egész mert sok borsot tört az oruk alá ez a kormány.Ők aztszeretnék hogy olyab kornányunk legyen amit dróton tudnának rángatni!”Gyurcsány”

  • Ödön says:

   Ez a legszarabb duma, hogy nincs alternatíva. Orbán ellen CSAK alternatíva létezik. És nem Gyurcsánynak hívják, nem Vonának, de még csak nem is Schiffernek. Én a Józan Észnek hívom. És nem drótnak. Eddig két tüntetésen voltam idén. Egyiken sem láttam semmilyen külföldi ármányt. Magamtól mentem, mert ezt az embert és a sleppjét most már nagyon el kéne zavarni.

   • M.anna says:

    jol beszél, lesznek megfelelő emberek, akik oda fognak állni az élre, amikor kell

  • Sracz says:

   Alternatíva? 89-ben gond nélkül visszalépett az akkori MSZMP-s kormány, gond nélkül feloszlott az addigi parlament és nem állt meg az élet. Más kérdés, hogy ezek a nap(és egyéb)lopók kerültek a felszínre és álltak az őket megmentő deszkákra. Ez most sem lenne másként, adott helyzetben a társadalom kiemeli, megmutatja a saját vezéralakjait, akik az élre tudnak állni.

  • Éva says:

   Orbán éppen olyan, aki a háttérből szereti rángatni a drótokat.

   • Éva says:

    Az viszont nem igaz, hogy Orbán nem tud az USA- ból kitíltottak listájáról, és csalásaikról. Azért nem indítanak nyomozást (amit meg kellene tenniük), mert a Főügyész is az egyik csatlósa, aki szintén jól meg van fizetve,mert a hallgatást brutális összegekkel kell honorálni.

 • Péter Vincze says:

  Ti ezt az egész lázító szart így be tudjátok nyalni ? nem vagyok egy Orbán párti , de kezd nevetségessé válni hogy mennyi baromságot összehordanak róluk. Rengeteg valóság alap , összemuszkolva egy csomó hazugsággal , ennyi a cikk. Ez a szinte minden politikusunkról megírható lett volna , még a Vona elvtársról is ! Ti pedig csak nayljátok a baromságokat és lázadtok , bár sokszor már azt sem tudjátok miért is vagytok az utcán

  • Körmendi Buci says:

   Nem az a baj hogy milliárdosokká lettek, az a baj 1-2 millió hozzám hasonlóan tengödik 55 – 60000 Ft nyugdijból, és behuzza
   fülét farkát, és tátott szájjal bámulja a 160 milliós házakat, a kamura kiosztott 100-200 hektár födeket 70000 / ha. évenkénti
   jövedelmekkel, a helikopterleszállós fürdömedencés ingatlanokat stb. Stresszel a stadionokra, a Várbaköltözésre stb. elszórt
   100 milliárdokra, és közben arra gondol, véletlenül se élje meg a 70 évet, mert jön a kórház, stb. ahol emberi mivoltjából semmi
   nem marad. EZ A BAJ !!!

 • Józanság Emberek says:

  Annyira ciki, hogy a képen LOMDON virít…

 • hangszoros says:

  Egy rövid, egy közepes, és egy hosszabb link a témában, mely mindannyiunkat érint, az egyetlen út az emberi élet felé.:https://www.youtube.com/watch?v=cNjtcOc1EOQ
  hhttps://www.youtube.com/watch?v=cNjtcOc1EOQ
  https://www.youtube.com/watch?v=ye5AzPFnMt4

 • Poor Erzsebet says:

  Arrol az elozo ket feregrol mikor lesz mar olvashato egy hasonlo, sok kutatomunkat igenylo, hiteles, bizonyithato stb. reszletes vagyoni leiras? Termeszetesen felesegeket, baratokat beleertve.

  • Ödön says:

   Igazad van, Erzsébet, mindet egy helyre kéne száműzni. Egy borsodi kis falu és teljes vagyonelkobzás pont megfelelne a 25 év „szerencselovagjainak”.

 • asdf jklé says:

  RABLÓK STOP!- c. képhez: Annak a szép asszonynak még van (finoman szólva)orcája kiállni a szegények elé azzal, hogy adakozzanak a SZEGÉNYEKNEK. Hát ehhez poha kell. (Ti.: jótékonyságból gyűjtést szervezett személyesen. Meg is hatódtam nagyon).

  • Dudás Ferenc says:

   Megjátsszák a jótékonykodást, dobnak egy kis csontot, hogy magukat jó színben tüntessék fel.

 • Dénes Béláné says:

  Mindegy már…NYUGDIJ , TB: kivéve „új törvényekből”ALKOTMÀNY: NINCS. Magyarország:Nem jogfolytonos ország. Szögesdrót több tonna van már AUSZTRIA-MAGYARORSZÀG határnál lerakva. Idő kérdése…Aknazár szintén…orosz..MUNKÀSKÉZ KELL..RABSZOLGÀK…jön visszatelepülő 2.000.000 fő. Ideológia(hamis!): a magyar földet ne vegyék meg az osztrákok…IRÀNY A DUNA…VAGY A KALANDVÀGY…SOS!!!…maradjon itt a KISZ-TITKÀR, III/III, MSZMP FUNKCIONÀRIUSOK:Kövér, Selmeczi…

 • hangszoros says:

  Elképesztő! Megdöbbentő. Mit meg lehet csinálni! Egyelőre büntetlenül. https://www.youtube.com/watch?v=cNjtcOc1EOQ
  https://www.youtube.com/watch?v=ZWD-29j79CU

 • Máthé Pál says:

  Viktor!hagysz nekünk is valamit?Sokan vártuk-Amerikában is-hálád jelét,jeleit amiért hatalomra segítettünk!Ma már szeretnénk letaszítani trónodról!Magyarország Tőled tanult lopni,és hazudni!

 • Máthé Pál says:

  Nem gondoltam erről az emberről,hogy ilyen szemét!Ismertem személyesen,nagyszerű elméletei voltakHazánk megmentésére!
  Most úgy érzem el kell zavarni!Ellenkező esetben tönkre teszi országunkat!

 • Trajkovics Gábor says:

  Kár, hogy fogalmazási, stiláris hibák vannak a cikkben, bár tudom, a tartalom a lényeg. A gondom csupán annyi, hogy minek mindezt tudnunk, hiszen ettől egy évtizede semmi se változik, sőt. Nem elég, hogy meglopnak bennünket, még tudnunk is kell, hogy mekkora balekok vagyunk. Bár csökkenő számmal, de még mindig akarja őket az ország megrögzötten bornírt rétege, akiknek az a véleménye, hogy most legalább nem a komcsik lopnak. Nekik nem komcsi egy Kövér – a maga pártmúltjával, csak az a mihaszna Gyurcsány. Aki köpönyeget forgat – Pozsgai, Szűrös – az kedvükre való.

 • Nagy Mihályné says:

  Nekünk közmunkásoknak csak tavasztól van munka az is 50600ft-ért 8 órában ez meg élni kevés meghalni meg sok. szóval hogyha ezt látom fel megy a pumpám. Szeretnénk dolgozni normális bérért ,már tizen négy éves korom óta dolgozom. A lakásom hitelét is nagyon nehezen fizetem.

 • Gabriella Pásztorné says:

  Sajnos hiteles Erika írása. Olvassátok el a Szüret Az Orbán vagyonok nyomában-t, és rájöttök a hitelességére. Dokumentálva van minden, és a linkek is meg vannak adva, hogy a dokumentumok hol tekinthetőek meg.
  Ezek ellen Orbán nem mert pert indítani, mert már 2006-ban bebukta volna úgy, hogy már a nevét is elfelejtettük volna azóta.
  Szerintetek akkor miért nem perelte be a szerzőt, Ferenczi Krisztinát?
  Nekem meg van a könyv, és én hiszek a saját szememnek!Leellenőriztem a dokumentumok hitelességét.

  A folytatás meg a Narancsbőr-ben.
  Egyszer majd csak felnyílik a szemetek, de akkor már késő lesz…

 • Pásztor Gábor says:

  Kedves Tutturuttu!
  A lopással és korrektséggel kapcsolatban csupán annyit, mi nem vindikáltuk magunknak az írást, kiemelten, kékkel jeleztük, hogy kommentről van szó. Hogy egy kommentelő saját kútfőből merített, vagy mástól vett át írást sem módunkban nem áll, sem kötelességünk ellenőrizni. /szerk./

 • tutturuttu says:

  Ez a cikk, ez is lopott! MERCS. Erika a szerzője!A korrektség itt sem divat!

  • Orbán lapjáról kitiltottak társasága says:

   Valóban Erika posztja.
   Erika az Orbán lapjáról kitiltottak társaságának adminja 🙂

   • tutturuttu says:

    Köszi a korrektséget,a helyreigazítást!Tutturuttu.

   • Pásztor Gábor says:

    Nálunk a korrektség alap. Nem szenzációt, nem pénzt hajhászunk, tájékoztatni akarunk. Legalább is erre törekszünk. /szerk./

 • bj says:

  MUNKÁBAN | Dr. Mogács: http://youtu.be/XQ6kDbU6XsM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés