Miklósi roma a miklósi drogügyről

Közzétéve ekkor: 2016 február 7. 15:15

Tisztelt Szerkesztő

Nehéz lesz innen...( A közös drogozás helyszíne )

Nehéz lesz innen…( A közös drogozás helyszíne )

Nem tudom jó helyre küldöm e a levelet. Nem is én viszem el hanem egy ismerősöm, aki ért a számítógéphez mert én nem értek. Elősször nem is akartam írni de asztán  két dolog miatt mégis. Az eggyik Boldog képviselő beszéde, amit én eddig nem láttam, mert nincs miklósi tévém de az ismerősöm a számítógépen megmutatta. A másik a drogos anyuka kamuzása, ami szintén az ismerősömnél láttam. Ez a kettő kiidegelt ezért írok.

A nevemet nem írom, mert nem mindenkinek fog tecceni és én nem akarok bajt magamnak. Roma vagyok éltem azon a környéken, már nem ott élek de a környéket jól ismerem. Szerencsére én nem drogoztam sose kise próbáltam, de a hatását sokszor volt alkalmam látni.

Oltári nagy hazugság az a kitalálás, hogy  a terhes nőnek megtetszett a pohár és belekóstolt az italba. Mindenki tudja hogy a család tagjai és sok mások rendszeresen szippantanak, azt sem tudják mit csak eddig komoly bajuk nem volt. Kicsik már voltak a környéken de egy kis kórházzal megúszták, még nevettek is utólag rajta. A kristájozás hétköznapi dolog, különösen a fiatalok használják. Most talán egykicsit megijedtek. De meddig?

...idáig ( közösségi ház ) eljutni.

...idáig ( közösségi ház ) eljutni.

Nem lehet ellene tenni semmit. Sokan terjesztik ha eggyet megfognak lessz helyette kettő. Kis pénzért nagyon sokan válalják a megcsípés veszéjét. Esetleg akkor lehetne mégis tenni valamit, ha sokszor és váratlanul hirtelen megjelennének a rendőrök és mindig elvinnék a terjesztőket. Akkor talán elfogynának, meg elárulnák hogy honnan van nekik. Asztán azt is elfognák. De ez sem biztos, mert valahogy legtöbbször gyorsan elterjed a hír, hogy itt vannak a zsaruk. Meg ha elis fogják a terjesztőket, gyorsan elis engedik őket csinálják tovább. Aszt kéne hogy fogják el őket és ne is eresszék. Valamit csinálni kellene, mert nagyon nagy baj lesz. Házak mennek el a drogra, lopnak betörnek miatta, most már halál lessz belőle.

A másik. Boldog képviselő úr. Aszongya, hogy nem érti miért drogoznak a cigók, mikor drága pénzen szép kultúrházat adtak nekik.  Hogy miért nem szórakoznak ott értelmesen. Aszt gondolja Boldog képviselő egy szép kultúrral minden megvan oldva? Bemegy oda a fiatalság és mit csinál ott? Leül és nézi az üres termet? Fütyül vagy énekel? Valamilyen programm is kéne, amiért van ok bemenni. Volt ott már program? Én nem tudok róla. De ha lessz is, egyszerű cigánynak való kell, még akkor se bisztos hogy bemennek azok is akiknek kellene. Hosszú idő sok törődés kell ehhez. Meg olyan műsor, hogy csábító legyen, és csak akkor beengedni valakit, ha nem drogozik, nem rúg be, nem verekszik. És ilyenkor kéne tökös rendőröknek ott lenni akik seperc alatt kidobják a nem odavalót. Meg besem engedik aki listán van. Mert kéne egy lista is, hogy ki miért meddig nem mehet be. És ha jó a rendezvény, annak híre megy s egy idő után eszi a kecura, aki nem mehet be.

És bisztos még sok minden kéne, de nekem ezek jutottak eszembe. Ha bárki aszt hiszi a házátadással tőrődés és ráfigyelés nélkül bármi változik,  semmi nem változik

Én elküldtem a levelet, tegyék vele amit jónak látnak csak ne derüljön ki honnan jött.

A szövegben a megértést zavaró stilisztikai, helyesírási hibákat korrigáltuk, a tartalmán, mondanivalóján nem változtattunk. A fotókat illusztrációként mi csatoltuk. (szerk.)


Megosztás

3 hozzászólás

 • Erzsébet says:

  Nem is értem! Van kultúrház ,de nincs program? Nem mindegy milyen a program? Hát kérem szépen ha a roma válogat a programban akkor miért nem csinálnak maguknak amit ők szeretnek???? ennyi

  • Laci Angliából says:

   Jó buta vagy te is Böske. Semmi megoldást nem adsz vagy megértést, mikor végre meghallgatásra várnak. Ennyi.

   • Katica says:

    Angliából…ha valós a neved,így onnan könnyű véleményt nyilvànítani Laci..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés