Nyílt levél nyugdíjemelési ügyben Varga Mihály miniszternek

Közzétéve ekkor: 2016 november 21. 8:52

NYÍLT LEVÉL! VARGA MIHÁLY GAZDASÁGI MINISZTERNEK!

ÍRHATNÁM, HOGY TISZTELT, MEG ÚR STB. DE KÉPTELEN VAGYOK.

FEL VAGYOK HÁBORODVA, MERT UTÁLOM, HA HÜLYE NYUGDÍJASNAK NÉZNEK. ÖN AZT NYILATKOZTA TEGNAP, HOGY MI NYUGDÍJASOK MEG LEHETÜNK ELÉGEDVE, MERT A KORMÁNY NEM VETT EL TŐLÜNK SEMMIT  AZ ELMÚLT FLANCOS 6 ÉVBEN, CSAK ADOTT ÖSSZESEN 10 % NYUGDÍJEMELÉST.

NEM BESZÉLEK ÉN MOST ARRÓL MIT VÁLTOZTATTAK. UGYE JÖTT A HAZUG INFLÁCIÓT KÖVETŐ NYUGDÍJSZÁMÍTÁS, NO ITT MÁR BUKTUNK MINIMUM 15-20 %-T. ARRÓL SEM BESZÉLEK,HOGY ÖNÖK VISSZAÍGÉRTÉK A BAJNAI KORMÁNY ÁLTAL ELVETT 13. HAVI NYUGDÍJAT, SŐT ÍGÉRTEK 14. HAVIT IS. LÉNYEGTELEN,HISZEN MI MÁR AKKOR SEM HITTÜNK ÖNÖKNEK.

nyugdijas-24-huAZT NYILATKOZZA, HOGY EGY “TISZTES” 120 EZER FORINTOS NYUGDÍJNÁL KB. 1000, AZAZ EZER MAGYAR FORINTOS EMELÉST KAPNAK A NYUGDÍJASOK.

NOS A NYUGDÍJASOK 80 % -A NYUGDÍJA, EZT ÖNÖK TUDJÁK A LEGJOBBAN, MÉG A 70 000, AZAZ HETVENEZER FORINTOT SEM ÉRI EL! 

DE MARADJUNK A ÖN ÁLTAL EMLÍTETT “TISZTES” ÁTLAGNÁL. SZÓVAL LENNE 1000 FORINT. MIT KAPUNK EZER FORINTÉRT MÁR UGYE AKI ENNYI EMELÉST KAP.

izaura-facebookRÖGTÖN KEZDJÜK A MÍNUSZNÁL! INDULUNK -290 FORINTTAL MERT ENNYIVEL NŐ ÁTLAGBAN AZ ÖNÖK KEDVENC KORMÁNYBIZTOSA MIATT A TV ELŐFIZETÉSI DÍJ.

MÁRIS MARAD 710 FORINT NYUGDÍJ EMELÉS AZ ÁTLAGNAK MERT UGYE ÖNÖK EHHEZ RAGASZKODNAK. NOS KÉREM, EZÉRT MIT LEHET VENNI. TUDOM ÉN, NEM JÁRNAK PIACRA, SŐT KERÜLIK A NAGY ÁRUHÁZLÁNCOKAT IS. ÖNÖK NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL A PARLAMENT BÜFÉJÉBEN ESZNEK + KÜLÖNBÖZŐ RENDEZVÉNYEKEN OLYAN HAMIKÁT, AMIRŐL MI MÉG CSAK NEM IS HALLOTTUNK. MARADJUNK AZ ÖNÖK ÁLTALI FELTÉTELEZÉSEN – EZT IMÁDJÁK TUDOM ÉN MIÉRT, MERT NINCS BENNE SEMMI KONKRÉTUM – VAGY ÉPPEN A MICIKE VAGY MARIKA FŐZ OTTHON ÖNÖKNÉL, MERT UGYE JÁR ÁM A BEJÁRÓNŐN KÍVÜL A SZAKÁCSNŐ IS, HISZEN NEM KÍVÁNHATJUK MI, POR NÉP, HOGY AZ EGÉSZ NAPOS MEGFESZÍTETT MUNKÁJUK UTÁN ELMENJENEK BEVÁSÁROLNI ÉS MÉG IS FŐZZENEK MAGUKNAK. A FELESÉGEIKTŐL SEM VÁRHATJUK EZT EL HISZEM MINDEGYIKÜK ASSZONYA KIVÁLÓ ÜZLETASSZONY, VEZETŐ BEOSZTÁSÚ – TÖBB ÁLLÁSÚ – HÖLGY.

akcio-elelmiszer-huTEHÁT MEGÉRTÉSSEL TÁJÉKOZTATOM. 710 FORINTÉRT KB. 70 DKG DISZNÓHÚST KAPNI AZ OLCSÓBBIKBÓL. DE NE LEGYEN MINDIG AZ A NYAVALYÁS EVÉS. 710 FORINTÉRT NEM KAP 1 KG OLCSÓ MOSÓPORT, VAGY MOSOGATÓSZERT ÖNÖK UTÓBBIT NEM IS HASZNÁLHATJÁK, MERT AZ AUTOMATA MOSOGATÓGÉPEK NEM MŰKÖDNEK EZZEL -DE HÜLYE IS VAGYOK -. NA AKKOR NÉZZÜNK MÁST! MEGSZERVEZTÉK A FŐGÁZT UGYE, NA AKKOR TÁJÉKOZTATOM, HOGY AKI EGYENLŐ RÉSZLETBEN FIZET, AZOK DUPLÁN ESTEK OKTÓBER 1 UTÁN POFÁRA. 1. 60 % EMELTÉK A TÉLI HÓNAPOKRA ESŐ RÉSZSZÁMLA ÖSSZEGÉT, EZ MESSZE MEGHALADJA A 710 FORINTOT. DE A ALAPDÍJAT IS A DUPLÁJÁRA EMELTE A FŐGÁZ. INNENTŐL AKI GÁZT MER HASZNÁLNI, MÁR MÍNUSZBA IS VAN. DE HA A NEM KÖRNYEZET KÍMÉLŐ FA ÉS SZÉN TÜZELÉST HASZNÁLJA ÉS NEM LOPJA A FÁT – MERT A MI KOROSZTÁLYUNK NEM JÁRT ÉS JÁR LOPNI, INKÁBB ÉHEN HAL, NO AKKOR MÁR NYÁRON ELVETTÉK, AMIT MÉG JÖVŐRE NEM IS KAPOTT MEG A NYUGDÍJAS.

ÉRTI? NEM HISZEM. DE FOLYTATOM, MIT VETTEK EL!

SZÓVAL NINCS 13. ÉS 14. HAVI NYUGDÍJ CSAK ÍGÉRET, ILLETVE MÁR AZ SEM . HELYETTE VISZONT VAN UKRÁN NYUGDÍJ, MEGJEGYZEM ŐK ÁTLAGBAN JÓVAL 200 EZER FELETT KAPNAK!

ELVETTÉK A KÖZGYÓGYELLÁTÁSUNKAT! AKI CSALÁDBAN ÉL,  ANNAK 27500 FORINT FELETT NEM JÁR, AKI OLYAN SZERENCSÉTLEN, HOGY EGYEDÜL ÉL ANNAK 47500 FORINT FELETTI NYUGDÍJNÁL MÁR NEM JÁR SEMMI INGYEN, MÉG EGY BOT SEM, AMIVEL A JÁRÁSÁT SEGÍTENÉ – MELLESLEG HA EREJE LENNE, DE NINCS, AVVAL VERHETNÉ FEJBE A HÜLYE MINISZTEREKET, AKIK BAROMSÁGOKKAL ETETIK KAJA HELYETT A NÉPET-. NINCS TÁMOGATÁS A SZEMÜVEGRE, A MŰFOGRA, EZEK NEM KORFÜGGŐK!

AZT MONDJA VISZONT, A GYEREKEK AZOK TÁMOGATHATJÁK A SZÜLEIKET.

HÁT ITT IS VAN PÁR BIBI. HIÁBA MONDJÁK, A KERESŐKÉPES LAKOSSÁG – GYEREKEINK, UNOKÁINK – JELENTŐS RÉSZE NEM TUD ELHELYEZKEDNI,  ERGO NINCS JÖVEDELME,  MERT UGYE IDÉN MÉG AZ ÖSSZES SZOCIÁLIS SEGÉLYTŐL IS MEGFOSZTOTTÁK A RÁSZORULÓKAT.

magany-origoAKIK DOLGOZNAK ÉS MÉGÉLNEK, HA ÉPPEN NEM A GYEREKEIKRE ÉS A MEGÉLHETÉSÜKRE + A LAKÁSHITELÜKRE KÖLTENEK, AKKOR BIZONYÁRA SEGÍTIK AZ IDŐS HOZZÁTARTOZÓIKAT. VISZONT TUDJA, NEM MINDENKINEK VAN GYEREKE, UNOKÁJA. NO NEM AZÉRT, MERT NEM SZÜLT. HANEM MERT SAJNÁLATOSAN A GYEREKEINKET MI TEMETJÜK! 40-60 ÉV KÖZÖTT MAGASABB A HALÁLOZÁS MINISZTER “ÚR” MINT 70-90 ÉV KÖZÖTT. 🙁 EZT KÖSZÖNHETJÜK AZ ÁLDOTT RENDSZERVÁLTÁSNAK TÖBBEK KÖZÖTT ÉS ANNAK A RABLÓ KAPITALIZMUSNAK, AMIVEL MEGSZÉDÍTETTÉK EZT AZ ORSZÁGOT ANNO.

DE MENJÜNK TOVÁBB! ÖN ÉS KORMÁNYA MEG VAN ELÉGEDVE AZZAL, HOGY MI ELEGET KAPTUNK AZ ELMÚLT ÁLDÁSOS 6 ÉVBEN.

HÁT IGAZUK LEHET. ANNYI STADIONT ÉPÍTETTEK, MEG KISVASUTAT – NYUGDÍJAS FEL SEM KÉPES LÉPNI, HA MÁR ODÁIG EL TUD MENNI, A LÉPCSŐJÉRE, MERT UGYE ARRA NEM GONDOLTAK, HOGY MI MÁR NEM VAGYUNK SPORTOSAK. MAGYARUL, MOZGÁSUNKBAN ERŐSEN KORLÁTOZVA VAGYUNK. DE ARRA NEM FUTOTTA, HOGY MI MEGKÖZELÍTHESSÜK EZEKET A LÉTESÍTMÉNYEKET. IGAZ A JEGYEK ÁRÁT SEM TUDNÁNK KIFIZETNI, HISZEN AZ IS DRÁGÁBB MINT AMIT KAPTUNK 10 % NYUGDÍJEMELÉST AZ ELMÚLT 6 ÉVBEN ÖSSZESEN.

NO MÉG PICI TÁJÉKOZTATÁS. AHHOZ, HOGY MÉG ÉLETBE MARADJUNK ÉS ÉLVEZHESSÜK KORMÁNYZÁSUK MINDEN ELÉRT EREDMÉNYÉT, AMIT NAPONTA LÁTHATUNK ÉS HALLHATUNK A MÉDIÁIKBAN – LÁTUNK ÉS  HALLUNK,  MIVEL MÉG ELKERÜLT A DEMENCIA SZERENCSÉRE SOKUNKAT – gyogyszer-az-en-penzemAHHOZ GYÓGYSZERT KELL SZEDNÜNK. IGEN KÉREM, VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐT, HOGY NE KAPJUNK AGYVÉRZÉST A HAZUGSÁGAIKTÓL, NYUGTATÓT ÉS ALTATÓT – MÁR AKI BEVESZI ÉN NEM, INKÁBB NEM ALSZOM – , FÁJDALOMCSILLAPÍTÓKAT A NYAVALYÁINKRA. NYUGODJON MEG, MAGUK IS FOGJÁK SZEDNI, MERT MAGUK IS MEGÖREGSZENEK,  ÉS MÉG EZER BETEGSÉGRE KÉNE EZ + AZ, DE NEM TUDJUK KIVÁLTANI A GYÓGYSZERTÁRBAN.  TUDJA ÁLL A GYÓGYSZERÉSZ ELŐTT AZ EMBER ÉS KOTOR A PÉNZTÁRCÁJÁBAN, HOGY VAJON MI AZ AMI FONTOS LENNE ÉS MEG TUDJA FIZENI. KÉPZELJE, NINCS EGYETLEN EGY OLYAN GYÓGYSZEREM SEM, AMIT KAPHATNÉK EBBŐL A NYUGDÍJEMELÉSBŐL. MA MÁR A “TÁMOGATOTT” GYÓGYSZEREK IS JÓVAL 1000 FORINT FELETT VANNAK, ÉS AZOK MEGKÖZELÍTŐEN SEM OLYAN HATÉKONYAK. ÉRTEM ÉN, NINCS RÁ PÉNZ. MERT KELL A ROMÁN, UKRÁN, FELVIDÉKI ÉS ISTEN TUDJA, HOL ÉLŐ MAGYAROKNAK ÓVODÁRA, SPORTLÉTESÍTMÉNYRE, ÉLELMISZERRE ÉS MÉG A FENE SEM TUDJA MIRE.  PEDIG TUDJA, ANNAK A PÉNZNEK, AMIT AZ ITTHON DOLGOZÓK ADÓIBÓL OSZTOGATNAK, ITTHON LENNE A HELYE. ITT KÉNE ÚJ BÖLCSI, ÓVI, ISKOLA ÉS URAM BOCSÁ, MEG EMBERHEZ MÉLTÓ, AZ ÁLLAM ÁLTAL FINANSZÍROZOTT IDŐSEK OTTHONA, HOGY AZ A BECSÜLETBEN MEGÖREGEDETT EMBER, AKINEK NINCS MÁR CSALÁDJA, EMBERI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TUDJON ELMENNI ERRŐL A FÖLDI VILÁGRÓL, AMIT MI ÖREGEK MÁR POKOLKÉNT ÉLÜNK MEG.

MERT MÁR NEM TUDUNK ENNI, NEM TUDUNK  FŰTENI, NEM TUDUNK GYÓGYSZERT VENNI, NEM TUDJUK KIFIZETNI A HÁZI GONDOZÁST, MERT TUDJA, AZT IS FIZETŐSSÉ TETTÉK.  VISZONT NINCS REZSITARTOZÁSUNK, MERT MI KIFIZETJÜK AZ UTOLSÓ FILLÉRIG A POCSÉK SZOLGÁLTATÁST IS.

FELÉPÍTETTÜK EZT AZ ORSZÁGOT MINISZTER ÚR A ROMOKBÓL, MAGUK,  FIATALOK HAGYTÁK LEROBBANNI, VAGY ELADTÁK. S MOST MI ITT ÁLLUNK A KB. 1000 FORINTOS NYUGDÍJEMELÉSSEL.

MONDJA, GONDOLT MÁR ARRA, HOGY MAGA IS MEGÖREGSZIK ÉS VÁLTOZIK MAJD KÖZBEN A VILÁG? MERT VÁLTOZIK, MI TUDJUK. S NEM LESZ MINDIG MINISZTER, ÉS ISTEN NE ADJA, DE ELVESZÍTHETIK A CSALÁDJUKAT, ÖREGEN, BETEGEN LESZ MAJD OLYAN RENDSZER, AMI GONDOSKODNI FOG MAGUKRÓL?

MIELŐTT NYILATKOZNA LEGKÖZELEBB, JAVASLOM ÜLJÖN LE, ÉS GONDOLKOZZON EL EZEN. AZTÁN ARRA IS BIZTATOM, MÉG MENNI TUD – MERT EL SZOKOTT JÖNNI AZ IDŐ, MIKOR EGY IDŐS EMBER MÁR ERRE SEM KÉPES MÉG SEGÍTSÉGGEL SEM -, MENJEN KÖRBE EBBEN A IS HAZÁBAN. NE A PUCCOS FOGADÁSOKRA, HANEM EGY KIS FALU ÉLELMISZER BOLTJÁBA, EGY PÁR GYÓGYSZERTÁRBA, BENÉZHET PÁR PIACRA ÉS ÁRUHÁZBA IS, AZTÁN VIGYEN MAGÁVAL NE TÖBBET CSAK 80-120 EZER FORINTOT. DE ELŐTTE TEGYE BORÍTÉKBA A REZSIRE A PÉNZT. AZTÁN A TÖBBIBŐL PRÓBÁLJON MEG EMBERI MÓDON MEGÉLNI.  ÖN GAZDASÁGI SZAKEMBER. HÁTHA SIKERÜL. AZTÁN ÁLLJON ÚJRA KI, ÉS OSSZA MEG VELÜNK.

ÍGÉREM, FIGYELNI FOGJUK, MIT FOG UTÁNA TISZTA SZÍVVEL ŐSZINTÉN MONDANI.

HISZI VAGY SEM, SZERETEK MÉG MINDIG TANULNI. HÁTHA KAPOK VALAMI JÓ ÖTLETET ARRA, HOGYAN OSSZAM BE AZT A 739 FORINTOT – ,AMIBŐL UGYE MÁR -290 FT-OT EL IS VESZNEK A VAJNA FÉLE,  FENÉT SEM ÉRDEKLŐ TV DÍJRA – TEHÁT 449 FORINT LESZ A NYUGDÍJEMELÉSEM /HÓ.

ÜDVÖZLETTEL:

ROSTA ÁGNES

MAGYARORSZÁG 2016. 11.20


Megosztás

28 hozzászólás

 • Erdős Attila says:

  Ilyen rossz ellenzékkel ti hogy tudnátok kormányozni ezt az országot? Ez egy nem teljes igazságokat felsoroló levél.

 • Jakócs Gábor says:

  Hegedűs László!Gratulálok4olvasható,hogy tanulta és érti is a politikai gazdaságtant!sok sok hozzászólás igaz,csak azokkal az a baj,hogy csak kritikai realista,feltárja a hibát,de a valódi kivezető utat, a probléma megoldását csak a szocialista realizmus(= vissza a hatalmat a dolgozó osztályoknak)képes megvalósítani!

 • Hegedűs László says:

  Végig olvastam Rosta Ágnes nyugdíjastársam levelét és mindennel egyerértek.Nagyon szomorú ,hogy ezt kell írni a „rendszerváltás „26 éve után.A sok véleményírás tükrözi a szomorú következményeket .A nagy csodavárás csak azoknak jött be,akik már sok éve várták a nagy lehetőséget a meggazdagodásra.Ez a rendszerváltás csak hiú ábránd lett és igen nagyfokú kiábrándulást hozott.Aki visszagondol a 90 -es és az előtti évekre és van összehasonlítási alapja,az rájöhet a nagy átverésre.A MEGHIRDETETT TÖBBPÁRT RENDSZER ÉS VÁLASZTÁSOKNAK ITT AZ EREDMÉNYE.Az egész kifejezhető egy szóval NAGY ÁTVERÉS LETT A VÉGEREDMÉNY !aKINEK EZ KELLETT MOST ITT VAN ,MEGKAPTA !mOST MÁR CSAK A KDNP ÁLTAL HIRDETETT ISTEN SEGÍTHET A MAGYAROKON,MERT ÖNMAGUK NEM TALÁLNAK MEGOLDÁST.JÖN A CSODAVÁRÁS !

 • harangi sandor says:

  A szociális háló lyukas, hogy ilyen kevés sokaknak a nyugdija, hogy azért fagy meg a lakásában, mert sporól a fűtéssel, hogy sokaknak a fizetése nagyon kevés, hogy súlyos beteget várólistára küldik ezek kemény dolgok, hogy egyesek tobzódnak a gazdagságban s nem is kell nekik dolgozni, ezeket nehéz elviselni, de lehetne ennél még rosszebb is. Szőr van a karburátorban. Miért nincs magyar ipar ? Miért nincs magyar kereskedelem? Miért nincs magyar termelés?Miért nincs magyar termék?Miért kell elviselni a magyar mezőgazdaságnak az idegen árudömpinget,- mindez a magyarok nagyszámu kivándorlásában ölt testet. Harcolni kell, nem szabad engedni a hazugságot.

 • Klára says:

  Kedves Ágnes! Nagyon egyetértek Önnel, de még szeretném kiegészíteni.:
  1. A fő baj nem az, hogy a határon túli magyarokat segítjük, de ne kapjanak sokkal többet, mint az itthoniak. A fő baj az őrült korrupció, és az, hogy nagyon sok embernek aránytalanul óriási a jövedelme. Ráadásul az adófizetési fegyelem sehol sincs. Az új társasházban, ahol lakom, 3 lakó tulajdonos, a többi albérlő. A tulajok, akik kiadják 100 ezreket raknak zsebre adózatlanul.
  2. A kormány úgy tesz, mint egy fordított Robin Hood/ ezt a napokban a rádióban egy MSZP-s mondta, de igaza volt/ a szegénytől elveszi, hogy a gazdagnak adja. Lásd az egy kulcsos jövedelemadó. A gazdagok kevesebbet, a szegények több adót fizetnek, mint előtte. A rezsicsökkentéssel ki spórol többet? Aki 200-300nm-es lakást fűt, vagy medencét tölt meg meleg vízzel.
  3.A nyugdíjemelésnél az a legnagyobb igazságtalanság, hogy százalékosan kapjuk. Így akinek amúgy is kevés a nyugdíja, az alig kap valamit, mondhatni semmit, akinek jó nyugdíja van, az többet kap. Egyenlően kellene emelni mindenkinek 5-6 vagy valahány ezer forinttal.
  4. Hiú ábránd abban bízni, hogy a mostani miniszterek visszakapják öregségükre, amit velünk tettek. Lesz nekik annyi vagyonuk, hogy akkor is úgy élnek majd, mint Marci Hevesen. Semmiben nem lesz hiányuk, élvezik majd akkor is a luxus életüket.

 • Lesi says:

  Minden szavával igazat írt helyettem is!

 • Lesi says:

  Minden szavával igazat irt helyettem is köszönöm!

 • Balassa Ilona says:

  Kedves Agnes! Sok nygdijas neveben koszonjuk hogy megirtad ezt a levelet.Nem szitanek ellenerzest a kulhoni magyarok irant.Nem ok inteztek el,hogy innen kapjanak nyugdijat.Ez a mindenkori vezetes atgondolatlan szarvas hibaja.Jol jon nekik a valasztason a hatalom megtartasahoz.

 • Hegedűs László says:

  A valóság leírása már nem segít.ITT MÁR CSAK A RADIKÁLIS VÁLTOZTATÁS AZ AMI VÁLTOZÁST HOZHAT.Minden baj a RENDSZERVÁLTÓ KEREKASZTALLAL KEZDŐDÖTT,A TÖBBI MÁR KÖVETKEZMÉNY.a meggondolatlan dilettáns rendeletek a kárpótlási jegy ,a privatizáció tökéletlen végrehajtása,a könnyűipar teljes szétverése,a mezőgazdaság teljes leépülése,az első miniszterelnök rosszul sikerült kiválasztása,a harácsolók,a seggnyalók előkerülése stb.ezt tették ezzel a normális országgal.Azt mindenki elfelejti,hogy Gorbacsov feltünéséig szovjet fennhatóság érvényesült.Minden nagy szó ellenére 1991 -ig ez fennállt,ez vonatkozott 1956-ra is.Nem ártana ha mindenki elgondolkodna,a mult eseményein,és nem történelemhamisítást tartana valósnak.

 • Medva Barnabás says:

  Miután már nem tudunk dolgozni és adót fizetni nekünk köteleségünk gyorsan meghalni hogy az Államnak ne kelljen semmiféle nyugdijat fizetni.Mi egész munkás életünkben fizettünk az államnak hogy öregségünk biztositva legyen,a politikusok el használták a mi keservesen kereset pénzünket a saját céljukra.Most meg van pofájuk azt be beszélni a hasunkba hogy milyen jól néznek utánunk.Politikus urak mennyi az önnök fizetése,mennyi lesz a nyugdija.

 • Kávássy Miklós says:

  Kedves Ágnes! Egyetlen mondatát ragadnám ki (mármint ha Ön írta a csupa nagybetűs, azaz „ordítozós”, tökéletesen egyoldalú, pártpolitikai levelét, még akkor is, ha sok mindenben természetesen igaza van), mert noha mindig azt hangoztatják, hogy a „másik oldal” gyűlöletkeltő módon nyilatkozik meg e legeslegtöbb esetben, (SENKIT NEM KÍVÁNOK VÉDENI, VAGY PÁRTJÁRA ÁLLNI, EZZEL ENGEM SENKI NEM BÍZOTT MEG, CSAK HÁNYINGEREM VAN A VÖRÖS, BARNA, ZÖLD, KÉK, SÁRGA, LILA MOCSKOLÓDÁSOKBÓL!!!) és most íme, már megint megtalálta/megtalálták a legnagyobb BŰNÖST, a határon túlra szakadt magyar honfitársainkat! Tessék a mondata: „MA MÁR A “TÁMOGATOTT” GYÓGYSZEREK IS JÓVAL 1000 FORINT FELETT VANNAK, ÉS AZOK MEGKÖZELÍTŐEN SEM OLYAN HATÉKONYAK. ÉRTEM ÉN, NINCS RÁ PÉNZ. MERT KELL A ROMÁN, UKRÁN, FELVIDÉKI ÉS ISTEN TUDJA, HOL ÉLŐ MAGYAROKNAK ÓVODÁRA, SPORTLÉTESÍTMÉNYRE, ÉLELMISZERRE ÉS MÉG A FENE SEM TUDJA MIRE. PEDIG TUDJA, ANNAK A PÉNZNEK, AMIT AZ ITTHON DOLGOZÓK ADÓIBÓL OSZTOGATNAK, ITTHON LENNE A HELYE.” Hurrá!! Jól megmondta Ágnes, hogy a jelenlegi kormányon kívül, kik a hibásak abban, hogy nekünk itt olyan átkozottul rosszul megy! Szóval itt vagyunk, maradtunk, mondom én, a NEM határontúli magyar, de évszázados kárpát-medencei gyökerekkel. Itt és most kérek minden, mint ahogyan Ön fogalmaz „ISTEN TUDJA, HOL ÉLŐ MAGYAROK”-tól BOCSÁNATOT, hogy PONT ŐKET teszik a legtöbb bajunk bűnbakjaivá – akárcsak azokban az államokban, ahol élni (vegetálni) kénytelenek! De nem szaporítom a szót, mert úgy tűnik 26 év tapasztalatai alapján, hogy alapjában véve felesleges a fáradtság; újra és újra ugyanaz az „érvelés” bukkan fel bizonyos körök vonzásköréből, ami azt mutatja, hogy nekem, kicsit másképp gondolkozónak (ABSZOLÚT MENTESEN A PÁRTPOLITIKÁTÓL, mert egyetlen pártnak nem voltam, nem vagyok és nem leszek tagja!) a legkisebb esélyem sincs, hogy megfontolják az észrevételeimet…

  • Berényi Balázs says:

   Kávássy ur az ön hozzá szólásából sugárzik az elfogúltság.Az Ágnes asszony által le irt el keseredett vélemény az első szótól az utolsóig igaz ,Lehet ezt ,meg próbálni szépitgetni,hivatkozni ,el szakított Magyar gyökerekkel rendelkező ,de már nemzedékek óta idegen országban élőcsaládokkal ,A lényegen nem változtat ,nevezetesen ezek a családok nagyon sok pént ki szívattyuznak a mi országunkból ,mi közben soha egyetlen fillérrel sem járultak az országunk fel építéséhez,Ez tény.Más kérdés ha valaki csupán érzelmi alapon közelit ehez a kérdéshez ,de érzelmi alapon a Magyarországon élő szegény embereket nem lehet boldoggá tenni ,miközben tudják hogy sulyos miliárdok kerülnek olyan családokhoz akiket az nem illet meg ,Abba kellene hagyni ezt a nagy hangú magyarkodást ,éljünk mi itt ők meg ott ,de ne egymás rovására,Elég arcátlanság ,hogy el fogadják a magyar államtól az olyan anyagi juttatást amiért nem tettek semmit.

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES MIKLÓS KÁVÁSSY! ELNÉZÉST KÉREK A NAGYBETŰS ÍRÁSÉRT. ÉN ÍRTAM MINDEN SORÁT. VISZONT EGYIK SZEMEMRE TELJESEN VAK VAGYOK. A MÁSIKRA GYENGÉN LÁTÓ. EZÉRT A NAGYBETŰ. NAGYÍTÓK ÉN DE NEM ELÉG. SEMMI POLITIKA VISZONT NINCS BENNE MÁR AMIT PÁRTPOLITIKÁNAK VESZ, NEM VAGYOK ÉN EGYIKNEK SEM TAGJA. A MAGAM KIS ÉLETÉRŐL SZÓL. IGEN KÉREM SAJNOS EZ ELMÚLT ÉVTIZEDEKBEN EGYIK PÁRTNAK ÉS KORMÁNYNAK SEM JUTOTT ESZÉBE, HOGY EGY A SZOVJETUNIÓVAL KÖTÖTT 1960-S ÉVEKBEN KÖTÖTT EGYEZMÉNYT FELBONTSON. FÉLREÉRTETT NINCS ÉNNEKEM BAJOM CSAK ANNYI A HATÁRON TÚL ÉLŐ MAGYAROKKAL, HOGY BELESZÓLHATNAK PÉNZÉRT A MI ÉLETÜNKBE. ITT NEM ADÓZNAK NEM DOLGOZNAK. VISZONT MÉG AZ ORSZÁG JELENTŐS RÉSZÉN NÉLKÜLÖZŐ MILLIÓK ÉLNEK NEKI JUT SOK MINDEN AMI NEKÜNK NEM. TEHÁT FÉLRE ÉRTETT NEM ŐK A HIBÁSAK HANEM A MINDENKORI EZT SZERETNÉM KI HANGSÚLYOZNI KORMÁNY. VISSZAMENŐLEG A RENDSZERVÁLTÁSIG. 1990-L ELADTÁK AZ IPARUNKAT, A MEZŐGAZDASÁGUNKAT ! MIND AZT AMI ENNEK AZ ORSZÁGNAK A MEGÉLHETÉSÉT FEDEZTE. NEM ELADNI HANEM FEJLESZTENI KELLETT VOLNA. KEZDTE AZ MDF ÉS FOLYTATTA MINDEN KORMÁNY UTÁNA 🙁 NOS ITT A BAJ FORRÁSA KEDVES MIKLÓS! EZ AZ ORSZÁG ÖNELLÁTÓ VOLT! JUTOTT KÜLFÖLDRE IS BŐVEN MINDENBŐL. MENT AZ ÉLELMISZER – MA HOZZUK A VACAK GÉNMÓDOSÍTOTT AKÁRMIKET – MENTEK A TRAFÓK, VILLAMOSOK, BUSZOK, HŰTŐK SOROLJAM. NEM CSAK A SZOCIALISTA ORSZÁGOKBA. NÉZZE MEG MÉG KÖZLEKEDNEK AZ USA-N IKARUSZAINK, MÉG MŰKÖDNEK A TRAFÓINK A FÉLVILÁGON. MÁR NEM SZÁLLÍTUNK ÉLELMISZERT AFRIKÁBA, EURÓPÁBA HANEM HOZZUNK BE. 🙁 OLCSÓT ÉS VACKOT. A GYÓGYSZERIPARUNK PÁRATLAN VOLT. 3 FORINTÉRT VETTÜK DOBOZONKÉNT MOST MENNYI A LEGOLCSÓBB HAZAI FEJLESZTÉSŰ FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, HOGY EGYET RAGADJAK CSAK KI. KAPTUK A GÁZT ÉS AZ OLAJAT AZON A BARÁTSÁG VEZETÉKEN AMIT MI ÉPÍTETTÜNK INGYEN. MÁR NEM INGYEN KAPJUK! NEM IS LENNE RÁ SZÜKSÉGÜNK. TUDJA ENNEK AZ ORSZÁGNAK OLYAN TERMÁLVÍZ KÉSZLETE VAN AMI KEVÉS ORSZÁGNAK ADATOTT MEG. HA ABBÓL KITERMELNÉNK A HŐENERGIÁT ÉS PÁROSÍTANÁNK A NAPENERGIÁVAL NEM LENNE SZÜKSÉGÜNK MÁSRA MÉG PAKSRA SEM! TUDJA AZ EREDETI SZAKMÁM ÉPÜLETGÉPÉSZ MÉRNÖK TUDOM MIT BESZÉLEK. BÁR ELSZÁLLTAK FELETTEM AZ ÉVEK LÉVÉN 30 ÉVE NYUGDÍJAS VAGYOK NYOMON KÖVETEM A VÁLTOZÁSOKAT S NEM CSAK A HIVATÁSOMBAN. IGEN ELVETTÉK AZ ÖREGEK TISZTES MEGÉLHETÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉT. NEM TETSZIK! NEM BEFOLYÁSOL ENGEM EGYIK PÁRT SEM OLY ANNYIRA NEM, HOGY AZ ELMÚLT 6 NAPBAN EGYIK SEM REAGÁLT AZ ÍRÁSOMRA PEDIG CSAK AZ OLDALAMRÓL TÖBB MINT 12 EZER EMBER OLVASTA ÉS KÖZEL 2500 MEG IS OSZTOTTA, TEHÁT OLVASHATTÁK. KÉREM OLVASSA ISMÉTELTEN VÉGIG. NE POLITIKAI PÁRTOT KERESSEN BENNE MERT AZ NINCS. HANEM NÉZZEN ENGEM A KIS NYUGDÍJAST AKINEK MÉG TISZTA A GONDOLATA ÉS TUDJA MIT ÍR. JÓ EGÉSZSÉGET ÖNNEK HONFITÁRSAM!

 • Molnar Ottilia says:

  Igaz Ez a szomoru valosag.Ausztriabsn nem hagyjak ehenhalni a kisnyugdijast,van egy csomo kedvezmenye a min.800 Eu mellett is!!!!!SAJNOS,hogy nem o lvassak majd el a levelet!

 • Cukiapa says:

  Kedves Ágnes!Az a helyzet,hogy ezeknek írhat,mondhat akármit,csak falra-hányt borsó,lehet,hogy el sem olvasta,esetleg a titkárnője elolvasta az elejét,mivel az „Ő”-fajtájuk,röhögött egy nagyot,hogy csak hagy hőzöngjön a szegény magyar nép.
  Tudja a nyugdíjasoknak már rég össze kéne fogni,és kimenni az utcára az összes kisnyugdíjasoknak,és had-lássa a világ hogy milyen senkiháziak ezek a lopó miniszterek.”Választáskor kell meggondolni,pláne a kisnyugdíjasoknak,hogy kikre szavaznak majd,mert ők a bőrükön érzik a szegénységet,és csak is „ÍGY”-lehet eltávolítani őket a közéletből is…….
  Amúgy tökéletesen igaza van mindenben,csak nagyon simogatva mondta a mondanivalóját…..Keményebben kellet volna meg írni,hogy mi is a helyzet a szegény nyugdíjas ügyben.

 • Ildi says:

  én csak azt kívánom nektek hogy minél hamarabb a béka seggére jussatok és mindent elvegyenek tőletek mert ti mást nem érdemeltek meg a ti pénzetek emelése 6 számjegyű szégyeljétek magatokat hogy csak a stadionokra kőltötek a nép pénzét és nem a megfelelő helyre , remélem minél hamarabb megbuktok és szegénységben fogtok élni, mindent elkobozzanak még a külföldön tartott pénzeteket is, remélem ez minél hamarabb bekövetkezik és a pofátokról lemegy a mosoly

 • Barbara says:

  Köszönöm,hogy Rosta Ágnes megírta helyettem , amit gondolok.

 • Csőszné Hegymegi Edit says:

  Én arra lennék kíváncsi, hogy a Miniszternök Úrnak ezek a hozzászólások tudomására jutnak-e ? Miért nem válaszol a szegény emberek kérdésére.?
  Köszönöm ROSTÁS ÁGNESNEK a cikket. Minden szava igaz.

 • Csobán György says:

  Sajnos irhatunk mi eleget ezeknek itt már valami teljessen máskéne,hogy megértsék!Miskának is a pofája szélén ottbujkáló cinikus mosolyal hangoztatta,nekünk nemlehet semmi panaszunk az elmúlt hatévre!!!

 • Nagyné Kisjuli says:

  Az én nyugdíjemelésem Rosta Ágnes számítása szerint már eleve mínuszos, mert össz 490 Ft.A legszívesebben azt mondanám,hogy nem kell, kenjék a hajukra, de igaz a mondás, hogy aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli. Hát minket is csak kicsit becsülnek. Amit viszont nem értek, hogy józanul gondolkodó, hosszú éveket munkában töltött meglett emberek miért szavaztak annak idején a Fideszre. Ha jól gondolom ők életük nagyobb részét az állandóan szidott „Kádár Korszakban” élték le, és olyan nagyon rossz volt akkor az élet? Én hivatalosan 18 éves korom óta dolgoztam állami munkahelyeken, gyermekemet egyedül neveltem. Sokat kellett dolgozni, de azt mindig kifizették kifizették. elmehettem betegállományba vele, a munkahelyemről nem rúgtak ki, a véleményemet is megmondhattam, legfeljebb a következő jutalomosztásból kihagytak. Lehet, hogy megfelelően kellett dolgozni?!
  64 éves koromig aktívan dolgoztam, ezért nem nagyon figyeltem hogy mik zajlanak körülöttem, reggel elmentem, délután haza, család főzés és még egy kis pihi. N Most hogy itthon vagy több az időm teljesen le vagyok döbbenve, hogy mindenki azt mondja, hogy a nyugdíjasok választották ezt a kormányt.Hiszen mint mondta mi és szüleink építettük széppé tettük a munkánkkal gazdaggá ezt az országot. A rendszerváltás után vezetőinknek első dolga volt, hogy mindezt tönkre tegyék. Eladták az üzemeket, az üdülőinket és még sikerdíjat is kaptak, ha sikerült valamelyiktől megszabadulni. Mindentől megszabadultak amit előtte alkottunk. Sikerült létre hozni a nagy álmot visszaállítani az Úri magyarországot /nem véletlen a kisbetű/ . Sok mindenről lehetne még írni, de azt hiszem ezt a nyomorúságot senki nem akarta.Ezért a sorsért nem lett volna szabad megtagadni előző életünket!

 • Rozsnyainé H Ibolya says:

  Jó lenne ha ezt a levelet az illetékesek is elolvasnák és elgondolkodnának. Habár tudják ők ezt nagyon jól… Az bizto ahogy a hangulatot látom ha ez így megy tovább Orbánnak nem lesz nyugdíjas szavazója csak a milliokat kapó nyugdíjasok fognak rá szavazni. Nem is értem én ezt a százalékos emelést. Amikor az ember elmegy nyugdíjba megállapitják, hogy mennyi jár neki. Amennyiben kevés hozzájárulást fizetett azért megkapta a büntetést, mivel kevesebb nyugdíjat kap. Aki milliókat keres-kereset (Nem is tudom ezt hogyan lehet csinálni???) az jobb nyugdíjat kap. Tehát innentől nem tartom igazságosnak, hogy akininek több száz ezer Ft a nyugdíja azis százalékba kapja az emelést. Nem értek én ehhez. de azt tudom életemet végig dolgoztam soha nem hiányoztam, nem betegeskedtem. Abban az időben divat volt a szombatjainkat feláldozni ugy hívták kommunista szombat. Nem lehet mindenki Politikus, Bankár stb… melos kis ember is letette az asztalra a magáét. Az most dögöljön éhen. Vagy tartsák el a gyerekei akiknek a saját családját is elég eltartani. Üdvözlettel Ibolya

 • Gere István says:

  Kedves Ágnes! Önnagyon jól beszél, mindenben igaza van! Nagyon jól összeszedte mondanivalóját és a lényeget! Az ilyen embernek már nem kell tanulni, hisz’ akinek írta az sem érti, mit akar mondani! Mióta eszemet tudom, ennyi picike tudással (tudással?), ilyen sokáig még senki nem volt pénzügyminiszter! Én még az ős-fidesz korból emlékszem közdazdász végzettségü(?) miniszter ur(?) válaszára az ATV-ben. Mikor megkérdezte kálmánolga, hogy „és nem félnek attól, hogy e a gazdasági döntés vissza is üthet”? Azt válaszolta, hogy ők nem félnek a törvényaktől! No, ekkor űltem fel, s figyeltem ezt az okos megnyilvánulást, mert minden közgazdasági képzés elején elmondják, hogy a gazdasági törvények is objektiv törvények, de ne tévesszen meg bennünket, ha azok, csak hosszabb távon büntetik azokat, akik nem bíznak azok idazi erejében. Ekkor(már űlve mondtam azt, hogy ennek az embernek fingja sincs ahhoz, amit mond és amit csinál! Ez még nagyobb gazemberségre is képes! Ez van most. Képzeljék el, a párton belül egyedűl ő tudja a közgazdaságot(matolcsival nem akarok viccelődni, ő egy komplett őrült….mekkelek). Ha a legokosabb csak ezt tudja, mit tud a többi? Kedves hőlgyem, Őn professzor, ezektől nem tud tanulni!

 • Diósi Rezső Ferencné says:

  Sajnos, és nagyon sajnos, ez mind igaz!
  Én nagyon biztam Orbán Viktorban, de ő már régen nem látja a fától az erdőt.
  És nagyon sok nyugdijas hitt neki, akiknek a bizalmát évről, évre elvesziti.
  És ha nem lesznek nyugdijas szavazói, akkor neki annyi.

 • Bognárné says:

  Isten nem ver bottal , egyszer biztosan rájuk jár a rúd !Nem sok minden kell ám hozzá , csak egy megsarcolt, felháborodott nép bőszült haragja .Ha ez nem kerekedik össze , és amíg nem lesz látszata , addig ezt a zsarnokságot tűrnünk kell. Még nem látszik az alagút vége!

 • kecsedi maria says:

  Felek ,akinek el kellene olvasni ahhoz ez a level nem erkezik meg,pedi edemes elolvasni ,minden sora igaz

 • dugi dani says:

  Miska !! Ti egy utolsó erkölcstelen tömeggyilkosok vagytok akik kiirtják az országot !! Számotokra nem lesz kegyelem !!

 • Kiss Tibor says:

  Sajnos mndez, elejétől végéig, a magyar valóság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés