Krumpli helyett pénzeső ígéretek ! – Orbán ismét szembeállítja a társadalmat

Közzétéve ekkor: 2021 június 10. 15:00

A kisnyugdíjas figyel és olvas, majd értelmez

Közelednek a választások, mindenkinek ígérnie kell valamit. Tehát a miniszterelnöknek is „illik” ígérnie. Bár ő is bérből él,  annyira azért nem szegény, hogy ígérni ne tudjon.

Hát most aztán nagyon beígért.

Az ígéret úgy szól, ha idén a gdp eléri az 5,5%-ot, akkor a gyerekes családok jövőre visszakapják az szja-t.

Hú, ez első hallásra nagyon jól hangzik.

De nézzünk kicsit a dolgok mögé! Nézzük meg,  ha teljesül Orbán ígérete, kik és mennyien lesznek  nyertesei, vesztesei, avagy kiket is vernek át.

A járvány miatt rengetegen vesztették el a munkájukat, így nem adóztak. Nekik, hiába van gyerekük, nem jár semmi. Aztán ott vannak a kismamák, akik gyesen, anyasági, illetve gyermeknevelési támogatásba részesülnek, ők nem adóznak, tehát nem kapnak egy fillért sem. Közben csok-kal és egyéb lakhatási hitellel terhelt a családjuk, mert fedél kell a gyerekek feje fölé.

Igaz, ha szerencsés családot nézünk, ahol magas az átlag jövedelem, akkor szülőnként akár 800-800 ezer forintot is kaphatnak jövő februárban.

De ugye nem ez a jellemző?

Minél kevesebbet keresel, annál kevesebbet adózol, ez ugye nyilvánvaló. Tehát, hiába van 2-3 vagy esetleg több gyermeked, és lenne nagyon nagy szükséged erre a beígért adó visszatérítésre, csak keveset fogsz kapni.

Azok azonban –  lásd képviselőket, államtitkárokat, minisztereket,és tovább nem sorolom -, akiknek semmi szükségük nem lenne az 1,6 millió forintra,  meg fogják kapni, mert nekik a jövedelmük után járni fog. Pedig ők azok, akik magán óvodákba, magán iskolákba tudják járatni gyerekeiket, nekik semmi szükségük nem lenne erre a pénzre. Míg a minimálbéren bejelentett gyermekes dolgozóknak  nagyon nagy szükségük lenne rá, ha már a családi pótlék 2009 óta  nem  emelkedett.

Tehát, hogy világos legyen, csak a befizetett és a kedvezményekkel csökkentett szja jár majd vissza! Közben szállnak el az árak, az infláció már 8 éves csúcsot dönt, és még nem tudjuk, hol és mikor áll meg. Sem a bérek, sem a nyugdíjak  nem  követik az inflációt, hiába is harsogják az újságok, a tv-k, rádiók, hogy holnap már a számlákon lesz a „plusz” nyugdíj. Kérem, akinek ez a 0,6% plusz nyugdíj megfelel,  menjen és vásárolja el. A minimál nyugdíjas 171 forintot,  az átlag nyugdíjas 888 forintot fog kapni havonta.

Mi, nyugdíjasok mire költünk? Főleg rezsire, gyógyszerre, élelmiszerre. A gyógyszerek megérnek egy  misét. Mondok egy tegnapi példát magamról. A szakorvos injekció kúrát javasolt és írt fel.  A 8, azaz nyolc darab injekció közel 20.000 forint lett volna. És ez csak egy kúra adagja! Nem tudtam kiváltani, és még én szégyelltem magam. A tb nem támogatja, ahogyan általában is folyamatosan csökken a tb által támogatott gyógyszerek száma.

De már belengették, hogy az ország felkészült a 4. hullámra, az, hogy mi állampolgárok hogyan tudunk majd ennyi nehézség mellett életben maradni, emberi életet élni, az senkit nem érdekel.

Viszont választások jönnek, új konzultáció kell, ami a fenének sem kellene, el se olvassák. Inkább meg kéne hallgatni a kisembereket, ingyen is elmondanánk, mit, min kéne változtatni.

Ígéretekkel teli a padlás, de abból megélni nem tudunk!

Rosta Ágnes kisnyugdíjas.

Szemtől Szembe


Megosztás

9 hozzászólás

 • vándor says:

  Látjuk érezzük tapasztaljuk a valóságot.Mézesmadzag az mindig volt,van lesz.Sokan örülnek annak a néhány száz forintnak.Nem látják hogy ez csak az átverés része.Jönnek a választások.Két választásunk van.ROSSZ ÉS A NAGYON ROSSZ KÖZÖTT.Kényszerűségből a kisebb rosszal kell beérnünk.Ez a kisebb rossz ma az ellenzéki összefogás.Onnan lehet talán egy élhetőbb világot építeni.Sajnos eddig a nép nem tanulta meg hogy a politika nem a mi jólétünket akarja támogatni.Elölről kell kezdeni mindent és tanulni a hibáinkból,mert van kiút még ebből a posványból is.

 • EVÌTA says:

  Az nem jò mert minden mùnkàltatò lètminimùmot fog adni a dolgozòit minimàlbèrrel fogja bejelwnteni itt van megint a Next semmmi fogdd meg jòl

 • Varga Isván says:

  Az SZJA visszatérítés azzal is fog járni, hogy az érintett önkormányzatok sem jutnak hozzá az őket megillető, már beszedett adóhoz, ezzel ismét csökken a bevételük!

 • Gábor says:

  A Létminimum legyen adómentes! A létminimum jövedelemmel rendelkezők számára a létfontosságú fogyasztói javak – termékek és szolgáltatások – legyenek minden adótól mentesek, természetesen ÁFA mentesek is! Csak a létminimum feletti rész után legyen adófizetési kötelezettség, de az legyen sávosan progresszív!

 • városlakó says:

  Velejéig romlott, aljas sunyi számító politika folyik már ides-tova 12 éve ! Ezek a nagy csindra-drattával bevezetett látszat
  intézkedések egy szűk körnek kedveznek, – a tömegek számára csupán mézesmadzag, mivel elérhetetlenek… De duma az van,
  és a jövő évi választásokig rengeteg „közérzetjavító” látszat intézkedést fogunk még elszenvedni…Lesz persze, további”nemzeti
  konzultáció” is, amit a „hívők” általában igen-igen nagy szeretettel visszaigazolnak, és hatásukra lesz még sok-sok „nesze semmi-
  – fogd meg jól” ígéret…!

 • Bela says:

  Rohadék aljas Fidesz 0.6.ki is torolhetned vele gazember!!!!!!

 • ani says:

  Remek írás! Olvassátok, osszátok! De főleg gondolkozzatok el rajta fideSSes birkák!

 • Böbe says:

  Gratulálok remek írás szín tiszta igazság. Nagyon jól látja az igazságot. Gondolom a saját börén is megtapasztalja. Szégyen és gyalázat amit a nyugdíjas emberekkel tesznek. Sokkal többet érdekelnének.

 • Maffiacica says:

  Jól meg van kavarva.és még nem is végleges.Egyszerűbb lenne adómentessé tenni a minimálbéres,gyereket nevelő családok jövedelmét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés