NYUGDÍJASOK KÉSZ ÁTVERÉSE

Közzétéve ekkor: 2017 október 31. 18:29

Harsog a média hetek óta. Jön a nyugdíjemelés, nyugdíjprémium és a Karácsonyi Bözsi utalvány. Dőzsölni fogunk! Csak úgy repkedtek a 10-20-30 ezer forintok.  De jó lesz nekünk nyugdíjasoknak.!                                                                 

Eddig a mese, ám nézzük a valóságot! Mert hogy nem lesz nyugdíjemelés, csak nyugdíj korrekció! Elmagyarázom, mi is a különbség. Nem kapod meg januárig visszamenőleg a beígért 1 %-ot, helyette kapsz 0,8 %-os korrekciót. Minél kisebb a nyugdíjad annál kisebb összeget kapsz. Kiderült ugyanis, hogy az év első 8 hónapjában csak 2,4 % volt az infláció. No kérem, szeretném tudni,  ki érzi ezt sorsfordítónak.

Év elején csökkentették pár alapvető élelmiszernek az áfáját. Pár hétig ezek közül néhány alacsonyabb áron volt kapható. Majd elkezdtek kúszni fel az árak. Drágult minden. Tej, kenyér, hús mindegy,hogy baromfi vagy tőkehús, az ára jóval meghaladta és haladja az áfa csökkentés előtti árát. Jelentősen drágult a kávé, kakaó, vaj, tejföl, no és a zöldség és gyümölcsök ára is az egekbe szökött. A kormány szerint viszont semmi sem lett drágább.  Nem tudom, ők hol vásárolnak.  Jelentősen nőttek a gyógyszer árak, az alapvető tisztítószerek árai. Hogy tetézzük a dolgot, az áremelésekben új divat jött. Kérem szépen, az 1 kg 90 dekára vagy 80 dekára csökkent, az ára viszont magasabb mint tavaly volt 1 kg-on. Már nem létezik a fél kiló fogalma sem. Helyette megismertük a 450 grammot. 10 dkg felvágottat sem kapsz. Van 70-90 grammig kolbász, szalámi –igaz, ezeket nyugdíjas meg sem tudja vásárolni.   Már az egy liter sem biztos, hogy 1 liter, lehet, hogy csak 9 dl. De bejött a darabra felírható gyógyszer és injekció is. Igen kérem, olyan drága, hogy van 1-2-4 darabos gyógyszer felírási lehetőség, s ugyanez létezik injekcióban is. Döbbenetesen pofátlanul vernek át bennünket.                                                                                                                                                                        

De a kormányunk szédít, hogy több 10ezer forinttal emelik a nyugdíjakat, mert mi fontosak vagyunk. De biztos, ami biztos alapon a beígért nyugdíj prémiumot maximalizálták, lehet bármennyi is a nyugdíjad, maximum 12 ezer forintot kapsz. Ugyanakkor ellenkező esetben, ha nyugdíjminimumot kapsz, ami 28500 forint, akkor van pofájuk 4260 forintot adni. Mert úgy számolják ki, hogy a nyugdíjadnak veszik az 1/4-ét, azt szorozzák 0,6 %-kal.  Na ettől menjél a falnak!

Azoknak a nyugdíjasoknak, akik valamilyen oknál fogva ilyen kis pénzből élnek – mit élnek, nyomorognak – ez semmire sem elég.

No, ez a hatalmas összeg nem számít bele a jövő évi nyugdíjemelésed alapjába. (Nesze semmi fogd meg jól!)

De hatalmas “segítség” az emelkedő faárakhoz, már ha be tudod szerezni. Mert kérem ebben az országban 2. éve tüzelőhiány van! Döbbenetes, hány ember halálát fogja okozni a kihűlés.

Említsük azért meg még ezt a nyugdíj korrekciót, mert ez tényleg megér egy misét. Novemberben a nyugdíjaddal együtt nem 11 hónapot kapsz, hanem 12 hónapot visszamenőlegesen. Ismétlem 0,8 %-t. Decemberben viszont ne várd, mert már előre megkaptad. Oszd be, javaslom.

Mint ahogy örömködjél az Erzsébet utalványnak is, amiért a kormányt az Unió keményen megbüntette – Ezt a büntetést is a Te adódból és a Te járandóságodból fizették ki -. Nem  pénzben fizetnek, amiből azt vehetsz, amire éppen szükséged van., hanem kapsz egy utalványt, amit viszont csak a meghatározott cikkekre válthatsz be.

De elsőbbséggel kaptál levelet Magyarország Kormányától,  konzultációt a semmiről és a gyűlöletről, kaptál plakátokat, nézheted, kaptál üres és pocsékul kivitelezett stadionokat, kaptál úszó VB-t, melynek ára még ma is nő. Kaptál felesleges, térkövezett tereket, amiket rendszeresen bontanak fel. Nem kaptál viszont új és biztonságos metrót, úthálózatot, egészségügyet, oktatást,  és sorolhatnám, mi mindent nem kaptál. Viszont gyönyörködhetsz az épülő, új kormányhivatalokban, amelyek a Várba fognak majd költözni. Kaptál ígéreteket az elkövetkezendő 10-30 évre, amivel semmit nem tudsz kezdeni. Ígéretekkel tele a padlás, de azoktól nem laksz jól, nem tudod kiváltani a gyógyszereidet, nem fogsz meggyógyulni, nem fogsz tudni melegedni, mert a propaganda anyagok pillanatok alatt elhamvadnak, meleget még ott sem adnak, ahol be lehet velük gyújtani.

 1. választások éve lesz! Ne feledd, ha megéled, mit nem kaptál az elmúlt 8 évben!

Rosta Ágnes


Megosztás

141 hozzászólás

 • Kurucz Ferenc says:

  Az egyetlen megoldás: Nyugdíjasok ne szavazzatok a FIDESZ-re. A Gyurcsány kormány idején nőttek csak ténylegesen a nyugdíjak.

 • Nagy Józsefné says:

  MÉG SOHASEM ÍRTAM,DE EZTÁN SEM FOGOK,MERT AVVAL GYANUSÍTOTTAK,HOGY A VÉLEMÉNYEM MÁR KORÁBBAN KÖZZÉTETTEM…

 • Nagy Józsefné says:

  Nem vagyok közgazdász.A nyugdíjam 2000-ig a minimálbérnek több mint a kétszerese volt.Az azóta eltel 17 év alatt annyit „emelkedett”,hogy már annál harmincezerrel kevesebb.félreértés ne essék,nem a minimálbért sokallom,de álságosnak tartom,hogy a kormányok azt hirdetik,hogy a nyugdíjak vásárló erejét megőrzik!!!
  az infláció kiszámításával sem értek egyet,mert abban valóban benne van a yacht és gyümölcs is.ez útobbi tavalyhoz képest majd dupla anyiba kerül!
  éljünk és táplálkozzunk egészségesen.
  A „jól” gazdálkodó nyugdíjas leszokik a fodrászról,a szinházról-moziról,a múzeumba járásról,évtizedekig ruhát sem vesz,így tudja kifizetni a rezsijét és nem hal éhen.Én is ezek közé tartozom.ha most megdupláznák a nyugdíjamast,akkor élnék úgy,mint 2000-ben.hát erről van szó!Örülök,ha másoknak jobb tapasztalataik vannak!
  Sokáig élni nagy luxus! Megtakarítani felesleges,mert a bankok nem fizetnek kamatot,csak a hiteleket kampányolják.
  Az én generációm is nevelt fel gyerekekt GYES és GYED nélkül,és mint egy előttem szókó írta,nem nappali tagozaton tanult.”Éjszaka font, nappal mosott,jaj,de keserves dolga volt…”egy 80 éves dédnagymama, aki csodálkozi a többség naivitásán

 • kis nyugdijas says:

  és a polgár háború kinek lenne jó? csak a nagy pofájú lázongóknak és a kis emberek akik egy életet becsületben ledolgoztak mehetnének a fenébe.

  • Koroknyai Annamária says:

   Így is mehetsz a fenébe,így is úgy is nyugdíjas vagy semmit nem érsz sajnos a nem nyugdíjasok sem érnek többet, és ki beszélt itt polgárháborúról. Valóban minden sokkal drágább mint egy éve. Teljesen osztom véleményem és egyet is értek Rosta Ágnessel.
   Köszönöm , hogy ilyen frappánsan megfogalmazta az én véleménym is.

 • Vass janosne says:

  Gyerekek nehigyetek el semmit most jon a valasztas eremegyko minden

 • Feri says:

  A nyugdíjasoknak legalább emelnek valamit. A dolgozók mit kapnak? Nincs nyugdíjas kedvezmény egyik boltban sem, viszont van bércsökkentés, vagy a jobbik eset hogy marad ugyanaz a pénz, de semmiképpen se emelnek. A dolgozónak van lakáshitele, a nyugdíjasnak nincs, és legalább egy gyerek akit fel kell nevelni és beiskolázni…… Szóval szerintem ezt inkább hagyjuk.

  • Sebők Emília says:

   Vagy az Ön információi tévesek, vagy a kormánypropaganda hazudik! Ugyanis ezt lehetett olvasni ez év júniusban az Origo hírportálon és folyamatosan ilyen tartalmú üzeneteket küld a Fidesz-kormányzat: Először 300 ezer forint felett a bruttó átlagfizetés! Idén áprilisban a bruttó átlagkereset 303 000 forint volt. Ez 14,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az év első négy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek egyaránt 11,9 százalékkal nőttek! A nyugdíjaink ugyanezen időszakban 1,6 százalékkal voltak magasabbak az előző évinél! Ennyi!

   • Koncz Mária says:

    Azt se felejtse el, hogy nagyon sok nyugdíjas segíti még mindig a gyerekét, unokáját, fizeti a hitelük egy részét, vásárol ruházatot, élelmet.

    • Judit Szabóné says:

     No ez érdekes , akkor most szegények vagy gazdagok a nyugdíjasok Kedves Hölgyem ! ? Szerintem aki tudja a családját segíteni az nem szegény.! Nekik nem kell adni akkor nyugdíj-prémiumot és Erzsébet utalványt sem!

     • Anna says:

      Érdekes kérdés!? Szegény vagy gazdag?! A 100 ezres nyuggerból a 80 felettiek úgy tudnak spórolni 30-40 ezret mint a pinty, s még jut az összes pereputtynak hétvégi kajára, a dédunokáknak túrórudira. De az a szomorú, hogy saját magán spórolja meg(!) Nem tudom hogyan csinálják. Ügyesek nagyon

     • Bodor Miklós says:

      „Szerintem aki tudja a családját segíteni az nem szegény.! ”
      Ez a mondat, már-már az aljasság határát feszegeti.
      Nem is igaz! Az önérdekről való lemondás, ill. háttérbe szorítása, az önzetlenség magasabb rendű lelki ösztönzés, mint amit a megfogalmazója átérezhet.

     • KISHONTI ISTVÁNNÉ says:

      VAN NYUGDIJAS AKI HAVONTA SZÁZ EZERBŐL ÉL ÉS EGYEDÜL TART FENT EGY LAKÁST ÉS LEDOLGOZOTT 44ÉVET MIRŐL BESZÉLTEK.A FIATAL ANYÁK DOLGOZZANAK DOLGOZHATNAK ANNYIT AMENNYIT AKARNAK MEGKAPJÁK A FIZETÉSÜKET ÉRTE AZ IDŐS EMBEREK SOKSZOR A NYUGDIJBOL A GYÓGYSZERT SEM TUDJÁK KIVÁLTANI PEDIG NEKEK NINCS IGÉNYÜK KOZMETUKUSHOZ ÉS MŰKÖRMÖSHÖZ MENNI .CSAK ÉLNI SZERETNÉNEK A KIS NYUGDIJUKBOL ÉS AZ UNOKÁKNAK NÉHA EGY KIS AJÁNDÉKOT VENNI ,ARRA IS A KIS PÉNZUKBŐL SPÓROLJÁK ÖSSZE ,INKÁBB MAGUKTOL VONJÁK MEG A GYÜMÖLCSÖT ÉS A FINOM FALATOKAT ,HOGY LEGYEN AZ UNOKÁNAK .,ÉS A GYEREKEIKNEK,

     • klepcsa says:

      A nyugdíjas azért tud 100 ezerből segíteni a fiataloknak / bár az enyém nagyon messze van tőle / mert én megeszem otthon a zsíros kenyeret,hagymával, vagy megsütök 1 tojást, vagy megeszem a sima paprikás krumplit, stb ! A gyermek nem vihet ilyet az iskolába a munkahelyre! Én megsütöm nekik a kiflit, kenyeret ami olcsóbban jön ki itthon.

  • Józsi oldal says:

   Nos ez az pont ahol érdemes elgondolkodni mit is csinál a FIDESZ-KDNP. Összeugrasztja a nyugdíjasokat az aktívan dolgozókkal, és minél nagyobb az egymás iránti gyűlölet annál könnyebben növeli táborát. Sajnos sokan nem látnak át a politikájukon és egymásra haragszanak, mert azt gondolják, hogy miattuk nem kapnak béremelést, vagy nyugdíj emelést, pedig a FIDESZ kormány felelős mindenért. Ők osztották meg a népet, Orbán mániája a stadion építés, vagy az egészségügy tönkretétele, de sorolhatnánk a listát. Hát kedves Feri sasi itt van a kutya elásva!

  • csicsely andrás says:

   mert a nyugdíjas kifizette a lakáshitelét és ő is felnevelte a gyerekeit mint pld téged is az idősnek gyógyszereket kell vennie az átlag nyugdíj 70-80 ezer között ebböl kell megélnie sokszor sajnos egyedül na inkább hagyjuk szerintem is

 • Záp Lipót says:

  Aranyoskáim, már akik elégedetlenek! 2002 és 2010 között kaptatok nyugdíjprémiumot? Ugye, nem. Sőt a 13. havit el is vették.
  Hát akkor ne sivalkodjatok!

  • Rosta Ágnes says:

   Kedves Záp Lipót! 2002-2010 között differenciált nyugdíjemelést kaptunk. Viszont 2009-n a világgazdasági válság miatt szűnt meg a 13. havi nyugdíj. Azóta viszont állítólag dübörög a gazdaság. Orbán Viktor beígérte a 13. és a 14 havi nyugdíjat is. Ennyi. Viszont ha élnek a kedves szülei javaslom segítse őket anyagilag hiszen bizonyára Önnek ez nem jelent gondot.

   • Bukszár Józsefné says:

    Kedves Ágnes én nem emlékszem differenciált nyugdijemelésre. Egy alkalommal volt olyan,hogy akik 1992-1995 között nyugdijba azoknak emelték a nyugdijukat, mivel a Horn kormány idején brutto után fizettük a járadékot és nettó után számitották ki a nyugdijat,ezt probálták kompenzálni amit természetesen nem tudtak teljes mértékben megtenni, de ennek is örültünk. A korrekcióra vonatkozó törvény 21 éves tehát ez minden kormányra kötelező. Most adnak nyugdij prémiumot is és nem lehet mondani,hogy a gazdagoknak,mert a felső határt bemaximálták, adnak Erzsébet utalványt is, miért kell mindig elégedetlenkedni. Mielőtt engem is megvádolna,hogy magas a nyugdijam téved, én pontosan 11.200 Ft-al kaptam kevesebb nyugdijat, mivel l995-ben jöttem el mint osztályvezető, ma már akik nálam dolgoztak beosztottként 5000-6000 Ft-al kapnak több et, még sem szidok senkit visszafelé. Én örülök minden fillérnek, pedig egyedül élek l5 éve, elhunyt a párom. Ugy gondolom ennyit a jószándékról.

    • Rosta Ágnes says:

     Kedves Bukszár Józsefné! Én nem vádaskodom tényeket írok. Tessék szíves beütni a keresőbe a Gyurcsány kormány 2002-2010 ig igen kaptunk differenciált nyugdíjemelést. Ott meg tetszik találni a százalékokat is és azt kiknek járt. Különös tekintettel a kisnyugdíjasok kaptak. Megjegyzem nem szeretem Gyurcsány Ferencet ez is tény.A korrekcióról szóló törvényt viszont Orbán kormány változtatta meg ismételten a mi kárunkra. Kis nyugdíjas vagyok kedves és nem azért mert keveset dolgoztam hanem azért mert a bérbruttósítás előtt jöttem el jóval öregségi nyugdíjba. Az ember örül ténylegesen minden fillérnek itt páran kiforgatják szándékosan a szavaimat és trágárul válaszolnak a tényeket nem nézve. Kedves én 501 forintot fogok kapni havonta visszamenőlegesen. 1 diplomával egy ledolgozott becsületes élettel a hátam mögött. Ez az összeg 12 hónapra vetítve 1 havi gyógyszereim árát sem fedezi. Ha az Erzsébet utalványt készpénzbe kapnánk akkor mindenki arra költené amire a legnagyobb szüksége van. Így viszont csak pár élelmiszert vásárolhat belőle. Mert az is meg van szabva mit vehet. Én is egyedül élek nem kapok özvegyi nyugdíjat sem mert drága férjem még nem volt nyugdíjas mikor elhunyt. Nem uszítok, nem csinálok mást csak is a tényeket írom. Ha nem lenne nyomdaköltség, ha nem kéne az Uniónak büntetést fizetni az Erzsébet utalványok miatt hanem utalnák pénzbe többet kaphatna mindenki. Igen mélyen megalázónak tartom ezt az összeget nevezzék bárminek is. Megjegyzem törvény írja elő tehát jár nem ajándék amit kapunk! Mert ezzel volt tele a média. Idős vagyok de még szerencsére tiszta a tudatom és nyomon tudom követni – és követem is – a jogszabályokat. Viszont sok nyugdíjas bár esetleg lényegesen fiatalabb mint én erre nincs módja vagy nem is érti. Mély szakadékot ver ez a kormány a nyugdíjasok és a még aktív dolgozók közzé. Szavazat vadászat kezdődött. Viszont arra is felhívnám a figyelmét mindenkinek aki nyugdíjas 6 nap múlva nézze meg mit kap. Önnek kedves jó egészséget és gondtalan idős kort kívánok!

   • Judit Szabóné says:

    Tisztelt Hölgyem …nem kell az istentiszteletet félre vinni.. Nem ígért a Miniszterelnök úr 13 – 14 .-k havi nyugdíjemelést!!

  • Bércziné kristóf Ágnes says:

   2003 (azóta vagyok nyugdíjas) és 2010 között (MSzP-SzDSz kormány alatt) az alábbiak szerint alakult az éves nyugdíjemelés százalékosan:
   8.4, 6.3, 6.3, 4.3, 4.0, 4.9, 3.7, 4.7, 4,4 %
   összesen ezen időszak alatt 59%-al emelték a nyugdíjakat!!!

   2012 -2017 között: (a 2011-es még az előző kormány intézkedése nyomán volt 4.4% ezt tehát nem ide számolom )
   4.7, 5.5, 2.4, 1.8, 1.5, 1.6 %
   összesen ez időszak alatt 13%-al emelték a nyugdíjakat.

   Aki nem hiszi vegye elő a nyugdíjértesítő leveleit és abból ellenőrizheti, hogy a fenti számok stimmelnek-e.

   Továbbá a 13.havi nyugdíjat az MSZP-SZDSZ kormány adta és nem vette volna el ha nem jön közbe egy világgazdasági válság. Tehát nem a Fidesz adta aranyoskáim azt amit a komcsik aztán elvették.

 • Kné Pungor Zsuzsa says:

  Nevetséges, hogy örvendeznek egyesek a maximum 25 ezer Ft-os választás előtti beetetésnek /nyugdíjALAP emelés nuku!/, meg az Erzsébet utalványos karácsonyi morzsának és nem hiányolják az elmúlt 7 év alatt nem visszadott 13, havikat /pedig 14,-et is ígÉRTek!/ és a lefelezett nyugdíjemelésekkel elvett mindösszesen átlagosan cirka 6-700 ezret, amiÉRT senkit se kárpótolt a közTV szerint rezsicsökkentéssel átlagosan megspórolt 170 ezer Ft sem, ami ugye nem kegy volt, hanem a világpiaci árcsökkenés felének elismerése! 😛 /Szvsz PuZsu!/

  • Bodor Miklós says:

   Drága jó Kné Pungor Zsuzsa asszony!
   A kegyed által (a kampányolásig…) kedvelt liberó-kommunista baloldal teljes mellszélességgel beállott a multik által művi úton létrehozott gazdasági válság haszonélvezői sorába. Kiürítették a kasszát, és meghúzták a nadrágszíjat – mint fogalmaztak – ugye emlékeznek: „Fájni fog!)
   Bizony fájt.
   Az Ön kedvencei vették el azt a bizonyos 13. havi nyugdíjat, csak hogy emlékeztessem…
   Ugyanakkor:
   Adósság csapdába kergették a lakosság jelentős hányadát.(Lásd a nem is létező deviza hitelek károsultjai…)
   Mikor legyőzettek, az őket követő kormány rendet csinált. Kifizette a felvett uzsora-adósságaikat.
   Megrendszabályozták a hazaáruló módon idegen kézbe adott stratégiainak minősülő közmű szolgáltatók harácsolását! Ezért fizet az EU-ban legkevesebbet a fogyasztott áramért, gázért, távfűtésért, ivóvízért. Annyival kevesebbet, amennyivel megszorongathatták az idegen érdekű (kedveltjeiként) tulajdonossá tett energia multikat!
   Rosszul tudja: nem tartom a jelenlegi kormányt az elképzelhető legjobbnak. Ám az adott gazdasági, politikai környezetbe beszoríttatva a legjobbnak. Még, ha nem is fogja fel! Az Ön pártoltjai nyolc év alatt nem azt igazolták, hogy ők, és hívei alkalmasabbak az ország vezetésére.

   • Sebők Emília says:

    Csak hogy emlékeztessem: A 13. havi nyugdíj 2003 és 2009 között élő rendszer volt, tehát MSZP-kormány vezette be és MSZP-kormány vezette ki! Nem értem tehát, miért csak azt írja, hogy elvették, azt miért nem, hogy ők vezették be! Mellesleg közgazdaságilag megalapozatlanul, mivel az akkori nyugdíjasok zöme soha nem fizetett 13. havi fizetésből nyugdíj-járulékot, csak 12 hónapiból, mivel nem is volt jellemző a 13. havi fizetés! Ha pedig olyan nagyon fáj a 13. havi nyugdíj hiánya, és olyan nagyon bűnös az MSZP, hogy a pénzügyi válság közepette megszüntette, akkor mi akadályozza immár lassan nyolc éve a Fidesz-kormányt, hogy visszahozzák a rendszerbe? Ezt miért nem kéri számon ugyanolyan indulattal? És miért nem keresi hasonló vehemenciával a Fidesz-kormány egyik első intézkedése nyomán 3000 milliárd forintos köddé vált magánnyugdíjpénztári vagyont is?
    A többi témában itt előadott kirohanása nagyjából ugyanennyire pontatlan és ezért nem is hiteles!

    • Bodor Miklós says:

     Csak hogy emlékeztessem.
     Visszalapoztam , idézem Medgyessy Pétert:”Ezért döntöttünk úgy, hogy 2003-tól megkezdjük a 13. havi nyugdíj bevezetését. Ez új elem a programunkban, erről az elmúlt napokban egyeztettem László Csaba pénzügy- és Csehák Judit egészségügyi miniszterjelöltemmel.”
     Teljesen nyilvánvaló volt már akkor is, utólag pedig egyértelműen bizonyított, hogy Medgyessy Péter voluntarista bejelentése előkészítetlen, gazdaságilag megalapozatlan volt, és elsősorban szavazatszerzésre, a választások mindenáron való megnyerésére irányult. „
     Az idézet a Népszava 2015. szept.12. Számából való.
     Nyugdíj bombaként vetették be. Afféle, ha nyerünk, majd elfelejtjük, és visszavonjuk. Ha pedig veszítünk, kínlódjon a gonddal a Fidesz, mi pedig kuncogunk.
     Kedves Sebők Emília! Csak a kötelező magánnyugdíjpénztári rendszert szüntették meg.
     Ma is magánnyugdíjpénztári tag kb. 60 000 ember.
     Négy ilyen pénztár működik.

     Ezek:

     Szövetség Nyugdíjpénztár

     Budapest Magánnyugdíjpénztár

     Horizont Magánnyugdíjpénztár

     MKB Rt. Magánnyugdíjpénztára

     Ön nagyon felkészült, talán érdekelt is. Nem Önnek mondom. Úgy működik hogy a járulék fizető az Állami Nyd.pénztárba fizet be, és átutalják a magán pénztárba. Így a befizető egyidejűleg jogosulttá válik nyugállományba vonulása idején az állami nyugdíjra is. Lehetőség van önkéntes nyugdíjpénztárban való tagságra is.
     Miért is fájdalmas ez?
     Kérdezi, hogy „…miért nem keresi hasonló vehemenciával a Fidesz-kormány egyik első intézkedése nyomán 3000 milliárd forintos köddé vált magánnyugdíjpénztári vagyont is?”
     tisztelettel: a pénz megvan. A 24 db pénz eltüntető szervezetet épp a befizetett összeg meglétének biztosítása céljából kellett felügyelet alá vonni. Aztán, mivel így már nem volt 2biznisz”, azok szépen megszűntek.
     Én egy árva szót nem ejtettem a 13. havi nyugdíjról! Örülnék, ha kaphatnék? Természetesen. Ám belátom, hogy nem lehetséges. A pénzügyi egyensúly, biztonság fontosabb. Nekem, nekünk. Én arról beszélek, hogy ha a kormányzat ad a lehetőségeinek megfelelő mértékben, azt miért is köpködik?

     Ki rohan itt ki, és honnan?
     Ki itt a pontatlan?
     Ugyn kedves, ne csúsztasson, ha kérhetem.

     • Sebők Emília says:

      „Én egy árva szót nem ejtettem a 13. havi nyugdíjról! ” – írja most nekem! Fentebb, előbb viszont Zsuzsa asszonynak ezt írta: „Az Ön kedvencei vették el azt a bizonyos 13. havi nyugdíjat, csak hogy emlékeztessem…” – akkor én is emlékeztetem Önt, mert úgy látszik, ezt délelőtt óta már elfelejtette, vissza meg nem nézte a korábbi bejegyzését, pedig éppen erre a mondatára reagálva írtam a kommentemet!
      Abban nincs vita köztünk, hogy erősen politikai szándék motiválta annak idején a 13. havi nyugdíj bevezetését, de akkor minek vagdalkozik az elvételével az idézett módon? El kellene döntenie, hogy az Ön vélekedését mikor mi motiválja!
      Aztán ezt is írja még: „A 24 db pénz eltüntető szervezetet …” Ha pénzeltüntetők voltak, akkor hogy volt meg mégis az a 3000 milliárd forint kötelező magánnyugdíjpénztári vagyon, amit államosítottak?? És hol van most ez a hatalmas összeg? Erre nem válaszol! Mert az hogy megvan, azt elhiszem, de kinek a zsebében? Merthogy a Fidesz-kormány azóta sem adott erről elszámolást!
      Egyébként abban teljességgel igaza van, hogy érdekelt vagyok, ugyanis nyugdíjas!
      Semmiben nem csúsztattam, ezzel támadni nagyon gyenge vitatechnika! Éppen ezért én ezt a beszélgetést ezzel le is zártam, nem kívánom folytatni! Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Önnek!

   • Bukszár Józsefné says:

    Kedves Bodor úr Pungor Zsuzsának bár mit irhat, Ő minden csoportban csak ocsárolni tud mindent és mindenkit. Ennyit tudd felfogni.

    • Tamás Tibor says:

     Magánnyugdíjpénztár. Talán már feledésbe merült, hogy a nyugdíj állami feladat és a magánosítással majd 20 évi befizetésem tűnt el. Még az első kifizetések előtt volt olyan pénztár ami csődbe ment. Akkor nem sokan háborogtak, hogy az állam vállalta át ezek helyett a kifizetéseket. Miért kell most háborogni, hogyha az állam fizet akkor nem a magán(személyeknek)nyugdíjpénztáraknak adja a járulékokat

     • Miklós says:

      Már elnézést de a nyugdíj fizetés már nem állami feladat. A fidesz szépen megszüntette. Első körben átnevezték adóvá így nincs fizetési kötelezettség utána. Másodjára az államnak csak törekednie kell, hogy az állampolgárairól gondoskodjon. Harmadszor beírták a tákolmányba, hogy a gyereknek gondoskodni kell a szüleiről.
      Ezzel a 3 lépéssel elintézték, hogy nem kell nyugdíjt fizetni ha nem akarnak és senki nem szólhat egy szót sem miatta!

    • Kné Pungor Zsuzsa says:

     Vicces, mivel én soha nem ócsároltam senkit, csak leírom a cáfolhatatlan tényeket, amire a válasz viszont cáfolatok és érvek helyett a személyeskedő mocskolódás és rágalmazás, ahogy azt most Ön is megtette! Gratula hozzá!
     Tény, hogy a Fidesz 2002-ben is csak mesélt a csodás hgazdasági teljesítményről és így került csapdába az MSZP a 100 napos program végrehajtásával, a 13. havi nyugdíj bevezetésével, a Fidesz által bevezetett devizahitelekről nem is beszÉLve! Annó 2009-ben 13. havi kifizetését csak felfüggesztette Bajnai, Orbán pedig nem csak a visszaADÁSát ígérte meg, de még 14. havit is kilLÁTásba helyezett 2010-ben! Ehhez képest nevetséges a 10 ezres Bözsi utalvány és a mostani átlagos 24000 Ft-os prémium és visszamenőleges korrekció, amihez még 10ezer karácsonyi Bözsit adva is csak 44 ezernél tartunk, vagyis simán elvettek a nyugdíjasoktól cirka 500 ezret, ahogy azt a legalacsonyabb keresetűektől is elvették az 1 kulcsos SZJA és az adójóváírás eltörlésének bevezetése óta cirka 800 ezret fejenként! Ez a modern Robin Hood tempó!
     Ehhez KÉPest nevetséges a családonkénti cirka 170 ezres rezsicsökkentéssel dicsekedni, pláne annak ismeretében, hogy a világpiaci árcsökkenések felét is elcsalták! 😛
     Tény, hogy a magyar költségvetés adóssága 2010 májusában 19 933,38 milliárd volt és 2017 szeptemberében pedig már 26 376,22 milliárd!
     A növekedés 6442,84 milliárd forint! Hát nem csodás? 😛
     Az IMF hitelnek, meg az MNB vésztartalÉK számláján volt 2010-ben cirka a fele, no és ott volt mellé az elkommunizált MANYUP vagyon is Ezzel együtt 2010 óta mégis több, mint 6442,84 milliárddal növelték meg az államadósságot a fidESZES fiúk! Lehet hozzá tapsolni!
     Talán gondoljátOK egyszer józanul végig, hogy mennyit loptak el a legalacsonyabb jövedelműektől az adójóváírás elvételével, mert az cirka 800 ezer Ft fejenként és mennyit csaltak el a hamisított inflációkkal a nyugdíjemelésekből és a nem visszadott 13 havikkal, mert az is minimum 500 ezer fejenként és máris kiderül, hogy nincs minek örülni! Kivéve persze az 1 kulcsos SZJA haszonélvezőit!  /Szvsz PuZsu!/

 • Bodor Miklós says:

  Ez már döfi: „Egyet értek!….csak ennyi! Mivel bővebben kellírni,-a FIDESZ csakis polgárháború létrejöttével buktatható meg!”
  Bravó István Nagy!
  Így kell! A minősített többséget halomra kell lőni kérem!
  A tanult kommunista módon!

 • Egy nyugdíjas says:

  Nyugdíjas társak!
  Aki nem akarja, hogy „átverjék”, hogy kiszúrják a szemét, az utalja vissza a szerinte méltánytalan összeget.
  Valaki felemlítette, hogy az alacsony nyugdíjak némelykor azért „soványak”, mert csak épp annyi munkaviszonyt tud felmutatni, hogy nyugdíj jogosult legyen, egy nappal se többet. Lehet, hogy több éven át fekete munkát végzett, nyugdíj járulék fizetésének megkerülésével. Nehogy már akkora nyugdíjra tartson igényt bárki, kevesebb munkában töltött idő után, mint aki 53 ledolgozott év után kapja megérdemelt (!) öregségi nyugellátását!És ha nyugdíját emelik, nyugdíj prémiumra jogosult, az is a megérdemelt összeg százalékára tarthasson számot, szégyenérzet nélkül! Eszembe jut a gyerekkoromban hallott tücsök, és hangya példázata. Olvassátok Aesopus ma is érvényes tanítását.

  • kis nyugdijas says:

   Kedves egy nyugdijas nem értem a hozzászólását hogyan mehetett el 53 év munka viszony után nyugdijba hány éves volt amikor nyugdijba ment,mert ha jól számolom 15évesen elment tanulónak és hozzá adom az 53 évet akkor 68évesen ment el nyugdijba.Ma magyar országon a nyugdij korhatár 63-64 év kérdem akkor Ön h dolgozott le 53évet? Én 14 évesen már dolgoztam 43év ledolgozott munka viszony után kaptam kemény 52600 ft megérdemelt nyugdijat.pedig felneveltem 4gyermeket munkára és becsületre nevelve. egy kis nyugdijas

 • Novák Lajos says:

  Rosta Ágnes ha ön egy korrekt tájékoztatást szeretett volna közölni azt úgy illet volna:Rosta Ágnes DK,vagy MSZP szimpatizáns!!!!?
  Ez így sima vádaskodásnak,hangulatkeltésnek tűnik!!!

  • Rosta Ágnes says:

   Kedves Novák Lajos! Én korrekt tájékoztatást adok Önnek. Egyik pártnak sem vagyok tagja! Baloldali érzelmű vagyok,, de nem vagyok sem DK sem MSZP szimpatizáns. Nem tartom egyik pártot sem már régen baloldalinak. Viszont se ne vádaskodom, se nem keltek hangulatot. Tényeket írtam amit én tapasztaltam. S amit olvastam. Lásd Magyar Közlöny, M1 Tv Orbán Viktor rádió beszéde és a kormányinfón elhangzók. Mindegyik visszanézhető, visszahallgatható és olvasható. Viszont valós a nevem létező személy vagyok. Nem vagyok újságíró. A facebook oldalamon megjelent írást vette át ez az újság. Így fizetést sem kaptam érte. Remélem kielégítő a válaszom. Üdvözlöm jó egészséget kívánok Önnek.

   • Nagy ferenc says:

    Küldje vossza ezt az „alsmizsnàt“!! A lelkiismerete hàtha jobb lesz. A pénze meg kevesebb, de legalàbb szívböl uszított a zsebe ellen. A veres setétség beszél magàbòl!!

    • Rosta Ágnes says:

     Kedves Nagy ferenc! Ön írta így a nevét. az én lelkiismeretem tiszta és nyugodt. Viszont javaslom vegye kézbe a Magyar Értelmező Kéziszótárt nézze már meg mi az uszítás. Tudja más a tények közlése és más az uszítás fogalma. Remélem boldoggá teszi majd a tudat, hogy azaz 501 forint amit kapni fogok nyugdíj korrekció címszó alatt igenis megalázóan kevés havi szinten. 30 éve vagyok öregségi nyugdíjas. Becsülettel végig dolgoztam az életemet 1 diplomám van amit nem Soros révén szereztem hanem a saját tudásom alapján. Majd javaslom kérdezze meg a kedves feleségét vagy házvezetőnőjét, hogy mennyiért vásárolt tavaly és mennyiért idén. Nem ártana pár újságot rendszeresen olvasnia. De különös tekintettel javaslom a Magyar Közlönyt amit talán a narancsködön keresztül is lát. Talán azt elfogadja mert ott is elismerik mi mennyivel drágult. Aztán tegyen egy kis látogatást a legközelebbi gyógyszertárba és csak kérdezze meg, hogy ott átlagosan mennyivel is drágultak a gyógyszerárak. Utána pedig vegye elő azt a 2009-s Kormányrendeletet amely alapján jár a nyugdíjasoknak a nyugdíjprémium! Olvasásra ajánlom még Orbán Viktor ígéreteit is mely a 13. és 14. havi nyugdíjról szólt s melyek a feledés homályába vesztek. Aztán beszélgethetünk kinek a fejébe van setétség!

 • László Gengely says:

  Az is baj ha kapnak, az is ha nem kapnak ! A lényeg, hogy lehessen kötekedni ! Honfitársaim Önöknek csak gratulálni tudok !

  • Rozgonyi István says:

   Én is gratulálok, főleg Rosta Ágnesnek! Ha nem lenne nő (?) mondanék valamit! 😉

  • Matu Éva says:

   László Gengely – nem az a baj, hogy kapnak, vagy nem kapnak, – főleg úgy, hogy jár!!!!! Tudja mi a különbség a hülyítés és a között, hogy jár valami!!! És akkor még „kezet is kellene csókolni a nagy vezírnek mi???” Röhej, és szánalmas!!

   • László Gengely says:

    Nyugdíjnál ” az jár ” amit jogszabály megállapít, ilyen egyszerű a megoldás. A többi vélemény csak hülyítés.
    .

  • kis nyugdijas says:

   ebben egyet értünk a magyar ember örökké elégedetlen

 • Vélemény says:

  Hehehe. Van csúsztatás rendesen. Ki ígért tízezreket? Az első mondat már szemenszedett hazugság. A nyugdíjkorrekciós magyarázatot, aki ért, tegye fel a kezét. Se füle, se farka. Az élelmiszerek áfáját a kormány csökkentette, az utána való áremelés a kereskedelem bűne. Ugyanúgy a kereskedelem bűne a 1kg helyett 90 deka stb stb… Több 10 e forintos emelésről sehol nem volt szó, erőteljes csúsztatás ez itt a cikkben.
  A konzultációval kapcsolatban? az előző kormányok még ennyit sem kérdeztek. De erre sem kötelező válaszolni.
  A stadionokkal és az úszó VB vel egyetértek, felesleges.
  A metrót most fogják felújítani.
  Az egészségügyben és az oktatásban is elkezdtek mozgolódni, az előző kormányoknak még tervük sem volt velük, az egészségügy pl a 2. világháború vége óta ilyen szar, de most legalább elkezdenek vele foglalkozni.
  És 2018 a választások éve, igen. Lehet jobbat választani, ha van. Pillanatnyilag, és a rendszerváltásig visszanézve a politikát nem volt olyan kormánya Magyarországnak, akire nem lehetett volna kígyót-békát kiáltani.

  Ezen tessék elgondolkozni.

 • Szabo L. says:

  Most komolyan azon haborog a cikk iroja, hogy a kicsi 1 szazaleka kevesebb mint a sok 1 szazaleka??? Vagy hogy a 450 gramm miert nem fel kilo???? Nevetseges. A nyugdijas nem egy mas faj! Aki dolgozo koraban jol elt, az valoszinuleg nyugdijaskent is jol fog.

  • Bella Gyöngyi says:

   Áldott optimizmust sugall, hogy ma még valaki elhiszi, hogy nyugdíjasként jól fog élni

 • Ilonka Királyné says:

  Bármit is írtok itt, de a Fidesz szuper, és remélem ők nyernek ismét!…..A többi kormány milyen volt idáig? Csak egy jót mondjatok!!!
  Hazudott lopott,és minden gyárat el adott a saját zsebükben lapul a sok pénz!! Sunyi gazemberek voltak mind!!! Nem győzi helyre rakni a mostani kormány az országot!! Hajrá Magyarország!! Hajrá Magyarok!! És ami még nagyon fontos migráns nélkül!!, Amit Orbán Viktor meg is valósított!!! Vagy ti nem ezt akarjátok??? !!!

  • Anna says:

   Kedves Királyné..Te hol élsz?A Fisesz nem lop??? Sorolhatnék itt sok mindent de kívánom ha valamelyok hozzátartozód beteg lesz vigyék ki 1 új stadionba talán ha abba gyönyörködik meg gyógyul..de ha nem..hát akkor így jártatok..

 • kozics jozsefnék says:

  nagyon sajnálatos hogy csak esetenként csak szó szerint csak pár CSEPP jut PÉNZESŐBÓL pl a rokkant nyugdijasnak vagy az egyébként is alacsony ellátásban részesülőknek az a baj hogy esetenként attól sajnáljuk aki nagyon hasonló esetben van mint mi pedig ezt a pocsék helyzetet pár LÉPCSŐVEL feljebb intézték így azon még senki nem gondolkodott hogy esetenként azért alacsony valakinek az öregségi nyugdíja mert ált iskola után dolgoznia kellett és már az első fizetésénél hátránnyal indult pedig az ő munkájára is szükség volt a nagy gépezetben úgy mint az órában a legkisebb fogaskerékre mert hát ha mindenki tanul akkor ki dolgozik . azt azért mindenki tudja hogy a mérce nem minden esetben EGYFORMA zárszóként csak annyi hogy ez messze nem PÉNZESŐ hanem nagytöbségünknek csak ALAMIZSNA……..

 • Lakatos Vendelné says:

  Kedves Tamás ! Valóban nem egységesen 10 ezer dollár a nyugdíj Ausztráliában, de az alap ennyi, azonban ez úgy működik, hogy aki öregkorában kényelemben és biztonságban szeretne élni, még aktív korában más nyugdíjpénztárakhoz is fizethet, /önkéntes, magán stb./ de az alap 10 ezer, a különbség abból adódik ki mennyit fizet az egyéb nyugdíjpénztárakhoz. Ugyan ez a rendszer van Angliában, ott 600 font egységesen. Ez itt nem működne, mert sokan még aktív korukban sem tudnak megélni a jövedelmükből, ezért az öngondoskodás idős korra kizárt.

 • Vasuta miklósné says:

  Kedves Ágnes, csak gratulálni szeretnék a gondolataihoz, igen, remélni tudom csak, hogy a többség így gondolja! Nem vitatkozni szeretnék, hisz a saját szemszögéből nézve minden levélírónak igaza van, csak hát ahol nincs az idős embereknek internet, és hallgatják a Kossuth rádiót, nézik az Echó tv-t, ill. olvassák a FIDESZ álltal megvásárolt újságokat, nos, azoknak az embereknek fogalmuk sincs arról, amit Ön kedves Ágnes gyönyörűen leírt. Ezek az emberek folyamatosan azt hallják, hogy dübörög a gazdaság, milyen jó a nyugdíjasoknak, mert fizetnek nyugdíjprémiumot, kapnak karácsonyi ajándékot, és félni kell a migránsoktól. Az én gondolatom pedig az, hogy a kormányunk mostani vezetésétől kell félni! Mert a Bözsi néni is megmondta az Orbán Viktornak, hogy kár, hogy nem minden évben van választás, mert csak is, és kizárólag rá szavazna! Az idős embereket lehet csak „átvágni”, és jó sokan vannak még hálistennek, de ha így megy tovább, akkor eléri célját a kormány, hisz éhen hallnak, megfagynak, és a betegségükkel sem fog senki törődni. Köszönöm, hogy elolvasta! Ez az én szemszögemből nézve!

  • Székessy Gyuláné says:

   Ez mind igaz, de nincs helyettük senki jobb, lehet, sőt biztos, hogy még rosszabb lesz, mind a zsebét tömi + plussz a sógor, koma, jó barát!!!!! A nép meg éljen, ahogy tud, főleg a szegény, hulljon a férgese, nincs rá szükség!!!! Ez mindíg is így volt, és így is marad, voltak a szegények, és a gazdagok, ki hová született, kevesen tudtak a nyomorból felkapsszkodni saját erejükből! Csak a régi úri osztály azt is méltósággal viselte, ha elvettek tőle mindent a szegénységben is ember tudott maradni! A mostani újgazdagok a szegénységet tragédiaként élnék meg, és nem tudnák elviselni, de hangoztatni tudják, hogy 47 ezerből meg lehet élni!!! Ha vannak is munkahelyek, egy hetvenéves hová menjen dolgozni, hova kell aki már fizikai munkát nem tud végezni, önhibáján kìvűl méggyógyszert is kell szednie, és a tartalékát felélte, egyszerű, haljon éhen, fagyjon meg a nyomorúságos nyugdíjából, a most ígért alamizsnával együtt!!!!!!!!!

  • Rosta Ágnes says:

   Kedves Vasuta Miklósné! Köszönöm kedves sorait! én picit másképpen látom. Tessék végig olvasni a hozzászólásokat. Akik nem értenek egyet a fentiekkel azok sajnálatosan csak trágár kifejezéseket használnak. Ők nem vitatkoznak hiszen nincs is itt min vitatkozni szerintem. Egyetlen érvük idős = hülye vagy telhetetlen. Nem gondol arra, hogy az Ő jólétét a mi munkánk alapozta anno meg. Sajnálatosan nem csak azoknak kevés a nyugdíjuk akik rövid ideig dolgoztak mert rokkantak lettek hanem azon időseknek is akik még a bérbruttósítás előtt mentek nyugdíjba. Lehettek diplomások az 1980-s években annyi volt a bér amennyi. A fiatalok erre nem emlékeznek mint ahogyan arra sem miképpen számolták anno a nyugdíjakat. De könnyű azt mondani mi nem örülünk telhetetlenek vagyunk. Nem kérem mi felépítettük ezt az országot a romokból. Nekünk keveseknek adatott meg a nappali tagozaton tanulni egyetemeken főiskolákon. Mi dolgoztunk, utána estin tanultunk, családot neveltünk. A mi időnkbe nem volt GYES, GYED. 6 hét szülési szabadság volt. Talán jogos az elvárásunk, hogy még élünk ne kelljen nyomorognunk, ne kelljen a gyerekeinken, unokáinkon „élősködni” már akinek erre módja van mert én úgy látom még mindig a nagyszülők, dédszülők segítik a fiatalokat. Annyi a kérés ne hazudjanak, ne álltassanak. Adják meg azt ami a törvény szerint jár. Nem kérünk pluszt csak azt amit törvénybe fektettek. Ez nem ajándék hanem járandóság! Nem a kormányfő adja a saját vagyonából hanem törvényi kötelezettség van rá. Tehát senkinek nem kell megköszönni. Viszont jogosan kérhetjük valós számok alapján számolják ki és ne kegyként adják ami jár. Mi nem tudunk sztrájkolni a béremelésért mi csak nem tetszésünket fejezzük ki, hogy ne nézzenek hülyének bennünket!

   • Benyus Jnos says:

    Minden ami történik törvényes. Ámbár a törvényt ki írja? Azok akik az ország élére vannak állítva,utsításra,más valakinek javaslatára.Saját elgodolásra törvény nagyon ritkán történik.Határozat viszont nagyon sok van melyet végre kell hajtani.Talán nem pontos az írás, nagyábol így van. Amit Rosta Ágnes vázolt ellent mondás ne érje mert valós. Kivéve akik a létra középső fokátol felfelé állak ők kicsit elenkeznek.

 • veres mihálynéé says:

  eggyetértek minden le írt mondattal ez az igazság és a szomorú tapasztalat

 • I. Miklós says:

  Tökéletesen egyetértek, remek írás, csak sajnos igaz, hogy megint atvernekmindenkit!

 • Ernestor says:

  Mennyi okos ember van……csak akkor azt nem értem,hogy miért nem ők vezetik ezt a kib@….tt országot??!!

  • Bíróné says:

   Kedves Rosta Ágnes
   Nem a válság miatt szünt meg a 13.nyugdíj, hanem a Gyurcsány és Bajnai kormány rossz gazdálkodása miatt, jó lenne ha ezt a tényt nem felejtené el. én még emlékszem rá. Nem véletlenül kellett Gyurcsány elvtársnak lemondania. Vajon ha olyan jók voltak, mért vesztettek választásokat?
   Az állandó fanyalgás árt az egészségnek.

 • Simonné Anikó says:

  Nekem az a véleményem, hogy amit az ausztrálok csinálnak az nagyon jó lenne. MINDENKI AZONOS NYUGDÍJAT KAP ! MERT: amíg dolgozott, tanult, feltalált, alkotott stb megteremthette magának az anyagi jólétet/biztonságot. Ha tanult, és szorgalmasan dolgozott, valószínű nem pucér fenékkel ment nyugdíjba, hanem talán szép kertes házat is tudott venni és mindent ami a kényelmét szolgálja, hogy valóban élvezni tudja majd a nyugdíjas éveket. Ausztráliában a nyugdíjasok a tengerparton kávézgatnak, traccsolnak, élvezik az életet. MIndegy hogy takarítőnő volt v. orvos v. épp gyárigazgató aktív korában. DE……… aki nem volt annyira tehetséges nem keresett sokat, annak is szüksége lehet ruhára, élelemre, esetleg gyógyszereket kell vennie. Kis nyugdíjból valószínű ez nagy gond lenne, aki pedig dőzsölt (mert talán meg is érdemelte) annak sincs szükség 10-20 szoros nyugdíjra. Úgy emlékszem 10,000 ausztrál dollárt kapnak a nyugdíjasok.

  • Monostory Tamás says:

   Kedves Anikó, ez jól hangzik, de sajnos-, vagy nem-, nem igaz. Több rokonom él Ausztráliában, bár ami az összeget illeti, az átlag valóban ennyit kap. Melbourne-ben orvos osztályvezető rokonom nyugdíja 22.700 dollár. Egy biztos, az ottani szegénység nem azonos a Magyarországival. Üdvözöllek: Tamás.

   • Frák Ferenc says:

    Havonta az 5 675 000 Ft nem rossz nyugdíj az már biztos!!!!!! Feltéve ha igaz egyáltalán vagy csak a számolással van a baj!!!!!

   • Kádárné Buga Krisztina says:

    Így igaz, az én unokatestvérem ’56-ban ment el Ausztráliába, egy évig a nyelvet tanulta, utána folyamatosan dolgozott szakmunkásként 3200.-Dollár a nyugdíja, ott hetente fizetik, saját háza van, de nem palota, világ életében használt autója volt, soha nem tudott újat venni. Mivel nagyon spórolós össze rakott annyi pénzt, hogy van temetésre, váratlan kiadásra, és a rendszer váltás után kétszer volt itthon, ami nem semmi mert a rep.jegy elég drága. Ott sincs kolbászból a kerítés, hacsak valaki nem orvos, ügyvéd, vagy vállalkozó és jól megy neki.

    • Kádárné Buga Krisztina says:

     Mielőtt félre értenék, heti 800 dollár, azaz havi 3200.-

 • Mike Klári says:

  Tökéletesen egyetértek, remek írás,olvasni érdemes!!!

 • Pallagi Judit says:

  Én örömmel veszem,amit kapok.A folytonos elégefetlenséggel csak magamnak ártok.Amit most váratlanul kapok azzal tudok másnak is örömet szerezni.Nálam a választásolnak semmi köze a pénzhez.tufmásnak segíte

 • Sebők Emília says:

  Kedves Zita! Persze, így is lehet nézni a dolgokat, hogy örüljünk, mert mások még rosszabbul élnek mint mi! De úgy látom a hozzászólásokból, velem együtt többen nem így közelítik meg ezt a kérdést. Ugyanis mi itt, Magyarországon éltük le a munkás évtizedeinket, nekünk itt van az állammal egy ún. társadalmi szerződésünk, amely alapján a mindenkori törvények szerint általunk befizetett nyugdíjjárulék ellenében vagyunk jogosultak az ugyancsak törvényileg szabályozott nyugdíjra. Ezért ne haragudjon, de nem érdekel, hogy Ukrajnában mi van ezen a téren! Illetve, dehogynem érdekel! Éppenséggel ukrán nyugdíjasok csapolják meg a mi nyugdíjkasszánkat évente vagy 10 milliárd forinttal, azt a kasszát, amelybe egy fillért sem fizettek be! De ezt is magyarországi jogszabály teszi lehetővé…

  • T. Katalin says:

   Nagyon egyetértek a véleményeddel, de sajnos sok ember nem reális dolgokat néz, pl. kormányközeliek kiemelkedő meggazdagodása, média egyoldalúsága, kisemberek semmibevétele, lenyúlása, külföldre kihordott pénzek, stb.
   Kívánom legyen olyan olyan életük, hogy tudják meg minimál nyugdíj feléből éljen legalább 1 évig, talán utána felnyílik a szemük, ha csak nem csőlátásúak! 1 életet végig dolgozik 1 ember és kiszúrjak a szemét 56ezerrel, erre mennyi is amit adnak?
   Hol az igazság? Fidesznél biztos nincs!

 • Kálmán Tamás says:

  Remélem a választáson ezeket nem felejtik el.

 • Zita says:

  Aki elégedetlen a magyarországi fizetésekkel, nyugdíjjal, és árakkal, az menjen el „nyaralni” Ukrajnába pár évre, és nézze meg, lássa, hogyan tanultak meg az ottani magyarok túlélni. Rögtön elégedettek lesznek az otthoni körülményekkel.
  Minden csak viszonyítás kérdése.

  • Monostory Tamás says:

   Aki elégedetlen Magyarországi nyugdíjával/jövedelmével, menjen Németországba vagy Skandináv államokba dolgozni-, rögtön elégedett lesz az ottani körülményekkel. Ha Magyaroszág annyira szeretne minket, mint amennyire mi Őt, a boldog emberek földje lehetne.. Igen: minden viszonyítás kérdése….

  • Szilágyi István says:

   Bocs kurvául nem érdekel az ukrán és román állampolgár nyugdija

  • zsuzsa says:

   Kedves Zita! Ukrajnában élők menjenek „nyaralni” Eritreába és rögtön elégedettek lesznek, mert minden viszonyítás kérdése?
   Ha ellopják a pénztárcámat, amikor éppen van benne összeg, keressek egy olyan embert, akinek a táskájával együtt lopták el, és nincs semmi baj? Érdekes elképzelése van a kormány védelmére!

 • Zita says:

  Aki elégedetlen a magyarországi fizetésekkel, nyugdíjjal, és az árakkal, az menjen kicsit „nyaralni” Ukrajnába pár évre, és nézze meg hogyan tanultak meg túlélni az ottani magyarok – állítom, hirtelen nagyon elégedettek lesznek az otthoni körülmlényekkel. Minden csak viszonyítás kérdése…

 • Kecskeméti Csaba says:

  Amint elértem az első nyuggerezéshez a többit már el sem olvastam. Ezzel a hangnemmel elhasalt a mondani valója.

 • geisz says:

  Igen az a baj,hogy mindig vannak emberek akik „mindennel meg van elégedve”. Az meg is lehet akinek millôs nyugdija van. Az nem is veszi ėsre az inflåciôt. Pedig szėpen kusznak felfele az årak.

  • Balatoni nyár says:

   Bizony”mindennel ” meg vagyok elégedve kis túlzással irom.Mert tökéletes kormányzás nincs,de jobb mint 2002-2010 között.

   • kis nyugdijas says:

    Ez igy igaz,csak az a baj ,vannak nyugdijasok akiknek a nyugdija több százezer ft amiből nem csak nagyon jól él,ha nem még az unoka egyetemére is bőven jut akkor amikor a legtöbb kis nyugdijasnak gond a rezsi vagy a gyógyszer kifizetése is.Sajnos nem jó a rendszer amivel számolják a nyugdijakat,mert 200.000 ft nyugdij fölött nem adnék semmi féle juttatást sem ,mert még az 1% is magasabb juttatást jelentene számukra mint a kis nyugdijasnak egy havi nyugdija.

 • Hegedűs László says:

  Azt hiszem az itt leírt hozzászólások megmutatják a valós arcokat.Egyet elfelejtenek egyesek,hogy a nyugdíj nem szociális ellátási kötelezettség,hanem meg ill.ledolgozott és járulékként befizetett járandóság utáni kötelezettsége minden kormánynak függetlenül a nevétöl és szinétöl.Ami a nyugdíjellátási különbözeteket adja,az a törvényben foglaltak szerint jár.Sokan összetévesztik a nyugdíj járandóságot a szociális segítséggel.Akinek valamilyen oknál fogva alacsony a nyugdíja,az ne a többi nyugdíjas rovására akarjon többet kapni,hanem az állam szociális keretéböl kérje a kiegészítést. Ki mennyit tesz a közös kalapba,aszerint nyúkáljon bele. és ne a marok legyen a mérce.

  • Tomika says:

   Kéretik utánaszámolni, hogy a ledolgozott évek alatt mennyit vontak le nyugdíjjárulék címen, s abból majd később mennyit kap vissza a jó ember nyugdíj címén!!!!!!????
   Ezt követően újra beszélhetjük a „Ki mennyit tesz a közös kalapba,aszerint nyúkáljon bele” kijelentést!
   Ugyanakkor azt sem kellene elfelejteni, hogy szerenycsétlen kis keresetű embernek is, meg kellene ám élnie nyugdíj alatt, nem csak a milliomosnak.

   • nagy magdolna says:

    Én örülök a nyugdíj kiegészítésnek, DE a prémiumot ,hogy nem egységesen adják az nálam kiverte a biztosítékot,azért már egy nyugdíjas sem dolgozott meg!Az emelés és a korrekció más téma!Én 2008- ban mentem nyugdíjba és éppen akkor törölték el a 13. havit és ráadásul attól az évtől változtatták meg a nyugdíj kiszámítását is ,ugyanis a bruttó bért eltörölték és a nettót vették alapul és pontosan 2008-tól nettó bérből számolták a nyugdíjat!Így több ezer ft-ot buktam azóta minden hónapban.Gondoltam majd jön a FIDESZ kormány és kompenzálja ezt a csalást ,mert ez kettős mércének tartom, ugyan úgy és annyit dolgoztunk és sokkal nagyobb hátránnyal kezdtük nyugdíjas éveinket!Most meg itt van a prémium(ami tudom ,hogy nem jár,csak adható)de legalább ebben ne kivételezzenek ,mert ez nem fer!Én mindig jobboldali értékeket erősen magaménak vallottam ,mindenben elkötelezett híve voltam és vagyok a kormánynak,de most megrendült a bizalmam….és elgondolkodtat ,hogy vannak kiválasztottak és azokhoz dörzsölőzdköni ,akiknek bőségesen van mindenből még nyugdíjasként is több jár nekik…az nem fér össze az elveimmel….hol van a beharangozott 40 ezer?….Legyenek kicsit őszintébbek ….

    • Bíróné says:

     De hamar meg lehet ingatni a bizalmát ha pénzről van szó. Vannak akiknek semmi nem jó, csak sajnálni tudom őket.
     Ha mannát szórnának az égből az tetszene?

  • Brendon says:

   Hegedűs László van egy nagyon rossz hírem! Amit fentebb a hozzászólásában leírt az mind igaz volt míg az alkotmányunkat hatályon kívül nem helyezték és helyébe be nem vezették az ALAPTÖRVÉNYT! Ebben mér nincs szó kötelező egészségügyi ellátásról és nyugdíj fizetésről. Csak el kell olvasni az alaptörvényt. A járulék szó helyett hozzájárulás szerepel. Mint egy adó módjára történő befizetés. Innentől az államot semmilyen ellátási kötelezettség nem terheli úgy mint nyugdíj és egészségügyi ellátás! Ezt még ma sem tudják nagyon sokan. Itt már semmi nem jár -csak mint régen a katonaságnál a kimaradás- adható. És ők adják még most. De ha lecsökkentenék például 30%-al, lehetne menni a pékhez panaszra semmilyen kötelezettség nem terheli őket! Itt egy Juszt László riport a témával kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=pGy8dUIpp3w És ezt az Orbán kormánynak köszönhetjük, nem árt nem elfelejteni.

 • Kobela Lászlóné says:

  A cikk írója a való tényt írta le.Köszönöm.!
  A nagynyugdíjas mind kormánypárti és az árakat sem nézi ha egyàltalában ő vásárol be.
  Szeretnék csak kicsivel jobban élni!
  Az infláció sokkal magasabb!
  Hazánkban mindent úgy tálalnak hogy a hiszékeny ember el is hiszi mennyire jól élnek a kisnyugdíjasok .Szánalmas a helyzetünk.
  Nem mi sìrunk ! az sìr aki gazdag mert még többet akar…

 • szabo mihaly says:

  Jönnek a hideg napok ! Sok a KÁNYA , hangos a károgás . Nektek semmi sem elég ? Aki sír -rí attól el kell venni !

  • Mária Piszker says:

   Gondolom aki megtud élni az nem nyavajog! A nagyon kevésből mit akarsz még lvenni tőlük? Nem minősítelek te megtetted magad.

   • Márta says:

    Tiszta szívemből kívánnám,hogy a szocik jöjjenek vissza, ami nem fog többet megtörténni :D, majd akkor mindenki megtudná,milyen az élet,a vergődés,és még veszélyben is lennénk a menekültektől. Én nem is értem emberek,hogy gondolkodhatnak így,ill. nem is tudnak. Azért gondolom mindenki élvezte a rezsicsökkentést,stb., vagy volt valaki,aki visszautalta?,mert ez a kormány adta. Addig örüljön mindenki,amíg ez a kormány van,utána mindannyian éhen döglünk. Egy kicsit nézzünk vissza a múltba,hol van most rossz világ??? a legdrágább nyaralásokat osztották rengetegen,a legtöbb családban kettő autó,a tizenéves gyerekek több százezres telefonnal,nem a saját fizetésükből :D,nem kell sírni,dolgozni kell,aki akar tud!!!!

    • Realista says:

     Márta! A rezsicsökkentés csak látszólag a kormány ajándéka, a világpiaci árcsökkenések még ettől nagyobb megtakarítást is lehetővé tett volna, no ennyit arról, hogy a kormány adja. Kétféle élet van, aki a nyaralásairól posztol, annak valóban nincs rossz élete, de sokan vannak sajnos, akiknek még internetre sem futja, nem szabad csak a posztokból ítélni. Körül kell nézni magunk körül sajnos tele van nyomorultsággal, a jómód csak a felszín csúcsa, és sokkal kevesebbeket érint, van némi középszint, és sok-sok napi gondokkal küzdő ember. Jó lenne reálisan nézni a goldokat.

     • zsolt says:

      Kedves realista, hamar felejtenek itt sokan.. A rezsicsökkentés ennek a kormánynak köszönhető, ha más nem is. A ballib oldal annyira vallotta a liberálisgazdaságot, hogy 3-4 x fizetnénk most többt mindenért. Hamar felejtünk és emberek képesek lennének visszasírni a szocikat. Eszem megáll.
      Nyilván nem tökéletes ez a kurzus, koránt sem, de hogy fényévekkel tettek többet az országért, mint az előző szoci kormányok az biztos.

    • Miklós Gáborné says:

     Rózsaszín köd, csak azt vesz észre, amit akar

    • Bíróné says:

     Nem vette még észre , hogy a balosok csak rinyálni tudnak? Még szerencse ,hogy nem rájuk van bízva az ország. Remélem soha nem jutunk odáig.

 • Grénusné says:

  Az Orbán-kormány kormányzásának idejében

  Kétszer volt nagyon nagy árvíz. MAKOVECZ Imre tervei alapján mind a kétszer felépítettek egy-egy falut.

  A vörös iszap katasztrófa is az Orbán-kormány idején volt, akkor is felépítettek egy falut.

  Felépítették a Nemzeti színházat, a Művészetek palotáját.

  Restaurálták, rendbe hozták a Vigadót, az Erkel színházat, a Moszkva teret teljesen átépítették.

  A Demszky által többször is megnézett, csupa rom, csupa gaz Ifjúsági Park újjáépítését az Orbán-kormány megcsinálta méghozzá csodálatosan, Várkert Bazár néven.

  Befejezték a buzi, nem teljesen normális Demszky által elcseszett 4-es metrót.

  Új villamosokat vásároltak, kapcsolatot teremtettek Buda és Óbuda között a villamoshálózat átépítése folytán.

  És a stadionok
  Vizes VB

  • Vándor János says:

   Azért azt ne felejtsd el, hogy a vörösiszap katasztrófa után sok millió forintot gyűjtöttek a károsultaknak, amit azok nem kaptak meg, a mai napig megy a harc miatta! Minden pénz fideSSes zsebbe került! Miért örüljünk a stadionoknak? Tudod te, mennyibe kerül nekünk azokat fenntartani? Télen a gyepet fűteni? Igen, csináltak sok mindent, de a legtöbb csak látszat-teljesítmény volt azért, hogy eltegyék az uniós pénzt. Amit itt leírtál, az hülyeség úgy, ahogy van! Persze neked mindegy, az ilyen szekta-tagok már nem tudnak reálisan gondolkodni!

   • kis nyugdijas says:

    Kedves Vándor János!

    Miért a Gyurcsány korszak az sokkal jobb volt? Saját maga megmondta majd beledöglött a hazudásokba a semmit tevésbe.Én az országból is el zavartam volna, nem hogy a politika közelébe engedtem volna. Annak aki a migrásokat be hozná a saját hazájába,mert Soros gondolom jól meg fizette,az akinek Dél-Afrikában saját szén bányái vannak Apró Piroskával az anyósával közösen.Gondolom a velem egy korúaknak nem kell bemutatnom ki az Apró Piroska. ők nem loptak el mindent amit lehetet ki árusitották az országot és minden az Ő zsbükbe vándorolt.

  • Kálmán Tamás says:

   Ez mind olyan beruházás volt, amit az unio finanszírozott, és semmilyen lakossági életszinvonal emelkedést nem tartalmaz.
   Egy beruházás elkészítése nem nagy dolog, de annak a használata, és a karbantartása, üzemeltetése annyi mára fordítható pénzt emészt fel, amiért már oylan csatornákat kell megnyitni, amelyek a lakosság teherviselését növelik.
   Ha le akarom fordítani,akkor egy stadion építési költségének a 28-32%-a évente az üzemeltetési költség. 4-5 év után kezdődik a karbantartás-felújítás ,mert a székek eltörnek, a falakról el kezd hullani a vakolat, a csatornákba lerakódik és megkövesedik a szennyvíz-ennek rendszeres karbantartása nincs, az elektromos vezetékek szigetelése elöregszik. Ezekre az unió már nem ad pénzt,és ez több,mint amibe egy stadion kerül.
   Persze akárhány beruházást is megnézhetnek, de mindenki induljon ki a sajátjából. A lakás festése, a villanykörték cseréje,az ablakok szigetelése, a tapéta mögötti vakolat nedvesedése, milyen költségekkel jár,még akkor is, ha valaki saját maga javít.
   Tessék ezt átvinni nagyba.

  • illesoszkar says:

   Geénusné nem tudom te tudnád hogy a sok nyugdijas aki 12-én kap nyögdijat és ,ár 2.-án nem tudja mit vegyen a kevés maradék pénzből.Ha te ezt nem zudod valószinű a legősibb mesterséggel gazdagodtál meg vagy most is az a liegegészitőd,akár hogy nézel is ki,mert amig van lószar akad veréb is.kellemes estét

 • Magic says:

  Kedves hozzászolók! Aki a tényeket tartja szem előtt, az látja, hogy amit 38-40 év alatt befizetett nyugdijjárulékából, akát még nyaralhatna is, ha a kormány engedné, de nem! Először legyen tele a szebe milliárdokkal, aztán építenek pár sportpályát, amire semmi, de semmi szükség, és az az igazság, hogy egy nyugdijasnak nem szabadna dolgoznia, mert már dolgozott 40 évet, de muszály, mert még ki kell fízetni a gyógyszertm orvosokról már nem is beszélek, de azért egynek örülök, hogy nem kölcsönbe kell kiváltani a gyógyszereimet, hanem tudok venni még egy kg. almát is!

 • erzsébet says:

  szerintem a nyugdijasok töbsége nélkülözik pedig le dolgozott 35-40 évet nem ezt érdemelnék

 • Nagy Tamásné says:

  Kíváncsi vagyok, miért nem jó, ha kapunk mi nyugdíjasok korrekciót, miért nem jó, hogy kapunk Erzsébet utalvány? Ja , hogy csak élelmiszerre lehet fordítani, „tényleg milyen rossz” mire is kéne másra? Ha nincs utalvány, akkor a kaját is a nyugdíjból kel finanszírozni. Sok károgót nem is értem. Ha nem adnának semmit, akkor is meg kéne oldani a bevásárlást, meg minden mást. Unom már ezt a sok, bezzeg szöveget is.

  • Jármy Éva says:

   Figyelem a fidesz nyugdijasok mind elégedettek, nekik tele a padlás. Aki viszont lát és nem csak néz az bizony elégedetlen jogosan.

   • Trényi Péterné says:

    Én is elégedetlen vagyok. A nyugdíjam kevés dolgozom mellette de a mai napig nem kaptam meg a fél százalékos emelést. A fityisz nyugdíjasok biztos több nyugdíjat kapnak ezért elégedettek. De jövőre 4 évig kuss lesz nekik mert ha vége a szavazásnak akkor berúgnak az árokba. Agymosott fidess nyugdíjasok csókolgassátok vikiteket.

    • kis nyugdijas says:

     Én nagyon sokáig Mszp-s szavazó voltam,de az Öszödi beszéd betette a kaput,ha neki lennék szégyenembe el bújdosnék mág az országból is és nem akarnék még többet ártani a hazámnak,akkor agy mosott mszp-sek ti is nyalhatjátok a flecótokat.

   • Bíróné says:

    A Gyurcsány ideje alatt önök sem ágáltak, hogy elvették a 13. havi nyugdíja, majdnem csődbe vitték az országot. Az természetes volt. Én bizony örülök a nyugdíj emelésnek, akinek nem tetszik az küldje vissza, ne vegye át.Meg lesz oldva a nagy dilemma .

  • Mária says:

   Nos van igazságotok meg nem is ,sokan azért vigyorogva dolgoztak adómentesen anno,most meg csodálkoznak mennyi a mennyi.

 • Walist says:

  Kedves cikk írója..egy dolgot azért elfelejtettél,hozzá tenni,és nem más mint a tizedes vessző utáni nulla,mivel nem 9 tízed % vagy 6 tízed % – ról beszélünk…? nos maga amit írtál az igen és sajnos meg állja a helyét.De! meg említik,hogy januárig visszamenőleg,na ez idáig értelmezhető is,viszont nem kapsz sem többet sem kevesebbet vagyis az utóbbi sajnos inkább igaz…,mert a korrekt elszámolás úgy lenne helyes hogy havi lebontás x 12 hónappal..,és nem pedig max: 12800,-Ft/ átlagos nyugdíjbér… Ezt azért nem ártana figyelembe venni.. Sem így sem úgy ,és akár hogyan is számoljuk..,minden féle képen kész átverés..! és az utóbbi a szemétség…!!!

 • Mühlné Magdi says:

  Kedves Nyugdíjasok!
  Úgy látszik a többségnek jó és elég amit kap, pedig 1-2 stadion helyett bőven lehetne egy kicsit jobb. Az inflációt csak az nem veszi észre aki nem jár vásárolni. Addig csűrték csavarták amíg 1% alá esett és így megint nem kell most is korrigálni és a megemelt után januárban is emelni.Csak annak jó akinek a nyugdíja magas.
  Egy kis nyugdíjas aki 43 évet ledolgozott.

 • Kovács Csaba says:

  Nagyon felháboritó!
  A kormány mindenhová nyomja a 100 000-reket. ( Ukrán nyugdíj, Külföldi válalkozások segítése, Külföldi taníttatások, és még sorolhatnám!!!
  Az elvett utazási kedvezmények! Itt is a Szlovákiai magyarok kapnak 90 %-os kedvezményt. A hazánkban élők miért nemkapják meg?
  Nem sajnálom a külhoni magyaroktól, de ami nekünk járna azt miért nem adjameg a kormány?

 • Bárócz Tìmea says:

  Rosta Ágnes maga mennyit kap ezért a hazugságkupacért. Szégyelje magát! Remélem hamarosan jön az a tv. mely az ilyen hazug firkászokat megbüntet!

  • Egri József says:

   Ostoba. Csak a narancsot látod, de már abból is kevesebbet mert annak is felment az ára.

  • Rosta Ágnes says:

   Kedves Bárócz Timea! Megsúgom Önnek egy forintot nem kapok azért amit írok. Kis nyugdíjas vagyok. Havi szinten 501 azaz Ötszázegy forintos nyugdíj korrekció fogok kapni. Azaz 12 hónapra 6012 forintot.Ehhez jön a 12000 forint nyugdíjprémium. Kérem nevezze meg mi a hazugság abból amit írtam. Nem emelkednek az árak? Nem így számolják ki mennyit is kapunk? Akkor kérem olvassa el a Magyar Közlönybe tegnap megjelent hivatalos adatokat. Nincs miért szégyelljem magam. Minden szavam igaz. Tegnap esti Híradókat is vissza lehet nézni. Ott is láthatta és hallhatta mi mennyivel fog még az év végéig emelkedni. Jó egészséget kívánok Önnek és gyűlöletmentes életet. Az írásomat a Facebookon találták és azt adták le az újságban. Nem kapok ezért fizetést.

 • Dr Baloghné says:

  Sajnos a nép többségének semmi se jó.Az én nyugdíjam is százezer alatt van,de nem háborgok ,mert feltudom mérni ,hogy miért annyi, mindenki annyi nyugdíjat kap ,amennyi nyugdíjjárulékot fizetett be.A bejegyzésekből kitűnik, az háborog aki nem tett le az asztalra semmit.Minden az evésről szól.Én is túl vagyok a 65-éves koron ,de még dolgozom havonta 8-10 napot,,és nem háborgok, ezt teszik velem együtt többen is .Mindig annyit osztottam be amennyi volt,az észt könnyü osztani,én abban a szellemben éltem, aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli.Én pártatlan vagyok,de szörnyü amikor folyamatosan pocskondiázzák a kormányokat,olyanok akik a saját háztartásukban ,sem tudnak igazán gazdálkodni.Régen sem ettünk naponta húst, megettük a másnapi maradékot.Mert spórolni a hason lehet, de nem éhezve!! Mit szóljanak a gyári rabszolga dolgozók;akik három műszakban dolgoznak,az åtlag nyugdíj összegért,és gyermekeket,családod tartanak el.Aki olyan okos üljön be a Miniszter helyére csináljon rendet, de mindenki kívánságát teljesítse úgy , hogy többé panaszra ne legyen ok!

  • György says:

   Dr Baloghné say!Nincs igazad!Én sokat is tettem le az asztalra sok társammal együtt és 44 év betegállomány nélküli munkaviszony és mint nyugdíjas 9 éve dolgozom és nem 8-10 napot hanem 20-21 napot és tudod mért?mert nem tudnék megélni a átlag nyugdíjamból!Ugy hogy ne papolj ne áltálánosíts!

   • Sopi says:

    Mint volt közalkalmazott (nem egy irodában ültem) azonnal megszűnt a munkaviszonyom egy kormányrendelet alapján, pedig dolgoztam volna tovább. De a legnagyobb igazságtalanság az, hogy a kisebb összegű nyugdíj esetén kevesebb pénzt kapnak azok akik esetleg jobban rá vannak szorulva a segítségre. Lehet demagóg vagyok de ha valaki nagyobb nyugdíjjal rendelkezik legalább ilyen esetben fogadja el azt, hogy a kisebb nyugdíjba részesülőknek jusson több a pénztárcájába.

    • Zsu.53 says:

     Én is közalkalmazottként mentem nyugdíjba,átlagnyugdíjat kapok.Igazságtalanságnak tartom,hogy %-ban határozzák meg az emelés és kompenzálás összegét is. Minden nyugdíjasnak egyenlő összeget kellene kapnia,mivel mindenkinek ugyanannyival kerülnek többe az árucikkek.

     • Vona Benedek István says:

      Igen ebben igazad van minden nyugdíjasnak egyformán kellene adni mert nyugdíjas És az árak a kis nyugdíjasnak is annyi mint anagy nnyugdíjasnak.

     • Eszter says:

      Kedves Zsu.53! Nem értek veled egyet, hogy mindenki kapjon egyenlő összeget. Én több mint 42 évet dolgoztam le, elég keményen! Nem tartanám igazságosnak, hogy valaki, aki csak a férje után, vagy csak épp annyit dolgozott, hogy legyen nyugdíja, ugyan annyit kapjon, mint aki tényleg elég sokat tett le az asztalra! A nagyon magas nyugdíjak, értem ez alatt a több százezer forintot, ott igen, nem százalékban határoznám meg. Írtam ezt mind azért, mivel még a mi időnkben aki akart, dolgozhatott!!

   • kis nyugdijas says:

    nem kell olyan magasra tenni a mércét akkor szépen megélsz az átlag nyugdijból,mert egy nyugdijasnak már nem kell annyi minden,mint egy gyerekes családnak.

  • Kálmán Tamás says:

   …vagyis tűrj és szenvedj . Ne legyenek igényeid és élj(!) meg abból, amit kapsz. A törvények által előírtakra csak várjál, és a nyugdíjas korod azzal teljen, hogy tovább dolgozz, ne pihenj, és ne élvezhesd annak a munkádnak a gyümölcsét, amit aktív korodban letettél a köz asztalára abban a hiszemben, hogy egy részét visszakapod, mert a jótét helyébe jót ne várj (?)

  • Bíróné says:

   Dr Baloghné!
   Végre egy értelmes hozzászólás.

 • Ágnes says:

  Kedves Nyugdíjas barátaim!

  Önöknek nyilván semmi sem, jó, semmi sem elég. Az jobb lenne, ha az állam erején felül emelné a nyugdíjakat, és így megennénk unokáink jövőjét??!
  Szégyen és gyalázat ez a sok károgás!
  Az egyetértek szót pedig egybe kellene írni, hogy egyéb hibákról ne is beszéljek…

  Egy mindjárt nyugdíjas

  • Kovács Mária says:

   Kedves Ágnes says! Te még ezek szerint nem vagy nyugdíjas. Majd amikor az leszel és majd amikor megállapítják a nyugdíjad összegét akkor dumáljál arról, hogy semmi sem jó és semmi sem elég. Senki nem várja el, hogy az állam erején felülteljesítsen, csak azt, hogy a fontossági sorrendet állítson fel. Stadionok vagy egészségügy? Stadionok vagy oktatás? ( ha már az unokáink jövőjén aggódsz!) és folytathatnám. Én több mint 40 év munkaviszony után mentem nyugdíjba, a 40 év alatt csak kétszer voltam szülés miatt otthon 1-1 évig, táppénzen szerencsére sose voltam és mégis a nyugdíjam elég kevés. Nyugdíj mellett most is munkaviszonyban dolgozom azért, hogy ne szoruljak a gyerekeim segítségére. Az az egy szerencsém, hogy nem vagyok beteg és nem kell havi több tízezer forint árú gyógyszereket szednem. Az a baj, hogy azt elfelejtik sokan, hogy a legtöbb idős ember sajnos nem kevés gyógyszert szed, ami nem olcsó. Nem csak a napi élelmiszer megvásárlása a kiadás.

  • Vörös Mária says:

   A nyugdijemelesnel tobbet sokksal tobbet utal a kormány az ukranoknak romanoknak stb. Nyugdijat. MIRE FEL?
   Bejelentkeznek 50 -60-an egy cimre es csak a nyugdijfizetes napjan jon at valaki felvenni a tobbiek penzet is.
   Ez nagyon felhaborito igazsagtalan.
   Erre mondjon ertelmes valaszt a sok orbanista seggnxalo!!!

 • Kristóf Zoltán says:

  Ezt kapjátok karácsonyra ,egy nagy lórakást bezzeg a fidesz tagok meg több milliókat visznek haza így higgyetek a fideszbe meg orbánba!

 • Kovács Erzsébet says:

  ÁLLANDÓAN ARRÓL BESZÉLNEK HOGY AZ ÁTLAG NYUGDÍJ 120000Ft ami egy nagy hazugság.Nyilván be számítják a nagyon magasakat is az átlagba.Így jön ki ez az összeg.Szeretném ha nem azt szajkóznák hogy a kormány adja szív joságból.Nem a sajátjukat adják.

 • Urbán László says:

  Teljesen egyetértek az előttem hozzászólók véleményével, különösen Rosta Ágnes precíz leírásával! Kormányunk valóban a nyugdíjasokat „hülyének” nézik és szomorú, hogy az ott lévő „szakemberek” ezt nem veszik figyelembe az év közben történt árváltozásokat, ne a KSH adatait vegyék figyelembe, mert az tiszta „KOZMETIKA”! Ne nyugdíj emelésről, beszéljenek, hanem megfelelő költségvetési rovatok átcsoportosításával a 13. illetve a 14.havi nyugdíjat ki lehetne fizetni,/Van pénz az a megfelelő rovatokon/ mégpedig úgy, hogy a KSH által megadott átlagnyugdíjat el nem érők kapják meg a 13 és a 14.havi nyugdíjat, e fölöttiek pedig arányosan kapjanak összeget, mégpedig a korrekciónál kisebb összeget. A nyugdíjas parlamenti képviselők nyugdíját pedig felfüggeszteném!

 • Horvath Ernone says:

  Az Europai Unios pénzek valahol mindeg eltunnek, minél nagyobb a hirverés, annál kisebb a penzek valoságos megkozelithetosége.
  Nepi részvételrol szo sincs. Idje lenne hogy a megtervezett változások életbe lépjenek és a hun televizioban elhangzottaknak Forumuk legyen.
  Megtámadjuk Magyarország Szentkorona ugyének hátráltatoit!
  Hiába kiabálunk ha kozben semmi érdemlegeset nem teszunk!
  Csendben, halkan, de eredményesen hozzuk létre az osi Magyarország valodi alkotmányos torvényeit!

 • Szent-Királyi Szabolcs says:

  A visszamenőleges emeléstől hangos a média, de nekem van egy aggályom. Miért nem az alapot emelik meg ezekkel az összegekkel! Vagyis a visszamenőleges járandóságomat kifizetik és az már nem jelenik meg a jövő évi nyugdíjamban, azaz a juttatásom csak alkalmi kiegészítés, pedig a nyugdíjemelés azt jelenti, hogy attól kezdve minden hónapban ennyivel többet fogok kapni. Hát ez egy nagy tévedés…

  • Tüzkőné Zsuzsa says:

   Egyetértek, és örülök, hogy nem minden idős, nyugdíjas „veszi be” dicső kormányunk nagylelkűségét. …és itt egy kissé megnyugtató kiegészítés „…A novemberi kiegészítés 2018-tól beépül a nyugdíj összegébe, így erre alapozzák majd a későbbi nyugdíjemelést…”

   http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijemeles_2017_itt_a_friss_lista.650328.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

   • Rosta Ágnes says:

    Kedves Tüzkőné Zsuzsa! Erre hívnám fel szíves figyelmüket! Ebben a mondatban van a teljes átverés! „A Magyar Közlöny 175. számában megjelent kormányrendelet értelmében a nyugdíjban részesülők a szokásos havi nyugdíjellátással együtt novemberben kapják meg egy összegben a nyugdíj-kompenzációt és és az egyszeri nyugdíjprémiumot. is. Az előbbi mértéke a teljes évre vetítve 9,6 százalékos mértékű lesz, míg az utóbbi összege pedig legfeljebb húszezer forint lehet. E két tétel átlagos összege 20-23 ezer forint között lesz.”
    Sem e 9,6 százalék nem igaz erre az évre vetítve sem pedig a két tétel 20-23 ezer forint!

    • Radanovics Istvánné says:

     Rosta Ágnes nagyon egyértelműen és érthetően fogalmazott. Jó lenne, ha ezt a „Bözsi nénik” is olvasnák. Én már 2,4 %-os inflációt is átverésnek tartom, mert csak a gyógyszer árak ennél jóval magasabb értékben drágultak.Ha még az élelmiszerbolti és piaci árak emelkedését hozzászámítom, bizony-bizony megközelíti az 5 %-ot is. Lehet, hogy a helikopter és a jacht árai csökkentek, de azt az idén nem volt kedvem venni. A csizmám viszont beázik!

 • pataky györgyi says:

  Egyetértek!!!
  Szemét banda! Bezzeg a parlamenti képviselők a fzetésük mellett megkapják a nyugdíjukat.
  A többiektől meg felfüggesztik!!!!

  • Pataky Éva says:

   Ha valóban megkapják, az ellenkezik a törvénnyel. Ugyanis a Kúria éppen most mondta ki, hogy a közszférában dolgozó nyugdíjasoknak a nyugdíját alkalmazásuk idejére fel kell függeszteni. Azért erre valóban kíváncsi lennék, hogy a képviselők kapják-e vagy ők ebben is kivételt képeznek. Ez utóbbit valószínűsítem.

   • Rácz Erzsébet says:

    Ott van élő példának harrach Péter, aki azt reagálta erre a kérdésre, hogy rájuk nem vonatkozik ez a törvény! Egyébként a törvényt azonnal érvényteleníteni kellene, mivel diszkriminálja a közszférában dolgozókat! Mindenki más dolgozhat a szakmájában nyugdíj mellett csak a közalkalmazottak, köztisztviselők nem!

   • Eva says:

    A kozszferaban dolgozok juttatasai es tiszteletdijak (ezt kapjak a valsztott kepviselok) nem egy „kategoria”

   • Bocsán Erzsébet says:

    Igen ők kivételt élveznek,vagyis rájuk nem vonatkozik!!

 • Balázs Gyula says:

  Csak egy kérdés. mennyivel nőtt az átlagbér az utóbbi 4 évben? És mennyivel nőttek a nyugdíjak ezalatt? Ez bizony nagyon rossz irány!

  • Bató János Ferenc says:

   2003-ban még a nyugdíj a költségvetésben dolgozók keresetének 79,1%-a volt ez 2016-ra 70,9 %-ra csökkent.
   2003-ban a vállalkozásban tevékenykedők keresetének 65,5 százaléka volt a nyugdíj,ami 2016-ra már csak 60,5 %.

 • Eva Weisz says:

  Itt mindenki barom!!!!!!

  Erthetö!!!!!!!!

 • István Nagy says:

  Egyet értek!….csak ennyi! Mivel bővebben kellírni,-a FIDESZ csakis polgárháború létrejöttével buktatható meg!

 • Bakonyvári Andorné says:

  Végre egyértelműen,világosan tudom,mire számítsak.Köszönöm a felvilágosítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés