Megalázott nyugdíjasok, urizáló kormány,

Közzétéve ekkor: 2019 december 14. 16:09

avagy 2,8% története egy kisnyugdíjas szemével

Megjelent, most már biztos 2020. év a bőség éve lesz nekünk, nyugdíjasoknak!Hálát és köszönetet ne várjon senki, mert ez a megalázó 2,8 %, ez semmire sem elég!

Nem tudom, kik számolják az inflációt, de vagy a számológépük rossz, vagy ők nem tanultak meg anno számolni, mert nekem, az istennek sem jön ki ez az összeg. De mielőtt véleményt mondanék, lássuk, mennyi az annyi, és mi a bánatosra elég. Igen, bánatosra, mert az ember sírva fakad, vagy kínjába már nevetne, ha lenne hozzá kedve.

Azt írja az egyik újság, nevesítsük is, hiszen megérdemli, a Lokál, hogy a nyugdíjasok a várható inflációval megegyező 2,8 % nyugdíjemelést fogják kapni és még ingyen egy csomó mindent! S már itt  gyorsan álljunk is meg! Évek óta nem annyi az infláció, amennyit a kormány kiszámol. Így év végén eljátsszák a nagy adakozást, és csepegtetnek vissza pár tized százaléknyi összeget abból, ami már év eleje óta járt volna. Teszik ezt nyugdíjkiegészítés és a kitalált nyugdíj prémium címszó alatt. Ami ugye kamatmentes kölcsönünk visszafizetése, még ha nem is az egész, csak töredék.

Aztán jön még a pofátlanság teteje. Azt írják, hogy 65 év felett jár az ingyenes közlekedés, ami példátlan az unióban. Ez így igaz, csakhogy ehhez ennek a kormánynak semmi köze sincs. Ezt még a Horn-kormány vezette be anno! No, erről néma csönd van. De az utazás sem teljesen ingyenes, mert akik távolsági busszal közlekednek, azoknak életkor ide vagy oda, muszáj kiegészítő jegyet venni. Nos, a lakosság 80 %-a vidéken él, tehát ennyi embert érint.  

Nézzük, ki mennyire is jogosult!                                                                                                                    

Ha 28500 Ft a nyugdíj. akkor havonta 798 Ft-l kap többet,  100 ezer Ft-nál ez 2800, 135 ezer forintnál 3780 Ft. S nézzük a 500 ezres nyugdíjast is, akiknél ez az összeg 14000 forint havonta! A magasabb nyugdíjakat nem is számolom, mert a vérnyomáscsökkentőt kéne keresnem.                                                                   

Akiknek 135 ezer alatt van a nyugdíjuk, azok ne is álmodozzanak semmiről. Az emelkedő élelmiszer árak elvisznek mindent, sőt még nem is lesz elég az egész havi élelmiszerre a kapott összeg. Ne álmodozzanak tejről és húsról, de még csak zöldségekről és gyümölcsökről sem.

Nézzük a legolcsóbb húsokat. Csirkeláb 499, csirkeszárny 665, na, jó, nyakat kapsz már 558 Ft-t is kilóját. Na, egy leveshez kéne zöldség is. Hagymát, sárgarépát kapsz jó esetben akciósan 300 Ft körül, gyökér 1400 Ft-tal kezdődik, és  a zeller is ára is veri a 400 forintot. Ettél egy tányér forró levest, ha van gázod, vagy esetleg fára, uram bocsá, szénre is telt, és meg tudod főzni. Ekkor nem ettél főzeléket, ezek sem olcsóbbak, még hús nélkül sem. Anno jutott rá egy – egy tojás. Ma többször megfontolod, megvehetsz e 10 db tojást, mert annak áráért kapsz 1 kg csirkelábat. Megfontolandó                                                         

Tegnap hallottam, hogy a disznóhús valamelyik nemesebbik része már van ahol 25 ezer forint. Mielőtt hitetlenkedik bárki is, visszanézhető az ATV-n. Én is csak tátottam a számat.  Mint ahogyan a kenyér áránál – igaz, előre szóltak – is -. Van persze olyan is – én egy napos kenyérnek hívom –  amit 270 forintért már lehet – ahol lehet – kapni. De ez másnapra már ehetetlen. Nem tudom, miből készül, de megromlik. Persze, választhatsz ehetőbb kenyeret is, ha meg tudod venni.600 forinttól egészen az 1300 forintig terjed az áruk. Ezeket már nem is kilóba adják, hanem 30 dkg-os kiszerelésben. Lehet, azt sem lehet megenni másnap? Nem tudom, mert erre még sohasem telt. Szóval ugrott a jó kis zsírós kenyér hagymával, mert kisnyugdíjasnak az is luxus, mint ahogyan a héjában sült burgonya egy kis libazsírral vagy vajjal.                                                                                             

Gondolkozom jövőre mit fogunk enni? Mi lenne megfizethető és pocakot töltő. Nem tudom még nem találtam ki.  Csak annyit tudok, mivel lehetne még spórolni. Vissza a seprűhöz! Porszívót, már ahol van, száműzni, sokat fogyaszt, a fűtést lejjebb venni, ahol lehet. Eddig 16,5 fok volt nálam “belőve”. Most, hogy betegeskedtem kirúgtam a hámból, és engedtem egészen 18 fokig melegedni a lakást, de be kell látni, ismét vissza kell fogni, és lecsökkenteni 16 fok alá. Mert ugye a rezsit becsülettel fizetni kell. Alig várom a hűségidő lejártát, és máris lemondom a TV-t és a vezetékes telefont. Muszáj! A mosógép is pihenőre lesz fogva, marad majd a kézi mosás a lavórban. Nyáron könnyebb lesz, mert akkor a kerti kútról lehet mosni majd. De itt megálltam, mert több ötletem már nincs.  Sajnos a tél sem tél már, így a hűtőgépet sem kapcsolhatom ki.                                 

Tanácsot kéne kérnem Kósa Lajostól, aki szerint 28500 Ft-l is meg lehet élni. Igaz, azt mondta, luxus nélkül. Ő vajon hogyan él meg belőle? Pár éve még  47000 forintból lehetett megélni, de hála a dübörgő gazdaságnak ez már lecsökkent.

Sajnos a nyugdíjas kiszolgáltatott és elnyomható! Magukért már képtelenek tenni. Megalakult ugyan egy úgy nevezett Nyugdíjas Parlament, de nem tudni milyen hatáskörük van. Ahogyan én látom, azon kívül, hogy évente egyszer beengedik őket a Parlamentbe melegedni és beszélgetni, semmi hasznuk sincsen! Szóba sem áll velük a kormány, a miniszterelnök. De a szakszervezetek sem állnak ki mellettük. A fiatalok, mint látom beletörődtek abba, hogy nekik nem lesz nyugdíjuk, és így teljesen hidegen hagyja őket mi van a nagyszülőkkel vagy a szülőkkel! Talán akkor jut eszükbe, hogy rászorulnának a segítségükre, mikor már lehunyják a szemüket végleg, és a drága temetésről kell intézkedni. 

Persze, ne feledjük el, hogy azért vannak jó lelkű és adakozó emberek, akik így ünnepek előtt összegyűjtenek a rászorulóknak egy kis tartós élelmiszer csomagot. Akik kapnak, mert sajnos nem jut minden rászorulónak, azoknak talán 1 hónapra segítség.  De az év 12 hónapból áll! S nem az lenne a megoldás, hogy pár ezer csomagot kiosztanak, és pár ezer adag forró ételt adnak pár napra.

Tisztességesen dolgoztunk, járna nekünk a megbecsült öregkor, amikor nem kell nélkülözni sem élelmiszerben, sem gyógyszerben, járna, hogy ne kellejen fáznunk, s ne kelljen reménykednünk abban, hogy talán valakik segítenek egy meleg tányér étellel. Még a világgazdasági válság alatt is több nyugdíjat kaptunk!

Ne skypon keresztül nézhessük a gyerekeinket és az unokáinkat, hanem egy asztalnál ülve együtt ünnepelhessünk. Mert sok százezren így fogják megélni idén a Karácsonyt!

Én nem szoktam átkozódni. Most sem teszem. Csak annyit kívánok azoknak, akik ezt a szégyenteljes öregkort hozták ránk, hogy ők is éljék meg ezt majd. Ne legyen nekik sem milliós nyugdíjuk, tudják meg, mi az, hogy nincs.  Viszont napi rendszerességgel nézzék majd a Konyhafőnök c. műsort, ahol pazarlóan főznek a celebek minden földi jót, a világ minden részéről behozott egzotikus zöldségekből, húsokból és egyéb különlegességekből, fűszerekből.

Mi kisnyugdíjasok ezzel lakunk jól!

Rosta Ágnes

 


Megosztás

35 hozzászólás

 • nem panaszkodó says:

  A nyugdíjba menetel idejét az első Orbán kormány (1998-2002) időszakban emelték fel 55 évről 60 évre. Azonban ez csak az 1945 01 01 évben születettektől vonatkozott, és min. 33 év munkaviszony kellett ahhoz, hogy 55 éves korban „előrehozott öregségi nyugdíjba” mehessen. Akinek 37 igazolt munkaviszonya volt 55 éves korában, akkor a kiszámított nyugdíjának a 75%-át kapta meg. Akinek megvolt a 40 éve vagy még több, az többet kapott % arányosan. 1938 és 1944 dec. 31 között születettek 25 év munkaviszony kimutatásával mehettek nyugdíjba.
  Azonban a nyugdíjnál figyelembe kell azt is venni ( s ezen sokan elgondolkodhatnának), hogy a nyugdíj kiszámításánál a táppénzes időszakok csak az időben számítanak bele, pénzügyileg nem. Ugyanis a táppénzből nem vontak nyugdíjjárulékot!!
  Sajnos nekem is 40év és 93 nap + 1 év ( az 1965-ben született gyermekem után kapott) kimutatott munkaviszonyom volt 55 éves koromban 2000-ben., s az eü-ből jöttem nyugdíjba. A 40 évből 10 évet veszélyességi pótlékkal dolgoztam, de a pótlékot sem számolták bele a nyugdíjam alapjába, de az éveim alatti táppénzes napokat, hónapokat sem. (gyermekápolás, saját betegség, édesanyám otthoni ápolása miatt voltam táppénzen). Így aztán 55 évesen a 41 év után 29.000 ft-tal lettem nyugdíjas, most jan 01-től van 94.175 ft a nyugdíjam. A betegségeim miatt
  ( gyomorfekély,Tbc, infarctus, 2 strockot, valamint nyelési probléma – gyermekkori balesetből -) a havi gyógyszerszámlám ( tápszer + a gyógyszerek) 30-35 ezer ft , + a bérlakás havi rezsije. Közgyógyellátásban nem részesülhetnek, mert a nyugdíjam több mint 72.000 ft. Ezt az ellátást is át kellene vizsgálni, nem azt kellene figyelembe venni, hogy a 72000 ft-ot meghaladja a nyugdíj, hanem a folyósított nyugdíj összegéhez kellene a receptre felírt gyógyszerek gyógyszertár által is igazolt összegeket kellene arányosítani. Ez is sok igazi betegnek segítséget jelentene.
  Tehát ne csodálkozzon senki, hogy kevés a nyugdíja mondván, hogy 40-50 évet is dolgozott, de azt is tegye hozzá, vagy gondolja át, hogy ezalatt az idő alatt mennyit volt táppénzes állományban, mert az valóban csökkenti a nyugdíj összegét. Ezt sokan nem veszik, vették figyelembe, vagy nem is gondoltak rá.
  Egyébként a nyugdíjpótlékokat ( özvegyi, stb.) sem emelném ugyanúgy mint a sajátjogon, a saját ledolgozott munkaviszony után járó nyugdíj %-os emelését. Egy saját ledolgozott munkaviszony után csak egyszer legyen az évenkénti %-os emelés, mert azért az összegért a nyugdíjas saját maga fizetett nyugdíjjárulékot.

 • Katalin Kiss says:

  Sajnos igen sok rossz velemenyt halottam ami valosságosén mar 880 éves vagyok sajnos mar 49 eves koromban 100% os rokkant lettem ossze van csavarozva a gerincem 4 mutetem volt jarni nem tudok azonkivul 5 szivmútetem mind a 2 vesem rossz de a mai napig nem vettek fogyatekosnakmindeg vissza utasitottak hapedig a ledolgozott évekrol beszélunk nekem 49 eves koromba már 31 ev volt es.neha ebból a nyugdijbol amit kapok a gyogyszereimet sem tudom mindeg ki valtani ami havi 34000 frt azon kivul a rezsi ugy hogy neha meg kenyerre valo sem jut de semmit soha nem kaptam mert azt irtak ennel kevesebbol is meg elnek masoksajnos ezt kelett megelni jelenleg 63000frt a nyugdijam es hejesnek tartanam az egy forma nyugdij emelest hiaba reklamalnak a magasabb penzu nyugdijasok

 • Obbágy Attila says:

  Kedves Rosta Ágnes öreganyám!

  Kérem megfelelő tisztelet adásnak értelmezze a megszólítást!A fennt olvasható cikkből fakadó lelki rokonságra kívánok célozni e képen.
  A letisztult szavaival szeretnék még találkozni!
  Öröm látni, hogy az igazság ereje az interneten is megjelenik a nyugdíjas korosztály által, és így nagyobb társadalmi réteget megszólít.
  Kívánok ehhez jó erőt, egészséget és a korábbi hosszú dolgos évek után felüdítő pihenést az eljövendő demokratikusabb Magyarországban, szerettei mellett!

  • Rosta Ágnes says:

   Kedves Obbágy Attila!
   Köszönöm szépen kedves sorait! Ön valószínűleg különleges megérzésekkel rendelkezik. Igen napok óta érlelődik bennem a gondolat többet nem írok. Nem vagyok és nem is voltam sohasem újságíró. Pár éve írogatok csak és mindig megdöbbent ha egy újság érdemesnek tartja és leközli a gondolataimat. Az még jobban meglep mikor elkezdik osztani és még hozzá is szólnak. Érdekes ritka a negatív kritika. Sokan egyetértenek a leírtakkal pedig a nagy része nem politikai vélemény hanem a saját sorsom, életem. Ezt egészítem ki az aktuális hírekkel. Vallom, hogy csak igazat lenne szabad leírni megosztani. De látom ez ma már nem divat. Elferdítve, meghamisítva fél igazságokat írnak. Nem tetszik! Nagyon sok korombéli nem meri leírni hogyan él. Azt sem mennyire igazságtalan és kilátástalan a helyzete. Én még a „gengszter váltás” előtt jöttem el nyugdíjba. Sokan összetévesztik az elmúlt 3 évtized nyugdíj szabályozásait és jövedelmi viszonyait. Mi akkor nagyon jó nyugdíjjal jöhettünk el. Az akkori bérek és a mostaniak köszönő viszonyba sincsenek. Sokan nem értik meg mi igen tisztességesen fizettük az akkori járulékot és most nem azért kevés a nyugdíjunk mert elcsaltuk vagy zsebből kaptuk anno a fizetésünket. Az akkoriban elképzelhetetlen volt, hogy ne fizessék, ne vonják le ami járt a közösbe. Azóta viszont rengeteg kis kapu nyílt és lehetőség a csalásra és a lopásra. Sokan nem értik azt sem az adók járulékok azok azért kéne, hogy a közösbe kerüljenek, hogy az ország és a lakosság épüljön, gyarapodjon belőle. Ezt is kitalálták már hogyan lehet ellopni, átjátszani magán zsebekbe. Szélmalom harcnak élem meg az írásaimat. igazából a politikusoknak kéne olvasni. Azoknak akik döntéshozó helyzetben vannak ami bizalmunkból. De Ők ezzel visszaélnek és saját zsebre „dolgoznak”. Csak figyelni kéne józan paraszti ésszel és akkor észrevehető lenne mi megy itt. Nem kedves Attila már sem kedvem, sem erőm nincs írni. Köszönöm szépen a jó kívánságait. Remélem és szívemből kívánom éljék meg erőben, egészségben és boldogságban azt a demokratikus Magyarországot amit mi szerettünk volna felépíteni maguknak fiataloknak! Szeretettel üdvözlöm és köszönöm szépen, hogy olvasóm volt. Rosta Ágnes

 • Rudi says:

  Igen nagyon kevés a sok munks utàn egyetértek de a sok közmunkás dajnos évek ota 54000ft dolgoznak senkit nem érdekel,

 • Anikó says:

  Én azt tartom tisztességtelennek, hogy százalékban adják a nyugdíjemelést! Akinek magas nyugdíja van, az sokat keresett amig dolgozott. Mivel a nyugdíj közpénzből van, akkor kapjon mindenki egyformán. Mondjuk 5.000 Ft-ot, és így lesz igazságos, és az olló egyformán nyílik. A magas nyugdíj így is megmarad, de miért kap a közpénzből egyik ember 700,- Ft-ot, a másik ugyanakkor 12.000,-et. Az emelés legyen egyforma!!!!

  • Névtelen says:

   Anikó -teljesen egyetértek Önnel, mert ha mindenki egyformán részesülne a nyugdíj emelésből akkor a kis nyugdíjasok egy kicsit érezhetnék azt, hogy a növelésnél mindenki egyforma ! Sajnos a százalékos emelés csak növeli a különbségeket !! A nyugdíj alapösszegénél úgy is maradna az eltérés !! Jó lenne ha ezt végre igazságosan növelnék ! Sajnos nem dolgozhatott mindenki nagyon jól fizetett munkahelyen, de lehet sokkal nehezebben kereste meg a jóval alacsonyabb bért ! Azért kellene a nyugdíj emelést egyformán adni !

  • Gábor says:

   Nagyon egyet értek azzal a gondolattal, hogy a nyugdíj emelést egyformán kapják a nyugdíjasok ne százalékosan.Az a legnagyobb igazságtalanság a nyugdíjasokra nézve.Nézzük csak azt,hogy nyugdíjbavonúláskor mindenki megkapja a jövedelméhez járó nyugdíjat.Ez így rendben van de a továbbiakban mindenkinek egyforma összegű nyúgdíj emeléseket kellene kapnia.A nyugdíj emelésre szánt összeg osztva a nyugdíjasok számàval.Ez ilyen egyszerű lenne ha nem lenne túlbonyolitva az egész rendszer

  • Jó ez így says:

   Hát én ezzel nagyon nem értek egyet, mármint hogy mindenki egyfora emelést kapjon. Én ledolgoztam 40 évet, sosem voltam munkanélküli, szerencsére nem minimálbérért kellett dolgoznom, a nyugdíjjárulékot a mindenkori keresetem után fizettem. Akkoriban soknak találtam a járulék levonását, de most hogy már én is nyugdíjas lettem, nagyon örülök, mert szerencsére nem tartozom a legalacsonyabb nyugdíjasok táborába. De én ezért megdolgoztam! Nem tudom sajnálni azokat, akik aktív éveikben, bár megtehették volna, de minimálbér után fizették a járulékot. Gyakori köztük a jól menő vállalkozó, színészek, énekesek…stb. Aztán ők is nyugdíjasok lettek és most siránkoznak, hogy kevés a nyugdíjuk. Korábban kellett volna erre gondolni! Azokat sem tudom sajnálni, akik csak 10 20 évet dolgoztak, és mivel kevés a szolgálati idejük, nyilván kevés lett a nyugdíjuk is. Azért azt kiemelném, hogy nem azokról van szó, akik valami betegség miatt nem tudtak dolgozni, és azokról sem, akiket a munkáltatójuk csapott be azzal, hogy nem jelentette be és ők nem tudtak róla. Én részemről nem vagyok hajlandó hozzájárulni semmilyen formában ahhoz, hogy az én káromra másoknak több legyen a nyugdíja, akikről azt sem tudom megérdemelnék e. Nekem tetszik ez a százalékos nyugdíjemelés!

   • Novus_homo says:

    Teljes mértékben egyetértek. Majd akkor legyen egyforma az emelés, ha egyforma a járulék fizetés is. De aki tett azért, hogy magasabb jövedelme legyen, folyamatosan képezte magát, esetleg ingázott, és többet is fizetett be a közösben, az teljes mértékben jogosan tart igényt arra, hogy olyan mértékben részesüljön a közösből, amilyen mértékben annak idején betett.

    • Rosta Ágnes says:

     Kedves egyetértő nyugdíjas társaim!
     Miből gondolják Önök, hogy mi kevesebbet fizettünk anno? A mi munkánk kevesebbet ér mint az Önöké? „Aki többet tett azért, hogy magasabb jövedelme legyen…..” az jogosan tart igényt a magasabb nyugdíjra”. Hát engedjenek meg, hogy egy példát mondjak. Akkor mi mondhatnánk azt, hogy Önök fiatalabb nyugdíjasok fizessenek azért például, hogy átmennek mondjuk az Erzsébet hídon. Mit szólnának? 1964-n épült. Azóta használja a főváros és az ország. Eszükbe jutott hány mérnők, szakember munkája van benne. S akkor ez csak egy a millió általunk épített olyan ma is használható létesítményből ami a mi munkánk eredménye. S mikor ezeket mi építettük eszünkbe sem jutott, hogy 50 egy néhány év után valakik kétségbe fogják vonni mi kevesebbet dolgoztunk, alkottunk, tanultunk. Igen ingáztak is. Tudják mennyi volt anno egy munkásnak az órabére? 5- 6 forint között. Akkor ennyi után fizettünk. Igazuk van abban 1980-s évek közepétől lehetőséget teremtettek a magániparnak, a művészeknek is lehetőségük volt kevesebbet adózni. S mi akkor ennek igyuk most meg a levét? Tisztességes lenne ez? Vagy igazuk van felejtsük el a múltat. S mi már úgyis rövid ideig élünk csak addig pedig fázzunk, éhezzünk, nélkülözzünk csak azért mert közben eltelt 50-60 év és mi túléltük és még merészelünk élni. Nem hiszem, hogy végig tetszettek ezeket gondolni. Jó egészséget és hosszú nyugdíjas nélkülözésmentes éveket kívánok Önöknek! üdvözlettel Rosta Ágnes

 • Frenk says:

  A A kormányzást már ezzel kellett volna kezdeni hogy a nyugdíjasoknak a bérét európai szintre emelni hiszen ők tartották el ezt a kormányt aki most rajtunk élősködik

 • Nyugdíjas66. says:

  2022.03. ha nyugdíjas vagy ezt vedd számításba, és ne higgy a különböző krumpli, utalvány akcióknak, ami töredéke a jogos juttatásnak!

 • Zsoka mami says:

  Az hogy lenyuljak a nyugdijunkat az mar megszokot. De probaltamar valak kiszamolni a gaz arat. Ugyais van a kobmeter ezzel nincs baj de a futoerteket kitudja ellenorizni. Gyenge ertek tobb fogyasztas. Na ez az atveres a kobon.

 • Sándor Bálint says:

  Ezt a kormányt nem érdekli sem a nyugdíjas se az el esett! Már azt se tudja mennyi pénze van de még mindig harácsol a haverjaival! Itt meg a nyugdíjas napról napra él, vagy kénytelen segítséget kérni,ha sikerül! Egy példa kapok nyugdíjat 100 eze ft ot abból ki kell fizetni az albérletet rezsit a kaja a gyógyszert meg kell venni a tüzelőt télen 120 ezer van kölcsön 35 ezer kénytelen az ember felvenni akkor a megélhetés! Had ne soroljam tovább! És azt állítják minden nyugdíjasnak van 10 millió félre tett pénze! Ez azért arcátlanság! Teljesen ki csinálják ezt a réteget holott 43 évet fizettem a nyugdíj járulékot!

 • Bori says:

  Mozgáskorlátozott vagyok, már 3 éve kiírták a kerekesszéket, de én még rollátorral kínozom magam, hogy ne adjam fel Normál nyugdíjam 62.000, tegnapelőtt értesítettek, hogy elveszik a 21.000 mozgáskorlátozott segélyemet, mert látatlanban/leleteket látták/ én nem érdemlem meg.2%-miatt nem értem el a közgyógyót, ezért a gyógyszereim 20.000 felett vannak, a rezsim majdnem 40.000.Na nem baj , ebből ennivalóra már nem fog telni, de úgy is dagi vagyok, ez egy ideig előnyömre fog válni. Tragédia, hogy mit meg mernek tenni, ugyanakkor kifele nyomatják a magas nyugdíjakat.

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES BORI! AZONNAL FELLEBBEZZE MEG! JÓ LENNE HA ELKÜLDENÉ AZ ELÉRHETŐSÉGÉT A SZERKESZTŐSÉGBE MAJD ŐK TOVÁBBÍTJÁK NEKEM, HOGY SEGÍTENI TUDJAK PÁR TANÁCCSAL.

  • Bori says:

   Kedves Ágnes! Köszönöm szépen már fellebeztem, ahogy megkapom a választ jelentkezem. Ezt írtam ki egyébként az idővonalamra:Örömmel vettem tudomásul, hogy meggyógyultam, hiszen ma értesítettek, hogy januártól nem jár a mozgáskorlátozott segély. Összegezve kinyúlt a 7cm-rel rövidebb, összezsugorodott bal lábam, az izomsorvadás helyett dagadó izmaim lettek, az összeroppant combnyakam , kerek mint egy alma, kinőttek a betegségem miatt nem műthető térd, és csípő ízületeim, a csontritkulás miatt már nem is lyukad be a hátam a fájdalomtól.Lehet, hogy a rollátort is eldobhatom, ami nélkül egy lépést sem tudtam eddig tenni? Hát nem biztos, hogy kipróbálom, de egyben szeretnék nagyon boldog ünnepeket kívánni annak aki látatlanban, leleteimet látva, elvette még ezt a 20.000 Ft-t is Én is köszönöm ezt az ajándékot. Addíg is Önnek is Ngyon Boldog Ünnepeket kívánok.

 • Lina says:

  Semmit nem tudunk tenni mert senki nem halgatja meg a panaszunkat.Kívánom a sok nagy szájú politikus is éljen úgy ahogy mi .

 • Lina says:

  53 év munkában! 71 évesen 66ezer párszáz forint a jutalom. Nekem az átlagnyugdíj álom!!!! Megélhetés nuku belőle!

 • Elza koch says:

  Minden igaz amit az előtem szólók irtak.Komunista műszakokból épűltek a nyaralók amiket most csak kívűl ről nézhetek fájjó szívvel mivel a pénztàrcàm nem enged beljeb

 • Teri says:

  És az olvasotak után annyit mondanék,az a szomorú hogy a nyugdíjasok ledolgozták a 40 évet,ha annyi kell hogy valaki nyugdíjat kapjon,mégis nevetséges összegekröl beszélhetünk .Legalább azoknak az öregek adják meg a normális nyugdíjat akik megérik,és nem halnak meg idő előtt.Inkább a munkanélküli segélyt szüntetném be amit a sok semmire kellő vesszik fel,mert büdös elmenni dolgozni…..

  • Tóth Vali says:

   Attól függ ám, hogy dolgozhatnak e, hogy hol laknak,
   Nagyon sok terület van, ahol nincs ipar, nincs munka – több évtized óta!

  • Tapasztalatok says:

   A nyugdíj előtt állôknak is nagyon nehéz a helyzetük!A munkaerőpiacra a koruk miatt,rendkívül nehéz bejutniuk!Önhibájukon kívül!

  • Tapasztalatok says:

   Az idősödő,pár évvel a nyugdíjkorhatár előtt álló embereknek nagyon rossz a helyzetük!A munkaerőpiacon nem ezt a korosztályt keresik!Nem is támogatják az elhelyezkedėsüket hivatalból úgy,mint a fiatalabb generációt!Tehát a legtöbb álláskereső, önhibáján kívül,az idősebb generációból valô!Aki nem ismeri a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet az ne minősítgesse az álláskeresőket!Örüljön annak,ha már elérte a nyugdíjas kort!Már nem kell kilincselnie munkahelyek után!Ne ítélj,hogy ne ítéltess meg!A 22.800 ft/hó álláskeresési segélyt is csak az kaphat,aki együttműködik a munkaügyi hivatallal!Mellesleg előzőleg,a legtöbb idősebb álláskereső több évtizedig már dolgozott!De sajnos 10 évvel felemelték az 55-ről 65 évre a korhatárt!Arra nem gondoltak,hogy a munkaerő erről nem tehet!

 • Icus says:

  Ebben az a szörnyű, hogy a legtöbb nyugdíjasnak csak álom még a 100000 ft os nyugdíj is,amire kemény 2800 ft emelést adnak. Szemben az ő milliós fizetésük megduplázásával! Sorolhatnám még, de minek?

 • H.M. says:

  Nekunk atlag embereknek a Kadar redszer jobb volt.Aki dolgozni akart dolgozhatott .Volt miert es kiert. A csalad nem hullot darabokra mert megvolt az anyagi biztonsagunk lehetett tervezgetni elore.Mivel biztos volt a mukahely es nemutolso sorban ha valamit vettel kocsonre visszabitad fizetni a banknak. Ez a rendszer meg ami most van mindenunket elveszi amit negyven ev alatt megszereztel par ev alatt kivonja a forgalombol.Magyarul kirabol minket az allam.

 • Major Béla says:

  Minden szava igaz!

 • Ferenc Istvánffy says:

  Kár,hogy én nem ezt tapasztaltam!

 • Kati says:

  Hadd ne írjak semmit!! Méghogy a Kádárék voltak kizsákmányolók?! A
  mostani életünkhöz az fényűző,urlizáló volt!! Volt kiszámítható jövőnk, és… Uram bocsá’, meg nyaranta üdülni is mehettünk és soha nem láttam az utcán hajléktalan ehezőt!

  • Zs. Katalin says:

   Ez így igaz! S szivesen épitettük az országot, mentünk kommunista szombatra, de nem a külföldi gyárakat támogattuk! Akkor volt becsülete a munkának, meg a dolgozonak, s mindég kifiuették, amiért dolgoutunk, meg uram bocsá, attól sem kellett félnünk, ha a gyerekünk beteg, s otthon maradunk vele, mire visszamegyünk már nem lesz munkahelyünk. Meg netalán a láztól nem tudtunk felkelni, akkor nem kellett begyogyszerezve bemenni dolgozni, hogy megmaradjon a munkahelyünk, hanem meggyogyulhattunk nyugodtan otthon, s még normális táppénzt is katunk érte.

   • Optimista says:

    Ezt fizetjük a mai napig,és még 30 évig!

    • Kételkedő says:

     Optimista,és ezt még el is hiszi? Komolyan gondolja? Megy a visszamutogatás miért rossz most nekünk, na de még mindig a Kádár rendszer miatt rossz? Meg Gyurcsány miatt? Ugye ezt nem gondolja komolyan. Volt mindenkinek munkája, ezáltal fizetése, nem a segílyre várt.Sőt kötelező volt dolgozni, mert különben közveszélyes munka kerülő lett és büntették. Volt fedél a feje felett.

    • Anikó says:

     Es a mostanit meddig fizetik ? Még az ükunokád sem tudja letörleszteni!

  • Névtelen says:

   Így igaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés