Mindkét helyi tévével szerződést kötött az önkormányzat

Közzétéve ekkor: 2020 február 11. 15:59

Pásztor Gábor

Olyan hasznosnak és jónak tűnő változtatásról döntött kedden délután a képviselő-testület, amely várhatóan elősegíti a  lakosság, város életéről való kényelmesebb és széleskörűbb tájékozódását.

Eddig az önkormányzat munkájáról – különös tekintettel a képviselő-testületi ülésekre -, a helyi közéletről, a város kulturális- és sportéletéről médiafelületeken keresztül a T1TV szolgált híradással. A szolgáltatás kábeltelevíziós csatornán, interneten, online felületeken, a YouTube-on és a Facebook-on  keresztül jutott el az érdeklődőkhöz. Gondot jelentett, és  a szélesebb tájékozódást akadályozó tényező volt, hogy a kábeltelevízió csak korlátozott módon jutott és jut el a háztartásokba, s a számítógéphez és internet világához kevésbé értők csak felvételről nézhették meg az őket érdeklő eseményeket.

Márpedig az önkormányzat fontosnak tartja, hogy munkájáról és a városban történő eseményekről a lakosság minél szélesebb rétege tájékozódjon. Ugyanakkor azt sem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy különösen a fiatalság körében a tájékozódás tekintetében a televíziótól egyre inkább az online médiafelületek irányába tolódik el a hangsúly.

Ezért a T1TV-vel (Filmvarázs Stúdió Kft.) 2019. december 31-én lejárt korábbi szerződés helyett jelentősen megváltoztatott, új feltételrendszer került a képviselők elé. A  tervezett video tartalomszolgáltatási szerződések szerint a jövőben a kábeltelevíziós szolgáltatás és online felület helyett csak az online felületen jelenik meg a város a vizuális médiában, az is oly módon, hogy az önkormányzat saját felületet alakít ki, melyre a szerződött szolgáltató rögzíti az általa felvett vagy elkészített műsort. Az önkormányzat elvárása az, hogy a testület üléseket élő adásban és felvételről is, a készített műsorokat felvételről nézni lehessen, korlátlan nézőszámmal,  a műsor mobil eszközökön, PC-n, okos tv-n megjeleníthető legyen, s nézettségi statisztikai mutató is tartozzon hozzá.

A honlapon helyet kapnak a régebbi adások, a testületi ülések időrendi sorrendben, így a látogatók átlátható, letisztult felületen nézhetik meg a korábbi műsorokat, tudhatnak meg minden információt egy adott műsorral kapcsolatban.

Még egy alapvető változtatás történt. A városban működik egy másik televízió is, a Miklós Tv. Ennek eddig az önkormányzattal nem volt szerződése, de igen változatos és színes híranyaggal szolgált követőinek. Különös figyelmet fordított a város sportjára, a kézilabdát és labdarúgást szeretők e tévé jóvoltából követhették a mérkőzéseket.

Ezt figyelembe véve a szolgáltatási szerződést megosztva, két szolgáltatóval kötötte meg az önkormányzat.

Az egyik szolgáltatási csomagba

–           a képviselő-testületi ülések közvetítése és a hozzá tartozó összefoglalók készítése

–           heti magazinműsor a város közéletéről és kulturális életéről

–           polgármesteri interjúk és képviselői beszámolók készítése

míg a másik szolgáltatási csomagba

–           heti magazinműsor készítése a város sportéletéről került

Az első szolgáltatási csomagra az ezt a feladatot eddig is ellátó T1TV-vel,  míg a másodikra a Miklós Tv-vel kötött szerződést az önkormányzat. Mindkét szolgáltató által készített műsorokban egységes arculati elemeknek (logók, feliratok, egységes betűtípusok) kell megjelennie, mindben meg kell jeleníteni a városi címert, hangsúlyozva, hogy önkormányzati műsort tekint meg az érdeklődő.

A felek e szerződést 2020. február 01-től 2020. június 30-ig terjedően határozott időtartamra kötötték  meg, feltételezhető, hogy kölcsönös elégedettség esetén hosszabbításra vagy megújításra kerül sor.

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés