Nyílt levél a hazudós miniszterelnöknek

Közzétéve ekkor: 2023 szeptember 29. 15:18

Viktor! Maga már megint hülyének néz bennünket, nyugdíjasokat?

Mert számoljunk, mennyi is az a körülbelül félhavi nyugdíj korrekció! Kezdjük azzal, hogy ez egy egész évre szól! Most lebontom havi szintre: Átlagot számolnak, pedig ebben az országban sem átlagból élnek az emberek. Több mint 1 millió nyugdíjasnak nem éri el a nyugdíja az átlagot, ami ön szerint jelenleg 204 ezer forint. Ezen belül a kisnyugdíjasok száma megközelíti a 270 ezer főt, ők 120 ezer forint alatti nyugdíjból élnek. De még ezt is bontani kéne, mert nem mindegy, hogy egy nyugdíjas egyedül él, vagy van párja. Az sem mindegy, hogy van-e családja, aki segíteni tud e rajta.

Szóval ne átlagoljunk!

Ezzel a nyugdíj korrekcióval Ön elismerte, hogy az éves infláció jócskán meghaladja az önök által kiszámolt éves 15 %-ot. De mint tudjuk,  a nyugdíjas infláció mindig magasabb, mint az „átlag”. ( hú de utálom ezt a szót!) Nálunk a rezsire, a gyógyszerre és a gyógyászati segédeszközökre megy el a legtöbb pénz. Idén aztán Önök emelték is átlaguk felett ezeket! A rezsi kamu, az már tavaly augusztusban köztudott lett.  A kisnyugdíjasok fáztak is rendesen, soha annyi lakásában megfagyott ember nem volt, mint tavaly. Sajnos, idén sem várható kevesebb.

A gyógyszerek árai – már ami kapható – 100 – 200 %-kal emelkedtek. Ez pedig a rekord magas euro és dollár miatt van. Ezért is nem tudnak a gyógyszergyárak vásárolni hatóanyagokat. A helyettesítő termék sokszor drágább, mint az eredeti. Tudja volt idő – igen abban az átkosban – amikor minden gyógyszer ára 2-3 Ft volt. Ami ennél drágább volt, ahhoz egészségügyi miniszteri engedély kellett, amit a betegek meg is kaptak napokon belül! Igaz, akkor volt egészségügyi miniszter!

A következő kiadás az élelmiszer. Idén az élelmiszer infláció 40 % felett kezdődött. Kozmetikázhatják, ahogyan akarják, de nem ment lejjebb. Ennek pedig az a következménye, hogy a kisnyugdíjasok 1-2 db-ot vásárolnak a gyümölcsökből vagy zöldségekből, húst és kenyeret venni meg már tényleg luxus. Tudom, maguk ott fent a várban a honvédség sztár séfjeinek a főztjén nem érzik. A több milliós fizetésből mi is megengedhetnénk magunknak, hogy azt együnk, amit megkívánunk.

Azok, akik városokban élnek, vagy csak a pici kertjük van, és már nem tudják művelni, rászoktak a cserépben nevelhető zöldségek termelésére. Nézze végig a panelok teraszait. Ha szerencséjük van, és megterem, akkor jut az asztalra. A vidéken élők sincsenek jobb helyzetben, mert már nem mindenki képes gondozni a kertecskéjét.

Hatalmas terhet jelent a kisnyugdíjasok és a munkanélküliek ellátása.

Településfüggő, hogy a népjóléti osztályok hány embernek tudnak és mennyivel segíteni! Nálunk például folyamatosan gyűjtik az élelmiszereket, és csinálják a csomagokat! No, nem rohadt burgonyát adnak, hanem egy-egy kilót abból, amit jó emberektől vagy az „átkozott” multiktól kapnak. De mi magunk is megpróbálunk túlélni. Hol egy pár darab tojás megy a szomszéd bácsinak vagy néninek, hol pedig pár szem abból, ami megterem. Figyelünk egymásra, hogy senki se haljon éhen! Maga nem szégyelli felvenni ezek után a plusz több mint havi 600 ezer forintját, amivel emelte a saját fizetését júliusban? Pedig szégyellhetné! Sohasem hallottam, hogy bárkiket támogatott volna, hogy ne éhezzen, vagy ne fagyjon meg!

Maga félhavi nyugdíj korrekcióról beszélt mosolyogva.

És, hogy micsoda nagy segítség nekünk. Gulyás minisztere már csak 3,1 %-os emelést lengetett be. Ami az átlag nyugdíjnál 6532 forint/hó jelent.

Tudja maga, hogy ez két kiló hús ára? S ezt az átlag nyugdíjas kapja! A kisnyugdíjas  ennél lényegesen kevesebbet! Nekünk jó esetben 1/2- 1 kg húsra valót löknek oda.

Megint hazudott,

 és jött a hülye dumával, hogy Gyurcsány elvett tőlünk egy havi nyugdíjat! Ismét felhívom a figyelmét, Gyurcsány nem vett el semmit. A Bajnai-kormány sem elvette, hanem felfüggesztette a világgazdasági válság miatt, de közben megteremtették a nyugdíjprémium lehetőségét, amivel maguk pár éve úgy éltek, hogy azt hazudták, hogy ez az Önök „adománya”! Ígért maga 14. havi nyugdíjat is Lett volna rá lehetősége, ha fejleszti a gazdaságot, de e helyett ellopták az országot! Eladták a földjeinket akkumulátorgyáraknak, veszélybe került a vízkészletünk. Gyáraink nincsenek, már azt is mindet privatizálták! Betelepítették azokat a multikat, akiknek bedolgozik az ország, és csodálkoznak, hogy kiviszik a hasznot.

Tudja, mennyi ember van munka nélkül?  Fogalma sincs róla, mert csak azokat számolják három hónapig, akiknek munkanélküli segélyt adnak. Aztán már senki sem törődik ezekkel az emberekkel. A munkáltatók tisztelet a kivételnek meg minimálbért adnak! Tudja, hogy annak a nettója mennyi? 154280 Ft.

Tehát ők is kevesebbet kapnak, mint az átlag nyugdíj! Mit jelent ez? Azt, hogy itt kb. 3 millió ember él kevesebb pénzből évente, mint a maga havi fizetésének kevesebb, mint fele! Viszont azok a külföldi vendégmunkások, akiket behoznak, többet keresnek, és még rezsit sem kell fizetniük.

Tudja, én nem vagyok egy trágár ember,

 így csak arra kérem, tűnjön el a kormányával, a családjával és a 133 bátor seggnyalójával együtt ebből a sokat szenvedett kis országból!  A lebutított ország végre legyen az, aminek lennie kéne. Egy fejlődő, virágzó, békés, szerethető ország!

Elég volt a gyűlöletből, elég volt a rablásból, a lopásból. Adják vissza a békénket, az emberi élethez való jogunkat!

Magyarország 2023.09.28.

Rosta Ágnes, a kisnyugdíjas

 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés