Kisnyugdíjas segítőkezet nyújt a kormánynak utalvány ügyben

Közzétéve ekkor: 2019 augusztus 24. 17:01

Két napja gondolkozom, mit is lehetne tenni, hogy ne rémálom legyen ez a rezsiutalvány ügy, és ne maradjon ki belőle senki. akit megillet. Így a következő ötleteim lennének!

Bár már hétfőn életbe lép a határozat, és gondolom, már javában nyomják is az utalványokat, ezért más lehetőség nincs, mint változtatni picit azon, ami el lett szúrva de nagyon. Kíváncsi vagyok, lesz-e  erre fogadó és tenni akaró készség.                                                                                          

Kezdjük a postával! Aki nem tudja átvenni az utalványt, annak dobjanak be egy értesítőt, ezzel is megspórolva, hogy levelezgessünk a Magyar Államkincstárral, s elvegyük az idejüket, amikor így is rengeteg a dolguk, és kevesen vannak! Ezzel az egy lépéssel már azt elérnénk, mindenki hozzájutna az utalványához. Plusz, rengeteg pénzt és időt is megspórolnánk! Ősz és tél jön, ami nagyon megnehezíti sok idős ember közlekedését még azokét is akik mozgásképesek!

Folytassuk azzal, hogy a szolgáltatóknál tessék kezdeményezni, hogy azoknak, akik nem csekkel fizetnek, lehetőségük legyen arra, hogy valamilyen megkülönböztető jellel vagy igazolással bankon keresztül elfogadják a fizetést. Ha ez nem lehetséges, akkor marad a banknál az ideiglenes átutalás szüneteltetése addig, míg tart a 9000 vagy 18000 forintos utalványból. Mert ne feledkezzünk meg, hogy a házaspároknál 2 fő is kap majd utalványt!                                               

Fontos még, hogy ne névhez, hanem bejelentett lakcímhez legyen kötve az utalvány, hiszen házasságban nem két néven futnak az vevőazonosítók. Vagy a férj vagy a feleség nevén, ha pedig együtt él a család, és mondjuk a gyerek nevén van, akkor is be lehessen váltani!    

Sokan egészségi állapotuk miatt otthonokban élnek, de nekik is jár az utalvány! Ők azzal a havi rezsijüket csökkenthessék úgy, hogy az utalványt írják jóvá a havi díjukból, amiért gondozzák Őket.

Aztán ott van még, hogy ne személyesen kelljen a szolgáltató ügyfél szolgálatára bemennie az idős embernek, mert ez gyakran lehetetlen, ha mégsem, csak terheli az szolgáltató dolgozóit, és nem utolsó sorban, esetleg esőben, hóban, hidegben kell ácsorogniuk valamelyik fiókiroda előtt. Ne feledjük, nagyon sok településen nincs ilyen fiókiroda, hanem utazni kell egy másik településre vagy városba. Ez embertelen, plusz sokan képtelenek is rá nemcsak a plusz költségek miatt, hanem fizikailag is,

Végezetül vannak ugye a hajléktalan vagy éppen albérletben élő nyugdíjasok.  Nekik is meg kell oldani, hogy hozzájussanak az utalványhoz. Az albérletben élőknek biztosítani kell, hogy a bérlőkkel megegyezve csökkenthessék a rezsijüket.

Sajnos a hajléktalanokra nincs ötletem. De valamit ki kell találni, mert sok tízezer ember él az országban fedél nélkül.

Remélem, semmit sem hagytam ki.

Jó szándékkal egy nap alatt meg lehet ezt egy korrigált, új határozattal oldani, még mielőtt elkezdik kihordani az utalványokat!

Talán eljut az illetékesekig!

2019.08. 24.

Rosta Ágnes,  másokért is aggódó és gondolkozó kisnyugdíjas


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés