Önkormányzati választások Törökszentmiklóson /2019/

Közzétéve ekkor: 2019 szeptember 12. 10:00

Pásztor Gábor

Tisztelt Olvasóink!

Az alábbi, reményeink szerint minden lényegesre kitérő összeállítás azok számára készült, akik nem eleve elkötelezettek egy párt mellett vagy annak ellenében. Olyanoknak, akik inkább támaszkodnak tapasztalataikra, egy-egy jelölttel kapcsolatos személyes vagy egyéb ismereteikre, akik bíznak jó ösztönükben a bemutatkozások szavait, mondatait illetően.

Az elfogultság vádját elkerülendő, egyetlen jelölőszervezetet, egyetlen polgármester-ill. képviselőjelöltet nem kerestünk meg, bemutatásukkor az írásosban megjelenteket, illetve a videofelvételeket vettük alapul. Ha egy jelölőszervezetnek, egyéni jelöltnek semmilyen bemutatkozását, fotóját nem találtuk, az országos emblémát és a névsort, nevet tettünk fel.

Reméljük, anyagunkkal segítjük Önöket döntésükben, a jelölteknek pedig sok sikert kívánunk.

Szemtől Szembe szerk.

Polgármesterjelöltek:

Bander Ferenc (független), Budai Ferenc (Fidesz-KDNP), Fejes Tibor (független), Markót Imre (Otthonunk Szentmiklós Egyesület)

Képviselőjelöltek:

  1. választókerület: Bander Ferenc (független), Fejes Tibor (független), Mészáros Zoltánné Dancza Anikó (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Dr. Pataky Tibor (Fidesz-KDNP), Szilágyi András (Munkáspárt)

  2. választókerület: Bencsik Martin Mihály (Munkáspárt), Révi Attila (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Szabó Péter (Fidesz-KDNP)

  3. választókerület: Hendrik Zoltán (Fidesz-KDNP), Király Tibor Viktor (független), Ónódi Erzsébet (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Stummer Attila (független)

  4. választókerület: Kiss Márk (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Oravecz Tivadar (Fidesz-KDNP)

  5. választókerület: Bihari József (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Csortos Róbertné (Munkáspárt), Füzesi Imre Károly (független), Kis Zoltán (Fidesz-KDNP)

  6. választókerület: Kovács László (Fidesz-KDNP), Nagy László (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Vass László (Munkáspárt)

  7. választókerület: Kovács György (független), Ladár György (Fidesz-KDNP), Süveges Lajosné (Munkáspárt), Takács József (Otthonunk Szentmiklós Egyesület)

  8. választókerület: Békési Gábor (Fidesz-KDNP), Bóta András (Munkáspárt), Ifj. Polgár András (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Ujlakán Istvánné (független)

Nemzetiségi jelölőszervezetek:

Fiatal Romák Országos Szövetsége (FIROSZ) – Vadász István, Mága Annamária, Kovács György, Kovács Cintia Judit, Farkas Dániel, Budai Sándor

Jövő Alakítók Szövetsége Egyesület (JASZE) – Győriné Révfy Ágnes, Ökrös Mónika, Ökrös Éva, Molnár Zoltán, Ökrös Pál Andor         Tegyünk együtt a jövőnkért, céljainkért!

Magyar Cigányközösség Fóruma (MCF) – Kelemen István,  Lukács István, Mága Béla, Cibak Ferenc, Rácz János

„Lungo Drom” – Farkasné Zsákai Brigitta, Hornyik János, Zsákai Zsolt, Szőke Imre István, Ramos Sándor, Rácz Béla, Rácz Árpád

Magyarországi Nemzeti-, Etnikai kisebbség Érdekvédelmi Egyesület (ÉKE) – Ökrös Kálmán

Bemutatkoznak a polgármesterjelöltek

Bander Ferenc (független) Rövidtávú céljaim: – Törökszentmiklóst egy Balneológia központtá szeretném alakítani. – Az egészségügy felzárkóztatása, legalább a 30 évvel ezelőtti szintre! – Lejáró a 4-e főútról a ballai felüljáró tövénél, hogy a Strandunk, a fő bevételi forrásunk a legkönnyebben megtalálható legyen! – A Piramis épület csúfolkodásának megszüntetése, annak hasznosítása. 5 db ötletem merült fel, Balneológia központ, Idősek otthona, Szülőotthon, Főiskola, alapból aminek szánták, egy kicsit továbbfejlesztve. – Kutyajátszótér létesítése! Meg van hozzá a kiszemelt hely is!

Hosszútávú céljaim: – Felsőoktatási intézmény alapítása. – Bíróság létesítése, mivel városunknál kisebb lélekszámú településeken is van! Nem vagyunk azon városok lakosainál kevesebbek! – Az Önkormányzat tulajdonaiban lévő épületek teljes hasznosítása, azon épületek ocsmánykodó homlokzatainak helyreállítása. – Z-40 Törökszentmiklós! Egy 40 méter mély, búvárkodásra alkalmas medence.

Budai Ferenc (Fidesz-KDNP) Ha visszagondolunk az elmúlt öt esztendőre, azt tapasztaljuk, hogy városunk nem abba az irányba és nem olyan tendenciával fejlődött, mint ahogy az elvárható lett volna. A törökszentmiklósiak életkörülményei lényegesen nem javultak, munkahelyek szűntek meg, üzemek, vállalkozások zárták be kapuikat. A megmaradt régi épületek, nevezetesen a torzó, a pláza, az elhagyott üzemek most is abban a rossz állapotban vannak, mint ahogy ezelőtt 5-10 évvel.     A zöldterületek, köztereink elhanyagoltak, a közbiztonságra sem lehetünk büszkék. Azok az ígéretek, amelyeket a jelenleg is regnáló önkormányzat tett, a szociális helyzet és egészségügy területén, nem teljesültek igazából.

Nekünk az a célunk, hogy dinamikusan fejlődő várost alakítsunk ki, ahol megfelelő a közbiztonság, élhető és fenntartható tevékenységet folytatnak az itt élők. Szeretnénk minden korosztály számára biztonságot nyújtani, olyan lehetőségeket, amelyekkel a fiatalok itt maradnak, s az idősek is jól fogják magukat érezni. Olyan várost szeretnénk, amelyben otthon érzik magukat az emberek. Olyat, amelyben a miklósiak büszkék arra, hogy itt élnek

Fejes Tibor (független) Az elmúlt öt évben kaptam hideget és meleget. Voltam alpolgármester, majd képviselőként igyekeztem tenni a közért. Megismerkedtem a városvezetéssel. Most készen állok egy újabb kihívásra. Indulok az önkormányzati választásokon, s ezúttal nemcsak képviselő-jelöltként, hanem polgármesterjelöltként is megmérettetem magam. 

Hiszek Törökszentmiklósban, hiszem, hogy városunk tele van értékekkel, kiaknázatlan kincsekkel. Hiszek abban, hogy a megye harmadik legnagyobb településeként olyan természeti, gazdasági adottságokkal és kulcsfontosságú erőforrásokkal rendelkezik, amelyek egyfajta önállóságot biztosíthatnak az itt élők számára, ha ésszerűen, de bátran hasznosítjuk azokat. Hiszem, hogy a helyi vállalkozások stabilizálják a város működését, ha az üzleti élet szereplőivel együtt értelmesen tervezzük meg a város fejlődésének irányvonalát. Hiszek a család rendszerének fontosságában. Olyan várost kell létrehoznunk, amely megóvja sajátjait, és garanciát jelent biztonságos felnevelésükhöz. Hiszem, hogy újjá születhet, és együtt működhet a közösség. Hiszek a kommunikációban, a párbeszéd nélkülözhetetlenségében

Markót Imre (Otthonunk Szentmiklós Egyesület)  A mögöttünk hagyott 5 év helyi politikájában kezdetektől az egyik legfőbb célkitűzésem a pártpolitikai csatározások mellőzése volt, mind az önkormányzati munkából, mind pedig a helyi közéletből. Hiszen 2014 októbere előtt épp egy politikai párthoz köthető arroganciából, kirekesztésből, megbélyegzésből, felsőbbrendűségből, a szakmaiságot felülíró politikai lojalitásból lett elegünk. És épp ezért döntött úgy akkor a törökszentmiklósi választók többsége, hogy ezen változtatni kíván. Hiszem, hogy ami akkor elmúlt, azt nem kívánjuk vissza, Törökszentmiklósra a jövőben sem. Mert mindannyiunk alapvető igénye, hogy bizalommal tekinthessünk egymás szemébe.

Hiszem, hogy egy település közössége, a közösséget alkotó emberek sokszínűségén alapul. És ez a sokszínűség a különböző emberek összefogásán, a közös gondolkodáson, a közös alkotáson keresztül tud megvalósulni. Egy változó és felgyorsult világban élünk, amelynek hatásai érzékelhetők a világ bármely részén, így itt Törökszentmiklóson is. Egy környezetileg átalakuló bolygón élünk, ahonnan nem tudunk elköltözni egy másik bolygóra. Épp ezért meg kell tanulnunk a változással együtt élni, de lehetőségeink szerint védeni és óvni is a ránk bízott környezetet. Ebben a felgyorsult és átalakuló világban, itt Magyarországon, a vidék még mindig számtalan lehetőséget nyújt azoknak, akik a jövő számára kívánnak gyökeret verni, családot alapítani, otthonra lelni és otthont teremteni. Az Otthonunk Szentmiklós Egyesület ezekért a célokért kíván tevékenykedni a jövőben, itt Törökszentmiklóson. Azért, hogy a múltunkat, az előző generációk által felhalmozott értékeinket alapul véve városunkat élhető módon, otthonként tudjuk ráhagyományozni gyermekeinkre. Épp ezért mi csapatban kívánunk dolgozni. Önökkel, Önökért Közösséget építeni.

 

A képviselőjelöltek bemutatkozása

Fidesz-KDNP

1.választókörzet: dr. Pataky Tibor, 2. választókörzet: Szabó Péter, 3. választókörzet: Hendrik Zoltán, 4. választókörzet: Oravecz Tivadar, 5. választókörzet: Kis Zoltán,  6. választókörzet: Kovács László, 7. választókörzet: Ladár György, 8. választókörzet: Békési Gábor

(I. sz. választókörzet) Jelöltem dr. Pataky Tibor jogász, aki nemrég védte meg a PhD tudományos fokozatot. Több hazai és nemzetközi szervezet elnökségi tagja. Kiváló lehetőségei ellenére itt maradt városunkban, itt folytatja praxisát. Munkája során rengeteg emberrel és problémával találkozik, ami alapján jól ismeri szülővárosát az itt élő embereket. Szűkebb szakterülete a közlekedésbiztonság e témában tett javaslatai nagyban segítheti városunk élhetőségét az emberek biztonságérzetét. Kiváló tehetsége folytán nagy segítsége lehet a város vezetésének és választókörzetében élőknek. (Budai Ferenc)

(II. sz. választókörzet) Jelöltem Szabó Péter városunk szülöttje. Végzettsége alapján városüzemeltető mérnök, szakközgazdász. Több cikluson keresztül volt már önkormányzati képviselő, amiből fakadóan jól ismeri a város és szűkebb választókörzete problémáit. Szabadidejét is szívesen áldozza szeretett városáért. Alapítója és aktív tagja a városvédő és szépítő egyesületnek. Szívesen képviseli embertársait, kitartó céljainak elérésében. Megválasztásával hasznos tagja lehet a képviselőtestületnek és segítsége a választó kerületének. (Budai Ferenc)

(III. sz. választókörzet) Jelöltem Hendrik Zoltán tősgyökeres törökszentmiklósi „alvégesi” lakos. Jelenleg egy szállítmányozó cég alkalmazottja, mellette egyéni vállalkozó. 2002-2006 között már Ő is volt önkormányzati képviselő, jól ismeri körzetét az ott élők problémáit. Segítőkész megbízható ember bármikor számíthatnak rá. A városvédő és szépítő egyesület alapítójaként több városi műemlék rendbetételében működött közre. Emberszeretete, szociális érzékenysége empatikus viselkedése alapján hasznos tagja lehet a képviselőtestületnek és a választókerületében élőknek. (Budai Ferenc)

(IV. sz. választókerület) Jelöltem Oravecz Tivadar a Pánthy Endre Katolikus általános iskola igazgatója. A keresztény értékrend és a gyermekek érdekei mellett elkötelezett pedagógus. Fantasztikus munkabírású, dinamikus, kihívásokra nyitott fiatalember. Közösség építésében, és annak sikeres működtetésében kitartó, megbízható. Mások érdekeit jól képviselő, igazi közösségi ember. Megválasztása esetén emberi magatartása, szorgalma, megbízhatósága alapján hasznos tagja lehet a képviselőtestületnek és a választókerületben élőknek. (Budai Ferenc)

(V. sz. választókörzet) Jelöltem Kis Zoltán tősgyökeres törökszentmiklósi hithű lokálpatrióta. Tanulmányait a Székácsban kezdte majd agrármérnöki, tanári és közoktatásvezetői diplomákat szerzett. 2002-2006 között városunk társadalmi megbízású alpolgármestere volt. Kiváló stratéga. Szűkebb szakterülete a vidék és gazdaságfejlesztés, amit korábban a Földművelésügyi Minisztérium osztályvezetőjeként végzett, jelenleg egyéni vállalkozó. Jól boldogul az uniós projektek írásában és megvalósításában is. Kapcsolati tőkéje széleskörű. Munkájában megbízható, profi szakember. Több városi civilszervezet tagja, igazi csapatember. Megválasztása esetén sokat segíthet az önkormányzati munkában és a körzetében lakók gondjainak orvoslásában. (Budai Ferenc)

(VI. sz. választókörzet) Jelöltem Kovács László mezőgazdasági vállalkozó, a felvég lakosa. 1990 óta önkormányzati képviselő, jelenleg az egészségügyi szociális és sportbizottság elnöke. Munkájából adódóan jól ismeri az agrárvállalkozók gondjait, problémáit, aminek megoldásában önzetlenül segít. Igazi ismerője a Barta, Szakállas és Óballa lakossági igényeinek, tőle telhetően mindent megtesz azok orvoslására. A választókörzetéhez tartozó kisebbségiekkel jól szót ért, sokat dolgozik körzetének biztonságáért a szubjektív biztonságérzet javításáért. Megválasztása esetén egy nagy tapasztalatokkal rendelkező, megbízható a választókörzetében élők érdekeit képviselő emberrel erősödik a város. (Budai Ferenc)

(7. sz. választókörzet) Jelöltem Ladár György tősgyökeres törökszentmiklósi „G-falusi”. Tanulmányait a Székácsban kezdte majd később felsőfokú gazdasági ügyintéző képesítést szerzett. Jelenleg kereskedelmi vállalkozó. Elkötelezett környezetvédő, eddig is több zöldterület szépítő faültetési akció kezdeményezője, résztvevője. 15 éve aktívan politizál, napi kapcsolatban áll az emberekkel. Szociális érzékenysége, lojalitása a hátrányos helyzetűek segítése révén rengetegen ismerik. Elkötelezett lokálpatrióta a helyi értékek, hagyományok ápolója. Megválasztása esetén hasznos tagjává válhat a képviselőtestületnek és a körzetében élők bármikor számíthatnak rá. (Budai Ferenc)

(8. sz. választókörzet) Jelöltem Békési Gábor törökszentmiklósi születésű, lokálpatrióta. Építésztechnikus szakma mellett közgazdász diplomát is szerzett logisztika szakirányon. Jelenleg ingatlan értékesítő. Elkötelezett városvédő nyaranként fiatalok városismereti táborát szervezi, hozzájárulva ezzel, hogy fiataljaink is megismerhessék városunk értékeit. Fontos számára az épített és természeti környezet fenntartása, szépítése. Csapatemberként, konstruktív, megbízható. Választókerületének problémáit jól ismeri az ott élők érdekeit lelkesen képviseli. Megválasztása esetén hasznos tagjává válhat a képviselő testületnek. (Budai Ferenc)

Függetlenek

Bander Ferenc 1. vk. Tisztelt törökszentmiklósi lakosok! Ezennel bejelentem, hogy az 1-es választó kerület független képviselő jelöltje vagyok hivatalosan.

Kérem október 13-án, Bander Ferenc X. Hogy megmutassam hogyan dolgozik egy igazán jó képviselő, a kerületéért!

 

Fejes Tibor 1 vk. Készen állok egy újabb kihívásra. Indulok az önkormányzati választásokon, s ezúttal nemcsak képviselőjelöltként, hanem polgármesterjelöltként is megmérettetem magam. Hiszek Törökszentmiklósban, hiszem, hogy városunk tele van értékekkel, kiaknázatlan kincsekkel. Hiszem, hogy újjá születhet, és együtt működhet a közösség. Hiszek a kommunikációban, a párbeszéd nélkülözhetetlenségében. (A teljes szöveget lásd a polgármesterjelölti bemutatkozásban)

Füzesi Imre Károly

5. vk.

 

Kovács György

7. vk.

 

Király Tibor Viktor  3. vk.  „Törökszentmiklós nem a házak vagy az utcák. Törökszentmiklós az emberek.” 1978-ban születtem Törökszentmiklóson. Mezőgazdasági tanulmányaim után zenei pályámon haladtam tovább Budapesten, ami 2014-től a színházi világ felé vezetett. Mindemellett tizenöt éve foglalkozok régi-új növényfajtákkal-eddig még kevésbé ismert fűszerekkel, gyümölcsökkel, gyógynövényekkel, kukorica fajtákkal,- az önellátást megcélozva mind a családi, mind pedig a települések szempontjából vizsgálva azt.

Meggyőződésem, hogy komoly szemléletváltásra van szükség a város arculatát és lehetőségeit illetően, Szükségszerűnek érzem Törökszentmiklós-és annak választókerületei-, adottságainak újragondolását, célszerű és ésszerű szempontok alapján.

 

Stummer Attila 3. vk. Törökszentmiklósi családapa vagyok, vállalkozó, a Tiszavidéki Vadásztársaság és Természetvédelmi Egyesület elnöke. Az Alvégen nevelkedtem, távoli rokonaim, idősebb felmenőim ma is itt élnek. Ezért is volt számomra egyértelmű, hogy képviselőjelöltként ebben a körzetben szeretném magam megmérettetni. Vállalkozóként napi rendszerességgel találkozom az itt élőkkel, ismerem problémáikat, elvárásaikat, amik jobbá, élhetőbbé tennék környezetük mindennapjait. A tizenöt év alatt szerzett üzleti tapasztalataimat és tudásomat, fűszerezve a személyiségemet jellemző céltudatos és határozott habitusommal, az itt élők javára szeretném fordítani. Azt gondolom, együtt kimozdíthatjuk a várost az ötéves állóvízből, és a fejlődés felé indulhatunk el. Ellenzem, hogy a város politikai csatatér helyszíne legyen. Tisztességes, emberséges kampányban szeretnék részt venni, átlátható és őszinte városvezetés tagjaként szeretnék dolgozni. Építsük együtt gondolkodva az Alvéget!

 

Ujlakánné Istvánné 8. vk. Ujlakán Istvánné vagyok. Már 1996 óta a körzetben élők gondjai fontosak voltak számomra.A képviselő jelöltségemmel tovább kívánom folytatni az utamat, amit közösen, az itt élő lakossággal kívánom megvalósítani.A feladatok megkerestek, csupán a közös megbeszélés, és tenni akarás várat magára. A korábbi önkormányzatnál végzett, közel 6 éves munkaviszonyom további segítséget jelent a feladatok megoldásában. Én nem akarok felelőtlenül, meggondolatlanul ígérni, csupán egyet ígérhetek, – minden igyekezetemet a város fejlődéséért, és kiemelve ebből a 8.sz körzet fejlődésére fordítom.

 

Munkáspárt

1. sz. vk.: Szilágyi András, 2. sz. vk.: Bencsik Martin Mihály, 5. sz. vk.: Csortos Róbertné, 6. sz. vk.: Vass László 7.sz. vk.: Süveges Lajosné, 8.sz. vk.: Bóta András

Otthonunk Szentmiklós Egyesület

1. sz. választókörzet: Mészáros Zoltánné Dancza Anikó, 2. sz. választókörzet: Révi Attila, 3. sz. választókerület: Ónódi Erzsébet,      4. sz. választókerület: Kiss Márk, 5. sz. választókerület: Bihari József, 6. sz. választókerület: Nagy László, 7. sz. választókerület: Takács József, 8. sz. választókerület: Polgár András

Mészáros Zoltánné Dancza Anikó, 1. vk. Itt születtem a városban, férjezett, három gyermek édesanyja vagyok. Karcagon érettségiztem egészségügy szakközépiskolában, s 1980 óta az egészségügyben dolgozom. A helyi rendelőintézetben asszisztensként találkozhattak velem a lakosok, 3 éve pedig a Hetényi Kórház onkológiai ambulanciáján végzem a munkám.  Emlékszem, a 80-as években egészen más volt a város, bizony egyfajta nyüzsgő élet folyt az utcákon. Az emberek szívesen megálltak egymással beszélgetni, jó hangulat, pozitív életszemlélet volt a jellemző, szinte mindenkire. Azóta nagyot változott a világ, s nagyot változtunk benne mi is. Ez természetes, de a múlt ízét, az emberi tisztességet, az összetartozás evidenciáját nem szabad elfelednünk.

Csak mi tudjuk, milyen Törökszentmiklóson szeretnénk élni, s olyanná csak mi tudjuk tenni. Negyven év munkám során megtapasztaltam, mennyire szükségük van az embereknek a szeretetre, a törődésre. Elsősorban azért szeretnék képviselő lenni, hogy mindent megtehessek egy emberközpontú, törődő tisztességes városért, ahol újra jó élni. A lakosokkal az egészségügyben kialakított bizalmi viszonyt szeretném folytatni a városért folytatott munkám során.

Révi Attila, 2. vk.  1979-ben születtem Törökszentmiklóson. Néhány év fővárosi kitérőt leszámítva, itt élek szülővárosomban. Feleségemmel itt alapítottunk családot; három gyermeket nevelünk.  Több mint tíz éve foglalkozom politikával. 5 éve az Önök felhatalmazásával önkormányzati képviselőként igyekszem legjobb tudásom szerint építeni a rám bízott körzetet es egyben városunkat.  Közel 3 éve alpolgármesterként segítem Markót Imre polgármester úr munkáját.

Most újra az Önök bizalmát kérem. Miért mérettetem meg magam? Mert hiszek egy olyan közösség létjogosultságában, ami nem ver éket ember és ember közé, hanem a pozitív, építő erőket összefogva képes egy jobb világot teremteni. Mi, törökszentmiklósiak is sokfélék vagyunk: más-más világnézetet, vallást, politikai szemléletet képviselünk. Mégis pont ez a sokféleség adja a város, a közösség erejét. Ne azt nézzük, ami szétválaszt bennünket, hanem azt, ami összeköt! Egyet ígérhetek: én ugyanazzal a tiszta és őszinte politizálással folytatom, ahogy eddig is tettem. Az itt élő lakosok összességét kívánom képviselni – legyen szó az élet bármely területéről – ugyanazzal a nyitottsággal és segítőkészséggel. Kérem, amennyiben megszolgáltam a bizalmát, támogasson ebben!

Ónódi Erzsébet, 3. vk.  Nyolc éve élek a városban. Párommal alvégesi házunkban neveljük kislányunkat.  Több mint tíz éve dolgozok egy kft-nél. Hobbim a kosárfonás, de sok más kreatív tevékenység is foglalkoztat. Kíváncsi természetű vagyok, mindig újabb és újabb kihívásokon töröm a fejem. Ez vezetett arra, hogy képviselőnek jelöltessem magam, s az, hogy bízok az együttműködésben. Fontosnak tartom, hogy környezetemben olyan bizalmi alapot építsek ki, amire rég nem volt példa. Minden tisztességesen élő és gondolkodó ember együttműködésére számítok, hogy megmutathassuk, gondolkodni, alkotni tudó közösség vagyunk. olyan, amelyik kiáll véleménye, igaza mellett. Szükségem van ötletekre, segítőkész együttműködőkre. Amit én tudni adok, és amit ígérek ,hogy mindig elérhető közelben leszek. Nem kell az ámítás! Városunk csak általunk, akarásunk, közös munkánk által lehet jobb.

Kiss Márk, 4. vk. A családom immáron több évtizede lakik Törökszentmiklóson, és én sem tervezek elköltözni záros határidőn belülTöbb főiskolát is elvégeztem, a tudásom szerteágazó, de immáron több éve a családi mezőgazdasági vállalkozás mellett pénzügyi- és biztosítási területen segítem az emberek pontosabb rálátását ezekre a dolgokra. A környezetemben nyitott, közvetlen személynek ismernek, szeretek segíteni az embereknek, és szívesen is hallgatom őket. A képviselő-jelöltséget is azért vállaltam, mert úgy érzem, hogy a tudásommal, ismereteimmel szolgálhatom a körzetemben élő közösség érdekeit, képviselhetem az itt lakókat. Szűkebb körben eddig is bátran fordulhatott hozzám bárki segítségért, megválasztásom esetén ezt tudom kínálni körzetemben lakó embereknek is. Csatlakoztam az Otthonunk Szentmiklós Egyesülethez, mert hiszem, hogy az emberek, Törökszentmiklós lakosai is képesek az összefogásra, ha jó cél lebeg a szemük előtt.

Bihari József, 5. vk. Nem Törökszentmiklóson születtem, de életem jelentős részét itt töltöttem, s évek óta itt is lakom. A helyi művelődési központban kezdtem dolgozni. Miután elvégeztem a főiskolát, tizenhárom évig kulturális referens voltam a polgármesteri hivatalban. Ezt követően a művelődési központ igazgatója lettem. Amikor az összeolvadt a könyvtárral, egy sajnálatos betegség következtében az összetett, komoly energiát és sok munkát követelő feladatot már nem tudtam ellátni. Jelenleg Fegyverneken, a művelődési házban dolgozom népművelőként.

Több mint huszonöt év alatt szerzett közművelődési tapasztalataimat, kapcsolataimat szívesen kamatoztatnám képviselőként is az ősszel megalakuló önkormányzatban. Vallom, hogy a város ügyeit csak pártpolitikától mentesen lehet és szabad képviselni annak érdekében, hogy az itt élő emberek boldogulhassanak, és emberi értékek mentén élhessék életüket.

Nagy László, 6. vk.  Törökszentmiklósra születtem, felmenőim, gyermekkorom, általános iskolai tanulmányaim, mind ide kötnek, ebbe a városba. Nős vagyok, egy gyermek apja. Szakközépiskolai tanulmányaimat az útépítés területén végeztem. 19 éve ebben a szakmában, dolgozom ugyanannál a cégnél, mert meg vagyok elégedve azzal a munkával, amit rám bíznak, és amit rám bíznak, azt örömmel és legjobb tudásom szerint végzem el.

A választásokon azért egy civil egyesület tagjaként indulok, mert csalódtam a politikában, a pártok évtizedes ígérgetéseiben, viszont úgy gondolom, egy valós érdekképviseletnek helye van a város életében. Hiszem, hogy minden közösségi embernek lehet olyan tudása, amely mások hasznára válhat. Esetemben úgy gondolom, munkahelyi tapasztalataim a város javára válhatnak. Hobbim a kun hagyományok őrzése, az íjászat és a horgászat. Ez utóbbi kapcsán szívügyem a környezetvédelem, a környezeti értékek védelme, megőrzése. Szeretném, ha gyermekem, gyermekeink biztonságos, szép környezetben nőnének fel, becsülnék a természet értékeit.

Takács József, 7. vk.  Szolnokon születtem, de régóta itt élek, Törökszentmiklóson. Két fiúgyermek apja vagyok. Szakmunkásképzőt végeztem, sokáig dolgoztam az Öntödében esztergályosként. 2010 óta a vagyonvédelemben vagyok. Kezdetben rendezvényeken, fesztiválokon foglalkoztam rendezvénybiztosítással. Jelenleg a helyi Spar szupermarketben vagyok személyi-és biztonsági őr.

Miért jelöltettem magam képviselőnek? Akik ismernek, tudják rólam, hogy segítőkész vagyok, úgy a munkában, mint a civil életben. Olyan városban hiszek, ahol nem számít a politikai nézet, a pártos hovatartozás, ahol társadalmi összefogás van, ahol az emberek figyelnek egymásra, segítik egymást. És nem kell este sem félve az utcára menni, mert a településen biztonság és rend van. Ezen szeretnék munkálkodni. Építsük együtt, közösen ezt a várost!

Polgár András,  8. vk. Budapesten születtem, de itt nőttem fel, immáron három évtizede élek Törökszentmiklóson, a 8. sz. választókörzetben. Két iskolás fiúgyermek édesapja vagyok. Családi vállalkozásban dolgozom az építőiparban, ezt megelőzően 10 éven át egy barkácsáruház középvezetője voltam. 28 éve kézilabdázom versenyszerűen, öt éve már edzősködöm is. Ez a hobbim a hívatásom. Mindig csapatban dolgoztam és gondolkodtam, s úgy vélem, az életben a sikerek legtöbbször csapatmunkának köszönhetők. Ezért is csatlakoztam szívesen az Otthonunk Szentmiklós Egyesülethez, s fogadtam el a felkérést a képviselő-jelöltségre. Úgy vélem, jól ismerem a városrész előnyeit, hátrányait egyaránt, s képviselőként szeretném a lakókörnyezetem lehetőségeit kihasználni, a körzetet felzárkóztatni s bekapcsolni a város vérkeringésbe. Mindezt úgy, hogy a városrészre jellemző  nyugalom, kertvárosi jelleg megmaradjon

Kompenzációs listák

Fidesz-KDNP: 1. Budai Ferenc, 2. Fehér Petra, 3. Kovács László, Ladár György, Oravecz Tivadar, Kiss Zoltán,  Dr. Pataki Csaba, Szabó Péter Zoltán,  Hendrik Zoltán

Munkáspárt: 1. Szilágyi András,  2. Bóta András, 3. Vass László, Bencsik Martin Mihály, Csortos Róbertné, Süveges Lajosné,

Otthonunk Szentmiklós Egyesület: 1. Markót Imre,  2. Révi Attila, 3. Ónódi Erzsébet, Polgár András, Kiss Márk, , Mészáros Zoltánné, Bihari József, Takács József, Nagy László

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés