NYÍLT LEVÉL LANTOS GABRIELLÁNAK ÉS TARLÓS ISTVÁNNAK!

Közzétéve ekkor: 2017 február 9. 9:32

RÓZSA

 

ÁGNES ROSTA·2017. FEBRUÁR 9.

MEGINT CSAK MEGSZÓLÍTÁSI GONDJAIM VANNAK, AMIT ÍRNÉK SZÍVEM SZERINT, AZ NEM AZ ÉN STÍLUSOM.

OLVASOM, HOGY A NYUGDÍJASOKNAK KÉNE FIZETNI EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁST, ÉS AZT IS, MEKKORA KÁRT OKOZUNK A FŐVÁROSNAK AZ INGYENES UTAZÁSI KEDVEZMÉNYÜNKKEL.

LÁSSUK AKKOR TÉTELESEN! MI KÉREM, FIZETTÜNK. IGAZ, MÁS VOLT A NEVE, DE MÍG DOLGOZTUNK, MI IS ADTUNK A JÖVEDELMÜNKBŐL AZ ÁLLAMI KÖZÖSBE. ÉRDEKES MÓDON JUTOTT GYÓGYSZERRE, ÚJ KÓRHÁZAK ÉPÍTÉSÉRE, TANÍTÁSRA. ABBAN AZ ÁTKOSBAN, AMIKOR MAGUK JÁRTAK ÁLTALÁNOS ISKOLÁBA, ÉS TANULTAK TOVÁBB, INGYENES VOLT AZ OKTATÁS! ÉRTEM ÉN, RÉGEN VOLT, S ÖNÖK ELFELEJTETTÉK, VAGY ÉPPEN KEDVES SZÜLEIK NEM MONDTÁK EL ÖNÖKNEK, BIZONY MÁR AKKOR IS VOLT ISKOLATEJ ÉS INGYENES TANKÖNYV. IGEN KÉREM, MÉG AZ EGYETEMI TANKÖNYVEINKET ÉS JEGYZETEINKET IS INGYEN KAPTUK!

2 ILLETVE 3 FORINT VOLT 1 DOBOZ GYÓGYSZER. MINDEGY, MILYENRE VOLT SZÜKSÉGE A BETEGNEK, ENNYI VOLT ÉS KÉSZ.  MA VAN OLYAN GYÓGYSZER, AMI MILLIÓKBA KERÜL VAGY 100 EZEREKBE, DE UGYE NEM EZ AZ ÁTLAG. AZ ÁTLAG GYÓGYSZEREK 1000 FORINT KÖRÜL INDULNAK,  S MIVEL MEGSZÜNTETTÉK SZINTE TELJESEN A KÖZGYÓGYELLÁTÁST, HISZEN A MINIMÁL NYUGDÍJAT VESZIK ALAPUL – AZ MOST 28500 FORINT /FŐ HA CSALÁDBAN ÉLSZ –  EGY HAVI JÖVEDELEM FELETT NEM JÁR. HA VISZONT EGYEDÜL ÉLSZ, AKKOR 47500 FORINT FELETT ELVESZÍTED EZT A JOGODAT.  TUDOM ÉN, EGÉSZSÉGES EMBER MEGÉL EBBEN AZ ORSZÁGBAN 47 EZER FORINTBÓL IS EGYESEK SZERINT. ŐK SOHASEM ÉLNEK ENNYI PÉNZBŐL VISZONT.

 EZZEL A DÖNTÉSSEL NEM CSAK A GYÓGYSZEREKET VESZIK EL TŐLED, HANEM A GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖKET IS. MINDEN FIZETŐS LETT NEM KICSIT, NAGYON. A NYUGDÍJASNAK NEM JÁR A MUNKAHELYÉTŐL SEMMI PLUSZ, MÁR NEM FIZETIK HELYETTE A WELNESST, A GYÓGYMASSZÁZST ÉS A MAGÁNKÓRHÁZAT SEM.

 CSAK EMLÉKEZTETEM ÖNÖKET, A MI PÉNZÜNKÖN TANULTAK, LETTEK AKIK MOST.  EGY VALAMIT VISZONT NEM TANULTAK MEG: TISZTELNI MINKET, AKIKNEK KÖSZÖNHETIK A JÖVŐJÜKET.

 BESZÉLNEK ITT HÁLAPÉNZRŐL NOS A KISNYUGDÍJASNAK ESÉLYE SINCS HÁLAPÉNZT ADNI, MERT MIBŐL?  DE ANNO SEM FOGADTÁK EL AZ ORVOSOK. LEGYEN ITT KÉT NAGYON ISMERT PROFESSZOR NEVE, DR. MAGYAR IMRE ÉS DR. HOLLÓ ISTVÁN. VOLT SZERENCSÉM SZEMÉLYESEN IS ISMERNI ŐKET.  TÖBB NEMZEDÉKET TANÍTOTTAK NEM FOGADTAK EL HÁLAPÉNZT! HOLLÓ PROFESSZOR ÚR CSENDES SZIGORÁVAL KÖZÖLTE AZZAL A BETEGGEL, AKI ADNI AKART NEKI, HOGY Ő A MUNKÁJÁÉRT FIZETÉST KAP. MAGA SEM KAP KÜLÖN PÉNZT AZÉRT MERT DOLGOZIK. EZZEL OTTHAGYTA A PÁCIENST. HÍRE VOLT. NEM IS JÁRT AUTÓVAL! ISTEN ÁLDJA MEG ŐKET HALÓPORAIKBAN IS.

MÉG EGY GONDOLAT. TETSZENEK TUDNI, AKKOR ANNO AZ ÁTKOSBAN VOLTAK GYÓGYSZERGYÁRAINK IS, MOST MAGYAR KÉZBEN TUDTOMMAL EGY SINCS. PRIVATIZÁLTAK ÉS NEM CSAK A GYÁRAKAT, HANEM AZT A SZELLEMI TUDÁST, AMI AZ OTT FOLYÓ GYÓGYSZER- KÍSÉRLETEKKEL EGYÜTT OLYAN FANTASZTIKUS GYÓGYSZEREK ELŐÁLLÍTÁSÁT TESZI MA MÁR LEHETŐVÉ, MELLYEL RENGETEG BETEGSÉGET TUDNAK GYÓGYÍTANI. NO EZ KERÜLT KÜLFÖLDI KÉZBE, ÉS TERMÉSZETESEN A HASZON IS. MI MINDENRE JUTNA ABBÓL A PÉNZBŐL!

NA, NÉZZÜK A KÖZLEKEDÉST! VOLT ENNEK A KIS ORSZÁGNAK VILLAMOS, AUTÓBUSZ ÉS VAGONGYÁRA. MA NINCS! VESSZÜK A KÜLFÖLDI LEJÁRT, VAGY OTT MÁR NEM HASZNÁLT FELÚJÍTOTT VACKOKAT. KÖZBEN ÉGNEK LE A BUSZAINK, FÜSTÖL A METRÓ – JÓ EZ 40 ÉVES, ÉS NEM MAGYAR KÉSZÍTÉSŰ, CSAK ÉPPEN ELHANYAGOLT, NEM FELÚJÍTOTT -. TÖBB 10 EZER MUNKAHELY SZŰNT MEG AZÉRT, HOGY EZEKET A KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKET MÁSHONNAN VEGYÜK MEG. HELYETTE LÉTESÜLTEK UGYAN AUTÓSZERELŐ GYÁRAK A NAGY KÜLFÖLDI CÉGEKNEK. NA, AZ Ő HASZNUKRA ÉS A MI KÁRUNKRA DOLGOZNAK OTT PÁR EZEREN. ENNYIEN ÉS NEM TÖBBEN. VISZONT AZ OLCSÓ ÉS JÓ MINŐSÉGŰ HAZAI JÁRMŰIPART ELADTUK!

BOCSÁNAT ÖNÖK ADTÁK EL!

HORN GYULÁNAK KÖSZÖNHETŐEN KAPTUK AZ INGYENES UTAZÁSI LEHETŐSÉGET.

EGYRE KEVESEBBEN ÉLHETÜNK VELE. MI MÁR NEM TUDUNK ELMENNI A TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL TUDJÁK MI JÓ RÉSZT MÁR “CSAK” MENTŐVEL JÁRUNK. NA NEM BEVÁSÁROLNI, HANEM A LEPUKKASZTOTT, LEAMORTIZÁLT EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKBE. TUDJÁK, MILYEN KÉNYELMES? ELMONDOM. EGY MENTŐSZÁLLÍTÁSNÁL ÁLTALÁBAN 6 BETEGET SZÁLLÍTANAK EGYSZERRE 5-7 ÉVES HASZNÁLTAN VÁSÁROLT MENTŐAUTÓKKAL, S EZ A LEGJOBB. IGAZ FELLÉPNI RÁ NEM TUDUNK. PEDIG MINDEN MENTŐAUTÓBAN OTT VAN EGY KIS SÁMLI. DE SOKAN ARRA SEM TUDUNK FELLÉPNI. A HALÁLOSAN FÁRADT MENTŐSÖK SEGÍTSÉGE NÉLKÜL NEM TUDOM, MI LENNE. JA! VAN ÁM MÉG TOLÓKOCSI IS A SZÁLLÍTÓ MENTŐAUTÓKBAN. ÜLTEK MÁR BENNE? NEM HISZEM,  EZÉRT ELMONDOM. HA VALAKI MONDJUK 60-70 KG- NÁL NEHEZEBB , MERT ZABÁL A NYUGDÍJAS SOK ZSÍROS KENYERET – IGAZ, MÁR NEM SOKÁIG, MERT OLYAN DRÁGA A KENYÉR ÉS A ZSÍR, HOGY MAJD CSAK LEFOGY -, AZ KÉREM TOTYOGHAT, MERT NEM TUD BELEÜLNI. MERT EBBŐL IS UGYE TÖBB MÉRET LÉTEZIK. A MENTŐSÖK A LEGKISEBBET KAPJÁK, KIVÉTEL VAN A ROHAMMENTŐKNÉL .

SZÓVAL MI 8 MILLIÁRD VESZTESÉGET OKOZUNK AZZAL AZ ÁLLAMNAK, HOGY HA KÖZLEKEDNI MERÉSZELÜNK.  NEM ÉRTEM. TUDOM ÖREG VAGYOK.  DE MI IS AZ OLCSÓBB? HA ELMEGYÜNK VAGY HA VISZNEK? NEM NYARALNI, CSAK A GYÓGYKEZELÉSÜNKRE.

AZTÁN CSAK AZÉRT, HOGY TUDJÁK, KAPTUK EZT A FENE NAGY NYUGDÍJEMELÉST, AMI UGYE NINCS. MIÉRT? HÁT ELMONDOM.

FELEMELTÉK A KENYÉR, PÉKSÜTEMÉNY ÁRÁT. VISSZAMÁSZOTT MÁR MOST A TOJÁS ÉS A BAROMFIHÚS ÁRA IS. PEDIG CSAK 5 HÉT TELT EL AZ ÁFA CSÖKKENTÉS ÓTA. MELLETTE MINDEN ÉLELMISZER LEGALÁBB 100 FORINTTAL DRÁGULT. TUDJÁK MIÉRT? MERT HIÁBA OLCSÓBB A VILÁGPIACI ÁRA A BENZINNEK, GÁZOLAJNAK NÁLUNK EMELTÉK. MÁR PEDIG ENÉLKÜL NEM SZÁLLÍTANAK SEMMIT.

ÉVEK ÓTA EMELIK A GYÓGYSZEREK ÁRÁT IS. CSENDBEN KÚSZNAK FELFELÉ AZ ÁRAK, MÉLYEN HALLGATNAK RÓLA, AZ EMBER HAVONTA SZEMBESÜL VELE. DE MILYEN ÉRDEKES. MÉG ANNO BEMENTÜNK A GYÓGYSZERTÁRBA ÉS A KEDVES GYÓGYSZERÉSZNŐ A KEZÜNKBE ADTA FIZETÉS UTÁN, MOST NEM ÍGY VAN. UTAZHATUNK MÁSNAP VAGY HARMADNAP ÚJRA, MERT RENDELNI KELL. NINCS A GYÓGYSZERTÁRBAN GYÓGYSZER, MERT NEM ÉRI MEG TÁROLNI, INKÁBB NAPONTA RENDELGETIK. BIZTOSAN ÉN VAGYOK A HÜLYE, DE A GYÓGYSZERTÁRAKNAK NEM ÉRI MEG GYÓGYSZERT TARTANI. IGAZ HELYETTE  VAN MINDEN MÁS. GYÓGYSZAR, AMIT JÓ REKLÁMMAL ADNAK ISZONYÚ DRÁGÁN, ÉS HATÁSA NINCS. DE VANNAK BIOTERMÉKEK – MITŐL BIO NEM TUDOM, DE KITALÁLTÁK – AMIKET NAGYON DRÁGÁN A BUTA EMBEREK MEGVÁSÁROLJÁK, MERT AZT HISZIK, HATÁSOS. DE NINCS ITT MÁR SEMMI BIO, MÉRGEZETT A FÖLD, AMIN TEREM, MÉG AKKOR RÁADÁSUL A BUTA MÉHEK SEM KERÜLGETIK A VIRÁGOKAT, HOGY EZT PERMETEZTÉK, AZT MEG NEM. NA JA, ŐK NEM JÁRTAK ISKOLÁBA, NEKIK ELNÉZEM,. VISZONT A TANULT EMBEREKNEK NEM TUDOM ELNÉZNI, HOGY HÜLYÍTIK AZ EMBEREKET ÉS CSINÁLNAK MAGUKNAK MÁSOK TUDATLANSÁGA MIATT EXTRA HASZNOT. ÉN TILTANÁM, ÉS BÜNTETNÉM.

NOS KÉREM, TUDOM HOSSZÚ LETT MEGINT, ÉS NINCS BENNE MINDEN, DE CSAK ARRA REAGÁLTAM, AMIT ÖNÖK NYILATKOZTAK. ÉN SZÉGYELLEM MAGAM MAGUK HELYET.

TUDOM,NEM FOGNAK BOCSÁNATOT KÉRNI, PEDIG KÉNE. TÖBB MILLIÓ NYUGDÍJASNAK EZ JÁRNA.

TARLÓS ISTVÁNNAK CSAK ENNYIT ÜZENEK:  ÖN MÁR LASSAN “SZÉPKORÚ” LESZ, ÉS NEM LESZ MINDIG A FŐVÁROS VEZETŐJE. MAJD JUSSON ESZÉBE AKKOR IS.

A DOKTORNŐNEK PEDIG KÍVÁNOM, ÖREGEDJEN MEG, AZTÁN HA SIKERÜLT DEMENCIA NÉLKÜL, AKKOR GONDOLJA ÁT MIT INDÍT EL.

ROSTA  ÁGNES

MAGYARORSZÁG 2017. 02. 09.


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés