Miklósnak ennyire tellett

Közzétéve ekkor: 2014 május 2. 14:25

Már a múltkor említette egy olvasótársam – ő alapvetően az Úttörő úti kispostáról és boltról írt  – a miklósi, kengyeli, tomajmonostorai majálist és a kuncsorbai Csorba Kupát, de részletesebben nem foglalkozott vele, mintegy csak feldobta a labdát. Azóta túlestünk május 1-jén, s látva a mi ünnepünket, hallva a kuncsorbai , kengyeli érdeklődésről, részvételről, úgy érzem, egy kicsit részletesebben is kellene foglalkozni az e napi dolgokkal.

Hogy mi és hogyan kerekedik ki az egészből, nem tudom, mert magam csak leírtam gondolataimat, összeszedtem az anyagokat, vázoltam elképzeléseimet, és a továbbiakhoz, az alapanyag „tálalásához” kértem a szerkesztőség segítségét. Válaszukban azt ígérték tartalmilag lényegében nem változtatnak, igyekeznek gondolataimat a leghűbben tükrözni. Bízok benne, hogy így is lesz.

csorba

Elsőként hasonlítsuk össze  a programokat! A Facebookra külön-külön mindegyiket feltették, mindegyikről voltak vélemények, de technikai okokból egymás mellé nem lehetett tenni őket, így igazából összehasonlítani sem. Erre a újság keretein belül van lehetőség, tehát lássuk! És csak a lényeget!

Miklóson a törzsközönséget a fellépők hozzátartózói alkották.

Miklóson a törzsközönséget a fellépők hozzátartózói alkották.

Csorbán, a mintegy 600 fős kis faluban reggel 9-től éjfélig tartott a rendezvény, volt kispályás labdarúgó mérkőzés, tűzijáték, utcabál. Azt most hagyjuk, kinek milyen az ízlése, a lényeg az, hogy olyan országos ismertségű művészek léptek fel, mint a Korda-Balázs házaspár, Márió. Az utcabálhoz a zenét a Dogs zenekar szolgáltatta.

Tomajmonostorán, ahol, miként egy facebookos kommentelő is megjegyezte, 740-en laknak, reggel nyolckor kezdődött a program feltételezhetően hajnalig tartott. Itt is volt tűzijáték és utcabál, az ismert fellépőket pedig sorolni is nehéz: 3+3 együttes, Apostol, Beatrice, Dukai Regina, Zoltán Erika.

Majálisunkon valószínűleg ez volt a legnagyobb résztvevő szám

Majálisunkon valószínűleg ez volt a legnagyobb résztvevő szám

Kengyelen eleve három napos programot hirdettek meg, ide többek közt a GITT 1 LET –et, Nótár Maryt, a Betli Duót és a Dolly Roll-t hívták meg. Két éjszaka  este 9-től hajnali 4-ig tartó  discós buli.

Ezekkel szemben Miklóson 13-tól 22-ig /legyünk bőkezűek!/ tartó műsor kizárólag helyi fellépőkkel egyetlen meghívott vendég nélkül,  se tűzijáték, se utcabál. És rögtön tegyük hozzá, érdeklődő sem, ami  a programot tekintve talán nem is véletlen.

Ők láthatóan maximálisan elégedettek

Ők láthatóan maximálisan elégedettek

Nem tudom Tomajmonostorán mennyien voltak, azt viszont igen, hogy Kengyelen nagyon sokan, nyilván nem mind kengyeliek, de egy ilyen program vonzza a környékbelieket, egyebek között a miklósiakat is. Csorbán is sokan voltak, a Csorba Kupa teljesen kinőtte magát, lassan széles körű ismeretségre tett szert. Egy kis kanyarként annyit, hogy a valamikor nagyhírű három napos Miklós Napok egynapossá, teljesen érdektelenné silányultak, az egykor országos hírű szalmatáborok elszálltak a ködben.

A nem is tudom, három-négy év kihagyás után megrendezett majális pedig olyan volt, amilyen.. Csak nosztalgiával lehet gondolni arra az időszakra, amikor ezen a napon több ezren látogattak ki a minden igényt kielégítő egész napos műsorsorozatra a sportpályára. Most délután egy körülig a pártok, szervezetek standjain üldögélőket leszámítva kb. százan-százötvenen lézengtek a Galambos parkban, délután ez a szám fölmehetett akár 250-re is, hogy estére, mikor a helyi zenekarokra került a sor, lecsökkenjen hatvan-hetvenre. Este 10 után gyakorlatilag már egy lélek sem „ünnepelt”.

Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy, miből produkálnak ilyen rendezvényeket az ezer lélekszámot sem elérő Tomajmonostorán, Kuncsorbán. Kengyelt már ide sem veszem, hiszen 3500 ötszáz lakost meghaladó világváros. S hogy tud ilyent kínálni polgárainak a megye harmadik legnagyobb, 20 000 fős, „méltán büszke városa”? Avagy ki, mit érdemel? Vagy még inkább, melyik város vezetése mennyire becsüli lakosait? Kérdések, amelyekre válaszokat nemigen kapunk.

S hogy nemigen vagyok egyedül ezzel a meglátással, befejezésül nevek nélkül idézek a Facebookról néhány témánkkal kapcsolatos hozzászólást, a város vezetését érintő keményebbeket mellőzve.

Tegnap került kezembe Tomajmonostora szórólapja. Hát apááám! Annak a csöpp kis településnek erre is futotta! (Apostol, Bikini, stb koncert!) Döbbenet!

 Most Csorbán érdemes a szombatot elütni !!! – reagálás: így van! Én megyek a családommal évente! Soha nem csalódtunk!! Ingyenes ügyességi játékok, amit a felnőttek is kipróbálnak, ellentétbe a mi városunkkal!!

 Menni kell Kengyelre közel van 

 Tomajmonostora LAKÓINAK SZÁMA 739 FŐ.   Bizonyára van igény a jó programokra. Egyébként nincs messze, békés nép lakik ott, érdemes felkeresni őket egy kis majálisozásra! 

 Miért van az hogy Törökszentmiklóson soha nincs ilyen!

 Tmiklóson mikor lesz ilyen progi?

 itt állandóan csak az unalmas néptánc megy amire sok fiatal nem kiváncsi én úgy vettem észre

 szégyen a városunkra nézve.

 Hát ez Törökszentmiklós! Gratulálok!

A helyi zenekarok színvonalas előadását leszámítva olyan nagyon nem lehet büszke a város erre a majálisra. Sajnálom, hogy sok évi hallgatás után csak ennyire tellett…

 Polgármester függő, hol , milyen program van! Mondanom sem kell, hogy az adott települések programja minősíti az adott települések polgármestereit! Hát, nekünk nem csak programból jutott ritka gatyi…..

 Ez a szomorú,hogy egy ekkora városnak a lakói, ha igazán jól akarják érezni magukat, el kell, hogy hagyják a várost! Legyen az szó majális, augusztus 20!

 Ezzel kapcsolatban Miklósról: Pénztárcámat nem kímélte ez a rendezvény.Lehetne ingyenes a légvár, körhinta, lovaglás. Szerintem ennyi pénzből simán meg lehetett volna oldani ezt is.

 Pedig az tudni kell, hogy most nagyon jól áll a város anyagilag!  – De kell a pénz nyárvége, ősz eleji időkre  Majd akkor szórnak..-..

Maradok tisztelettel, de inkább név nélkül.

/Reméljük, a feladatot megelégedésre, jól oldottuk meg. –szerk./


Megosztás

2 hozzászólás

  • Nagy Mihályné says:

    Igen! Én is nagy csalódással tapasztaltam,hogy ilyen NAGY SEMMI VOLT!Csak 1lufit szerettem volna délelőtt venni az unokámnak.

  • Név nélküli says:

    Gratulálok, és köszönöm a szerkesztőségnek. Legmerészebb álmaimat is felülmúlta, amit küldött anyagomból kerekítettek. Profi munka, a jövőben gondolkodás nélkül Önökre bízom gondolataim, ötleteim formába öntését, kivitelezését. Még egyszer köszönetem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés