NYÍLT LEVÉL SOROS GYÖRGYNEK!

Közzétéve ekkor: 2017 június 4. 9:43

 

Tisztelt Soros György úr!

 Engedje meg, hogy a hazájáért, Magyarországért aggódó állampolgári minőségemben rosszallásomat fejezem ki Önnek azért, mert a napokban az EU egyik értekezletén, különösen nagy nyilvánosság előtt, –  MAFFIAÁLLAMNAK nevezte – a FIDESZ által vezetett – országunkat!

Tudomásom szerint, Ön is magyar állampolgár, bár nem itt él közöttünk, azonban ismerve nemzetközi munkásságát, tevékenységét joggal aggódom azért, hogy ismerethiány miatt adott ilyen jellemzést kis hazánkról, és a minket vezető POLITIKAI HATALOMRÓL.

Magyarország népe boldog, vidám, és elégedett. Büszkén tekintünk fel a FIDESZ és KDNP vezetőire, akik legjobb tudásuk szerint osztják el a javakat egymás között, melyet dolgozóink megtermelnek. Szemmel láthatóan népünk megkapja a CIRKUSZT – stadionok formájában, a kenyeret pedig az INGYENKONYHÁKON rövidke sorban állás után. Azért rövidke, mert általában nem mindenkinek jut egy tál meleg étel., sokszor még egy darabka kenyércsücsök sem! Mások, teljes anyagi jólétben élhetnek, nem ismerik a főzőkolbász penészes illatát, a lejárt szavatosságú tej savanykás ízét, és gyermekeik sem éhes gyomorral mennek az iskolába.

A szociális hálót a napokban foltozgatták, és figyelmes vezetőink igazi nyitott szemmel nyúltak a témához, mert szívükben lévő teljes jéghideg szelet, egyenesen a megváltozott munkaképességű emberekre zúdították, akik úgynevezett szociális foglalkoztatókban termeltek volna értéket – ha engedik. Tőlük, villám gyorsan elvették a járadékot, és most már harmadolt bérért dolgoznak addig, amíg, talpukat fel nem dobják. Sportos nép vagyunk, edzettek az éhezésben, a földön futásban….

Önnek, Tisztelt Soros György úr, minden valószínűség szerint hiányosak az ismeretei arról, hogy egy államot mikor lehet összehozni a MAFFIÁVAL. Bizonyára emlékszik még, vagy olvasott azokról az időkről, amikor az USA területén a COSA NOSTRA befonta az igazságszolgáltatást, és hatalmuk a legfelső körökben is jelen volt. nélkülük nem hoztak törvényeket, illetve ha mégis, akkor kikérték a keresztapák véleményét, ők voltak az elsők, akik rábólinthattak minden, az országot érintő törvényre, jogszabályra. Az állam, csak egyetlen bűnt nem volt hajlandó elismerni, az pedig az ADÓCSALÁS volt. Érthető, hiszen gazdagodni, fejlődni csak akkor lehet, ha mindenki egyformán befizeti azt, amit a törvény reá kirótt, vagy kiróni kívánt!

MAGYARORSZÁGON REND, FEGYELEM, JOGKÖVETŐ ÁLLAMPOLGÁROK VESZIK KÖRÜL a POLITIKAI VEZETŐKET! KORRUPCIÓRÓL, VISSZAÉLÉSRŐL, MAFFIA MÓDSZEREKRŐL SZÓ NEM LEHET! A LEGFŐBB ÜGYÉSZ, AZONNAL LÉPNE, HA VALAKI ILYESMIT EMLEGETNE!

Mérhetetlenül sértő, és bántó azzal vádolni ORBÁN VIKTOR miniszterelnök urat, – KEDVES VEZETŐNKET, – hogy közeli barátai, ismerősei nyerik el sorozatosan az állami pályázatokat és kapnak milliárdos megrendeléseket az államtól. Az, egy teljesen indifferens dolog, hogy

 MÉSZÁROS LŐRINC – rossz nyelvek szerint / PÉNZTÁROS / az egykori gázszerelő mester, jelenleg polgármester, a legfőbb vezetőnk gyermekkori barátja néhány éven belül ennek a kis országnak egyik leggazdagabb polgára lett. Köszönhető ez annak, hogy mérhetetlenül okos, szellemes ember, aki a jövőbe látó képességeit az üzleti életben kamatoztatja. Tudja, mikor kell hizlaldát építeni, vágó hidat vásárolni. Megérzi azt is, mikor jön el az ideje annak, hogy a MÉDIÁK közül felvásárolja a baloldali cégeket, és kiváló érzékkel tudta bevásárolni magát abba a BANKBA is, amely eddig az üzleti tevékenységét anyagilag segítette… Ilyen, a világon nincs, tanulhatna TŐLE akár az USA is, ahol Ön termeli a pénzt. Önre itt azt mondják, hogy SPEKULÁNS, míg PÉNZTÁROSRA – előrelátó..

Az építőipar is biztos kezekben van, és MAFFIÁRÓL itt sem beszélhetünk, mert GARANCSI ISTVÁN közismert sportember, aki teljesen véletlenül ORBÁN VIKTOR miniszterelnökünk – köteles – barátja, ahogy mondani szokta.. Nincs abban semmi kivetni való, ha az országban az összes EU – ból érkező támogatást ezek a barátok, ismerősök nyerik el, hiszen igen nagy szakmai tudással rendelkeznek, és mégsem lehetne azt mondani nyíltan, hogy korrumpálhatók, vagy ilyen téren megközelíthetők lennének. Személyiségi és üzleti jogaikat védik tűzzel vassal, a törvény teljes szigorával. Itt, nem tűnnek el a pályázati cégek, a vagyonok nem mennek veszendőbe, mindig van gazdája a csordogáló forintoknak. Egy-két százmilliárd ide, vagy oda, mit sem számít. A kóbor kutyát sem érdekli, hogy a magyar vezető politikusok miből gazdagodnak, mitől tollasodnak, hiszen az ártatlanság vélelme rájuk hatványozott mértékben vonatkozik. Nem számít, ha a barátnőket a KÖZVAGYONBÓL ki és lecsípett pénzekből viszik el egy – egy kefélő körútra, az élvezetet meg kell fizetni azoknak, akik az értéket csak termelik. Nálunk az sem számít, és nem bűn, ha a vezető az állami keretek között működő intézményben a szeretőjét, a barátnőjét, rokonát foglalkoztatja, vagy olyan alapítványokat támogat KÖZPÉNZBŐL, amelynek az intézményi profilhoz semmi köze nincs. Lényeg, hogy folyik a pénz, és mindez lepapírozva, törvénybe csomagolva.

NINCS, ITT MAFFIA KÉREM!

Magyarországon, akkor lehetne MAFFIÁRÓL beszélni, ha az állam összefonódna a politikával. Ilyent nem látunk még akkor sem, ha a FIDESZ székházát köztörvényes bűnözők védik, vagy a VÁLASZTÁSI IRODÁNÁL útját állják az ellenzéki képviselőnek, aki dolgát végezni nem tudja – akadályoztatás miatt! Az illetékesek nem láttak ebben sem bűncselekményt, eredmény tudomásom szerint most sincs. legfeljebb az állam egy kérdésben meghátrált, mert a NÉPSZAVAZÁS ciki lett volna ezek után, de nem MAFFIASZERŰ akkor sem!

Nem utal MAFFIÁRA az sem, hogy ha politikusok kampányát KÖZTÖRVÉNYES, sajnos KÖZISMERTTÉ vált bűnelkövetők biztosítják! Nincs összefonódás szemmel láthatóan. Azt, hogy a háttérben mi van – nem tudhatjuk!

A MAFFIA kormányzásra az lenne a jellemző, hogy az ellenzékben lévő politikusok ellen olyan perek indulnának, amelyet csak úgy kreáltak, kitaláltak. Nálunk ilyen nincs, legfeljebb a feljelentők nem voltak elég alaposak, vagy akik a témát vizsgálták elsiklottak fontos adatok mellett!! A MÉDIA, amit nálunk a legfelsőbb politikához közel álló személyek működtetnek, teljesen természetesen BŰNÖSNEK, GONOSZNAK mondják és HIRDETIK a perbe fogottakat, rájuk nem vonatkozik az ÁRTATLANSÁG VÉLELME, mint a FIDESZ, KDNP politikusaira. De ez csak technikai hiba, nem MAFFIA – ahogy Ön gondolja…

Tisztelt Soros György Úr!

Be kell látnia, hogy bizony alaposan tévedett, amikor MAFFIA KORMÁNYZÁSRÓL beszélt, és egy olyan államról, melyet bűnelkövetők irányítanak. Sértő és bántó ez mindannyinkra nézve, hiszen ezt az országot véres verítékkel mi építjük, szépítjük akár a PAKS II-  vel is, vagy az iráni atomreaktorral való egyezménnyel, de gondolhatunk más jellegű beruházásokra, szerződésekre. Nincs itt Maffia, csak bűnös gondolatok. Akik ezt gondolják, és híresztelik – megbánják!

Lecsap rájuk a TEK, és az IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS, melynek egy része a kormányhoz hű és a vezetőknek személyes esküt tévőkből áll. Itt nem lehet csak úgy felelőtlenül vádaskodni…

 ÖN SE TEGYE!

Őszinte felháborodásomnak próbáltam röviden hangot adni. remélem, nem voltam Önnel szemben tiszteletlen, de kényszert éreztem arra, hogy  kormányunk, vezérünk helyett elmondjam a tiszta valóságot, amit sajnos nagyon kevesen értenek meg ebben a kis hazában.

KEDVES OLVASÓM: Ha egyetértesz velem abban, hogy SOROS GYÖGY tévedésben van, akkor OSSZAD meg ezt a néhány gondolatot. Ne engedjük, hogy a világ félreértse országunkat, és minket, egyszerű polgárokat!

Budapest, 2017. június 3.

 Villás Lajos.

Facebook


Megosztás

47 hozzászólás

 • Dr. Hahn Gyula says:

  Teljesen egyetértek. A legboldogabbak, az iparos szakemberek. Különös tekintettel a gázszerelőkre.
  Gyula

 • Bogárdi Iván says:

  Értem az iróniát, hogy a sorok között a kormányt kritizálja. De ezt Sorosnak címezni többszörösen is tévedés. Felsorolja, hogy Orbanisztán miért maffiaállam, ezzel tökéletesen egyetértek, de a Soros iránti tiszteletbe göngyölt „leckéztetés” diplomatikusan annyira korrekt, hogy nincs benne semmiféle kikacsintás, semmi mulatságos. A levéllel egyetértő olvasó is úgy érzi, hogy most már elég ebből a fordított dumából, ez nem vicces, ez komolyan kioktatja Sorost. Kifejezetten sértő.

 • Kati Prágai says:

  ad./1 Villás Lajosnak gratulálok, a levelében minden benne van, ha ezt valaki nem érti azzal ne vitatkozzunk.
  ad./2 A commentelőknek ( Ill. egy részüknek) : ha valaki analfabéta annak hiába magyarázzuk a részleges és teljes hasonulás közötti különbséget.

 • Egri Marika says:

  Sirni való, hogy mindenki szajkózza amit az MSZP, meg néhány Orbán gyűlölő mond. Felépült a Várbazár, az Olimpiai Park az Erkel szinház, 4-s metró,minden vidéki kórházat felújítottak igen épültek stadionok, de előtte mikor épültek teljesen lerobbant helyeken játszottak felemelték a fizetésüket a tanároknak, rendőröknek, katonáknak, egészségügyi dolgozóknak, folyton konszolidálták a kórházakat és kifizették a felhalmozott adósságokat. Kifizették az önkormányzatok adósságát ami maga volt 670 milliárd forint. behoztak cégeket, hogy legyen munkájuk a magyar embereknek. Le is csökkent a munkanélküliség.Rezsicsökkentésről már nem is beszélve. A bevezetés óta kapta 500000 forintot az államtól.Mosógép akció hűtőgép akció kazán akció. Tűzifa ha szükséges. Adókedvezmény. Megpróbálták rendbe hozni az eladósodott hiteleseket. Igazából nem lehetett mert akkor csődbe ment volna az állam. A trafik mutyival meg az a helyzet, hogy csak az pályázhatot akinek nem volt semmilyen adóssága. Nav felé. Jelenleg is így van, de arról nem illik beszélni csak sírni, mint a Kishantosért is ami a magyar állam tulajdona volt, így csak birtokba vette az állam. Mint most a CEU ügye is egy egyetem két diploma, ahol nincs is egyetem az is ad ki diplomát . Milyen jó is, azoknak a gazdagoknak akiknek van annyi pénzük, hogy meg tudják fizetni a tandíjat. Szóval sírnivaló ez fájdalmas élet. Ja áfa csökkentésről nem is szóltam, Csökken az állam adósság, csökken a hiány felértékelik a gazdaságunkat.Színtiszta lopás, és maffia. Az ellenzéknek múszály ezeket leírni, mert azt hiszik, hogy így nyerhetnek. Béke és nyugalom van az országban nem öldösik és zaklatják a migránsok a magyarokat. Ez se semmi.Köszönet jár érte, és nem irónia.

  • Sopronia says:

   Kedves Egri Marika!
   A muszáj szót a Nemzeti Magyar Helyesírás szerint j betűvel kell írni.

 • Gyenge József says:

  Soros sem aljasabb, mint ez az írás Villástól! Csak ennyi!

 • jocó says:

  Hát elképesztő az ekkora fokú sötétség!Bizony pont ezért megy ilyen jól Orbánnak.Nincs ellenfél.

 • ukulele says:

  Hihetetlen! Ennyi ember képtelen megérteni egy szöveget??? Fogalmuk sincs mihez szólnak hozzá, és még az észt is osszák?

 • Muntyán Tivadar says:

  Kedves Hozzászólók!!!Mindnyájan lusták voltatok végig olvasni ezt az aljas írást!
  Így merágalmazni bölcs vezetőnket,lerántani a leplet uj arisztokratáink kiváló üzletpolitikájáról, ésmegannyi jó dologról amiktől népünk
  boldogsága az egekbe szökik!
  Felháborító hogy ez Nektek nem tetszik.

 • Jozsef Jozsef says:

  Aki nem tud eligazodni a sorok között,nem tud különbséget tenni a differencia és a differenciál között, az biztos nem értette meg ezt a levelet .

 • Török Zsanett says:

  A legtöbb hozzászólónak annyi humora van, mint egy döglött fókának!
  Gratulálok Villás Lajosnak, ritka szellemes írás!

  • zpatriot says:

   Ha-ha-ha… Ez jó! 🙂
   Soros speki legalább néven nevezte a gyereket, amikor Maffiaállamnak titulákolta Fidiföldét.

 • Yang says:

  Te degenerált agymosott idiótabarom! ENNYI!

 • Kata says:

  Hát az a baj hogy rengeteg tudatlan van ebben a kicsiny országban! DE! Ők a leg hangosabbak! Ajánlom olvass figyelmesen és gondolkodj! Aztán írjál!

 • Garamvölgyi Tibor says:

  Kiváncsi vagyok mit fizettek Villásnak fideszék ezért a förmedvényért?

  Szomorú tapasztalat.

 • Papp ARPAD says:

  Aki ezekbol a szavavakbol pozitiv velemenyt olvas ki,annak politiai hozzaallasa ketsegtelenul azt igazolja hogy Orban segget nyalja hogy valaki ennyire nyilvanvaloan nem erti alevel ironajat hat az inkabb nefoglalkozzon politikaal.Ez egy jol megfogalmazott levelAbban is biztos vagyok Soros ur semmi sertot nem talal benne.A negativ velemenyrol meg annyit olvassak el sokszor a levelet es gyakoroljanak onkritikat. Tisztelettel Papp Arpad

 • Ibolya Berkes says:

  Örömmel olvastam, hogy van még olyan ember e meg gyötört hazánkba ki humorral és iróniával meg írta ezt a levelet hisz bátorság és körültekintés szükségeltetik egy ilyen levél meg írására mivel a válaszoknál van aki nem érti tisztán, hogy a levél nem megrendelésre készült. Tényeket konkrétan nem tudok és nem is akarok írni hisz nagyon sokan bőrünkön tapasztaljuk életünk ezen korszakát ezért remélem a jövőben is fogunk Sorosról vagy más komoly részemről elfogatható ember tapasztalatairól és véleményéről olvasni

 • Ráczné Ágnes says:

  Azt hiszem,a szívemből szólt!Itt sajnos a saját kárunkon kell tanulni,vagy éppen nem.Sokan nem látják a fától az erdőt.Pedig Orbán szorgalmasan vagdossa mindenfelé.Majd ha teljesen kiirtja,akkor kapunk észhez,ha a szmogtól nem kapunk levegőt,és sehol nem lesz zöldelő park,ami az atmoszférát tisztítja.Minden ember aszmától fuldokol,de pont ez a cél az Orbán rezsimbe!Hogy mennyire maffia állam,azt minden állampolgár tudja,hisz kecskére bízták a káposztát!

 • Bíró Mária says:

  Szuper írás !!!!!Akik nem értik az iróniát fussanak neki mégegyszer az olvasásnak !!!!!

 • Hegedűs László says:

  Az az érzésem,hogy Villás úr csak a maga nevében írta,azt a blődséget,amit írt Soros Györgynek.Ha ezt a rengeteg hülyeséget saját kútfőböl irta /szerintem megrendelésre / akkor vagy nyertese ennek a katyvasznak,vagy egy kicsit eltévedt és nem itt él.Ha moindenki ilyen marhaságot írna kizsákmányolt,szétlopott hazánkrol,azt hinné aki olvassa,hogy egy-egy elégedetlen hőbörög csupán.Sajnos egy kezemen meg tudnám számolni az önhöz hasonlóan vélekedőketés hazugságírókat.

  • Füleki Zoltán says:

   Ha a butaság fájna Te ordítanál egész nap !!

  • Schreiner Erzsébet says:

   Uram!Önnek a humorérzéke a Fideszével van azonos szinten.A szövehértése meg 1-es.Ez egy ironikus levél.Kapisi?

  • Bognár says:

   Ezt a keserves humort nem megérteni……marha jó cikk

  • Kun István says:

   Kedves László. Figyelj az iróniára és olvasd el újra, mert a levélnek pont a fordítottja az igazi

 • Antus Gyuláné says:

  Persze te biztos boldog vagy mint a tolvaj kormánytagok és a belőlük meggazdagodó slepp meg persze az agyhalott fidessss-esek akik nem látnak tovább az orruknál. az érdekes az hogy zömmel olyanok akik az előző érában is jól éltek akkor is húzták a sápot Állam pénzen tanultak és lett belőlük Bíró,Ügyész Miniszter,Idősek Nemzetközi tanács elnöke akkor is nyaltak most is ezt teszik a saját boldogulásukért és a párttagságról áttértek /mondva csinált/ kereszténnyé. Hát itt tudjátok meg hogy a „boldog népnek hányingere van tőletek. Mielőtt a levelet írtad el kellett volna köztük vegyülnöd és megkérdezni őket hogy boldogok -e ha nem tudnak enni adni a gyermekeiknek vagy nem tudnak télen fűteni lehet hogy te boldog vagy egy maffia országban de mi nem és a mi nevünkbe te ne levelezz senkivel ez nem a te feladatod megítélni mennyire boldog a nép ameddig nem jártál utánna

  • Pénzes Gyula says:

   Antus Gyuláné, szégyen egy Nőről ezt írnom, de Ön igen buta.Önnek legalább tízszer kellene elolvasnia ,hogy egy mondatot meértsen.

 • Antus Gyuláné says:

  Ez a fószer nem normális hol boldog és elégedett ez az ország talán a tolvaj kormánytagok és slepje azok igen meg azok akik még hisznek ennek a tolvaj bandának nem lát az orráig?

  • Katus says:

   Egyik kommentelő pont azt írta, hogy meg kellene érteni előbb a leírtakat, utána hozzászólni. Ha nem érti, olvassa el többször, mert így olyannak tűnik, mint a Fidesz hívők, vagyis fújják a jól betanult szöveget.

   • szegfű ilona says:

    nagyon jó írás, csak érteni kell az íróniához

    • Deaák Zsuzsa says:

     Jajjj, de elszomorít ez a szellemi színvonal… és napról napra csak egyre rosszabb lesz, ahogy én látom és tapasztalom,, egy nagy réteg még értelmezni sem tud, egy másik az iróniát, szarkazmust még hírből sem ismeri , a harmadik pedig totálisan agymosott ! 🙁 🙁

  • ONRE says:

   olvasd el még egyszer és akkor talán érteni fogod

 • Kálmán Tamás says:

  Ezt a levelet legalább kétszer kell elolvasni, és akkor az igazi értelmét is meg lehet tudni.
  Ezért azt javasolom-amikor valaki hozzákezd a véleménye írásához- ,hogy ne első felháborodásának adjon hangot, vagy írásban véleményt, hanem szánja rá az időt, és értően olvasson.
  Nem csak erről a levélről van szó, hanem minden beírásról, vagy ne tegyen inkább semmit.
  Sajnos rengeteg diáknak,fiatalnak van meg az a rossz szokása, hogy csak irogat, hiszen igazi véleménye nincs is.
  Az pedig, hogy utánanézzen -szinte lehetetlen kérés.

 • Szabó Zoltán says:

  „Magyarország népe boldog, vidám, és elégedett”.Ezen a ponton ki nyílt a bicska a zsebemben!Ez egy megrendelésre irt közlemény !UNDORÍTÓ!

  • ONRE says:

   olvasd el még egyszer és akkor talán érteni fogod

  • Schreiner Erzsébet says:

   Irónia uram,irónia!Sajnálatos,hogy sokan nem értették ezt meg.És csodálkozunk hogy igy élünk.És nektek van választójogotok?!

 • Gyenge András says:

  „Akinek humora van, az mindent ért.
  Akinek nincs, az mindenre képes.”-by Karinthy
  Villás Lajosnak VAN humora!
  Érti is a történéseket!
  Ráadásul képes IRÓNIÁRA is, amit az előttem szóló urak’ (?) feneette módon nem értenek..
  Ők csak a hivatalos és drága,-ámde nagyon bugyuta kormánypiárt értik..
  (lehet, hivatásos sajtófigyelők az MTA alkalmazásában ?)
  Gratulálok Lajos !
  Jó volt olvasni, csak nagyon szar mindezt megélni !
  Csak miért maradt ki a mi kis drága (1,6 milliárdos és még most plusz 1,4 milliárdos összesen már 3 ezer milliót elsíboló FLÓRIKÁNK ?

  • Bíró Mária says:

   Nagyon is érthető de csak azoknak akik tudják értelmezni az iróniát !!!SZUPER ÍRÁS !!!!!

   • Pataki László says:

    Nagyon jó írás ,sokan nem tudják értelmezni ,mikor szavazatukat leadják kómába vannak (lesznek )

    • Schreiner Erzsébet says:

     Én is pont azt irtam,hogy ezeknek a vállon felül gyengéknek van szavazati joga?!

     • Papp Zoltan says:

      Igy van ez a level nagyon Jo nem Soros Ellen van pont vele van de sajnos sok bunko nem erti.

 • János Dienes says:

  Gratulálok, hogy van aki ily módon is kiáll a magyar nép érdekei mellett és már megcsömörlött a „maffiázás” mindennemű ágazatainak untig ismételgetett volta miatt. De még jobban örülnék, örülnénk annak, ha az illetékes hatalom nem adna okot az ilyen tartalmú akár nyílt, akár zárt levél megírásához. Sajnos, hiányoznak az évek óta tartó folyamatok megmagyarázása. De úgy látom, hogy nem tartanak bennünket arra érdemesnek és így nem tudunk eligazodni az egyébként tervszerűen, módszeresen, elrendeltek megemésztésében. S így fordul elő az is, hogy sokszor a jó cselekedetek mögött is összeesküvéseket lehet sejteni. Az átlagpolgár meg csak néz, néz, hogy micsoda géniuszok irányítanak, akik magyarázgatnak, „dühülnek”, majd mosolyogva bagatizálnak, miközben a „nézésünk” után a „járásunk” is bizonytalanná válik és olyan érzésünk tör felszínre, mintha nagyon meglennénk vezetve. Pedig felnőttünk már elég rég, és és az sem nyugtat meg bennünket, hogy tudjuk, a politika lényege is olyan mint a divat. bizonyos időközökben egy magasabb, látványosabb, hozzáértőbb változatban vissza-visszatér. Szép ünnepeket.

 • Sandor Berger says:

  Ilyen szép levelet, csak megrendelésre lehet írni. Megszületett. Nem tudom minősíteni, mivel olyan mélyre kellene lesüllyednem, ahol már a keszon betegség réme fenyeget. Ekkora elfogultsággal, nem lehet őszinte véleményt mondani

  • anonymand says:

   Kedves felebarátom!

   Véleményed meglehetősen sommás, részleteket, cáfolatot, indoklást nem tartalmaz.

   Tán nincsenek, mert szükség van rájuk, ingyenkonyhák (amelyeket módszeresen üldöznek)?
   Tán nem most babráltak a megváltozott munkaképességűek bérezésébe (úgy tűnik, hátrányukra)?
   Tán a legfőbb ügyész szerinted végzi a dolgát, és ha igen jól?
   Tán nem az határozza meg, hogy ki nyeri a közbeszerzések javát (Simicska, vagy Mészáros), hogy haverja-é Bonsai Duce-na?
   Tán a libsik akadályozták meg a választási irodánál, hogy beadásra kerülhessen egy népszavazásról szóló indítvány?
   Tán, a köztörvényesen büntetett előéletű Farkas Flóriánnak el kell számolni a cca 2 milliárd forinttal?

   Nem tudod minősíteni, írod.
   Rendben van, elfogadom.
   Részletezni, magyarázni tudod-é?

   Felebaráti üdvözlettel:
   anonymand

  • freedii says:

   Igazad van! Ilyen levelet csak megrendelésre lehet írni. Tudod vannak még olyan emberek akiknek van lelkiismeretük s az a felétek ismeretlen dolog ösztönzi némely embert hogy leírja azt amit ebben az országban tapasztal. Kérlek írását érvekkel, tényekkel cáfold meg. Az talán sikerülni fog még a keszonból is.

   • Kovács István says:

    Valóban szép levél. Nagyon jó a stílusa, tökéletes a humora. Minden szava ül.
    A te hozzászólásodat többször kellett elolvasnom és majdnem keszonbetegséget kaptam, de idejében feljöttem a felszínre. Itt a napvilágon megkérdem tőled, hogy mi az értelme ennek a mondatodnak: „Ekkora elfogultsággal, nem lehet őszinte véleményt mondani.”
    Ki az elfogult?
    1) Ha a szerző, akkor:
    a) ezt miből lehet megállapítani;
    b) hogyan tudott őszinte véleményt mondani?

    2) Ha te vagy az elfogult: akkor
    a) szép dolog, hogy elismered;
    b) és ezért nem tudsz őszinte véleményt mondani? Nem lenne célszerűbb, ha egy keveset leadnál az elfogultságodból, hogy egyszer életedben őszinte legyél?

    Megjegyzem az elfogultság és az őszinteség két különböző fogalom, amelyek nem függnek össze. Nem lehet egymásból levezetni őket! Más megfogalmazással az elfogult ember is lehet őszinte! Bármilyen furcsa ez tény, és nincs benne szarkazmus!

   • Kovács István says:

    Bocsánat. A hozzászólásomat Berger Sándornak címeztem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés