NEM KÉRNEK ORBÁN VÉDELMÉBŐL AZ ANGLIAI MAGYAROK

Közzétéve ekkor: 2016 január 10. 9:04

 

Facebook

Facebook

Egy Angliában élő magyar, Kiss Róbert berágott és a Facebookon válaszolt a kormányfőnek.

hvg.hu

Tisztelt Orbán úr, Kedves Viktor!

Engedd meg, hogy megszólítsalak ebben a nagy migránsozós, cameron-smúzolós ügyben. Annál is inkább, mert angliai magyarként én megszólítva érzem magam.

Először is tisztázni kellene alapfogalmakat.

Olyan hogy MI, olyan nincsen. Vagy TE és a pártod/kormányod, amihez a külföldön élő magyaroknak vajmi kevés közük van. Az aktivistáid sokszor lemosogatóznak minket, rosszabb esetben hazaárulónak neveznek, akiknek kuss a neve, ha már lecserélték a gulyást a fish & chipsre.

A másik oldalon pedig vannak azok, akikről ez az egész szól, a külföldi magyarok, jelen esetben az angliai magyarok. Tudom, fáj, de ezekhez az emberekhez –hozzánk – semmi közöd nincs.

Szeretném, ha nem kevernéd a lószart a friss szénával. Ezt még vidéken, Felcsúton sem illik. Ha ott voltál gyerek, ezt megtanulhattad volna, nem csak azt, hogy vasvillával nem hordjuk ki a fingszagot.

Nos, mi nem tartozunk neked semmivel, és baromira nem kérünk a Te segítségedből. Nincs szükségünk rá, hogy értünk szabadságharcolj, főleg úgy, hogy érdekeid messzemenően David Cameronnal hozhatóak szinkronba: mindketten abban vagytok érdekeltek, hogy minél inkább elriasszátok és akadályozzátok a jövőben esetleg ide érkezőket. Te nem akarsz több kiáramló (tányérmosogatónál képzettebb) szülőkorú munkaerőt, Cameron pedig nem kíván több bevándorlót.

Ez persze részben érthető. Aki eljön Magyarországról az nem megy többet Ákos koncertre…

Úgy gondolom, végképp le kellene venned a kezedet azokról az emberekről, akiknek a lépésed csak kárt okozhat. Sokan pontosan azért jöttünk el, hogy ne kelljen a mindenkori politikai hatalom ügyetlenkedése és hozzánemértése miatt financiálisan ellehetetlenülnünk. A gazdasági és jogi környezet, amit sikerült 25 év alatt létrehoznotok, az sokunknak nem kedvez. Nem kétharmadnak, csak úgy egymilliónak… Megy egy másik párnak aki még odahaza van.

Az elbaltázók kinek-kinek bal- avagy jobboldali balféket jelentenek. Van, aki a kommunisták elől menekült évtizedekkel ezelőtt, van, aki az utód kommunisták elől az elmúlt öt-tíz évben. Melyik fogalom, kinek mit takar ugyebár…

De abban közös, hogy egyikőtök sem élt soha a piacról, nem alkotott, nem termelt értéket. Emiatt aztán fogalmatok sincs arról a világról, amit állandóan manipulálni és terelni szeretnétek.

Ezzel én nem tudok és nem is akarok mit kezdeni. Ez a demokrácia szabálya. A választás szent dolog. Mi pedig – külföldi magyarok – sem innen, sem pedig a tévé székházat dobálva, felgyújtva sem kívánnánk hatalmat dönteni.

Látod-látod, milyen sok különbség van köztünk a habitusunkon, a világértelmezésünkön és a demokrácia felfogásunkon túl is?

Nos, mi hasonlókat várunk Tőled is. Ahogyan mi nem kívánunk harcolni melletted, ellened, úgy nekünk végképp nem érdekünk, hogy a szabadságharcot elhozd nekünk.

Angliai magyarként, minket ez a társadalom elfogadott, befogadott, lehetőséget adott egy olyan életre, ami neked csak a rémálmaidban létezik: normális fizetés, kiszámítható élet, politikusoktól független előmenetel, politikától független üzleti lehetőségek.

Kérlek, az ezzel ellentétes mentalitást ne hozd el ide! Azt tartsd meg azoknak, akik téged megválasztani kívánnak. Mi nem kértünk és nem kérünk belőle. Talán túl rövid ideig éltél Oxfordban ahhoz, hogy megértsd: ez a társadalom másként működik.

Itt a migráns szó pont azt jelenti amit kell: bevándorlót. Nem pedig azt, amit te újmagyarul kívánsz propagálni: terrorista. Sajnos az angol nyelv nem erősséged, de hidd el nekem, nem is fogod tudni megváltoztatni annak szókészletét.

Mi, külföldön élő magyarok migránsok vagyunk, bevándorlók. Ha úgy tetszik, gazdasági bevándorlók. Sőt, sokunk még inkább emigráns, ha érted ezt a szót.

És szeretnénk is azok maradni. Nélküled, a segítséged nélkül, az elbaltázásod nélkül, a harcod nélkül.

Csak szeretnénk nyugodtan élni politikai védelmi pénz fizetése nélkül.

Gépnarancs


Megosztás

162 hozzászólás

 • samesz38 says:

  A szerző egyetlen vállalkozást sem indított még be Angliában???Legalább azt megtette volna,utána kezdte volna tépni a száját.De addig…Nekem hiteltelen.Remélem,akkor is ír majd egy cikket,ha haza sunnyog.Ha előbb nem,nyugdíjas korában,mert ott nem fog tudni miből megélni.De addig is remélem,ott jár orvoshoz,nem veszi igénybe a magyar egészségügyet!!! 🙂

  • Sandor Erika says:

   agymosottak nagykövete, nem fog hazasunnyogni mert bahol könnyebb es szebb elni mint az itthoni politikai gyülöleti mocsarban!

 • Karatnai Bodó Attila says:

  Örvendetes, hogy a férgek távoznak.
  Legalább az a sok évszázadok alatt felgyülemlett idegen etnikai szemét és azok ivadékai, akik soha nem tudtak és nem is akartak a magyar nemzeti szellemmel azonosulni, mert soha nem is tartoztak a magyarság eredetközösségébe végre maguktól eltakarodnak.
  Mi nálad még boldogabbak vagyunk, mert belőled eggyel kevesebb van!

  • Niedyn says:

   Ez teljesen mindegy, Orbán ebből az azért elég enyhén képviselt nézetrendszerből is ki fog hátrálni.
   Teljesen különböző a nagytőkének / zsidóknak és a hazai lakosságak szóló üzenete.

 • Niedyn says:

  Tökéletes helyzetkép, annak részéről, akiket egy kialakuló feudalizmusból az ókommunisták
  gazdasági módszerekkel még el is üldöznek, Barom, aki itt hazaárulózik !! Most már csak
  különféle kényszerhelyzetek vannak, ha pedig Angliában nem politikai seggnyalással
  lehet előrejutni… az nem a gazdasági menekültjeinket minősíti…

 • dr Demjén Tibor says:

  Mindég voltak hazaárulók, de szerencsére ezek az emberek elenyésző töredékét képezik a tisztességes magyar emberek számának!

  • Niedyn says:

   Tökéletes helyzetkép, annak részéről, akiket egy kialakuló feudalizmusból az ókommunisták
   gazdasági módszerekkel még el is üldöznek, Barom, aki itt hazaárulózik !! Most már csak
   különféle kényszerhelyzetek vannak, ha pedig Angliában nem politikai seggnyalással
   lehet előrejutni… az nem a gazdasági menekültjeinket minősíti…

 • BÉLA says:

  Domibácsi! Téged biztos felvettek a stadionépítéshez. Mi vállalkozóz fizetjük minden hónap tizedikéig az adókat.Lenne it pénzha nem nyulnák le a barátaid.

 • Péter says:

  Egy senkiházi levelet írt. Van ilyen. De milyen jogon nyilatkozik a Londoni magyarság nevében??? Igazi bolsevik/náci/balliberális tempó!!!
  Szégyellje magát! Az összes liberális sajtómunkás egymást túllihegve terjeszti. Szerintem ők rendelték meg, de az is lehet, hogy írták ezt a levelet, hangulatkeltésnek!
  Megírták, fejedelmi többesbe tették és most mint hiteles levélre hivatkoznak!

 • T.laci says:

  Még szerencse hogy csak 130akárhány ilyen hangvételü komentet kelett végigolvassak…. 🙂

  Szegény hazám……. mi lenne belöled ha 15milliónyi ilyen önmagagyalázó néped lenne??????

  No’coment……………………………………………………

  Annyit az egészről, hogy valahol mindenkinek igazat tudok adni…. Bár, az igazság az ” odaát van…. ”
  És mindég annak van igaza, aki beszél………………….. Csak kissé máshogyan kéne… 🙁

 • bene istván says:

  Ki jogositotta fel ezt a senkiházit , hogy egy közösség nevében beszéljen, : világos ,,,,,, a liberális banda által megfogalmazott aljas , mocskos szöveg,,, amikor jóakaratot , a jó szándékot is a saját plitikai haszonszerzésre használják

 • Human says:

  Nagyon elszomorit es fizikailag egyre rosszabb erzessel olvastam a fenti hozzaszolaskat. Egy-ket kivetelt eltekintve, politikai meggyozodestol vagy tartozkodasi helytol fuggetlenul, szinte valamennyire jellemzo a kulturalatlan, sarral dobalkozo, agressziv stilus es az erosen szubjektiv megkozelites. Az teny es sok esetben ertheto, hogy az ember elsosorban sajat helyzetebol, ismereteibol kiindulva itelkezik. En az objektiv megkozelites hive vagyok. Szoros, meleg kotodes a szulohazahoz nem zarja ki az egeszseges kritikat. Ez egy olyan vegtelenul komplex problema, amit, az en velemenyem szerint hazai-es vilag tortenelmi, hazai es internacionalis gazdasagi ismeretek nelkul nem lehet megerteni. Veszelyes dolognak tartom az onsajnalatot, a tulfutott nacionalizmust, „a maskent gondolkodo, mukodo” individumok, csoportok, tarsadalmak ocsarlasat, s foleg azt, hogy ezekben keressuk, sot meggyozodessel allitsuk minden problemank okat. Ez a legkonnyebb, hiszen igy nem vagyunk felelosek tetteinkert, sot a masok kapzsisaga, erkolcstelensege aldozatta is tett bennunket. Nagyon figyelmesnek kell lennunk az effajta hangokra. A vilagtortenelemben nem egy szomoru pelda van ennek kovetkezmenyeire. Humanizmusrol es demokraciarol csak akkor beszelhetunk, ha azt nem csupan a hozzank kozvetlen kozel allokra, hasonlo vallasu, hasonlo gondolkodasu incividumokra, csoportokra, tarsadalmakra vonatkoztatjuk.

 • Karadin Edina says:

  Nem vagyok oda Orbán Viktor politikájáért,de meg kell hagyni hogy lehet ő az egyetlen aki megmentheti ezt az országot! Nem a stadionokkal ugyan,de a migránsokról való felfogása most életmentő!!! Jobban örülnék ,ha most Morvai Krisztina lenne helyette országunk élén,márcsak azért is hogy legyen végre női vezetőnk! De nem ez a lényeg! Tudom én is hogy Angliában jobb az életszínvonal! De én akkor sem tudnám a hazámat itt hagyni! 2 napot nem tudnék Angliában eltölteni!! Nekem ez az ország a hazám,és nem megyek el innen! A migránsokról csak annyit,hogy hagy menjek csak oda Angliába,sok szerencsét hozzájuk!!!

 • kungyuri says:

  Kiss Róbertnek és a szülőhazáról, Magyarországról hasonlóan gondolkodóknak ajánlom a következő Wass Albert idézetet: „Fél világot bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel, s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeledkezel.”

 • Pál István László says:

  Valamikor azon gondolkodtam hogy Puskás miért hagyta itt az országot. Az egyszerű kisemberek építették itthon maradva az országot,mert nekik nem voltak nagy álmaik. Puskásnak volt neve is tehetsége is,de végül valamiért csaknem lett milliárdos és azok temették el akik valaha szerették volna magyar mezben látni mozdulatait.Robika te csak építsed a brit birodalmat amit már több száz éve össze loptak .Mi tudjuk hogy az élet rövid és szeretnénk lépésről lépésre szebbé tenni ezt a hazát.Történelem tudás nélkül Úgy sem fogod megérteni a Miniszter urat. Szádra sem vedd. Te úgy is csak azok közé fogsz tartozni akik voltak valahol valamiért ,a végén úgy is haza sunnyogtak majdnem lett nekik millió fontjuk.Jó hogy ott vagy sok sikert!

 • Székely kTa says:

  Szánalmas vagy ,ha halgattál volna okos maradtál volna az Isten bocsásson meg neked majd ha el érkezik az idö a számadásra meglátod az igazi értéket amivel csufot üztél.

 • Sándor says:

  maszatoló, uszító, okoskodó, Fóbiában szenvedő IQ-vákuumos síkidom,
  Kiss Róbert… és hasonszerű tsai.
  … ugye nem csak ezért jött létre az unió, hogy
  … csak a külföldi tőke mozoghasson, rabolhasson szabadon, hanem azért is, hogy a tagországok, németek, lengyelek, spanyolok, portugálok, stb.
  … mellett a magyar munkavállalók is szabadon mozoghassanak, és ott vállalhassanak, munkát ahol jobban megfizetik
  a tagországok szinte teljes iparát, gazdaságát, kereskedelmét, szolgáltatását uralómultik képzettségüket, szaktudásukat??

 • sanyi says:

  Az emberek különböznek mindenki mást akar ezért nem lesz soha egyetértés.Én 1 évbet dolgoztam kint nem angliába magyar cég által itthon fizetésből levonták az adót tbt stb igy is kaptam kint 1300 eurot szállás ingyen volt szakmunkás voltam nem mosogató.Igenis éreztetik kint az emberel,hogy nem oda tartozik a pénzt megadják de ha fejtetőre álsz megbecsülést akor se kapsz soha ahogy mi ott kint megálapitotuk csak az tud maradni aki elfogadja,hogy soha nem lesz egyenrangú.Hazajöttem mert itthon érzem jól magam most sajnos kinlodok az elhelyezkedésel 3 hónapja az ember küldözgeti az önéletrajzok tucatját hirdeti magát válaszra se méltatják akik igen létminimum bejelentés vagy be se jelnet max 120.000 nettó napi 10 ó munkáért Budapesten,ezért azt is megértem aki kint próbálkozik.Haladunk előre fele de elkell fogadni sose érjük utól a (nyugatot)anyagiakban akkora a lemaradásunk sajnos.A lényeg az lenne mindenki tiszteségesen megtudjon élni sajnos hogy ilyen pénzeket fizetnek az a vállalkozok önzése,hogy ök minél jobban gyarapodjanak a melos pedig le van…….. pocskondiázni egymást nem jó dolog néha kell de kulturáltan jobban hangzana.

 • Fulop Zsolt says:

  De vicc..Ugy tunik a nem tetszo hozzaszolasokat meg sem jelenhetnek:)

 • Fulop Zsolt says:

  Hat baratom! Ilyen alpari stilusban levelet irni..Nem semmi…Kicsit optimista kijelentes az osszes Angliai Magyar neveben irni..Eljosz otthonrol es osztod az eszt..Pedig ha ertelmezed az Orban -Cameron megbeszelest,arra jonnel ra,hogy Orban epp az itteni magyarok erdekeben grundol…Ne kelljen az ujjonan erkezoknek 4 evet varni,hogy mondjuk child tax creditet es child benefitet kepjanak..Ez tenyleg szornyu…Mert O azt mondja ,hogy mi nem migransok vagyunk ,hanem EU-s polgarok akik elnek a joggal,hogy barhol az EU teruleten dolgozhassanak..Ezt 2004-elott nem tudtuk megcsinalni…Mi a kulonbseg abban,hogy valaki videkrol felmegy Pestre dolgozni mert ott jobb a fizetes,vagy eljon Angliaba? Van olyan hely az orszagban ahova tovabb tart Tomegkozlekedve eljutni,mint repulovel Londonba…Szegyelheted magad,hogy eljossz otthonrol es innen a tutibol osztod az eszt..Valszeg Te a kesobbi turnussal erkezhettel,2009 utan..Szerinted mindennekaFidesz az oka..Megsugom en mar 1998-ban eljottem otthonrol..Mert akkor annyira jo volt..De hazamentem kesobb…Ide meg 2005-ben jottemazota itt vagyok..Es megsugom 2005-ben is joval jobb volt az eletszinvonal mint Nyugaton..Erre varjal gombot…Viszont soha nem vennem a batorsagot,hogy sz@rjam az otthoniakat,a kormanyt stb…Eljottem, ezt valsztottam ..A konnyebik utat valasztottam..Es le a kalappal azok elott akik megis maradtak,es tovabb kuszkodnek…Ezzel az iromanyoddal arcul kopsz mindenki aki MARADT…

 • Tomi says:

  Aztán komám azokkal értekeztél-e eme nagyarc stílusban íródott diktálmány előtt kik nem tudták olyan „sokra vinni” mint te abban az Inglendben? Kik málnaültetvényen gürcöltek hetekig málnát majszolgatva mint a kismackó? Kiknek szállásuk elől lopták el az itthon nagy nehezen összekuporgatott Suzukijukat amivel 80 km-re jártak nap-mint nap fejleszteni a szuperhatalmat, hogy mégtöbb olajat tudjon hazavinni az ujjongó angol demokratának? Kik 11-en laktak összezárva egy huzatos padlásszobában? …..Mert nekik ezek után vissza kellett térni szeretett (és korábban mocskolt) szülőföldjükre! Visszatérni fűtetlen otthonaikba de legalább a sajátjukba! Ők utána saját kertjükbe -megtísztítva azt a gaztól- ültettek málnát, hogy aztán azt eladva a saját BMW-jükbe ülhessenek! Munkára nevelték itthon született gyermekeiket, hogy magyarok maradhassanak! Ők megértették!.. Nekik szükségük van, hogy egy ország vezetése kiálljon mellettük! Nekik jó volt abban a tudatban (az ígért aranyért, na meg a sárga-rendszámos Roverért) elhagyni Magyarországot, hogy ide mindig visszajöhetnek! Ellenben veled! Neked nem kell a gondviselés,…te nem vagy rászorulva!…Most még nem!

 • Mayer Antal says:

  Szomorúan látom, hogy ezt a témát szinte mindenki képtelen politikamentesen kezelni. A fejlett nyugati országok és Magyarország jövedelmi viszonyai között mindig volt, és mindig lesz lényeges különbség. Ez tény és teljesen mindegy, hogy milyen politikai párt van hatalmon. Ezért érzem végtelenül nagy ostobaságnak, hogy egy Orbán Viktornak írt levéllel olykor gyalázkodva valaki véleményt mond. Az már egy roppant izgalmas kérdés, hogy vajon ezek a különbségek, hogy maradtak változatlanok a rendszerváltás során. Nagyon sokan szeretik felmenteni magukat és előkelő kívülállóként bírálatot mondani és a politikusokat hibáztatni, mintegy felmentve magunkat a felelősség alól. Ne tegyük. Igenis mindannyian tehetünk arról, sőt bűnpártolók, vagy csak egyszerűen gyávák és buták voltunk, és nem mertünk megszólalni a rendszerváltás idején, hogy ha 1 Ft-ról 100 Ft-ra emelték egyik napról a másikra a villamosjegyet, nem mentünk ki az utcára és megakadályozhattuk volna. E helyett birka módon eltűrtük, hogy hazafias szónoklatokkal szétlopják az országot és olyanná tegyék, amit most látunk. Senki ne mentse fel magát, együtt voltunk gyávák és ostobák. Most már késő!

  • Sándor says:

   A sok piciny agyban, fel sem merül, annak a gondolatnak a szikrája sem, hogy vajon, miért nem
   osztrák, a német, francia vagy angol életszínvonala, fizetése, nyugdíja lett 2010-re
   a magyar választók által elzavart
   … mszmp jogutód pártocskák, a
   gyurcsányi-bajnai és a sleppje vezette mindig a szegéknyekért dolgozó „baloldali” kormányok után?

 • Pisti apu says:

  Nagyon Kiss Róbert, a segitseg nem a hazaarulo maagyaroknak lett kitalalva.

 • Kelemen László says:

  Borzasztó kommentárokat olvastam e cikk / nyílt levél után.
  Főleg olyanok írtak, akik – meggyőződésem szerint – házi feladatnak kapják az ilyen jellegű frászbuk (legénykori nevén Facebook) bejegyzéseket mocskolni!
  Én akiknek a sorsát ismerem, azok egyik sem örömében jött Angliába, és hagyta Orbanisztánban a Család többi tagját!
  Én sem örömömben jöttem, de itt legalább fedél van a fejem fölött, nem éhezem és nem fázom!…
  Csak röviden:
  2012 februárjában – amikor odakint mínusz 20 fok volt – még gyújtólángra sem tudtam bekapcsolni a gázkonvektort, mert nem tudtam volna kifizetni az albérletemben a gázszámlát! Csoda, hogy ki nem hűltem!
  Másfél diplomával (diploma + posztgraduális képzés) 57-évesen SEHOL nem akartak alkalmazni, SEMMILYEN állandó munkát sem kaptam, pedig a járdaépítést (térkövezést) is elvállaltam – feketén…
  G Viktor? Aggódom az otthon maradottak sorsáért! A királyi TV-ből és az MR1-ből (legénykori nevén Kossuth adó) ömlenek a győzelmi jelentések! Már a 80-as években sem volt ennyire elfogult az „átkosban” az – akkor – egyetlen, állami média!
  Most csak annyi, hogy ha az Európa szerte irigyelt (?!?) 2-2 és fél százalékos GDP-növekedésből levonjuk az EU GDP-arányosan 4%-os felzárkóztatási támogatását, akkor Orbanisztán változatlanul gazdasági recesszióban van! És mi lesz, ha ez 2020-ban megszűnik, mert ezt az újonnan csatlakozott országok max két 7-éves cikluson át kapják, akiknek az egy főre eső GDP-je az EU-átlag 75%-a alatt van!
  A másik, hogy a minimálbér nettója változatlanul a létminimum alatt van! CSAK a tehetősebb ember tud takarékoskodni, de a szegény csak nélkülözni!
  És még egy a sok-sok problémából: ennek a kormánynak az egészségpolitikája a természetes szelekció előnyben részesítése: Hadd hulljon a férgese! Csak a Tajgetoszt nem alkalmazzák – MÉG…

  • Piriczki Jozsefné says:

   Ennyi hazugsàgot összehordani csak baloldali tud!!! Tudtommal az Orbàn kormànya alatt szünt meg a kint dolgozhatok létszàm stopja, ezért mentek ki többen mint azelött. Nem kell a hazug baloldali szöveg és ha nem tetszik az itthoni élet szive joga nem kérik Orbàn tämogatàsàt kivànom, hogy ebrudaljäk ki az angolok és szüntessék meg a sok szoc. tàmogatàs kifizetését amit az angolok teremtenek meg. Ennek az orszàgnak csak jobb lesz, ha az ilyen gondolkodàsu emberek tàvol is maradnak SZÉP HAZÀNKTOL.Az idö majd bizonyitja kinek volt igaza.Ällandoan csak szapultàk ezt a kormänyt és eddig semmi nem igazolta a sok szemét baldumàt.Màr külföldön is egyre jobban belàtjàk hogy jo irànyba vezeti Orbàn HAZÄNKAT.Szerencsére kevesen vannak orbànfobiàsok, ugy hogy kàr erölködni

  • Picitóni says:

   2012 februárjában a te „n e m l e s z g á z á r e m e l é s ! ” patronusaid által 3 szorosra emelt gázárat kellett kifizetni. Valami veled nem stimmelhet, hadiplomásan nem akartak alkalmazni sehol. Valószínüleg a marxizmus-leninizmus estiegyetemi diplomád va tudományos szocializmus posztgraduálissal. Pedig a DK ezzel bizonyára alkalmazott vona. Mert bármi más rendes szakmával csak valami hatalmas impotencia kell ahhoz, hogy albérletben légy 57éves korodra, vagy beteg vagy és elszórtad a pénzt, és elszartad az életed! Nekem most emelkedett a nyugdíjam négyésfélezerrel…. Az országot már 2011-ben a szakadékba láttátok zuhanni, ahhoz képest köszönjük jól vagyunk! A gdp-hez az eu-s pénzt nem számítják hozzá,mert a gdp TERMELÉS! Persze ezt a kifewjezést a tudszocban nem tanították! Érdekes, hogy rengeteg ember van, akik a „létminimum” feléből szépen éldegélnek, és örülnek, hogy nem ti vagytok hatalmon, mert akkor megint mindennek felszaladna az ára, és amit a mostani kormány épít azt ti eladnátok szarért-hugyért!Ahogy szoktátok! Az egészségügyet a ti, liberálbolsevik 8 éves kormányzásotok alatt vertétek szét, így nem tudnak téged sem kezelni az ideggondozóban, mert megszüntettétek!

  • Tankó Gábor says:

   Igazad van Kelemen László Magyarország azért tart itt mert ilyen, és ezekhez hasonló emberek lakják és irányítják.Patkány mind egymást fogják fel falni.Szépen lassan,mert az értelmesebbek lefognak taposni.Én örülök hogy le léptem onnan mert ott csak éhen dögleni lehet. A hozzászólásokat nézve egyre jobban undorodom az egész magyarságtól okádék emberek lakják ezért tart ott az ország.

  • igaz says:

   teljesen igaza van!

 • Lacibácsi says:

  Hallgatva a sok hozzá szólást,azt éreztem ki az egészből,hogy aki Angliában él,azoknak már annyira jól megy,hogy alkalmassá váltak a kormány,a hazájuk,az itthoni barátaik,rokonaik,pocskondiázására!!!Aki hülye és nem értette,hogy a Magyarország miniszterelnöke mit mondott a Cameronak,Ő arról nem tehet mert igy született!!!Örüljön,hogy kint jó dolga van és élvezi a saját gyarapodását!Azokat a vélt vádakat,és egymástól át vett süket dumákat,hogy igy mutyi,meg úgy mutyi,ha birósság előtt be kellene bizonyitani,akkor össze szarnák magukat,mert semmit sem tudnának el mondani!!!Aki itt él,az látja a valós helyzetet,az ország gyarapodik,kórházak,iskolák,gyárak épülnek,a gyerekeknek ingyen kaja van,halad előre az ország!Orbán Viktor miniszterelnök volt a 25 év alatt az egyetlen vezető aki kiállt a brüsszeli „hiénák”elött és meg védte a magyarokat,a kereszténységet,és az igazát!!!A légből kapott,érdemtelen süketelések de nem szeretem!!!

  • takacsi says:

   Laci bácsi! Nem szégyellt leírni ekkora hazugságot? Semmi sem működik ebben a szarrá lopott országban,csak a hazugsággépezet.Mennyit fizetett ezért Önnek a tolvajbanda ,az országromboló-kifosztó szemétláda Fidesz kassza?

   • Piriczki Jozsefné says:

    Tämogatom Laci bàcsi hozzàszolàsàt!! Kedves takacsi ugyan nem tudom milyen név ez nem vàlalt szereplést jelent? A maga szeme elött van valami ami nem engedi a valos dolgokat làtni. Tény, hogy még nem tökéletes minden, de nem lehet a hosszu évek alatt ténkretett dogokat gyorsan rendberakni.Ha valami fehér aqkkor maguk feketének àllitjàk. De szerencsére hiàba igyekeznek erre törekedni a többség nem ezt tapasztalja. Kär erélkédni. Inkàbb élvezzék az angol jo létet

  • freedii says:

   Laciácsi! Tudod azért nem lehet bizonyítani a lopásokat, a mutyikat, mert az ügyészség elkeni a vádakat, nyomozás se indul, mindezt egy Fidesz képviselőjelölt vezetésével. Ha a brüsszeli „hiénáktól” nem kapnánk időszakonként több ezer milliárd forintot már régen csődöt jelenthettünk volna. Egyben igazad van. Orbán az igazát védte. A sajátját! A többi nem érdekes.

   • jakabaa says:

    a FIDESZ mit tehetne mást, mint kiépíti a saját oligarchiát. Ennél többre csak „Felülről végrehajtott forradalom” (talán a JOBBIK ezt megteszi) lenne képes. Az MSZP oligarchiája ha nem létezne, lehetne piszkálni a Fideszt, de sajnos az ősbaj a 89-ben elmaradt bolsitlanítás=nácitlanítás. Ezt is akarja a JOBBIK, de a lakosság középszerűsége és a ballib média ebben nem lesz partner és marad minden ezen fórum szintjén.

  • Triné. says:

   Úr isten ezeknek az Orbán hívőknek sósavval mosták ki az agyukat ,vagy ingyen kokot ,alkoholt kapnak ,ezek hol , és hogy élnek nem látnak nem hallanak .Brüsszeli ˝hiénák ˝nélkül Magyarország rég padlót fogott már .Hát nem csoda ,hogy itt tart az ország .Mondjon már csak egy gyárat amit ezek a rabló hordák építetek ,vagy egy kórházat ,Hol kapnak az óvódások ingyen étkezést még egy szülőtől sem hallottam .A lányom közel 14000 ezret fizet havonta ez ingyen van.Laci bácsi még nem is vagyunk 25 éve EU-tagok .Igen halad az ország lükvercben .lci bácsi nem tudom mennyi idős lehet , de nagyon be van szűkülve agyilag.szerintem őn már nem lát csak hall .

 • Margit B says:

  Tisztelt Honfitársaim

  miért ereszkedtek le egy ilyen semmit mondó közönséges senkivel mint az a hazájából bőrét kimentő gátlástalan senki aki azt hiszi hogy ő valaki volt az életébe . Embertársaim ne süllyedni már le az ő szintjére. nem kell úgy beszélni hogy vítriol kell a szánkba .
  valamikor a kocsis virágnyelven beszélt . a mostani megnyilvánulás stílus elképesztő. Mit mond a közmondás fejétől bűzlik a hal a test egy része kiment a feje még itt bűzlik . .Bár ő is kint rontaná a levegőt. De itt azok beszélnek a Miniszter Urról tiszteletlenül akik még mindig a réginek nyalják a hátsófelét WC papír helyet . Ha rosszul látom a elnézést kérek,

  • Mátray Emilia says:

   Kedves Margit B !

   Nagyon jól látja a helyzetet . Isten éltesse !

  • Vatány Gergely says:

   Egyenes válasz ….. helyes a meglátása !!!!!!

  • ilona koncsik says:

   Az ellenseg hangja,jobbikos sz.kevero, nincs szukseg rajuk, frocsognek a gyulolettol, jo, h.nem itt rontjak a levegot ! Hajra FIDESZ !

  • Piriczki Jozsefné says:

   Kedves Margit! Igaza van Amiket àllitanak azt mind az ö csoportjuk csinàlta. Miért tiltakoztak mikor a birokat nyugdijba akartàk küldeni,mert az még a régi rendszerböl ittmaradt csökevény. Miért mentik fel sorban a baloldali politikusokat? Tehät miröl beszél ez a freedi àlca. érdekes, hogy a balloldali hozzäszolok mind olyan különleges név alatt irnak

 • méhes vilmos says:

  Érdehkes vita .
  Pro és ķontra
  Kinek kinek vérmérséklete szeriint .
  Csak a hangnem pocsék .
  A durva beszéddel ķívanunk
  nyomatékosítani , mi magyarok .
  Tiszteletva kivételnek .

  A szép kultúrált beszélgetésre ,
  amérsékelten induukatos vita
  hangnemre hivok mindenkit .
  Aki egyetért kerem lajkokjon
  M V egy docens

 • Balogi Zoltán says:

  Igazad van Robi!

  Maradjatok kinn,és Orsós vegye le ragacsos mancsát a migráns magyarokról!
  Németországba nincs belepofázása!
  Az elmebajos 1,5 millió állami alkalmazottja van neki más senki,mert egy elmebeteg!
  Itthon Észak-Koreát megszégyenítő hazug propaganda áradatot zúdít naponta a média.
  Én már hányhatnék vagyok ezektől a seggnyaló birkáktól!
  Egész karácsonykor a terrorista dumát nyomták,és ma abbahagyták,mert feljelentették a barmot.
  Jól tették,és nyugaton egy ilyen mondat a miniszterelnök végét jelentette volna!
  Minden fiatalt arra buzdítok,hogy hagyja itt ezt a politikai fertőzött trágyadomb országot.
  A mocskos fidesz szó már nagyon sok helyen terjed!

  • Piriczki Jozsefné says:

   Az elsö maga legyen!! Nem kötelezö itt élni féleg ilyen stilussal. Biztos vagyok benne, hogy jobbikos és az ilyenektöl mentse meg az Isten a szép Hazànkat Csak àlmodozzon és ne is ébredjen fel
   maradjon magäba

 • Szlama László says:

  Tisztelt Kiss Róbert Úr! Sajnos nem abban a világban élünk , akik elhagyták hazájukat azok nem jöhettek haza! Ön ezt érdemelné! A hajót a patkányok szokták elhagyni . Ön jelenleg egy hazátlan senki. Az ilyen jobb ha szabadultunk Tőle maradjon is ott. Azonkívül itthon úgysem ragadt a koszon kívül semmi. Mitől érzi magát felhatalmazva , hogy bárkit letegezzen ? Amit itt leírt lehet hogy Fleto , vagy valamelyik senkiházi balos írta le Önnek csak le kellett másolni. Nehogy azt higgye akik itthon a hazájukban maradtak könnyeket hullat egy ilyen senkiháziért! Remélem akik nevében írta ezt le , azok után és azokkal együtt is még sok ilyen hazátlantól szabadulunk meg!

  • Markó László says:

   Szlama úr Önnek biztosan nagyon jó munkahelye és fizetése van azért beszél annyira Orbánc mellett, javaslom dugja be a fejét teljesen a csuti cigány seggébe, nem örömükben mennek el az országból az emberek, Ön néz genem lát ,nem látja mi történik idehaza, lehetne folytatni de értelmetlen.

  • maria marosvolgyi says:

   Szlama László Önnek van igaza,így gondolom én is !

 • Győri József says:

  Mr. Kis robika,ha ennyIre elhatározódz a MAGYAR hontól, miért kommentelsz hülyeséget. Majd ha angliát is elfoglalják a migránsok, jönnél haza, mint a távirat, de nem szertem ha az Én választási vélenyemet egy szökevény véleményezi, ahogy a migránsok is elsz
  öknek otthonról a problémák elöl, ahhelyett hogy harcolnának az otthonaikért.Egyébként az a véleményem ilyet nem ír józan eszű MAGYAR, az a véleményem te csak egy fizetett provokátor vagy.

 • jakabaa says:

  hülyegyerek, Orbánnak is köszönheted, hogy van munkaerő szabadáramlás, azaz EU-tagság.
  Ha Csurka van kormányon annakidején, most itthon kellene a hazádért dolgoznod, hálából, mert megszült, felnevelt, ingyentanított, ingyengyógyított.
  Szerintem aki abban a fasza Angliában dolgozik, fizetése 10 %-át küldje haza szolidaritásból az itthonküözdőknek. Vagy menjen el mindenki és az utolsó oltsa le a villanyt.
  Biztos vagy abban, hogy Angliában születve, felnőve az lehetnél, ami voltál státuszban itthon, illetve ott mire vitted volna.
  Persze igaz: minden okos embernek Angliába kell beleszületnie és ott élnie-dolgoznia. A világ többi része le van sz…..va?

  • Lilan says:

   Orbánnak köszönheti, hogy itthon nem lehet boldogulni hülye gyerek! Az beu csatlakozás 11 éve volt, Orbán még sehol….
   10%-ot?????? Beteg vagy??? Semmit! Azt is zsebre vágyná, lenyúlná…a haverjaival…..
   Én eddig kintről hordtam ide a pénzt, de ennek vége. Ott költöm el ahol megkerestem…és talán majd egyszer ha ezek mind börtönben lesznek…..hozok ide pénzt.
   Nem kéne itt senkinek küzdeni…csak azért kell, mert ezek kormányoznak.és az ilyen szánalmas agyhalottak mint Te még tapsikolnak hozzá.

   • Szlama László says:

    Előbb leszel Te börtönbe amit meg is érdemelnél az ilyen dumád alapján . Vannak itt tisztességes emberek is akik dolgoztak és nem így beszélnek mint Te. Te odatartozol a hazaáruló ballibes hordához. A munkához meg olyan messze állsz , mint Makó Jeruzselemhez. A kezed nem csak a szád jár. Senkiházi Tróger. Te magad is arról beszélsz amit kerestél , nem amiért dolgoztál is.

    • jakabaa says:

     ráadásul hülye, ha ott költi a pénzt, ahol az kevesebbet ér!!!!
     Lilankám: OV akarta az EU-t, sőt nagyon is, Lisszabont látatlanban írta alá, stb. Aki egyedül tiszta, az CSurka és Torgyán, de ami számít az az, hogy olyan államférfi-e valaki, aki felismeri a helyzet baját és azon igaz hévvel igyekszik javítani. OV ezt teszi, nincs alternatívája. Egy jobb EU kell, olyan, amelyikben MO is optimális helyzetben és nem gyarmatiban van.

   • Piriczki Jozsefné says:

    Ez nem fog megtörténni, ne älmodozzon. Boldogitsa az angolokat.

   • Triné. says:

    Lilan tökéletesen igaza van .Szerintem azok a nyugdíjas szent fazekak vannak a FIDESZ rajongok közt akiknek a szemét ballibisek normálisan emelgették a nyugdíjukat nem 1.6 %-kal és meddig kaptak 13.havi nyugdíjat 98 -ban el vették ezek mért nem adták vissza csak vissza felé beszélnek de nem tesznek jóvá semit amit a˝˝bolsik ˝elvettek.

    • Triné. says:

     Elnézést 2008-ban a recesió miatt kellet a megszorítás ,de már jól élünk nem kaphatnánk vissza .2008-előt darab bérben kerestem nettó 120000 ezret most nincs darab bér minimál bér van ezert is rajong hatok értük igaz .MSZP idejében volt év közben 40000-50000 ezer forint jutalom év végén bruttó 100000-ezer forint pulyka pénz. CSÓKOLÓM A FIDESZT MEG A RAJONGÓIT és tökéletesen igazuk van akik el mentek ebből az országból aki szid benneteket azok mind irigyek és élhetetlenek bele süppedtek a pocsolyába nem tudnak és nem is akarnak belőle ki mászni

 • Sturcz Jeno says:

  Nekem errol csak annyi a velemenyem hogy sok olyan magyart ismerek itt kint Angliaban aki ki jott es veri a mellet hogy milyen jol megy neki es kozben egy szobaban el egy nagy hazban 20 ad magaval de ezt otthon nem mondja csak annyit hogy egy nagy hazban elek es jol megy nekem. Nem vedeni akkarom a miniszterelnok urat de nem o smuzol hanem Cameron mert szep lassan mindenki ra jon hogy Orbanak igaza volt , a level iroja viszont egy bal liberalis szavazo aki ki jott es itt probal boldogulni de gondolom egy szobaban nyomorog es szidja a magyar kormanyt maert az konnyu

 • Mátyus Ernő says:

  Tisztelt Magyarok
  Mint ahogyan itt olvasható soha nem tudtuk tisztelni egymást és egymás véleményét. Azt gondolom el kell fogadni mindenki véleményét de el kell mondani a sajátunkat is, viszont tartózkodni kellene egymás sértegetésétől, mocskos kifejezésekkel történő pocskondiázástól. Építő jellegű javaslatot Magyaros büszkeséget hazafiságot viszont nem nagyon tapasztalok kivétel Szendi Évát aki megpróbált optimálisan véleményt mondani. Sajna Őt is jól lemocskolták. Hát ilyenek vagyunk mi sajnos, pedig a Magyar Nép tehetséges mindenhol megállja a helyét, erre millió példa van a világban. Csak úgy megjegyzem és ki merem jelenteni Magyarországnak nem lesz olyan miniszterelnöke akit minden magyar szeretni fog. Az összefogás mint olyan értelmezése egyszerűen elképzelhetetlen a Magyarok részéről. Arról maga Orbán Viktor sem tehet, hogy más alternatíva jelenleg nincs is. Az meg bizalommal tölt el, hogy a számaink jól alakulnak.

 • Molnár Dániel says:

  Az orbán kormány el áshatja magát. Az angliai magyarokat minek piszkálja! Igaza van annak aki ezt irta emigrált mert elegelett az elnyomásbol amit orbánék csinálnak! Aki azt meri mondani h ő már nem magyar az ása meg a saját sirját. A Magyar nép nemtüri tovább az elnyomást it az idő elsöpörni a diktaturát!!!

  • Ildikó says:

   Molnár Dániel ! Hol tanultál magyarul, mert, hogy nem tudsz, az biztos !!!! Ezenkívül óriási fogalom és tartalmi zavarban vagy. Így nem lehet vitázni, érvelni, ha nem tudjuk, mihez szóljunk hozzá !!!!!!

  • Bede Béláné says:

   Tisztel Molnár Dániel!
   Vannak, akik egy életen át sem felejtették el a magyar nyelvtant, bárhová is kerültek a világban. A tulajdonneveket, földrajzi neveket nagy betűvel írjuk! Továbbá mondat közben csak a tulajdonneveket írjuk nagy betűvel, vagyis helyesen írva: Orbán kormány” illetve magyar nép…
   Más… Nem tudom mikor és miért mentél el Magyarországról,továbbá azt sem honnan veszed ezeket a sületlenségeket, amiket írtál, azt sem tudom mit dolgozol az UK-ban, viszont azt tudom, nem cserélnék Veled, mert engem már egy-egy külföldi nyaralás alatt is honvágy gyötört. Élj jól, sőt nagyon jól, de ne ekézzed a volt hazádat!!!!

   • Molnár Dániel says:

    El vagytok téved ve Magyarországon élek és latom hogy a kormány mindent elbasz nem fejlődik az ország inkább hanyatlik. Egyet len megoldás a kormányt leváltani és a nép kezébe tenni a hatalmat!!!!!

    • Molnár Dániel says:

     És Orbán nem érdemli meg hogy nagy betűvel irjuk a nevét mert csak a népet sanyargatja. Aki a segét nyalja jobb ha hamar elmenekül az orszagbol mert 2016 a nép éve Orbán bukásának az éve!!!

  • Piriczki Jozsefné says:

   Maga hiäba järtatja a szäjät. Megfigyeltem az ellenzék hozzàszolàsät, hät rém primitiv és pocskondiäzo nem inteligens megnyilvànulàsok az ilyenek nem érdekesek a jobb és kulturàlt Magyarsàg szàmära szerencsére.Mi az, hogy a Magyar nép nem türi? Az én nevemben meg a lakossàg többségében maga ne beszéljen, mert màr több vàlasztàs bebizonyitotta ki mellet a többség Kär erölködni!!! 2o18-ban sem lessz mäs PUNTUM!!!
   !

 • riizsa pista says:

  akkor nyald ki a gazdád seggét , de minket ITTHON HAGYJÁL BÉKÉN !!!! világos

  • scheffi says:

   milyen bunkó állatok vagytok ti angliai magyarok….egyáltalán magyarok vagytok.?jó is ,hogy nem vagytok itt az országunkban,mert mehetnétek a sok szemét idegennel oda ahová valók vagytok ..a miniszter elnökünk csak jót akart nektek ti marhák,hogy vegyenek titeket ember számba …különben…hogy jössz ahhoz ,hogy le tegezd azt az embert aki egy országot vezet te kis senki.!látszik milyen tudatlanok vagytok ,hiszen kultúr ember nem használ ilyen szavakat,lehet vitázni és elmondani ami a szívén fekszik az embernek ,de nem így ….ki hoztál a béketűrésből ti meg egymás seggét nyaljátok ..mocskok..ne is gyertek az országunkba soha többé……!

 • Fodor Éva Gyöngyi says:

  A levél írója és akiket képvisel jó ha ott maradnak ahol vannak. A levél író pökhendi, nagyképű! Ne áltassa magát azzal, hogy angol lesz, nem lesz és magyar sem!
  Aki meg akar – az unijós tagságunk okán – oda megy ahova akar, ahova tud, még…

  • Molnár Dániel says:

   Te nem magyar vagy és egyikőtőkse az aki nyalja Orbán segét! Ő a vérbeni Magyar!

   • jozsef buhaly says:

    A levélíró egy sekély értelmességű…..! Tipikus balfék!

   • Triné. says:

    Igaza van Molnár úr Nem mi vagyunk a Magyarok hanem a SZékelyek és a többi határon túli azok a Magyarok Ők kapják a több milliárd forintokat oda építenek kórházat óvodát ,iskolát,egyetemet, a szülők ,ha Magyar iskolába íratják a gyerekeiket igen szép summát kapnak ott a Magyar óvódások tényleg ingyen kapják az étkezést .

    • Kopány says:

     Azok az igazi Magyarok akik ellen álnak Orban diktaturájának. Akik ithagyták az országot azokat mély tisztelet ővezi mert nem türik az elnyomást!! A történelem során sokszor ellen áltunk az elnyomásnak nem lesz máskép idénse több ezren nemtürjük tovább az elnyomást!!!!!!!!! Orbán és a kormány lemondását követeljük és a politikusok vagyonának elkopzását!!!

 • Róbert Tamás says:

  Kedves P. Kiss Róbert!

  Orbán Viktor nagy valószínűséggel nem rád gondolt, ahogy mi magyarok sem rád vagy a hasonszőrű patkány társaidra, akik osztják véleményedet. Amennyiben képes leszel legalább konyhanyelven elsajátítani az angolt, javaslom, maradj kinn örökre, akarom mondani, maradj, amíg maradhatsz!

  • Edit Van says:

   Egyetertek veled
   Nagykepu aki leirta
   Maradjon ne gyere haza

   Hajra magyarok az én hazám

 • Hadarics Vilmosné says:

  Kiss Róbert! Az intelligencia csírája is hiányzik belőled. Nem valószínű, hogy együtt őrizted a libákat a Miniszterelnök Úrral, tehát, hogy jössz ahhoz, hogy tegezd!???? Egyébként nem a partvonalról kell bekiabálni, itthon kellett volna maradni, tenni az országért. Bár nem valószínű, hogy ilyen emberre nagy szükség lenne itthon!!!!

 • Kulcsár Mária says:

  Aki nem itt él az mire fel kritizálja a kormányt. Ha kiment kint ugasson Cameronnak. Maradjon is kint mert az ilyeneket az
  értelmes emberek kivetik maguk közül. Csináljon kint amit akar, bármit ki nem szarja le. Én azokat tartom birkának akik még mindig nem értik, mit vett át az előző kormánytól. Mekkora csődtömeget, és mennyi kifizetetlen számlát. Vagy nagyon fiatalok sokan akik itt írogatnak, vagy otthonról hozzák ezt a kritikán aluli stílust. Kint sem fenékig tejfel az élet. Nagyon sok időbe telik, hogy egyáltalán némiképp elfogadják. Előtte persze jól kihasználják őket is. Erre olyan büszke ez a kis pöcs aki még olyan szemtelen is, hogy letegezi a miniszerelnököt. Több tiszteletet, vagy tanulj illemtant kisfiú mert nagy az arcod. Neked nem kell rá szavaznod, és nekünk sincsen rád szükségünk. Maradj a saját szemétdombodon, és ott kukorékolj. Nem vagy adófizető polgár, úgy hogy ott ugass ahol fizetsz.

  • kós istván says:

   Hülye,idióta.Vedd le a szemellenzöt Te ökör!

   • Bede Béláné says:

    Nem ártana emlékezni erre a közmondásra. Stílus, maga az ember!
    Egy kis biológia, az ökör kiherélt bika, tehát ha sértegetni akartad a hölgyet, még az sem sikerült…..

  • Lilan says:

   Aki nem itt él talán arra fel kritizálja a kormányt, hogy itt élne ha nem lenne ez a kormány hanem börtönben lennének mind, mert oda valók. Miniszterelnök úr!!!! ??? Nevetséges talpnyaló stílus.

   • Piriczki Jozsefné says:

    Demagog szöveg Lilan Lehet, hogy a Fidesznél is van szélhàmos politikus,de azok kiabàlnak akik bünösebbek. Most legalàbb fejlödijk az orszäg nem ugy mint az elött. Szövegelnek, hogy persze EU pénzböl. Az elött is volt EU pénz csak a
    nép nem sokat kapott belöle. Akkor Ki lop?

  • Triné. says:

   Kulcsár Mária fröcsög a szájából a vipera méreg hát az őn meg nyilvánulása is kritikán aluli ..ő nem tud szavazni ha akarna sem mert el intézte aFIDESZ ,hogy ne tudjanak de a Romániába élők mennyi járulékot fizetnek ők bele pofázhatnak az életünkbe .Az ő szülei itt élnek itt fizetnek gyermeki kötelezettsége ,hogy figyeljen a szülei élet színvonalára .Különben meg ha nem ez az illíberális rabló banda lesz még ők is vissza jöhetnek ,ha itthon is lesz munka és nyugalom ,ha a sok unatkozó nyugdíjas még őregebb lesz és már a templomba sem tud el menni talán itt is nyugalom lesz.

 • Kun Lászlóné says:

  Nem tudom, hogy mit kifogásol ez az angollá vált „magyar” fiatal. Mert elképzelni sem tudom, hogy valaki sértőnek érezze azt, hogy az Angliában dolgozó magyarok becsületes emberek. Ugyanis ezt mondta Cameronnak. Talán nem vonatkozik rá. Ugyan mit „dolgozhat” ez Angliában, ha nem érvényes rá Orbán Viktor kijelentése? És vajon mit fog csinálni, ugyanilyen nagy mellénye lesz-e, ha Anglia kilépne az EU-ból? 🙂

  • Mária says:

   Az igaz, akkor hazafele mindenki! Nem tudom hány embert képvisel a levélíró, de a hangneme enyhén szólva sértő az olvasóra nézve is. A nagy jóléttől és függetlenségtől dőlnek belőle a káromkodó szavak? Dolga az neki? Mert Orbánnak pedig dolga szót emelni a magyarok érdekében bárhol vannak is. (Ha nem szólna, akkor azért lehetne lehúzni a képéről a bőrt.) Jó szándékkal tette. Ilyet nem is láttam, hogy valaki így közvetve követelje magának, hogy hadd fizethesse már saját maga azt az egészségügyi hozzájárulást, bár az adójában benne van annak a fedezete. Talán nem mindenki szeretné ezt, mert nincs akkora jövedelme. (Én is ismerek több Angliában dolgozót.) Bár ki tudja, úgy szól, mintha tömeges támogatás lenne mellette.

 • Pataki István says:

  Szégyenlem magam a levél miatt. Pár érvényesülni nem tudó , a haza fogalmát nem ismerőnek elborult a feje. Vegyétek már észre egy Miniszterelnöknek nem pár száz ember sorsát kell egyengetni , hanem egy országét. Amikor napok, órák választották el Magyarországot az államcsődtől Fletó idején hol voltál ezzel a leveleddel? Örülj hogy lyuk van a hátsódon legyél boldog a kinti kereseteddel. Amivel csak az a baj a kinti kiadásaidat elfelejted felemlíteni, meg azt sem propagálod egy 5×3 méteres szobában 35-en vagy 40 en laktok. Ha neked ez kell hajrá, senki nem irigyli tőled.Aztán hogy lemosogatóznak benneteket? talán 10 kintiből 7-en nem azt csinálják? Dehogynem. Nekem öt gyerekemből 4 volt Londonban, pontosan tudom a körülményeket, és ők nem mosogattak: szakmájukban dolgoztak 2-5 évig.

  • Lilan says:

   Haza…Hahhhahhhaa a kinti kiadásai és jövedelme legalább köszönő viszonyban vannak egymással még akkor is ha mosogató….itt viszont ha nem seggnyaló, szélhámos, tolvaj, sumák spekuláns nem sok jóra számíthat….

   • Pataki István says:

    Említettem az öt gyerekemből négy kint volt , pontosan ismerem a realitásokat. Te csak hazudsz ha ilyeneket írsz! Szakmunkásként dolgoztak ( asztalos,épületgépész,gépészmérnök, gyerek felügyelő/nem is akárkinél) és ennek ellenére kint nagyon de nagyon vissza kellett fogni a költekezésüket, így tudtak haza hozni pénzt. Sajnálom hogy szellemi csökkent vagy a „haza” kifejezésre.neked mi a szakmád, mi a végzettséged? Értesz valamihez? Az iskoláidat hány év alatt és hányassal végezted? Na látod ezek a súlyos kérdések.

   • Piriczki Jozsefné says:

    lilan az elözö kormànyrol beszél, vagy magänak akkor volt stàtusza, Pàr embert ismerek akik szidjàk Orbànt, mert megszünt a kivàltsàgos helyzetük, Föleg ezeknek a porontyai szövegelnek leginkàbb

 • Balogh Imréné says:

  Kedves hozzászólók! Jó lenne, ha mindenki látná, hogy kiknek megy jól ebben az országban. Van vezető, akinek mindent elnézünk, megbocsájtunk és van akiről úgy gondoljuk, hogy csak rosszat tett. Mindenki nézzen magába és gondolja végig a 25 évet aki már a kezdetektől ebben élt és kitől mi jót és rosszat kapott. Lehet, hogy megszűnne ez a kettéosztottság, amit én szívemből kívánok.

  Mindenkinek jobb megélhetés járna nem csak egy zárt körnek.

 • horváth endre says:

  legyetek szivesek ott maradni ahol vagytok magyarokra nem jellemző,hogy menekülnek mint a patkámyok

  • Patkó Sándor says:

   Nagy igazságod van Honfitársam !!! A bűdöskomcsi rendszerükben menetek volna , a határon lövöldözték volna le mindet , és akkor fofáztak volna !!!! Most azért szabadon takarodhatnak !!!!!!

   • Tóth Gabriella says:

    És hol is vannak a hős magyar férfiak itthon?
    Fülüket, farkukat behúzva nyüszítenek a számítógépük mögött.

 • Pataricza Sándor says:

  Ha nem kérsz az Or bány kormányból akkor kussolj és a szavaid után te nem vagy magyar ember.Így ne is szólj semmit.

  • Patkó Sándor says:

   Kedves Sándor !!! nagyon is egyetértek önnel Örüljön neki hogy szabadon el mehet !!! Mocskos komcsi ez , és vissza se jöjjön !!!Hazaárulókra semmi szükség !!!

 • Koza Györgyi says:

  Oda jutottunk, hogy egy jó szándékú, nem mellesleg a magyar nép érdekeit képviselő megnyilvánulást ilyen undorító és embertelen módon, arrogáns ,tiszteletlen hangnemben, „per tu” egy hivatalban lévő miniszterelnöknek le lehet reagálni a nagy szólásszabadság nevében.Ez nem szólásszabadság, hanem „szólásszabadosság”.Ennyit a stílusról.
  Tartalmát tekintve pedig baromira magánügy, amit itt taglal, magánügy a felháborodása, magánügy, hogy ő szereti-e a kormányfőt, vagy sem, magánügy, hogy neki mi a véleménye bármiről is, ami történik a világban.A magánügyekre meg senki se kiváncsi!!!!Még jó, hogy egy hivatalban lévő miniszterelnök nem kéri ki Kiss Róbert és a hozzá hasonló senkiháziak véleményét arról, hogy kivel mikor, miről beszéljen-e vagy sem.Ő van ott.Kész.
  Aki ezt nem tudja elfogadni – még ha „Csuti törpének” is titulálja – bár az illető „törpének „a kisujjában több van, mint a föcsögők fejében(ezért is föcsögnek 🙂 _szóval aki ezt nem tudja elfogadni, az olyan, mintha a nyúl vinné a puskát.Aki elment, elment – én az államfővel ellentétben egy szót se emelnék az érdekükben, mivel látszik, hogy miféle gondolkodás, értékrend és stílus járja közöttük.(Tisztelet a kevés kivételnek.)Menjenek és tényleg maradjanak ott ahol vannak, annál tisztább lesz a levegő itthon.
  Dehát látszik, hogy azt a legnehezebb elviselni, ha valaki más.Nos Orbán Viktor másmilyen, mint a ma megszokott mentalitás.Nem átlagember,ezért próbálják lehúzni egyesek a maguk szintjére.
  Javaslom a próbálkozást a mellékhelyiségben megtenni!!!!!!!

  • Riczy Teri says:

   Teljesen egyetértek Hadarics Vilmosnéval és Kulcsár Máriával. Nagy bunkó, aki csak azért, mert nem ért egyet a Miniszterelnök Úrral letegezi és olyan pökhendi módon beszél vele, illetve ír hozzá, hogy az rá nézve szegénységi bizonyítvány.

  • Piriczki Jozsefné says:

   Gratulälok Gyérgyi nagyon jol és szépen megfogalmazta az IGAZSàGOT

 • keny says:

  egyet értek a levél írójával, de ennyi seggnyalót kívánom akinek tetszik Orbán vezetési stílusa éljen itt jó pár évet vagy cseréljünk,
  saját pereputtyát segítő államilag lopni mint Felcsút vízvezeték szerelőjét aki milliárdos lett, építi a stadionok,t csak éppen alig m,ennek ki a Mecsekre mert nézhetetlenek,minap egy amputált lábú rokkant nyugdíját vonták meg mert nem küldték időben a papírt,és elvették a nyugdíját,de éhező gyerekekre idősekre nincs pénz gondolom ezt is örökölte mert üres volt az államkasza, de érdekes látvány beruházásokra van pénz meg a baráti kör lopásaira, egyébiránt kövér is párt káder volt manapság több volt régi káder ül a Fidesz padsoraiba mint másik pártokba gondolom ezt is örökölte na és Andy vájnának is kell pénzt televízióra közpénzt adni mert szegénynek nincs pénze , ezért már Rómániánba söt Szerbiában is rég ülne Orbán ennyit lopni , sajnos magyar ország következmények nélküli ország drogos kebel barátja is milliomos kérdem hol lehet enyit lopni következmények nélkül?? normális országban biztosan nem,na és az orvosok nővérek nem véletlenül van elegük ebből a kormányból de akinek ez tetszik cseréljünk csókolja meg Orbán szaros seggét reggeltől estig ájtatoskodjon , ez ami itt van természet ellenes nem normális és a miniszterelnök orvosi eset, pszichológiai betegségben szenved embert barátjáról Habony aki nyugdíjasokat vert szép keresztényi erkölcs drogozik Andy Vajna aki közpénzből vesz milliárdokért tévét meg koncesszióba kaszinót működtet mert Amerikába ezt nem tudná megcsinálni akinek ez teszik az mazochista és beteg sajnos de cseréljünk én kimegyek ő meg jöjjön ide nem onnan kell magyarkodási más kárára

  • Piriczki Jozsefné says:

   Felhàborit ez a stilus. Nem kötelezö ebben az orszàgban élni és az ilyenek szerencsére nem olyan sokan vannak mint ahogy gondoljàk magukrol menjen is el a csudàba., A lopàsokat meg jobb ha visszafelé nézegetné és ha netàn jobbikos lenne akkor meg ök még nem tudtak lopni és ez a bànatuk Szeretne olyan orvosi eset lenni mint Orbàn!! Sok hülyeséget hord össze tudatlan, Mit tud maga amerikàrol. Hogy ott nem? Itt làtszik mekkora BLÖd maga

 • Tóth Á. says:

  Kiss Róbert többes számban beszél de ez az ő saját véleménye.Ennyire is értékelem kijelentéseit. Egy Kormányelnök beszélhet többes számban mert választásokon lett megválasztva, hogy az országot a népet képviselje azokat is akik nem rá szavaztak.Sajnálom akik arra kényszerültek, hogy elhagyják hazájukat és más országban kellett megtalálni boldogulásukat.Az irigység a becsmérlés hangja szól a levélből.A szülőhaza Kormányelnökét illik tisztelni annyira, hogy nem tegezzük le. Minden rossz dologért legkönnyebb hibáztatni a Kormányelnököt, az elmúlt 25 évért.Könnyű visszapimaszkodni ha egy olyan országból ahol mindig is magasabb életszínvonal volt, gyarmattartó világhatalom volt, nem 25 év alatt építették ki az életszínvonalat meg a demokráciát.A magyar népnek volt a legtragikusabb történelme az utóbbi száz évben Európában.A trianoni diktátum meghozatalában is nagy szerepe volt a mostani munkaadódnak, de mi megbocsájtottunk mindenkinek.Nem haragszunk senkire de 100 évvel ezelőtti Magyarország gazdasága a Monarchia keretében olyan ütemben fejlődött, hogy ma talán nem sokkal lennénk elmaradva mostani munkaadódtól.Ez így felelt meg azoknak akik Magyarországot leépítették, hogy kifacsart kiszolgáltatott legyen mert akkor lehet belőle hasznot húzni.Nyisd ki a szemed és nézz körül hogyan élnek a Magyarországot körülvevő országokban akiknek hasonló sorsa volt mint a magyaroknak, sőt közülük sokan azt kapták amit elvettek a magyaroktól.Ott sincs jobb életszínvonal.Mit mondjon az akinek nem volt szerencséje és az Anyaországon kívül született, nem vándorolt ki sehová mégis külföldi lett és lehet, hogy nagyszülei, szülei és ő maga is 30 évi becsületes munka után sem kapnak nagyobb tiszteletet a hivatalos hazájuktól mint te a munkaadódtól.Mért kell nekünk magyaroknak egymást szapulnunk állandóan, keresni bűnösöket másik magyarban.Te jobban csinálnád mint a mostani Kormányelnök?Tudom mindenki keresi a saját boldogulását, jobblétét, joga van hozzá.Azért mégis jobban becsülöm azt aki nem cserél hazát, mert hogy egy szerencsésebb történelmű már rendezettebb gazdasági szerkezettel rendelkező országba menjen, ahol ha munkája van dolgozik meg van oldva sok minden életproblémája, hanem a hazájában marad, küzd a saját fejlődéséért meg népéért, akkor nagyobb értelmet nyer élete.Ha már te elmentél örülj neki, hogy jobban tudsz ott élni, de ne nézd hülyének azt aki otthon marad és ott próbálja megalapozni a jövőjét.Azt is nézd meg, hogy mennyi pozitív elmozdulás történt 2o1o óta. A fiataloknak akik most kezdik az életüket itt a legújabb CSOK, meg még néhány kedvezmény.Nem csak a sült galambot kell várni. Különben ha jobban figyelted volna a Kormányelnök nem migránsoknak nevezte azokat akik az EU-n belül más országban vállalnak munkát.Ne túlozzál azzal se hogy, minden migránst terroristának és negatív színben tüntetnek fel, vagy neveznek a kormány hírlapjain.Bonyolult, bizonytalan világban élünk de a Kormány mindent megtesz, hogy minél nagyobb biztonságban éljenek a polgárai,hogy induljanak be a vállalkozások.Ez nem megy egyik napról a másikra.Örülnék, ha itt is ahol élek hasonló körülmények és tendenciák lennének ilyen téren mint Magyarországon.Az utóbbi 1oo évben mi mindenen ment keresztül ez a kis ország.Becsüljük meg szabadságunkat, keresztény értékrendünket a lehetőséget, hogy békés fejlődés útján haladhat előre.

  • Katalin says:

   Akkor éljél itt. Ha nem akar éhbérért közmunkásnak, megalázottnak lenni. Ez a kormány tönkre tette, szétlopta az országot.

   • Katalin says:

    Ja és még jó hogy többes számban írt mert nagyon sokan egyetértünk a cikk írójával.

    • Marcsi says:

     A tifélétek akkor is nagyon soknak érzi magát ha ketten vagytok , már tömegről beszéltek . rühes élősködők azért hogy legyen ,dolgozni kell keményen, nemcsak követelőzni, nekem ne ugass, én igen megdolgoztam ,mindenért és nem vártam sem a komcsik ,sem a Fidesz támogatásra, és bizony el kell ismerni az utőbi mindent meg tesz , és iparkodik mindenhol tenni azért hogy érezhető legyen a változás!

    • Miklós says:

     Ha már azzal kezdi valaki, hogy nincs MI, akkor ne többesszámban nyilatkozzon, hanem csak és kizárólag a saját nevében. Egyébként kedves Katalin, van itt még néhány millió ember, akinek meg teljesen megfelel az, amit Miniszterelnökünk képvisel. Ha ez neked nem tetszik, te is választhatsz magadnak más megoldást.

    • Triné. says:

     Kedves Katalin Tökéletesen egyet értek önnel .Ha Orbán felség többesben beszél akkor mi is vagyunk annyian ,hogy többes számba beszéljünk.

   • Újhelyi Zoltan says:

    5. éve csökken az adó és járulék, a nettó bér 5. éve nő, csökken a rezsi, ezt tény az ember előveszi a gáz, víz/csatorna, villany árát 2010ból és megnézi most. És ennyi….. Az élet nehéz., nagyon nehéz és rossz, még mindig, de az emberek értékelik azt, hogy 5. éve lassan javulgat. Ez szokatlan.
    2010 óta a költségvetés minden évben 3 % alatti hiányt hoz !!!!, van hogy 2% közelében a ballib 6-8-10 %os hiányokat produkált rettenetes megszorításokkal és közben eladva/értékesítve az országot. Azokat ide vissza soha !!
    Lehetne bőven jobb kormány, sokkal, Jó lenne, ha lenne, de eddig rosszabbak voltak nála csak. Ez van.
    Tönkretette az országot szöveget nagyjából 5 %os gyűlölködő banda nyögi, de nem hiszi el senki, ezért fog a fidesz simán nyerni 2018ban is. Még ellenzékük sincs, mert azokra senki sem akar szavazni. Senki sincs aki reális alternatíva lenne, de amíg ilyen szövegek mennek, hogy az ország tönkrement alattuk miközben ezt az emberek saját maguk NEM ÍGY érzik, nos ezért tart ott az ellenzék ahol… tudják hol voltunk 2010 ben és hol most.
    Pedig kéne egy ellenzék, nagyon kéne, de nincs.
    Fidesz népszerűbb ma, az mszp-s közvéleménykutató cég szerint is, mint a 2014es évben. Ennyi.
    Az emberke eldöntik MAJD, ŐK hogy érzik, nem szeretem a megmondó embereket akik „MI”- vel rá akarják húzni saját érzéseiket másokra. Mindenki maga dönt. Ahogy Ő érzi. És nem ahogy neki a megmondó emberek megmondják.

   • János says:

    Ki aláz meg itt és kit? És ki is lopott itt szét mindent? Tóth Á. nagyon jól látja a dolgokat, ideje lenne felnőni hozzá, és elhagyni az agyament liberális kliséket. Mégis, mit gondoltok? Gyurcsány visszahozta a sz…ból a kormányzást, de mellesleg majdnem csődölte az országot. Ő mondta, küldte el a fiatalokat, emlékszünk: ha nem tetszik, el lehet innen menni. Aki megtalálta a számítását ott, hát maradjon, szabadságában áll. De ne ossza az észt. Csak azért se, mert az ilyenek miatt is sikerült 2002-ben elcsalni a választásokat. Ma nem itt tartanánk, ha nincs az a 8 év.

   • Piriczki Jozsefné says:

    Ha Katalin nem fogta fel Toth A-nak a értelmes és inteligens iràsàt akkor kàr magàért mivel az agyban valami hiba van. Nem kötelezö itt élni és nekünk is jobb lesz ha tisztul az orszàg

  • Robert says:

   Tisztelt Urak!
   1. T. Horváth Endre! Te mint büszke magyar, gondolom jó helyre születtél! De mindent elárul a jellemedről, az IQ-dról az a tény hogy párhuzamot vonsz a kivándorolt magyarok és a patkányok között! Én itthon élek (még) de nem vagyok büszke és nem verem a mellkasom, hogy magyar vagyok! Ezt csak a magad fajta ember teszi, ebből van épp elég! Ezért nem jutunk soha 1-ről a 2-re!
   1. T. Tóth Árpád! Nem ismerem Kiss Róbertet, viszont ismerem azt az érzést, amiért belázadt! Nem tudom hány éves, de nem is érdekes! Igazat adok én is neki, pedig itthon „élek” de már nem szívesen! Én is letegezném Orbán Viktort, annál is inkább mert egy korúak vagyunk! Ő a mi alatt valónk és nem mi neki! Ő arra esküdött hogy az országért, az állampolgárokért tegyen meg mindent, nem azért, hogy mutyizzon és ellopjon mindent! Úgy látom az ordító hibákat nem veszed észre! Ő látja és nem kívánt szenvedő alanya lenni, mert Ő okosabb! Sok sikert, boldogulást, egészséget kívánok Neki tiszta szívemből! Ezt csak Ti látjátok egészen másképp! Gondolkodjatok!!!

  • József says:

   Az a gond, hogy nem minddenkinek van gusztusa OV. és társai seggét nyalni, akinek nincs ilyen irányú késztetése azt eltapossa a fidesz horda. Az a gond, hogy nem hogy emelkedne az életszínvonal, hanem a béka segge alá süllyedt az elmúlt 5 évben. ( megjegyzem elötte sem volt irigyésre méltó szinten, de ennyi éhező gyerek, a rezsi befizetésére képtelen közmunkás soha nem volt magyarországon.Soha nem szabályozták a magánéletünket ennyire , még az átkosnak nevezett rendszer sem !
   Azt már le sem kell írni, hogy a törvények napról-napra történő változtatása minig valamelyik derék kormánytag érdekét képviseli./ nem emlékeztet az ugynevezett törvényes-törvénytelenségnek nevezett korszakra a német ujfasiszta párt idején ?

   • Piriczki Jozsefné says:

    Jozsef maga egy akkora …. Inkàbb nem tartom méltora, hogy … ellehet süllyedni!!!

   • Jozsefne says:

    Ha eltaposnák a másképp gondolkodókat, akkor nem lehetne gazdasági hatalma Gyurcsnak se és volt szavazó bázisának se!
    A leggazdagabbak még mindig a régi politikai garnitúrából valók.

 • gyurmamatyi says:

  Az europai unio allampolgarai vagyunk nem migransok nem igazsagos sokezer magyar nevebe beszelni vagy irni! amikor mi kijötünk 10 evel ezelot nem az orban kormany volt hatalmon hanem az mszp gyurcsany banda akik bevalotak hogy evekig loptak csaltak hazudtak most lehet hogy mas lop vagy csal de ez egy örök körforgas egyszer egyik part lop egyszer a masik baj az emberekel van akik elhisznek mindent!

 • slaso says:

  Ki ez a sok seggnyaló,aki imádja ezt a fasz népnyúzó GECIT,biztos hogy nem Mo-on él

 • gyurmamatyi says:

  AZ EUROPAI UNIO ALLAMPOLGARAI VAGYUNK NEM MIGRANSOK NAGY KULOMBSEG AZ UNION BELUL BARHOL VAN JOGOD DOOGOZNI ELNI! Nem jo Dolog magyarok nevében levelet irni az en velemenyem nem kérted ki gondolom nem vagy elég bátor saját nevedben be vállalni a levelet

  • Gábor László says:

   Jó,- Ő már 10-éve Angliában él,- nincs vele gond ! De,- mivel Cameron,- 4-évig,- nem engedné az új munkavállakóknak,- igénybe venni a szociális juttatásokat ! Orbán Viktor,- felhívta Cameron figyelmét arra,- hogy a magyarok,- mint uniós állampolgárok (tehát nem migránsok ) ott vállalhatnak munkát ahol akarnak,- és mivel több járulékot -adót stb, fizetnek be a brit állam kasszába, mint amennyit,- kivesznek,- kérte Cameront,- felejtse el azt a”4-évet ” ! -mert ezzel a kint dolgozó magyarok- jelentősen hozzájárulnak,- a brit gazdasághoz ! Cameron,- sok dologban egyetértett,- de megjegyezte,- továbbra is az asztalon lesz ez a tervezet ! Tehát,- ez az úr,- aki minden magyarok szószólója,- biztosan ki tudja harcolni a kezdök,-szociális hálóját (ha bevezetik a 4-évet ) ? Szerintem, bízzuk ezt inkább,- olyan emberre,- akinek, tényleg van esélye-valamit tenni,- és Az,- egészen biztosan nem kiss Róbert !

 • Szendi Éva says:

  33 éve élek külföldön és kísérem figyelemmel hazám politikai változásait. Orbán Viktor üres államkasszát örökölt, ebből csodát csinálni nem lehet. A levél írója tiszteletlen és beképzelt is, nem, tudom mire vág úgy fel, nekem lenne mire, mert az egyik legirigyeltebb munkakörben dolgozom és nem mosogatok. Na mindegy mosogatás, vagy nem, először is megköszönhetné, hogy kikérte Camerontól, hogy a magyarokat igenis becsülje meg, mert nem akárki a MAGYAR. Az egyik legősibb, legnemesebb kultúra sarja, már aki… 200 000 éves nyelvünk, a rovásírás, a boszniai piramisok építői, valószínűleg a gizaiaké is, ami viszont csak 5000 éves, nem 45 000…. Mi tanítottuk meg Éurópát öltözködni, mi adtunk rá csizmát, nyerget, mi találtuk fel a fűszerezést és a hús felaprításával a főzést.. Folytassam? Az értelmesebbje ebből is ért … Amikor a lófejű angol kinyögi, hogy How many, lényegében csak azt lopta el, hány mennyi, amikor Bacon-t makog a Bakonyi szalonnára gondol, és amikor a királyról beszél, igazából megint csak a mi királynőnkről akarna szólni, Kingáról… Ennyit az angolok összelopkodott nyelvéről.. De térjünk a levél írójára, amit az apja anyja nem tett meg, hogy büszke hazafinak nevelje, én most nem tudom megtenni, nincs rá sem hely, sem idő…egy hőzöngős majom, akit elbűvölt a kirakat, pedig az üzlet a lényeg és sokszor nem azt takarja amit kitesznek. Az Ő esetében sem… Orbán viktor az egyik legnagyobb MAGYAR akit valaha is láttam és ott is lesz számontartva. Hogy stadiont épít… muszáj neki, aki Őt a székbe ültette, megszabta a mozgáskörét is, nem azt tehet amit szeretne. Van korrupció? Van! Melyik országban nincs, csak mert te nem tudod, az nem jelenti azt, hogy nem létezik! Akkor meg húzd meg magad kisfiam és legközelebb amikor jár a szád, legyél benne biztos, hogy az agyad is be van indítva!!! Nem utolsó sorban, sőt legelőször tudd meg, hogy hol a FÉK! Most meg szaladjál szépen mosogatni…

  • László Csikós says:

   Ha 33 éve nem vagy itthon, ne ugass bele!Ha nem látsz, vegyél szemüveget! Menj segíteni a mosogatónak!

   • Marcsi says:

    Jól mondod! és minden kintről ugatónak szól, ti odaki abból éltek jól amit ez a díszes nyugati társadalom rólunk lenyúz úgy hogy még egyszer pofa súlyba élj jól odaki azért amiért mi dolgozunk, de nekünk ez nem jó , de azért Magyarok szeretnénk maradni, és nem 30 év múlva hazajönni és verni a nyálam hogy hogy megtollasodtam. Inkább maradj kint és felejtsd el .és mond el százszor hogy szégyelled hogy Magyar vagy Te okádék!

   • Róbert Tamás says:

    Csikós Lacika! Aki két hete ment ki, mint te, az belepofázhat? Hallom, már azon megsértődtél, hogy a BKV bérleteddel nem szállhattál repülőre. De egy segghülye marha vagy. Ja, és KUSS!

   • Papp László says:

    Te szerencsétlen cikk író! Inkább azonnal kérj most nyílt levélben bocsánatot Magyarország kétharmaddal megválasztott Miniszterelnökétől, akivel te soha ne lehetsz te. Te csak azzal lehetsz per tu ami a lábad között lóg! Másrészt azt hiszem a tisztelet hangján illenék megköszönni, hogy egyelőre meg tudta védeni a Hazánkat a szennyes áradat özönétől. Már csak az itthon élő rokonaid nyugalmáért is meg kellene tedd a bocsánatkérést. Harmadszor pedig azoktól az ideiglenesen Angliában dolgozó magyaroktól,akik nem akarják a hazájukkal összetépni a babaruhát, és nem türik el azt sem hogy minden angliai magyar vendégmunkás nevében lázits és oszd a hü
    lyeségeidet. Teljesen be vagy csavarodva ,a ,Baloldali közlekedés centrifugális ereje teljesen hozzácsapott a liberális balodali trutymóhoz!

   • János says:

    Asszem, szemüveg nélkül is többet lát, mint te. És miért nem nyilváníthatna véleményt, megmondanád? Talán cenzúrázod? 🙂

  • Juhász Imre says:

   Te ne mondj semmit mert 33-éve kint vagy nem lehet hozzá szólásod.

 • Salvatore says:

  Sajnos az ilyen leveleknek semmi értelme. A levél írója ezzel elismeri, hogy Magyarországot Orbán VIktor és a Fidesz irányítja.

  Sajnos már Amerikát sem Obama és az ő pártja irányítja. J.F. Kennedy óta mindenki tudja ki az a 200 bankár család aki ideológiákkal gazdasági és média teljes uralmával diktál. Magyarországot rabigába kényszerítik, ahogy Olaszországot vagy más nagy múlttal rendelkező országokat is.

  Vannak háttérhatalmak és olyan dinasztiák, akik már 400 éves is beleszóltak a világ dolgaiba és a háttérben maradtak, hisz igy nem terheli őket a felelősség. Ők azóta még nagyobb befolyást nyertek és még nehezebb megdönteni a hatalmukat.

  Ahelyett, hogy ilyen hülye demagóg levelekre pazarolja az energiáját az író, inkább írjon levelet az Európai Unióban , hogy a béreket
  miért nem egységesítik. Miért ér többet ott egy mosogatói munka mint hazánkba,? Miért engedik, hogy egy angol Multi kiszivattyúzza itthonról a pénzt, mert teremt 1000 munkahelyet?
  Talán annak a levélnek nagyobb létjogosultsága lenne mint ennek.
  A levél írójának pedig szeretnék sok szerencsét kívánni, reméljük a pénz és az a csudaélet ami ott a szép nyugaton van
  kárpótolta azért, hogy ebben a szörnyű országban kellett élnie.

  • Szendi Éva says:

   Teli találat, gratulálok, jól írt! Az EU-ba mehet panaszkodni!

  • Vályi Ákos says:

   Salvtóre! Ha lenne neved és arcod , még vitatkoznék is veled. Még akkor is többre tartanálak, ha nyíltan kimondanád amit csomagolgatsz, a zsidózást, és a töke ellenességet. Viszont így csupán azt mondom ez egy nagy marhaság. Nekem van nevem veled ellentétben.

   • cerberus says:

    Salvatore azért nem használhatja a nevét, te majom, mert amint leír egy részletet a valóságból, futtok feljelenteni.

 • PETRIN RICHÁRD TIBOR says:

  teljes egyet értésem ! mert ma Magyamlékerország élhetetlen! már emlékezetem szerint azt igérte 6 ével ezelött hogy felemelkedünk és nem hazudunk ezért rá szavazott a birka! na nem mondhatnám azt hogy nem változott semmi de változott! mégpedig negativ irányban ,mert azota elértük azt hogy a fele nép mélyszegény!a szegénység is a MARADÉK 1’//5RÉSZE A MARADÉK 1/4 RÉSZ AZ A KÖZÉPOSZTÁLY ! A FENTMARADÓ RÉSZT MEG A HOLDUDVAR ÉS AZOK BARÁTAI TESZIK KI! de nagy az isten álat kertje:mert vannak birkák ! hiszékeny emberek! sajnos nékik se jobb de ök még hisznek a mesékben! háűt ugye !

 • andi sztrik says:

  Az hogy a magayar nép itt tart az maga a nép hibája. Mert még mindig elviseli a rá nehezedő problémát ezt mind addig fogják vele művelni amíg hagyja. Nem Orbán műve ez már csak amit Ő is örökölt üres kasszának bolond a gazdája.

 • KOC JOZSEF says:

  KÖSZI HOGY TÖRÖLTÉTEK A HOZZÁSZÓLÁSOMAT AKKOR TI IS SEGGNYALÓK VAGYTOK LEVONTAM A FÉSZBUKOS CSAPATRÓL A VÉLE MÉNYEM ÉS EZT MINÉL SZÉLESEBB KÖRBEN HIRDETNI IS FROGOM .TÖRLÖM MAGAM ARENDSZERBÖL !!!! NEKTEK RENDSZER KISZOLGÁLÓINAK ACSUTI FÉLBOLOND KISGÖMBÖCNEK TOVÁBBI JÓ SEGGNYALÁST KIVÁNOK B U É K 2016.

 • KOCJO says:

  EZ A MEGALOMÁNIÁS IDŐNKÉNT SKRIZOFÉN AZ HISZI HOGY FÉL EURÓPA FELETT U R A L KO D I K.! ! ! ! ! KE Z D A VISELKEDÉSE NAPÓLEONÉHOZ HASONLITANI. MIHAMARABB L E K EL L VÁLTANI EZT A KLINIKAI ESETET B Ö R TÖ N BE V E L E ;VAGY SZÁMŰZNI A RO MÁ NIAI KASTÉLYÁBA NAPÓLEON IS ELTÖLTÖTT KORZIKÁN PÁR ÉVET.! ! ! !! ÉVET…..

 • Giljon Miklós says:

  Divide et impera.- Oszd meg és uralkodj. Nos ez megtörtént. Még egy ilyen bejegyzés után sem látja a sok birka mi történik az országban.

 • Király Ágnes says:

  Ezzel az egész cikkel csak az a baj, hogy többesszámban ír ! Ezek után egyáltalán nem hiteles, nem is érdekel miket hord össze egy senkiházi ! Az sem, hogy ki kérte erre és mennyit fizetett neki ! Ez egy privátüzenetbe elmegy, ott azt írsz a saját – egy ember – nevében amit akarsz ! De ez teljesen hiteltelen szar semmi amit ide leírtál ! Tegezlek, mert nem becsüllek. „Egy Angliában élő magyar Kiss Róbert” – Lehet hogy vagy – de nagyon kevés !

 • E.Erika says:

  Kedves Róbert, azt szeretném megjegyezni leveled olvasván, hogy hiányzik a tiszteletadás belôle (ami mindenkinek jár legyen az államfô vagy mosogatô segédmunkás). 20 éve nyugaton élô magyarként el kell mondanom: ugyan befogadva/elfogadva vagyunk, de az igazság az, hogy külföldiek/migránsok vagyunk és maradunk új hazánkban.Sajnos azok vagyunk sok szülôfôldünk polgárai számára is. Amikor migránsokról beszélnek egy adott országban szélesíteni kellene a kört (mely nemzetet/nemzeteket értik ezalatt). Orbán V. munkásságárol nincs véleményem viszont egy dolgot meg kell jegyeznem: ô volt az egyetlen államfô aki szembe mert szállni Europával! Jobb lenne egy olyan államfô aki fölveszi az „óriásbért” és bólogat mint sok politikus Europában?

  • Divinyi Péter says:

   Mért kell egy másik ember véleményét fikázni? ez a véleménye, de sok országon belül élőnek hasonló, vagy tuti nem kívánja ezt a mutyizó, hazug, maffia kormányt!!

   • urbán says:

    Igen,ez a véleménye,csak ő úgy adja elő,mintha minden angliai magyarnak ez lenne a véleménye.

  • Vályi Ákos says:

   Kit kellene tisztelni ennél jobban ? OV-t ?

 • Újhelyi Zoltan says:

  Kikéri Kiss Róbert, hogy Orbán ne használja a „Mi”-t, külön felszólítja erre, de ő maga halál nyugodtan megteszi ezt folyamatosan, pedig ki hatalmazta fel hogy a kintiek, a mi ! nevünkben beszéljen ?
  Kicsit pofátlan.
  Ő és néhány ember így gondolja, mások meg megköszönik.
  Ez így normális. Mások vagyunk.
  De akkor a „MI” Kiss úrnál is maradjon el……….

 • Johny says:

  Maximális egyetértek a levél írójával.Mikor annak idején választásokra került sor,az Orbán-féle demokratikus választásra mocskosul beleszart abba,hogy a nyugaton élő magyaroknak pl nekem Németországban csak Berlinben vagy Münchenben tudtam szavazni,ezáltal választhattam ,hogy 400 vagy 800 km-t utazom egy választás miatt,levélben persze tilos volt szavazni szemben a többi határon túli Magyarokkal pl erdélyi,kárpátaljai,stb akik kis túlzással minden bokorban szavazhattak.Akkor nem voltunk fontosak,akkor most is jó lenne ha szépen benyelné,akik elmentek elmentek,legyen boldog a saját kis korrupt mocskában amit létrehozott magának és nem a kinti Magyaroknak keverné fel a ……t.

 • jÓZSEF JENCSKI says:

  AZ ÖSSZES HOZZÁ SZÓLÁS NAGYON FEDI AZ IGAZSÁGOT.CSAK AZ A BAJ ,HOGY PÖKKHENDI G NEM OLVASSA PEDIG EBBŐL RAGADHATNA RÁ EGY KICSI HAZA SZERETET AMI HIÁNYZIK BELŐLE.NEM TUDOM HOHYAN AKARJA HAZA HOZNI A FIATALOKAT,HA IGY VISELKEDIK AZ Ő ZSEBÜK TELE A MELÓSÉ MEG SZINTE ÜRES EZEK AKARNAK 3 GYEREKET EGYSZER MÁR TETT ILYEN KIJELENTÉST,SZAPORODJON A MAGYAR DE AZT NEM MONDTA HOGY MIRE CIGÁNYOKAT NEM KELL SZÓLITANI ŐK UGY IS SZAPORÁK.NEKIK ADJÁK MAJD A 10 MILLÁT.

 • Szalók Zoltánné says:

  Úgy látszik az Angliába távozottak jobban ismerik a miniszterelnököt, mint akik itt élnek, és minden bűne ellenére imádják.

  • tomalik says:

   nem tudom hogy honnan veszed hogy imadjuk en meg igy embereket nem gyulöltaelm mint a fideszt meg a kdmp meg jobbik es en ugy gondolom vagyunk egy paran csa hogy nekunk nem adadtot meg az hogy elhadjuk az orszagot

   • B Tibor says:

    Bocsánat de én egy itthon élö nyugdijas vagyok Olvasva a sok hozzászolást látom mindenki nagyon hozzáértö odakint Csak arrol még senki nem irt hogy ha lejár a fidesz mandátuma akkor bármelyikötök tudna e vállaszolni hogy akkor melyik pártra szavazna Melyikre bizná az ország kormányzását mert állitom nem tudjátok tisem ott kinnt Mint ahogy misem itthon

    • Boldogtalan Ember says:

     Ők már választottak, és igazuk van ! nem kérnek egyik pártból sem. Sok fideszes takony veri itt a nyálát…bégetnek…ezért lesz egyre lehetetlenebb Magyarországon élni, és megélni ! A lényeg elkerülte itt sok okostojás fasz figyelmét: senki sem hatalmazta fel, senki sem kérte fel, hogy „megvédje” az Angliában, Németországban és egyáltalán a külföldön dolgozó magyarokat ! Ha ez a felcsúti törpe „megvéd” valakiket, vagy valamiket, na attól mentsen meg bennünket a Jóisten ! Lehet, hogy a Gyurcsány korszakban mentek ki sokan, de az tuti, hogy eszük ágában sincs hazajönni most, amikor ez a korrupt, fasiszta rezsim „uralkodik !

     • Triné. says:

      Igaza van Molnár úr Nem mi vagyunk a Magyarok hanem a SZékelyek és a többi határon túli azok a Magyarok Ők kapják a több milliárd forintokat oda építenek kórházat óvodát ,iskolát,egyetemet, a szülők ,ha Magyar iskolába íratják a gyerekeiket igen szép summát kapnak ott a Magyar óvódások tényleg ingyen kapják az étkezést .És Boldogtalan emberrel is teljes szívemből egyet értek.

 • csenger antal says:

  Teljes mértékben igazad van, csak néhány apró szösszenet hozzá! Mi itt élünk németországban____a lányom nyáron magyarországon azt mondta menjünk HAZA! 4 éve élünk kint a lányom 12 éves. Mo-n bezárták vasárnap a boltokat kivéve a csókosokét,ez egy másik hányinger onnan, itt már van vasárnapi bolt ahol tudsz vásárolni: 25 éve szinte senki nem dolgozott szombaton most már elfogadott sok szakmában,éppen ezért mert csak így tudnak lépést tartani ,igy szükség van a boltra vasárnap is,ja itt Bayorországban erös katolikus eszmékkel élnek és nem divatból járnak templomba. MI SEM KÉRÜNK EZEKBÖL.Romlott eröszakos fosztogato népség

 • Imre says:

  Gratulálok a levél írójának itthonról, nagyon szépen összeszedte a lényeget.

 • bogdan janos says:

  minden egyes betujevel egyet ertek a ikk irojaval!!!!!

 • Dave says:

  szégyellje magát Kiss Úr!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Pircsike says:

   Akinek itt szégyellnie kellene magát , az az, aki nem látja, hogy ez egy élhetetlen rendszer, és csak az országhatáron belül élő honfitársak nem fontos.

 • Sándor Márkus says:

  Teljes mérték be egyet értek,a cikk írójával.

 • glavina vali says:

  nagyon igaz a fenti cikk!!!Még hozzàtenném, hogy ugy uralkodik Orbàn, hogy tökéletesen megosztotta a Magyar Népet !!Ha az angliai Hazànk-Fiainak is segitene, elöször Öket is megosztanà!! Békésen nem tud semmit csinàlni, neki kell a forradalom, a màsik leigàzàsa, bemocskolàsa..

 • Havaska says:

  Csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, köszönöm én sem kérek a hathatós segítségből, mert az inkább lejáratás, mint segítség. Úgy gondolom akik itt vagyunk Angliában, mind saját erőből, politikai segítség és kormány ösztöndíj nélkül kerültünk ide. Belátható az a tény is továbbá, hogy sokunk nem úgy tervezte az életét, hogy fiatalon „menekülnie” kell a szülőhazájából…Szóval mi akik itt vagyunk boldogulunk ezután is, ahogy eddig is, köszönjük a „segítséget” nem kívánunk élni vele! Nem kell minket eszköznek és ürügynek használni az önös érdekek érvényesítéséhez!!!

 • Szász Székely Rózsa says:

  ” Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék, …” Arany János sorai jutnak eszembe. Székely, Szász eleim anno, a határ lezárása előtt költöztek ide, Erdélyből. Biztosan nem ezért, amit most élünk. Mint bevándorló utód, csak örökségemből táplálkozhatom : Szorgalom, Becsület, Következetesség nem egyszerű.! Még egy idézet……”Anyám, én nem ilyen lovat akartam…” Megosztom egy Segesvári kedves rokonom szavait : ” Ez a FÖLD, addig magyar míg itt vagyunk!” Ne mondjatok le róla!

 • Rostás Katalin says:

  Teljes mértékben egyetértek, én nem tudtam volna ilyen jól összeszedni! Köszönöm!

 • FERENC KOVACS says:

  HÁT KATI !!!!! GRATULÁLOK , MERT ENNÉL ÉRTHETŐBBEN / REMÉLEM MÉG A BIRKÁK SZÁMÁRA IS AZ / OKOSABBAN ÉS CÉLTUDATOSAN ÖSSZEFOGLALNI NEM IGAZÁN LEHET A LÉNYEGET !!!!!! ÉN SAJNOS NEM VAGYOK EMIGRÁNS , DE KÉT UNOKÁM IGEN !!!!!! HA A CSUTI TÖRPE MEGVÉD BENNETEKET ……. NA AZT NE ADJA MEG AZ ISTEN ……. !!!!!! MIT KÉPZEL EZ MAGÁRÓL ?????? NEM CSAK MÉRETILEG , FAJSÚLYILAG IS EGY TÖRPE EURÓPÁBAN , EGYETLEN DOLOGHOZ ÉRT NAGYON : „”” SZ@RT KAVARNI „””” , JA MEG LOPNI !!!!!!

  • Bodó Szilveszter says:

   Nagyon jó ez a cikk,sajnos a birkák még ezt sem fogják megérteni, ki van az agyuk mosva, csak azt értik amit szeretett vezérük mond!

  • Szabó István says:

   Gyurcsány megvéd ,népnyomorgató mszp-szdsz vissza sírjátok.

 • kajla says:

  csatlakozok hozzá Németországból mivel egyetértek vele.

 • Dobozi István says:

  Mocskos kezét mindenkiröl vegye le aki nem rá szavazott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Mária says:

   Baj volna, ha tudná, ki az. Egyébként mindenki másként értékelheti a dolgot, de miért kell emiatt egymást ilyen hevesen szidni?

   • Domibácsi says:

    A sok Orbán gyűlölő miért nem megy Angliába ? Miért itt rontja a levegőt?
    Persze dumálni könnyű, ott dolgozni kellene és megtanulni angolul.
    Ez a boldogtalan Kiss Róbert is (akit csak sajnálni tudok) ahelyett, hogy
    fürödne a gazdagságban, rugdalózik szegény a levegőbe, az ezerszer lerágott
    címkéket ragasztgatva (korrupció, fasiszta, diktatúra stb.) és nem veszi észre,
    hogy fél Európa bennünket irigyel Orbánért, és az ellenséges Brüsszel is
    kénytelen elismerni a gazdasági eredményeinket. Pár év múlva szegény
    Kiss is „kisscsire” zsugorodva fog hazasomfordálni, ha az újonnan érkező
    nap barnította friss erő kitúrja majd a munkájából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés