MIT VETT EL TŐLED A FIDESZ? 8 év története egy nyugdíjas szemével

Közzétéve ekkor: 2018 március 25. 10:47

A teljesség igénye nélkül megpróbálom egy nyugdíjas szemével leírni, mit vettek el tőlünk, magyar állampolgároktól. Ezt gondold végig, mielőtt szavazol!

Elsőként elvették az Alkotmányunkat! Kaptál helyette Alaptörvényt, amiben már nem szerepel a nyugdíjhoz és a társadalombiztosításhoz való jogod, dacára annak, hogy fizetted vagy fizeted a járulékokat.

Elvették a korhatáros, korkedvezményes, szolgálati nyugdíjakat, ez utóbbit meg is adóztatták, jelenleg 15 %-kal. Elvették a rokkantsági nyugdíjakat, kaptunk helyette rokkant ellátást vagy rokkant járadékot. Már akik megkapták, és nem kerültek ellátás nélkül az utcára. Megszüntették a segélyek nagy részét, a lakástámogatástól kezdve a gyógyszertámogatásig bezárólag, a  szociális támogatási rendszert, s ezzel sok százezer emberen löktek egy hatalmasat, hogy biztosan ki se tudjon mászni a gödörből. Ott nyugodtan meghalhat. Bele is haltak sokan.

Elvették sokak hitét, hiszen megszabták, milyen egyházban imádkodhatsz, ha hívő vagy! Mert, hogy sok egyháznak megszűnt a korábbi egyház státusza.

Bedöntötték a forintot!  Devizahitelesek százezreinek tették az életét tönkre! Április 30-a után közel 40-50 ezer családra vár ismét a  kilakoltatás réme.                                                   

A nyugdíjak vásárlóértéke 65 % -kal csökkent. A nyugdíjemelésekbe nem számít bele a 10000 forintos Erzsébet utalvány, amit kegyként osztanak immáron 3. alkalommal

Elvették a fiatalok tanuláshoz való jogát! 16 éves kor után nem kötelező tanulni! Lebutítják a nemzetet. Esélyt sem adnak a diplomához jutáshoz. Az értelmes teremtő munkát lesilányították értelmetlen közmunkára megalázva ezzel emberek 100 ezreit, hiszen az ezért járó “fizetésből” megélni nem lehet.

Különbséget tettek ember és ember között. Barátságokat, családokat választottak szét, ugrasztottak egymás ellen.  

Sikerült káoszt teremteni! Közbiztonság az nincs, no, nem a migránsok miatt! Ide  menekült nem akar jönni, még a magyar is menekül.  Gazdasági migránssá tették a magyarok százezreit. A jobb megélhetés reményében a mennek külföldre dolgozni a jó szakembereink! Itthon viszont ebből kifolyólag nem találsz jó szakembert. Munkaerőhiány van sok szakmában.

A közalkalmazottak bérét nem emelték egy fillérrel  sem.                                       

Szétverték az oktatást, az egészségügyet! 

Ma, ha kis településen élsz, nem jutsz fához, szénhez. Jogod van megfagyni az otthonodban. Mivel rengeteg szolgáltató vonul ki a kis városokból, településekről, utazhatsz ügyeid elintézése végett másik városba. Az ország 3200 településének 70 %-án már nincs posta, nincs bankfiók, de még bankautomata sem. Igaz, orvos és gyógyszertár sincs, és hétvégi ügyelet sem! Lassan felszámolják a rendőrőrsöket is. 3 -4 településre jó, ha jut egy.                                        

Beléd fojtják a szólásszabadságot, büntetik, ha jogosan fel mersz szólalni, tiltakozni. Kapsz érte szabálysértési csekket.

Korlátozzák a külföldön élő, dolgozó magyarországi magyarok szavazási lehetőségeit, viszont  adtak ukránoknak, románoknak határon kívülieknek állampolgárságot és szavazati jogot! Soha itt nem adózó és nem élő emberek százezrei szólhatnak majd bele abba, hogy mi itt, a saját hazánkban hogyan éljünk! Kapnak is érte az itt adózók pénzéből kiemelt nyugdíjat, szociális juttatásokat, amire mi nem vagyunk jogosultak. Ők  szavazatukért eurót kapnak, nem is keveset. 200-400 eurót ér a szavazata annak, aki a határon kívül élő magyar.

Te, honfitársam, kockáztatod a biztonságodat, a munkahelyedet, ha vagy olyan bátor, és nem szavazol arra a Fideszre, amely tagjai, tisztelet a kivételnek, az elmúlt 8 évben elvették az ország szinte minden vagyonát. Kezükbe kerültek a még hasznot termelő gyárak, vállalkozások, termőföldjeink és minden, amiből pénzt lehetne csinálni. Nem csak a nevükre, hanem gyermekeik, családtagjaik nevére írattak szinte mindent. Míg te rakosgatod a számláidat, és gondolkozol azon, hogy éljed túl a következő hónapot, ők tágítják otthonaikat, házaikat, vásárolják fel a kastélyainkat, műkincseinket, aratják le a földjeinken termelt javainkat, és élnek belőle főúri módon.                                                                                               

Ez az írás a  teljesség igénye nélkül íródott, kiegészítheti mindenki a saját sérelmével. Egészítsd is ki, és gondold végig hova teszed majd azt az X-et!

Gondold meg jó ez neked így?

Hallgassál a szívedre, és szavazzál azokra, akikben több tisztességet látsz, akikről elhiszed, hogy visszaállítják az Alkotmányt, a Magyar Köztársaságot! Akik megpróbálják visszaadni mindazt, amit ez a 8 év elvettek tőled!

Honfitársaim! Gondoljatok magatokra, gyerekeitekre és unokátokra! Soha többet Fideszt!

Rosta Ágnes


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés