Kisnyugdíjasok az éhezés szélén, avagy menjünk el guberálni?

Közzétéve ekkor: 2020 szeptember 17. 7:41

Fotó Alexos Fotos

Na, megjöttek az adatok, várhatóan novemberben ránk szakad az 1,5 % nyugdíj korrekció. Más azért nem!

A KSH adatai szerint augusztusban  az infláció elérte a 3,9 %-ot.  Én nem tudom, ki, hol vásárol, és milyen forrásai vannak, de itt valami nagyon jól lett kozmetikázva, kiírom el lett hazudva.  Minden újság megírta, mi, mennyivel lett drágább,  hány százalékkal mentek fel az élelmiszerárak, s mi, nyugdíjasok kölcsönöztünk 8 hónapja az államnak.  Miért?  Egyszerű, év elején kaptunk 2,8 % nyugdíjemelést. Mindenki tudta, alul van tervezve. Ebben ugye vita nincs!                                          

Viszont  az a fránya átlag!

 Jelenleg az országban élő nyugdíjasok 60 % -a nem éri el a nyugdíja az  átlagot. Így történhet meg az, hogy még egy kisnyugdíjas  kap mondjuk 7200 forint emelést, addig egy jó nyugdíjjal megáldott társa akár 60000 Ft-t is kaphat.  Nyílik az olló, és  egyre nagyobb közöttünk a megosztottság!  Minket,  akiket minden alkalommal, ha a szavazatunk kellene, “mélyen tisztel a kormányunk és óv, véd”, gondol ránk.

Én a magam részéről szintén gondolok rájuk! Ugye, nem kell leírjam, mit? 

De semmivel sem gondolok  mást az érdekvédőkről, a képviselőkről és az ellenzékről sem, akik vagy kussolnak vagy hülye ötletekkel “támogatnak, követelnek” nekünk valamit, ami semmi segítséget nem jelent.  Ma olvasom, a szakszervezetek  4,3 %-ot vagy azonnali 10000 Ft-t követelnek nekünk, miközben már azon tárgyalnak, hogy milyen béremelést próbáljanak kiharcolni a dolgozók részére. 

Tessék már megmondani mire elég egy évben 10000 Ft? 

Dúl a járvány, ha veszek a gyógyszertárban egy olcsóbb maszkot, ami egyszer használatos, az 300 Ft. Naponta felteszek egyet, ami a védelmemet szolgálja, ha elhagyom az otthonomat.  Egyre több helyen már kötelező is, tehát muszáj megvenni ,mert amit a kormány vásárolt, annak a nyomát nem látni. Tudtommal egy állampolgár sem kapott belőle. Kérdés hol van, és miért őrzik. Értem én drága volt, szomszédaink kaptak is belőle rendesen, de a magyar állampolgár, akinek a pénzén vették nem kapott! 

Orvos mondja tessék sok vitamint enni. Hát az kéne bizony, de olyan zöldség és gyümölcsárak mellett, ami idén van, ki tud a kis nyugdíjból napi szinten friss zöldséget és gyümölcsöt venni? Nincs mindenkinek  kertecskéje  és még ha van is, nem biztos, hogy már van ereje művelni.

Én  idén ettem már egyszer őszibarackot, szilvát és banánt, na, nem én vettem, kaptam.  Szeretettel hozták!  S akinek nem visz senki szeretettel, az a menjen valamelyik áruház konténerébe ,és guberáljon? Mi  még a mű vitaminokat sem engedhetjük meg magunknak. Azok is 3000 Ft-tal kezdődnek dobozonként, és a hatásáról most nem írnék. Viszont egyszer szívesen venném, ha egy esküjéhez hű gyógyszerész leírná vagy elmondaná, mit is adnak el vitaminok címszó alatt.  Megérne az is egy misét.

Szeptember van,  hűvösek  már az éjszakák. Jönnek a megfázások, is plusz itt a Covid.  Mi, akik felépítettük az országot, amit ugye kénytelenek elismerni, megtettük a kötelességünket. Innentől már csak teher vagyunk az állam számára. Még, hogy rendes nyugdíjat szeretnénk, öregségünkre biztonságot és tisztességes megélhetést. Micsoda nagy igények!  

Hallom már, hogy bizonyára nem dolgozott le elég időt, vagy nem fizetett elég járulékot,és attól kevés a nyugdíj. Igen, van közöttünk olyan is, aki vagy egy betegség miatt vagy mert csalt és nem fizetett rendesen,kevés a nyugdíja. De a nagy többségnek, mert anno, mondjuk a mezőgazdaságban dolgozott, vagy olyan “régen” mert eljönni nyugdíjba, igen az akkori bérek után ennyi jár csak.  Ezt kéne becsülettel rendezni. Idén például kiemelt szorzóval mehetnek nyugdíjba a dolgozók!

Mi miért nem vagyunk emberszámba véve?

Minket miért nem illet meg a tisztességes öregkorhoz járó megbecsülés és az éhezés, nélkülözés nélküli élet? Mást nem várunk, csak ennyit. Ne kelljen szégyellni azt, hogy elszálltak a becsülettel ledolgozott évek. Nekünk ezért nem juthat vitaminban dús élelmiszer, nem kerülhet az asztalunkra hús, nem tanyasi, ami többszöröse árban,  csak olyan mindennapi,  ketrecben  nevelt ?

Ne kellejen döbbenten olvasni, hogy azok,akik a mi szavazatainkkal bejutottak a Parlamentbe, most ősszel havi 150 ezerrel keresnek majd többet mint tavasszal. Mert ők megszavazták maguknak, mert megtehették, hogy több legyen a bérük pluszban, mint egy mai átlag nyugdíj!

Kérdezem: jól van ez így?

 Rosta Ágnes


Megosztás

5 hozzászólás

 • Noszticzius Judit, noszticzius.judit5@gmail.com says:

  Aki 28.500 Ft-os nyugdíjasok,akkor kell duplával emelni a nyugdíjat‼️‼️‼️‼️‼️ 2010 óta sem-sem emeli az alacsonyabb nyugdíjat a Fidesz-kormányban,Orbánék ebből ellopták,további ellopják az EU pénzekett‼️‼️‼️‼️‼️ Valóban alacsonyabb nyugdíjasok sem-sem tudják vásárolni nagyon drágább ennivalókat,még nagyon nehezen beosztják a rezsit‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️☹️☹️☹️☹️Akkor nagyon szerintjunk,hogy AZONNAL KELL ELVÁLTJANI ORBÁNT‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

 • Noszticzius Judit says:

  Aki 28.500 Ft-os nyugdíjasok,akkor legyen kell duplával emelni a nyugdíjat‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️Mert 10 év óta sem-sem emeli a Fidesz-kormányban,ebből Orbánék nagyon sokszor ellopták és további ellopják az EU pénzeket‼️‼️‼️‼️‼️ Valóban nagyon alacsonyabb nyugdíjfizetésért,sem tudják vásárolni az ennivalót,nagyon nehezen beosztják az életviszonalért ,rezsit is ‼️‼️‼️‼️‼️‼️☹️☹️☹️☹️

 • Seresne says:

  Teljesen egyet értek ha keveset fizette.m az azért volt mert már akkor is kevés volt a fizetés az egészségugyben Csaknem 40 évet dolgoztam le

 • Soltész Tamás says:

  Nyolc (már lassan kilenc) évvel ezelőtt az Orbán kormány és a hívei alkotmányos puccsot hajtottak végre! A Magyar Köztársaság Alkotmánya, még tartalmazta a nyugdíjhoz való jogot, amit a jogtalanul létrehozott Alaptörvényben már nem találhatsz meg. A nyugdíjjárulék adó formájában érkezik az államkasszába, és a kormány arra költi, amire akarja, akár stadionra is! Nem ágáltál ellene eddig, amíg a saját bőrödön nem érezted! Most még örülhetsz, hogy fizetnek valamennyi nyugdíjat, mert ha holnap – bármire hivatkozva – megszüntetik, na akkor fogsz éhenhalni.

  • Kovácsné S. Zsuzsanna says:

   Sajnos, már hallottuk, hogy a nyugdíj nem jár, hanem adható. Ágáltam ellenük, és teszem most is, de mi végre?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés