Önkormányzati választás Törökszentmiklóson /2024/

Közzétéve ekkor: 2024 május 13. 10:55

Pásztor Gábor

Tisztelt Olvasók!

Nagyot változott a világ a 2019-es, különösen pedig az azt megelőző önkormányzati választások óta. Korábban pártok indultak a választásokon, a szavazók elsősorban a pártszimpátiák alapján döntöttek. Mára viszont a pártok gyakorlatilag megszűntek a városban, civil szervezetek, egyesületek alakultak, azok versengenek a voksokért. Az ezek által ajánlott jelölteket viszont talán kevésbé ismerjük, mint annak idején a pártok delegáltjait

Az eligazodásban próbál a teljesség igénye nélkül segíteni ez a kis összeállítás. A teljesség igénye nélkül, mert az elfogultság vádjának elkerülése érdekében egyetlen jelölőszervezetet, jelöltet nem kerestem meg, Bemutatásukkor a Facebookon, honlapjukon írásban megjelenteket, a videofelvételeket vettem alapul, és a Nemzeti Választási Iroda honlapjának adatait hívtam segítségül. A teljesség igénye nélkül azért is, mert minden igyekezetem ellenére sem találtam minden jelöltről írásos vagy videós bemutatkozást, a jelölőszervezetekről megfelelő csoportképet.  Egyes esetekben a bemutatkozás szövegét rövidítenem kellett, ilyenkor igyekeztem a lényeghez ragaszkodni, s  a Lendületben a Városért Egyesület pedig videofelvételen olyan kötetlen beszélgetések formában mutatta be jelöltjeit, amelyeket nem lehetett írásba áttenni. Ennek ellenére is remélem, segítjük Önöket döntésükben.

Polgármesterjelöltek:

Kiss Zoltán (független, Fidesz-KDNP támogatással), Markót Imre (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Pintér Lajos (Tettekkel Törökszentmiklósért, Momentum, DK, MSZP támogatással), Révi Attila (Lendületben a Városért Egyesület)

Képviselőjelöltek:

  1. választókerület: Petik Richárd (Lendületben a Városért Egyesület), Ujlakán Istvánné (Tettekkel Törökszentmiklósért), Kovács Attila (FIDESZ-KDNP), Dancza Anikó (Otthonunk Szentmiklós Egyesület)

  2. választókerület: Révi Attila (Lendületben a Városért Egyesület), Tokaji Lászlóné (Tettekkel Törökszentmiklósért), Colf Dávid István (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Kókai Gábor (FIDESZ-KDNP)

  3. választókerület: Bihari Zsolt (FIDESZ-KDNP), Popovics-Nagy Dóra (Lendületben a Városért Egyesület), Ónodi Erzsébet (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Szegedi János Attila (Tettekkel Törökszentmiklósért),

  4. választókerület: Kiss Márk (Tettekkel Törökszentmiklósért), Nagy-Bana László (független), Tajti Gábor (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Kovács Péter (Lendületben a Városért Egyesület), Erdei Gábor (FIDESZ-KDNP)

  5. választókerület: Kovács László (FIDESZ-KDNP), Szabó György (Lendületben a Városért Egyesület), Matúz Éva (Tettekkel Törökszentmiklósért), Czakó Imre (Otthonunk Szentmiklós Egyesület)

  6. választókerület: Liborné Ökrös Éva (független), Gulyás Lászlóné (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Ramos József (Tettekkel Törökszentmiklósért), Deák László Krisztián (Lendületben a Városért E4gyesület), Kore Zsolt (FIDESZ-KDNP)

  7. választókerület: Juhász Ilona (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Juhász Zoltán (Lendületben a Városért Egyesület), Ladár György (FIDESZ-KDNP), Farkas Dániel (független), Tisza Sándor (Tettekkel Törökszentmiklósért)

  8. választókerület: Polgár András (Otthonunk Szentmiklós Egyesület), Gácsi Ildikó (Tettekkel Törökszentmiklósért), Bóka Éva (Lendületben a Városért Egyesület), Békési Gábor (FIDESZ-KDNP)

Nemzetiségi jelölőszervezetek:

Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) – Nagyhajúné Ökrös Mónika, Liborné Ökrös Éva, Farkas Dániel, Ökrös Pál Andor, Molnár Zoltán

Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete: Kakas Tibor, Ramos Ernő, Suki Csaba Béla, Lakatos Norbert, Suki Sándor József,

Kompenzációs listák:

FIDESZ-KDNP: 1. Kiss Zoltán  2. Ladár György 3. Békési Gábor  4. Kore Zsolt  5. Kovács László v. Kókai Gábor  6. Bihari Zsolt, 7. Kovács Attila  8. Kovács László v. Kókai Gábor

Lendületben a Városért Egyesület: 1. Révi Attila  2. Szabó György  3. Juhász Zoltán  4. Kovács Péter  5. Deák László Krisztián  6. Popovics-Nagy Nóra  7. Petik Richárd

Otthonunk Szentmiklós Egyesület: 1.Markót Imre  2. Polgár András  3. Ónodi Erzsébet  4. Dancza Anikó  5. Tajti Gábor  6. Czakó Imre  7. Gulyás Lászlóné  8. Juhász Ilona  9. Colf Dávid István

Tettekkel Törökszentmiklósért: 1. Pintér Lajos  2. Kiss Márk  3. Ujlakán Istvánné  4. Szegedi János Attila  5. Matúz Éva  6. Gácsi Ildikó  7. Tisza Sándor  8. Ramos József  9. Tokaji Lászlóné

Bemutatkoznak a polgármesterjelöltek

Kiss Zoltán (független, Fidesz-KDNP támogatással) Tősgyökeres „miklósi” vagyok. Tanulmányaim és korábbi munkahelyeim miatt egy ideig ugyan nem, de már évek óta itt, a városban élek családommal. Végzettségemet tekintve okleveles agrármérnök és szakvizsgázott pedagógus vagyok, de  közigazgatási szakvizsgát is tettem.

Több éves önkormányzati és államigazgatási vezetői gyakorlattal, a versenyszférában és a civil területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezem. Az elmúlt évtizedekben végzett szakmai munkám és közéleti tevékenységem során szerte az országban számos önkormányzat, vállalkozás, társadalmi és egyházi szervezet, illetve magánszemély céljainak, terveinek, projektjeinek, pályázatainak megvalósítását, problémáinak megoldását segítettem, illetve segítem jelenleg is.

Városunk fejlődésének ütemével kapcsolatban ma gyakorta – és egyben sajnálattal – hallom a városban megfogalmazódó kritikus elégedetlenség hangjait. Egyre többen keresnek meg, hogy segítsek „életet és fejlődést” hozni a leszakadó, elmaradó városunkba.

Velem együtt   előmozdításához az eltelt 5-10 év után új arcokra, más szemléletre, innovatív gondolatokra, dinamikusabb munkatempóra, szélesebb látókörre, szerteágazóbb kapcsolati tőkére, összességében jelentős megújulásra van szükség a város önkormányzati képviselő-testületében, illetve a város irányításában.

Meggyőződésem, hogy ehhez – elsőként – mihamarabb jövőképet, stratégiát, koncepciót kell lakóink számára felvázolni, hogy a település az érdemi, látványos fejlődés és gyarapodás útjára tudjon lépni. Komoly erőfeszítéseket szükséges tenni a fiatalok helyben tartására, a jelentős elvándorlás, a tetemes népességfogyás megállítására. Talán mindannyian szeretnénk, ha gyermekeink, unokáik itt helyben, egy dinamikusan fejlődő alföldi mezővárosban nőnének fel, és itt találnák meg számításaikat.

Hiszem, hogy várost építeni a helyi közügyek mentén kell. A siker csak helyi közösségépítéssel, összefogással, csapattal, közös gondolkodással, a megosztottságon történő felülemelkedéssel érhető el.

Úgy gondolom, hogy rendelkezem azokkal a személyes kompetenciákkal, kapcsolatokkal, amelyek nélkülözhetetlenek egy sikeres városvezetéshez, amelyek birtokában felkészülten és felelősségteljesen állhatok a 2024. június 9-i önkormányzati választás elé.

Markót Imre (Otthonunk Szentmiklós Egyesület) Tősgyökeres törökszentmiklósi vagyok, de fiatal koromban főleg építészi tanulmányaim miatt sok időt töltöttem más településeken. 1995-ben találkoztam az Országépítő című kiadvánnyal, amely már hívogató címével is megragadta figyelmemet. Felfigyeltem rá azért is, mert már egyetemista koromban foglalkoztatott az a gondolat, hogyan tudnék bekapcsolódni munkámmal szülővárosom fejlődésébe, közéletébe

Erre először 1998-ban adódott lehetőség, amikor az én javaslatomra és terveim alapján valósulhatott meg Győrfi Sándor szobrászművész alkotásával a Mindszenti-emlékhely. Ezt követően a város főépítésze lettem. Kétszer indultam önkormányzati választáson, az igazi áttörést az jelentette, amikor 2019-ben polgármesterré választottak.

Az előző ciklus befejezésekor már érlelődtek azok a tervek, amelyek a jelenlegi végén valósággá váltak. Új bölcsőde épült, elkészült a Klein-kultúrkúria, újjáépült a Városháza udvara, megtörtént a közvilágítás korszerűsítése, elkezdődött a VEGYTEK kármentesítése. Az Ipari Parkban lévő telkeket sikeresen értékesítettük munkahelyeket teremtő vállalkozásoknak, a Galambos-park kiépítésére pályázatot nyertünk. A Telekom beruházása során az önkormányzat tárgyalásainak eredményeként nagyon sok gyalogosjárda épült újjá a városban, az előző ciklushoz képest a mostaniban sok önkormányzati utat felújítottunk. Sikerült tizenhat év után megoldást találni a Piramis problémájára. Értékesítettük, a vevő bevásárlóközpontot épít a torzóból. És még lehetne sorolni. Sokatmondó, hogy ebben a ciklusban az önkormányzat 4 milliárd 634 millió Ft EU-s támogatást nyert el.

Építészként nem vagyok elégedett a jelenlegi városképpel, vannak még előttünk álló feladatok. Célom, hogy megvalósítható, biztos pénzügyi alapokon álló tervekkel induljunk az új időszaknak, melyben tovább bővülhetnek városunk lehetőségei.

Összességében minden nehézségével együtt sikeresnek tekintem az elmúlt tíz évet, Törökszentmiklós adottságait, gazdasági lehetőségeit kiaknáztuk, a kormány által számunkra nyújtott lehetőséggel jól gazdálkodtunk. Programunk az eddigi eredményekre épülő fejlesztéseket foglalja magában. Kérem, tiszteljenek meg engem és csapatomat bizalmukkal. Tíz év tapasztalatával örömmel várom az új kihívásokat.

Pintér Lajos (Tettekkel Törökszentmiklósért, Momentum, DK, MSZP támogatással) Örömmel és elkötelezettséggel jelentem be Önöknek, hogy elindulok a soron következő  június 9-i önkormányzati választáson Törökszentmiklós polgármesteri tisztségéért. Azért hoztam meg ezt a döntést, mert többen, akiknek véleményét nagyra becsülöm, támogatásukról biztosítottak. Pár szót szeretnénk magamról írni azoknak, akik kevésbé ismernek: Pintér Lajos vagyok, Törökszentmiklóson születtem. Szüleim egyszerű munkásemberek voltak, három fiút neveltek. Alapfokú iskoláim elvégzése után Szolnokon kezdtem dolgozni a MÁV Járműjavító Üzemben ahol támogatták szakmai fejlődésemet.

Az első diplomámat a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, majd másoddiplomámat a Pénzügyi és Számviteli Főiskola, mérnök-üzemgazdász szakán szereztem.

A Karbantartó Üzemegységben dolgoztam, ahol a villamos terület művezetője, majd a TMK vezetője és végül a Karbantartó Üzemegység vezetője voltam, egészen 2009-ig, amikor megváltam munkahelyemtől és vállalkozó lettem. Üzemanyag-töltő állomások működését irányítottam. Mellette, a másik vállalkozásomban szállítmányozási tevékenységgel foglalkoztam.

Folyamatosan Törökszentmiklóson éltem, itt kötöttem házasságot. Feleségem Marika, egy helyi gyógyszertárban dolgozott nyugdíjba vonulásáig. Két gyermekünk van, felnőttek, családot alapítottak. A lányunk tanárnő, a fiunk informatikus.

Elég energiát és elhivatottságot érzek magamban ahhoz, hogy eddig megszerzett tudásom alapján, kitartással és kemény munkával a városunk fejlődését szolgáljam. Új szemlélettel sikeres jövőt építsek, irreális ígéretek nélkül, a valóság talaján, hogy minden lakosunk kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet éljen. Egy olyan városért küzdök, ahol mindenki büszke lehet arra, hogy törökszentmiklósi.

Révi Attila (Lendületben a Városért) – Ez a város az otthonunk  Minden ide köt. Megszámlálhatatlan gyermekkori emlék, az első szerelmek, az utcák, a terek, talán még az öreg Kossuth téri fák is őrzik titkaink. Lehet- e nem szeretni azt a várost, ami életet adott nekünk? Ahol felcseperedtünk? Ahol emberré lettünk?

– Mások vagyunk, mint mások. Nem ígérgetünk felelőtlenül, és nem hangoztatjuk, hogy az egyetlen alternatíva mi vagyunk. Nem hergelünk, nem gyűlölködünk és nem is állunk bele véget nem érő szócsatákba. Több mint tíz év tapasztalata mondatja velem, a legfőbb érték az EMBER! Hiszem, hogy a szer-etet, míg a gyűl-ölet. Választástechnikailag lehet, hogy egymás sárba tiprása célravezetőbb, de én hiszem, hogy a Jóisten minket békességre teremtett, és nem az állandó acsarkodásra.

– Kik vagyunk? Mit akarunk? Anyák, apák, fiatalok és régebb óta fiatalok, változást akaró, cselekvésre kész törökszentmiklósiak. Emberek. Közületek. Nem színészek, nem megváltást hirdető próféták. Hétköznapi arcok, akik itt élnek már hosszú évek óta. Ismerjük a várost minden szépségével és hibájával együtt. Éppen ezért tudjuk hitelesen képviselni Önöket/Benneteket. Szeretjük ezt a várost. A kulturális sokszínűségét, mély történelmi hagyatékát, hagyományait. De azt is látjuk, hogy elszalad mellettünk a világ, és ott ragadtunk a 20. században. Ezen szeretnénk változtatni. Talán még nem késő.

– Törökszentmiklós megérett a változásra. 2023-ban éppen azért hívtuk életre a Lendületben a Városért Egyesületet, hogy alternatívája legyünk a regnáló várospolitikának. Dinamizmust, fiatalos lendületet, 21. századi megoldásokat akarunk. Mert ez a város az otthonunk. Amit nem csak szavakban, de tettekben is szolgálni kell!

– Mindig van megoldás. Sokszor elmegyünk, szemet hunyunk apróságok felett, pedig apró kis odafigyeléssel sokkal élhetőbbé, szerethetőbbé varázsolhatnánk városunkat.

Önkormányzati képviselőként mindig az itt élők igényeit tartottam szem előtt. Számomra lehetetlen nem létezik, csak tehetetlen. 10 éve szolgálom választókerületemet, felsorolni nem lehet az ez idő alatti intézkedéseket. Ha képviselőként sikerült ügyeket  elintézni, mit gondoltok, polgármesterként nem tudnám magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a várost?  Próbáljuk ki, én készen állok. Hozzuk lendületbe a várost!

A képviselőjelöltek bemutatkozása

Fidesz-KDNP

Kovács Attila (1. vk.) 48 éves vagyok, jelenleg az építőiparban tevékenykedem. Törökszentmiklóson születtem, azóta is itt élek.  Fiatalkorom nagy részét is már az 1. számú választókörzetben töltöttem Jól ismerem ennek a városrésznek az adottságait, jellegzetességeit, megoldásra váró problémáit. Számtalan dologban előre kell lépnünk. A körzetben az utak állapotán javítanunk kell, számos rossz útburkolat nehezít a közlekedést. A járdák felújítását is mihamarabb meg kell kezdeni, hiszen az időseknek, a kisgyermekes szülőknek nagy nehézséget okoz a mindennapi közlekedés. Fontosnak tartom legalább egy kutyafuttató kialakítását is a körzetünkben, valamint azt, hogy zöldterületeink tiszták és rendezettek legyenek, játszótereink folyamatosan fejlődjenek Kiemelten fontos feladat a parkolási helyzet javítása, a strand megfelelő fejlesztése, a közbiztonság javítása, a közvilágítás fejlesztése.

Emlékszem rá, hogy régen milyen közösségi élet volt ebben a körzetben is, ami mára teljesen eltűnt. Jó ötletekkel, az itt élőkkel összefogva meg kell teremtsük annak a lehetőségét, hogy élettel teli, egymást segítő közösséget építsünk. Én ezen szeretnék dolgozni.

Kókai Gábor (2. vk.) 38 éves vagyok, egy mezőgazdasági Zrt-nél dolgozom. Családom generációk óta Törökszentmiklóson él, én magam is majd húsz évig éltem a városban. A Lábassy János Szakközépiskolában érettségiztem, ezt követően több szakképesítést, majd technikusi végzettséget szereztem.

Nagyon fontos nekem Törökszentmiklós sorsa. Ismerem adottságait, lehetőségeit, és hiányosságait is ennek a nagyszerű alföldi iparvárosnak. A 2. számú választókörzetben kiemelten szükségesnek tartom a közösségi terek fejlesztését, játszóterek kialakítását. Nagy hangsúlyt kell fektetni a járdák felújítására, a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tételére, meg kell szüntetni az illegális szemétlerakatokat. Sürgősen meg kell oldani a vasútállomás kerékpártárolója körül kialakult kaotikus helyzetet, hiszen ez szinte minden törökszentmiklósi lakost érint.

Szeretnék dolgozni egy olyan városért, ami fejlődik! Ahonnan nem elmennek a fiatalok, hanem letelepednek, ahol az idősek biztonságban érzik magukat és ahol minden korosztály megtalálja a lehetőséget a kikapcsolódásra, szórakozásra.

Bihari Zsolt (3. vk.) 51 éves vagyok,  olaj-, illetve fémipari cég középvezetőjeként dolgozok. Szolnokon születtem, de 2000-ig Törökszentmiklóson éltem, itt nőttem fel és tanultam a középfokú végzettségem megszerzéséig. Aztán Budapesten és Kecskeméten dolgoztam és éltem, de immár harmadik éve, hogy hazaköltöztem a városba.

Az általam képviselni kívánt 3. számú  választókörzetben sajnálattal látom, hogy az utóbbi években egyre inkább elhanyagolttá, gondozatlanná válik  a lakókörnyezet, amin az átgondolatlanul, kapkodva elvégzett „útfelújítások” sem segítenek. Sok az elhagyatott épület. Az összedőlő volt élelmiszerüzlet is és a játszótér is emlékezteti a lakókat arra, hogy sürgős változásra van szükség a városban az elvesztegetett évek után. Fontosnak tartom, hogy rendezzük a temető környékét, parkolókat alakítsunk ki a Vécsey és a Babits Mihály úton. A közvilágítás korszerűsítését is meg kell oldanunk a körzetben, illetve meg kell teremtenünk a lehetőségét az utak szélesítésére és felújítására. Az üres önkormányzati telkek rendezése, hasznosítása is azon feladatok közé tartozik, amelyek megoldásra várnak.

Erdei Gábor (4. vk.) 42 éves vagyok. Törökszentmiklóson születtem, azóta is itt élek.   Kereskedelemmel foglalkozom, illetve labdarúgóedzőként dolgozom.

Büszke vagyok törökszentmiklósi gyökereimre, hiszen itt végeztem el tanulmányaimat, itt csöppentem bele a sport, a futball világába. Az elmúlt 30 évben a labdarúgás határozta meg az életemet. Többek között azon is szeretnék dolgozni, hogy még több sportolási lehetőséget teremtsünk, biztosítsunk a törökszentmiklósi fiatalok számára.

A sport mellett nagyon fontosnak tartom a város továbbfejlesztését is. A 4. számú választókörzetben is fontos a folyamatos fejlődés, elő kell segítenünk, hogy fokozatosan megújuljanak a rossz állapotú utak, járdák. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk a közbiztonság megerősítésére, a választópolgárok véleményét kikérve, a hatóságokkal együttműködve bővítenünk kell a térfigyelő kamerarendszert. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy köztereink, közterületeink tiszták, rendezettek legyenek, jól felszerelt játszóterek, sportparkok biztosítsák a kulturált kikapcsolódás lehetőségét a családoknak, fiataloknak.

Kovács László (5. vk.) 55 éves, lokálpatrióta törökszentmiklósi vagyok. Szolnokon húsfeldolgozó végzettséget szereztem. A szakmámban kezdtem el dolgozni, majd később a vasútnál dolgoztam váltókezelőként. Egy ideig Németországban és Kanadában éltem, ahol porfestőként és egy építőipari kereskedésben dolgoztam, majd hazaköltöztem szülővárosomba. Jelenleg személy- és vagyonőrként dolgozom, mint gépkocsivezető járőr.

Sokat kaptam Törökszentmiklóstól; s szeretnék ebből a sok jóból visszaadni városomnak. Fontosnak tartom, hogy a körzet útjai megújuljanak, a rossz állapotú vízelvezető árkokat felújítsuk. Szorgalmazom a Bocskai úti lakótelepen egy modern, családbarát játszótér kialakítását, s a lakótelepen a parkolók számát növelni kellene, ehhez a bővítés lehetőségét meg kell vizsgálni. Az autóbusz-pályaudvaron a kerékpártárolót bővíteni szükséges, fedett kerékpártárolót kell építeni, a környékét térfigyelő kamerákkal kell ellátni. Szükségesnek tartom a rendőri és a polgárőri járőrszolgálat növelését, a városlakók nyugalmát zavaró éjszakai rendbontások visszaszorítását.

Kore Zsolt (6. vk.) 45 éves vállalkozó vagyok, 1990-től élek Törökszentmiklóson. Évekig a járműkereskedelemben dolgoztam Szolnokon, majd kamionsofőrként jártam Európa útjait. 2011-től Franciaországban éltem, az egyik legnagyobb francia logisztikai vállalatnál középvezetőként dolgoztam. 2016-ban Franciaországból hazaköltöztem és megalapítottam a mezőgazdasági gépkeres kedésemet, amely mostanra már országosan ismert és elismert a mezőgazdászok körében. Folyamatosan járom hazánk településeit, így látom, hogy milyen sok területen szükséges változtatni városunkban, hogy Törökszentmiklós is vonzó legyen mind a fiatalok, mind pedig az új vállalkozások számára.

Mint ismert, a 6. számú választókörzetben indulok a képviselői tisztségért. A célom az, hogy Önökkel közösen a keleti városrészt fel tudjuk zárkóztatni és mindenhol rendezett, tiszta és szép városképpel szembesüljenek az ide látogatók; Surjány, Szakállas és Óballa pedig vonzó alternatívát kínáljon azoknak a családoknak, akik a csendes, nyugodt, természet közeli életre vágynak. Úgy gondolom, hogy az M4-s autóút továbbépítésének köszönhetően ezek a külterületi városrészek is egyre inkább felértékelődnek a jövőben.

Ladár György (7. vk.) 2019 óta a körzet egyéni önkormányzati képviselőjeként dolgozom, mindig fontosnak gondoltam, hogy beszámoljak a képviselői munkámról. Igyekeztem a lakosokkal a kapcsolatot tartani, közös párbeszédünknek köszönhetően számos problémát sikerült megoldanunk. Több utcában végeztünk kátyúzást, együtt elértük, hogy az iparvágányig teljesen megújuljon a Földvári utca. A képviselői keretemből két alkalommal a Vasút utcát is sikerült felújíttatni.

Elkötelezett környezetvédő, zöldterület-szépítő vagyok, ezért több sikeres szemétgyűjtési akciót is hirdettem. 2019-ben elindítottam az Életfa-Fasor programomat is, a városba bevezető út mentén fákat ültettünk. Kiemelten fontosnak tartom, hogy segítsünk a hátrányos helyzetű honfitársainkon, ezért önkormányzati képviselőként egyedüliként támogattam és támogatom, hogy a szociálisan rászorulók napi egy tál meleg ételt kapjanak városunkban.

A választókerületünk élhetőbbé tételéért továbbra is elhivatottan kívánok dolgozni. A következő ciklusban is szeretnék Önökért, és Önökkel együtt dolgozni, hiszen számos megoldandó feladat vár még ránk.

Békési Gábor ((8. vk.) 53 éves vagyok, egy tószegi cégnél dolgozom.  Törökszentmiklóson születtem és jelenleg is itt élek. Magasépítő technikus képesítéssel rendelkezem, valamint felsőfokú közgazdász végzettséget szereztem logisztikai szakon.

Fontosnak tartom a lokálpatrióta szemlélet elterjesztését, azt, hogy a fiatalok is megismerjék városunk értékeit, hagyományait. Mindig szerettem másokon segíteni, többek között még a ’90-es években segítségemmel honosítottuk meg városunkban és ismertettük meg a törökszentmiklósiakkal a PI vizet. Az elmúlt időszakban sok helyi, 65 év feletti lakosnak segítettem a Magyarország Kormánya által indított, ingyenes Gondosóra program regisztrációjában és az eszköz igénylésében. A 8. számú választókörzetben is számos elképzeléssel rendelkezem. Úgy gondolom, hogy fejlesztenünk kell a kerékpárút hálózatot a körzetben a városközpont felé, hogy biztonságosabbá tegyük a közlekedést. Szeretnék azon is dolgozni, hogy a körzet játszóterei fejlődjenek, valamint fontosnak tartom a Kertész úton, az élelmiszer bolt melletti területen egy új játszótér és sportpark kialakítását.

Lendületben a Városért

Otthonunk Szentmiklós Egyesület

Dancza Anikó (1. vk.) Törökszentmiklóson születtem, három gyermek édesanyja vagyok, és van egy kisunokám. A kisebbik lányom egyetemre jár, a másik két gyermekem már önálló életet él.

Karcagon érettségiztem egészségügyi szakközépiskolában. Negyven éven át az egészségügyben dolgoztam, végig az embereken segítettem. A helyi rendelőintézetben asszisztensként találkozhattak velem a lakosok, de dolgoztam a Hetényi Kórház onkológiai ambulanciáján is.

Jelenleg képviselő vagyok s örömmel tettem eleget Markót Imre polgármester úr kérésének, hogy folytassam a képviselői munkát, és képviseljem a körzetemben élők érdekeit

Colf Dávid István (2. vk.) 24 éves vagyok, Franciaországban születtem, Amerikában nőttem fel, de anyám családi ágán 300 éve mondhatja otthonának Törökszentmiklóst.

Houstonban végeztem, de minden nyarat itt töltöttem a városban. Tíz évig úsztam versenyszerűen,  a sport mindig meghatározó volt életemben. Tavaly végeztem az egyetemen nemzetközi kapcsolatok szakon, de azóta is tanulok. Most tettem le mind az amerikai, mind az európai adatvédelmi szakvizsgát,

Fiatalos lendülettel szeretném segíteni Markót Imre polgármester úr munkáját.

Ónodi Erzsébet (3. vk.) Mezőtúron születtem, tanulmányaimat ott és Szolnokon végeztem. 2012 óta élek Törökszentmiklóson, itt alapítottam családot. Gondolom, sokan ismernek. Jelen pillanatban is a képviselő-testület tagjaként tevékenykedek, akikkel azon fáradozunk, hogy a lehetőségeinkhez képest a legjobban működjön az önkormányzat.

Nagy reményekkel indultam az előző választásokon, s ezt teszem az idén is. Meggyőződésem, hogy jó úton haladunk, és ezt a munkát folytatni kell. Örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, s hogy Markót Imre polgármester úr kérésére újra elindulhatok az idei önkormányzati választásokon.

Tajti Gábor (4. vk.) Törökszentmiklóson születtem, a családom generációk óta él itt. Ide jártam általános iskolába, a gimnáziumot pedig Szolnokon végeztem. A Debreceni Agrártudományi Egyetem elvégzése után  hazaköltöztem, és letelepedtem. Gyerekkorom óta résese vagyok városunk kulturális életének, és jelenleg is aktívan tevékenykedem abban.

Markót Imre polgármester úr felkért, hogy induljak városunk lakosinak képviseletéért a soron következő választáson. Szeretném, ha Törökszentmiklós a fiatalok, illetve gyermekeink számára is egy élhető település volna, akik folytathatják őseik munkáját, ahol öröm lakni, ahová öröm visszatérni, és ahol hosszú távon is megtalálhatják számításukat,

Czakó Imre (5. vk.) 1990-ben születtem, itt nőtten fel, tősgyökeres miklósi vagyok. A Bercsényiben érettségiztem, majd a Miskolci Rendészet Szakközépiskolában tanultam tovább. Miután végeztem, a helyi rendőrkapitányság közrendvédelmi járőre lettem.

A rendőrségen töltött éveim után Németországba költöztem, ahol közel nyolc évig éltem. Mivel a szívem mindig visszahúzott, hazaköltöztem, és családot alapítottam. Jelenleg fuvarosszervezőként dolgozok.

Rendőri múltamból adódóan ismerem a várost és problémáit, a problémák olyan részét, amelyet sokan közülünk nem.

Markót Imre polgármester úr kérésének örömmel tettem eleget, elfogadtam az önkormányzati képviselőjelöltséget. Azt gondolom, hétköznapi életünkben nincs szükség nagypolitikára, hétköznapi életünket és környezetünket mi tesszük olyanná, amilyenben jó élni.

Gulyás Lászlóné (6. vk.) Törökszentmiklóson születtem, mindig is itt laktam. Házasságban élek, két gyermekem és egy unokám van  Iskoláimat is itt végeztem, a szakmám mechanikai műszerész. Jelenleg itt, a városban van egy vállalkozásom, abban dolgozom.

Nagyon szeretek itt lakni, itt élni, s ha bizalmat kapok, szeretnék a választási körzetemben élőkön minden lehetőséget megragadva, a legjobb tudásom szerint segíteni.

Ezért is fogadtam örömmel Markót Imre polgármester úr felkérését a képviselőjelöltségre. Tegyük szebbé és élhetőbbé városunkat közösen.  

Juhász Ilona (7. vk.) Szolnokon születtem 1971-ben, de itt, a Szegfű utcában nevelkedtem, így elmondhatom magamról, hogy tősgyökeres törökszentmiklósi vagyok. Tanulmányaimat a ma Pánthy, akkor Csikós József Általános Iskolában kezdtem, majd a Szolnoki Kereskedelmi Szakközépiskolában folytattam. Sokan a valamikori Csillag Divatház fagyizójából ismerhetnek, de a 2009-ben nyitott családi vállalkozásunkból is.

Gyerekkorom óta kereskedő szerettem volna lenni, szeretek az emberekkel beszélgetni, meghallgatni őket. A velük való kommunikációt felhasználva szeretném képviselni őket. Éppen ezért, mivel párommal és két lányommal a déli városrészen élünk, nagy örömmel fogadtam Markót Imre polgármester úr felkérését, hogy legyek a 7. választókerület képviselőjelöltje.

Polgár András (8. vk.) , A civil életben egy vállalkozást vezetek. A sporttal, a kézilabdával foglalkoztam az elmúlt harminc évben, mely mélyen befolyásolta gondolkodásmódomat, szemléletemet. Két gyermekemet is megismertettem ezzel a csodálatos sportággal. Aktív pályafutásom befejeztével most már csak az edzősködéssel foglalkozom, amely folytán rengeteg gyerekkel tudok együtt dolgozni.

Szeretek csapatban tevékenykedni, ezért is örültem annak, hogy Markót Imre polgármester úr felkért, hogy újra induljak el a választáson. Hiszem, hogy közösen tovább tudjuk folytatni a megkezdett munkát, és a város érdekében, a város fejlődéséért dolgozhatunk újra együtt.

Tettekkel Törökszentmiklósért

 

Ujlakán Istvánné (1. vk. ) Törökszentmiklóson születtem, közgazdasági szakközépiskolát végeztem, és munkahelyeim is a városhoz kötöttek. Nyugdíjazásom előtt a helyi polgármesteri hivatalban, dolgoztam, így belülről is beleláttam a közigazgatási munkákba. Munka mellett dolgoztam országos napilapnak, mint helyi tudósító, valamint helyi Tv társaságnál, így folyamatosan részt vettem a város életében.

Elég volt megnézni a város testületi üléseit, vagy sok elégedetlen emberrel beszélni, hogy elfogadjam a felkérést. Szomorúan nézek vissza az elmúlt 9,5 esztendőre. Törökszentmiklós fejlődéséhez új, dinamikus és hozzáértő városvezetésre van szükség. Pintér Lajos komoly, megfontolt, jó irányvonalat fog képviselni. Én benne látom azt az erőt, ami egy városvezetéshez szükséges. A Tettekkel Törökszentmiklósért Egyesület új lendületet, alternatívát és szemléletet kíván hozni Törökszentmiklós életébe.

Kérem képviselőjelölt társaimat, hogy ne használjanak fel közfunkciókat előnyszerzés miatt, továbbá tartózkodjanak a személyeskedéstől és lejáratástól! A gyűlöletkeltés és sárdobálás helyett koncentráljunk a közös jövőnkre.

Tokaji Lászlóné (2. vk.) Szolnokon születtem, de 1965 óta itt élek Törökszentmiklóson.

Középfokú tanulmányaimat a Székács Elemér Mezőgazdasági Technikumban folytattam, Budapesten  felsőfokú személyügyi ügyintéző, postai szakképesítést, biztosítási és lakáskassza ismereteket szereztem.

Munkahelyem negyven éven át a helyi postán volt, ahol különböző munkakörökben tevékenykedtem. Az utolsó 23 évet a Törökszentmiklós Körzeti és a hozzátartozó környékbeli postákon töltöttem. Jelenleg nyugdíjas vagyok.

Önkormányzati képviselőként szeretnék dolgozni azért, hogy az itt élőknek minél jobb, élhetőbb várost teremtsünk meg. Fontosnak tartom, hogy az emberi kapcsolatokon javítsunk, kis közösségek létrehozásával. A családok számára rendezvényeket szerveznénk szabadidős, hétvégi összejövetelekre. Mindenképpen szeretném a körzet lakosaival tartani a kapcsolatot és legalább havonta egyszer lakossági fórumon találkozni. Hiszek abban, hogy képes vagyok a választókörzetünk fejlődéséhez és prosperitásához hozzájárulni.

Szegedi János Attila (3. vk.)  Jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetemen végzem a tanulmányaimat, ezen kívül folyamatos képzéseken veszek részt.

Törökszentmiklós nagyon közel áll a szívemhez, hiszen itt nőttem fel, itt töltöttem örömteli gimnazista éveimet is a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnáziumban. Elég fiatalon belecsöppentem a helyi közéletbe, ami nagyon magával ragadott.

Célom, hogy a tettek mezejére lépjek, és aktívan dolgozhassak városunk szebbé és jobbá tételén. Elkötelezett és naprakész vagyok a választókörzetben élők problémáinak megoldása iránt, amit csak folyamatos kapcsolattartás mellett tudok elképzelni. Gazdasági tanulmányaim révén képes vagyok a közösség fejlődőséhez szükséges feladatokra választ megtalálni, és megoldásában hatékonyan részt venni.

Hiszem, hogy Pintér Lajos polgármesterjelölt vezetésével, a Tettekkel Törökszentmiklósért Egyesület kíséretében Törökszentmiklós rátér a fejlődés útjára. Kérem támogatásukat, hogy tudásommal, fiatalos lendületemmel, ötleteimmel, a város fejlődéséhez hozzájárulhassak!

Kiss Márk (4. vk.) 41 éves üzletember és mezőgazdász vagyok. Jelenleg egy biztosítási világcég alkalmazásában dolgozom Kelet-magyarországi Kiemelt vállalati referensként, illetőleg napelem rendszerek értékesítésével foglalkozom a mezőgazdasági üzemünk vezetése mellett. Jelenleg még nőtlen vagyok, a családalapításom folyamatban.

Jelenleg is képviselő vagyok – 2019-ben a városunk 4. választókörzetében indultam, és választottak meg az itt lakók. Idén ismételten ebben a körzetben indulok a Tettekkel Törökszentmiklósért Egyesület színeiben.

Hatalmas örömmel csatlakoztam Pintér Lajos polgármesterjelölthöz, mivel egy vállalkozó szellemű, dinamikus, jó ötletekkel rendelkező embernek ismertem meg – pontosan ugyanez volt az oka annak is, hogy az OSZE tagjai közül kiváltam, és idén már nem támogatom Markót Imrét. Úgy gondolom, hogy városunknak egy erőskezű, energikus, és elszánt polgármester jár.

A saját tapasztalataim azt mutatják, hogy a jelenlegi városvezetés ezen jelzők egyikével sem rendelkezik. 10 év tötymörgés után hozzuk végre lendületbe városunkat, hogy élhetőbbé váljon a településünk.

Matúz Éva (5. vk.)  Törökszentmiklóson születtem és egész életemben itt éltem, egyszerű munkáscsaládból származok.

Az általános-, és középiskolai tanulmányaimat itt helyben végeztem, ezt követően könyvelőként kezdtem el dolgozni, majd üzemgazdász/közgazdász diplomát szereztem, – jellemzően mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásokban – helyben, és a megyében közép-, és vezetői munkakörökben dolgoztam. Nyugdíjba vonulásom után is aktívan dolgoztam.

Mindig is érdekelt a közélet és a közösségem érdekében végzett feladatokra is mindig szívesen jelentkeztem.

Évek óta, aktívan több civil szervezet – Nő Klub, Cukorbetegekért Egyesület, Csorbarát Egyesület – tagjaként élem a mindennapjaimat, veszek részt a munkájukban és rendezvényeiken.

Az elmúlt időben sokan biztattak, hogy vállaljak közéleti szerepet, hiszen Törökszentmiklósnak új lendületre van szüksége és cselekvő képviselőkre. Úgy gondolom, hogy rendelkezek annyi erővel és energiával, hogy a realitások talaján, egy ütőképes csapat tagjaként megfelelően képviseljem a városlakók érdekeit. Kérem támogatásukat és segítségüket, hogy együtt új lendületet tudjunk adni a városunknak.

Ramos József (6. vk.) Édesapám roma származású, édesanyám magyar nemzetiségű. Törökszentmiklóson születtem, nagycsaládban nevelkedtem. Az általános iskola elvégzése után famegmunkáló és targoncavezető képesítést szereztem.

Jelenleg élettársi kapcsolatban élek, három gyermek édesapja vagyok. A kisfiam kétéves, a középső már iskolás a legnagyobb nyolcadikba jár, nagyon szeret sportolni, jelenleg ökölvívó edzésekre jár.

A család megélhetőségéről én gondoskodom, Törökszentmiklóson és vonzáskörzetében a szociálisan rászorultaknak ebédet hordok ki. Ha marad időm munkám után, szívesen horgászok.

Örömmel vettem Pintér Lajos polgármesterjelölt felkérését, hogy a 6. sz. körzet képviselője legyek. A város keleti részének rendezettségét, az itt élő emberek integrációjának elősegítését tartom a legfontosabbnak. Ennek érdekében megválasztásom esetén az emberekkel folyamatos kapcsolatot építek ki és havi rendszerességgel szeretnék találkozni, ahol az előttünk álló feladatokat egyeztetnénk. Kérem, támogassanak szavazatukkal június 9-én, hogy Pintér Lajos vezetésével végre egy sikeres várost építhessünk!

Tisza Sándor (7. vk.) 1971-ben születtem Törökszentmiklóson. Általános iskolai tanulmányaimat a Hunyadi úti általános iskolában végeztem.

1985-ben kerültem az akkor még  ilyen elnevezésű Magyar Lóverseny Vállalat, Dunakeszi-Aliga Tréning telepére, ahol lótenyésztő, majd lovasoktató bizonyítványt szereztem.

17 év után, 2002-ben hazaköltöztem. Sokáig lovasoktatóként dolgoztam, majd élve egy lehetőséggel, elvégeztem a bútorgyártó tanfolyamot, és azóta vállalkozóként bútorgyártással foglalkozom.

Pintér Lajos megkeresésére itt lakóhelyemen, ahol élek, vállaltam a 7. számú választókerületben a képviselő jelöltséget.

Gyermekem, gyermekeink jövője a tét, hogy csábító legyen a városban maradni. Építsünk egy jobb, egy élhetőbb környezetet mindnyájunk számára.

Hiszem, hogy együtt sikerülhet.

Gácsi Ildikó (8. vk.) 50 éves vagyok. A Szolnoki Vendéglátóipari Szakközépiskolában érettségiztem. Már akkor kialakult bennem a vendéglátás szeretete. Az iskola elvégzése után kezdődött egy hosszú korszak, amikor megnyitottuk édesapámmal a mi kis családi sörözőnket, amiben felnőhettem. Felnőtté váltam, formálódhattam az emberek megismerése, szeretete által. Nagyon sokat köszönhetek ennek a 30 évnek. A söröző bezárása után egy közeli élelmiszerfeldolgozó üzemben helyezkedtem el. Új környezet, munkatársak.

Két éve álmodtunk egyet a párommal és a 9 éves kisfiammal, és 47 év panellakás után, kertes házba költöztünk. Örömmel vettem Pintér Lajos polgármesterjelöltünk felkérését, hogy induljak a 8. számú körzetben. A város ezen része igen barátságos számomra és tenni szeretnék a lakókörnyezetünkért. Olyan segítőkész szomszédokat, közösséget ismerhettem meg, ami mindent még vonzóbbá tett. Hiszek benne, hogy szebb, tisztább, biztonságosabb környezetet (lakóhelyet) tudunk együtt biztosítani az itt élők számára.

Hiszek magunkban és Önökben, hogy tudunk egymásnak segíteni!

 

 


Megosztás

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés