Orbán után őszintén

Közzétéve ekkor: 2024 február 20. 9:30

A kisnyugdíjas évértékelője

Idén is, mint az elmúlt években, kordonok mögött, teljes elzártságban megtörtént az orbáni évértékelő. A szimpatizánsok és a Fidesz-KDNP tagjai különleges biztonsági körülmények között osontak, menekültek be és ki – ki-ki a fején lévő vaj mennyiségének megfelelően – a biztonságot jelentő Bazárba/ból/.

Ennél egyébként jobb neve nem is lehetne, pont az alkalomhoz illik. Bazári majmok bújócskázó helye lett a Várkert Bazár. Kizárva onnan szinte a tejes hazai és külföldi média képviselőit. Régóta gondolkozom rajta, vajon előtte és utána mi is történhet ott bent, amit mi egyszerű földi halandók nem láthatunk. Mindegy is, a miniszterelnök magas ívű és semmit nem mondó beszédét azért közvetítették.

Majd elsírtam magam, mikor arról a hatalmas veszteségről kezdett el beszélni, amely érte a két tisztségére méltatlanná vált maca lemondása miatt érte. Egy évig takargatták a mocskot, s ha az újságírók ki nem derítik, akkor még mindig ott terpeszkednének a helyükön. Ne mondja, hogy nem tudott róla, mert normális ember úgysem hiszi el. Maga nélkül ezek az emberek, akikkel körülvette magát, még levegőt sem mernek venni. Nincs egy önálló gondolatuk sem.

Hogy a kegyelmi botránynak mi köze a nemzetállamok függetlenségéhez és szuverenitásához, azt szerintem maga sem tudja. Buta egy mondat volt.

Megsúgom magának, hogy mindegy milyen pártállású egy ember, bizony dühös és felháborodott lesz azon, ami kiderült! A bűnt elkövető és az azt segítő egyformán bűnös. Mint ahogyan azok is, akik kegyelmet adnak ezeknek!

Na, akkor térjünk át arra, mit éltünk át mi, magyar állampolgárok az elmúlt egy évben. (Persze beszélhetnénk  az  elmúlt14 évről is.) Önök megvédték maguknak, amit elloptak tőlünk! Mi viszont az elmúlt 34 év legnehezebb évét éltük meg! A gazdaság leépült, az elmúlt évtizedekben ilyen elkeserítő adatokat még nem láttunk, ami ténylegesen biztos, hogy rosszabb, hiszen a KSH adatait kozmetikázzák erősen.

Azt mondta pár hónapja, hogy kéne 500 ezer külföldi munkaerő. Hát kiakadtunk rendesen. Most viszont érdekes módon találtak kb. 300 ezer magyar munkaerőt, akik bevonhatók lennének, ahogyan Ön fogalmazott, a munka világába. Sajnos ez egy hatalmas hazugság! Van kb. 300 ezer munkanélküli, akik azonban nem tudnak elhelyezkedni! Nincs munka! Vagy ha van, akkor azt adják a mongol, ukrán, román, indiai és Fülöp-szigetieknek.  De ha mégis magyar ember kapja meg a munkát, akkor a vállalkozó trükközik. Nem jelenti be, vagy csak 4 órásnak, de van, akit csak egy-egy napra!  A munkabért pedig zsebbe adja ( visszaélve a kiszolgáltatott munkavállalókkal, méltatlanul kis bért fizet!) A be nem jelentett, vagy 4-6 órás munkavállaló pedig fizetheti maga után a tb-t is, s közben 8 órában dolgoztatják. Arról nem beszélve, hogy ez az idő nem számít bele a majdani nyugdíjalapba.

Megvédte maga, első szám első személyében a nyugdíjakat is. Na, akkor elmondom a magam példáján, hogy ez mit is jelentett. Kaptunk 15 + 3,5 % nyugdíjemelést tavaly. Az infláció átlagosan önök szerint 25 % volt, ebből az élelmiszer infláció 40 % felett. Akkor mit védett meg? Idén kaptunk 6 %-ot. erre jön a tavalyi infláció, mert az nem veszett el, csak csökkenő mértékben nő. De még ez sem igaz! Mert idén a tavalyi inflációt követően emelkedik a banki költség, tv, net, telefon, gyógyszer, biztosítás, stb.! S akkor még hol van az üzemanyag. Tudja, mindent szállítanak! (mint ahogyan magukat is a honvédség luxus gépein.) Szóval mindegy, hogy melós vagy nyugdíjas, egy fillért sem látunk abból, amit kegyeskednek odalökni azoknak, akiknek a munkájából viszont a saját bérüket emelik rendszeresen. Matolcsy tavaly 1 milliót kapott, hogy ne érezze meg az inflációt. Önről és a képviselőkről, államtitkárokról,  miniszterekről nem is beszélek.

Nézzük a politikát! A bajtársi kapcsolatú KDNP-vel  Önök miatt már az Unióban a magyar név is szégyen. Folyamatosan megy szembe azzal a közösséggel, aminek a tagjai vagyunk 20 éve. S akkor azt egy fához hasonlítja, amihez lehet, vagy nem lehet dőlni? Döglött lónak nevezi?! Miért csodálkozik, hogy nincs egyetlen pártcsoport sem, amelyik bevenné a Fideszt a tagjai közé? Mondja,  amikor halál topisan zsebre dugott kézzel megjelenik, nem veszi észre, hogy kiközösítik? Engem ez nem érdekelne egy cseppet sem, ha nem a hazámat képviselné. Tőlem éghetne ott.

Amikor  Varga Mihályt és Szijjártót dicsérte, ekkor már tudtam, hogy előtte valamit tuti ivott.  Már csak azt vártam, hogy Pintér is sorra kerül. Mert még egy ilyen mindenhez értő minisztere nincs! Pintérnek hála, már romhalmaz az egészségügy, az oktatás, a fegyveres testületek. Persze ott van a másik két zseni, a sohasem volt katona honvédelmi miniszter és a gazdaságot irányító Nagy Márton. S ha maguk összeülnek, akkor felkerül egy kép az oldalára, hogy a kormány „dolgozik”. Jobb lenne, ha inkább nyugdíjba mennének.

Akkor tényleg felröhögtem, mikor mondta, hogy karnyújtásnyira vagyunk az energiafüggetlenségtől. Ember, fényévekre vagyunk mi már mindentől! A naperőmű program nem bokros lóként vágtat,  hanem haldoklik. Átvágták az embereket! A családi naperőművek  kb. majd az unokáknak fognak megtérülni. A folyamatosan változó rendelkezések miatt hegyekben állnak a napkollektorok a raktárakban. Ember nincs, aki  vállalná a beszerelésüket.

A svédek! Na, ez is megér egy misét. Szóval, van 2026-ig lízingelve 14 db Gripenünk. Azt hiszem, valaki szólhatott, hogy a magyar hadseregnek ez nem elég. Kéne több.  Szerintem, bár már vannak huszárjaink lovak és nyilak nélkül, csak mondták a NATO-ban, hogy ez a XXI. század, és már a magyarok nyilaira nincs szükség, és attól nem rettenne meg senki, aki háborúzni szeretne velünk. Mostanság drónok, ballisztikus rakéták stb. kellenének. Na, most ha nem szavazzuk meg a svédek NATO- tagságát, akkor Orbán nyilai, átkai és hisztije sem véd meg minket senkitől. Különös tekintettel a hatalmas kb. 30-35 ezer fős hadseregükre, nem. (Megjegyzem a ma lízingelt Gripeneket az átkos szocialista kormányoknak köszönhetjük.)

Végezetül még két dolog. Ugyan, erről nem beszélt, de nem árt, ha minden magyar állampolgár tud róla. Ez az akkumulátor gyárak kérdése. Nem elég, hogy tele telepítik az országot ezekkel a mérgező gyárakkal, de még a termőföldjeinket is eladják. Mert sajnos az akkumulátor gyárak alatt lévő földterület is kínai és dél-koreai kézbe került. Tehát, hogy értsd. Ha esetleg lebontásra kerül is a gyár, az alatta lévő agyonszennyezett föld sem magyar tulajdon már. Erről mélyen kussol a kormány! Mindegy, hogy gyártásra vagy összeszerelésre, esetleg szétszerelésre épül egy gyár, vagy már épült az  alatt lévő területet is eladták, eladják.

Utoljára hagytam Viktor nagy álmát, Trump legyen az USA elnöke, tőle vár békét. Attól, aki Putyint arra biztatta, támadja meg Európát.

Én azzal zárom az én évértékelőmet, hogy honfitársaim ébredjetek fel! Nem elég tüntetésen kiabálni, hogy mocskos Fidesz, vagy Orbán takarodj,  tenni is kell érte. Első lépésként menj el az urnákhoz júniusban és szavazzál olyan önkormányzati képviselőre, aki nem a Fidesz parancsait fogja teljesíteni! Utána pedig szavazzál olyan uniós képviselőre, aki kiáll érted, és az ország érdekeit fogja képviselni. A Fidesz már most dolgozik azon, hogy Novák és Varga 2 év múlva visszatérhessen a közéletbe!

Ne hagyjuk!

Magyarország, 2024. február 19.

Rosta Ágnes, a kisnyugdíjas


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés