Ne engedjétek hozzá

Közzétéve ekkor: 2024 február 6. 10:36

Batka Zoltán

Ami Novák Katalint illeti, egyetlen értelmes kérdés maradt: főnöke mikor teszi lapátra a pedofilbűnsegéd-mentegetővé lett káderét. A pártközpont feltehetően már javában méricskéli, hogy a fideszes tábor gyomra beveszi-e a köztársasági elnök ügyben előadott ordas nagy hazudozását. A köztársasági elnök hivatala szerint „akit pedofília miatt ítéltek el, eddig sem kapott és ezután sem kap elnöki kegyelmet”. Nos, tény, hogy a Novák Katalintól a pápalátogatás örömére kegyelmet kapott igazgatóhelyettest papíron kényszerítésért ítélték 3,4 évre. Csak éppen ez egy pedofil bűncselekmény részeként történt meg. A Novák-féle érvelés olyan, mintha valaki egy nemi erőszaknál tartotta volna a fáklyát, majd utána azt akarják róla elhitetni, hogy nem is szexuális bűnelkövető, hanem csak megszegte a nyári tűzgyújtási tilalmat.

Szögezzük le: a most kegyelmet kapott igazgatóhelyettesnek akár voltak pedofil hajlamai akár nem, egy pedofil bűncselekményben vett részt, bűnsegédként. Ha belül nem volt pedofil, azzal morálisan cseppet sem enyhébb a besorolása. Egy pedofilt hajtják a beteg késztetései, vágyai. Ha az igazgatóhelyettesnek ilyenek nem voltak, akkor úgy ő meg tökéletesen hideg fejjel, számításból próbálta elhallgattatni a főnöke által meggyalázott gyerekeket.

Mármost Nováknak köszönhetően ez a figura holnap reggel már nyugodtan jelentkezhet állásért Magyarország bármelyik iskolájában. Az elnöki kegyelem ugyanis a foglalkozástól való eltiltást is megszüntette. A fideszes családpolitika csupamosoly pozitív arcának felépített Novák Katalin iszonyatos baklövést követett el és ez a legkevesebb, ami erről mondható.

Ugyanakkor a kérdések messze nem érnek véget Nováknál.

A kegyelmi kérvényeket szakmailag az igazságügyi tárcánál készítik elő, ott tesznek javaslatot a köztársasági elnöknek a döntésre is. Ezt az ügyet Varga Judit alatt intézték és nem mellesleg Vargának kellett utána ellenjegyeznie Novák döntését.Varga harmatos szakmai működéséről mindent elmond a Völner-Schadl ügy vádirata: az ügyészség fél tucat olyan osztályvezető, ügyintéző a nevét közli benne, akik egy csettintésre követtek el felsőbb sugallatra törvénytelenséget Varga orra előtt. Ha a pedofíliában bűnrészes igazgatóhelyettes úrnak netán lettek volna befolyásos támogatói, nos, a vádiratból ítélve akár egy sokadik ügyintéző megkörnyékezésével keresztülvihették, hogy megfelelő értékelés szülessen a kegyelmi kérvényre, majd az landoljon a nagy elődjeihez hasonlóan Nemzeti Aláíróhelyként üzemelő Novák asztalán.

Hangsúlyozzuk: ez az ügy legenyhébb verziója.

Van rosszabb is. A kormánysajtó novákmosdató névtelen cikkeiben bedobták, hogy pedofil bűnsegéd mellett szólt, hogy erdélyi származású. Lehet, hogy csak egy cinikus kommunikációs fogás: hátha valakinek eldurran az agya a vérlázító sejtetéstől és akkor hopp, máris sikerült elterelni a témát a pedofíliáról és Novák kínos alkalmatlanságáról. Van azonban egy másik eshetőség is, ami amúgy magyarázatul szolgálhat az egész ügyre is.

Ezek tényleg ennyire hülyék

nepszava.hu


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés