Mindkét helyi tévével szerződést kötött az önkormányzat

Közzétéve ekkor: 2020 február 11. 15:59

Pásztor Gábor

Olyan hasznosnak és jónak tűnő változtatásról döntött kedden délután a képviselő-testület, amely várhatóan elősegíti a  lakosság, város életéről való kényelmesebb és széleskörűbb tájékozódását.

Eddig az önkormányzat munkájáról – különös tekintettel a képviselő-testületi ülésekre -, a helyi közéletről, a város kulturális- és sportéletéről médiafelületeken keresztül a T1TV szolgált híradással. A szolgáltatás kábeltelevíziós csatornán, interneten, online felületeken, a YouTube-on és a Facebook-on  keresztül jutott el az érdeklődőkhöz. Gondot jelentett, és  a szélesebb tájékozódást akadályozó tényező volt, hogy a kábeltelevízió csak korlátozott módon jutott és jut el a háztartásokba, s a számítógéphez és internet világához kevésbé értők csak felvételről nézhették meg az őket érdeklő eseményeket.

Márpedig az önkormányzat fontosnak tartja, hogy munkájáról és a városban történő eseményekről a lakosság minél szélesebb rétege tájékozódjon. Ugyanakkor azt sem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy különösen a fiatalság körében a tájékozódás tekintetében a televíziótól egyre inkább az online médiafelületek irányába tolódik el a hangsúly.

Ezért a T1TV-vel (Filmvarázs Stúdió Kft.) 2019. december 31-én lejárt korábbi szerződés helyett jelentősen megváltoztatott, új feltételrendszer került a képviselők elé. A  tervezett video tartalomszolgáltatási szerződések szerint a jövőben a kábeltelevíziós szolgáltatás és online felület helyett csak az online felületen jelenik meg a város a vizuális médiában, az is oly módon, hogy az önkormányzat saját felületet alakít ki, melyre a szerződött szolgáltató rögzíti az általa felvett vagy elkészített műsort. Az önkormányzat elvárása az, hogy a testület üléseket élő adásban és felvételről is, a készített műsorokat felvételről nézni lehessen, korlátlan nézőszámmal,  a műsor mobil eszközökön, PC-n, okos tv-n megjeleníthető legyen, s nézettségi statisztikai mutató is tartozzon hozzá.

A honlapon helyet kapnak a régebbi adások, a testületi ülések időrendi sorrendben, így a látogatók átlátható, letisztult felületen nézhetik meg a korábbi műsorokat, tudhatnak meg minden információt egy adott műsorral kapcsolatban.

Még egy alapvető változtatás történt. A városban működik egy másik televízió is, a Miklós Tv. Ennek eddig az önkormányzattal nem volt szerződése, de igen változatos és színes híranyaggal szolgált követőinek. Különös figyelmet fordított a város sportjára, a kézilabdát és labdarúgást szeretők e tévé jóvoltából követhették a mérkőzéseket.

Ezt figyelembe véve a szolgáltatási szerződést megosztva, két szolgáltatóval kötötte meg az önkormányzat.

Az egyik szolgáltatási csomagba

–           a képviselő-testületi ülések közvetítése és a hozzá tartozó összefoglalók készítése

–           heti magazinműsor a város közéletéről és kulturális életéről

–           polgármesteri interjúk és képviselői beszámolók készítése

míg a másik szolgáltatási csomagba

–           heti magazinműsor készítése a város sportéletéről került

Az első szolgáltatási csomagra az ezt a feladatot eddig is ellátó T1TV-vel,  míg a másodikra a Miklós Tv-vel kötött szerződést az önkormányzat. Mindkét szolgáltató által készített műsorokban egységes arculati elemeknek (logók, feliratok, egységes betűtípusok) kell megjelennie, mindben meg kell jeleníteni a városi címert, hangsúlyozva, hogy önkormányzati műsort tekint meg az érdeklődő.

A felek e szerződést 2020. február 01-től 2020. június 30-ig terjedően határozott időtartamra kötötték  meg, feltételezhető, hogy kölcsönös elégedettség esetén hosszabbításra vagy megújításra kerül sor.

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés