Kígyók-békák, tücskök-bogarak …

Közzétéve ekkor: 2018 április 18. 7:29

És természetesen más, mások is. Mert a fentiek mellett óriáscsótányokat, sáskákat,  hörcsögöket, nyulakat, varánuszokat,  gekkókat, teknősöket és sok más egyebet, közel 50 állatfajt,  valamint ásványokat  is láthatunk Törökszentmiklóson, az Ipolyi  Kulturális Központban a „Hüllő Zoo”  április 17-22-ig tartó kiállításán.

A kecskeméti székhelyű, eredetileg díszállat-kereskedésnek induló vállalkozás állatállománya mára jelentősen megszaporodott,  egzotikus hüllőkkel , halakkal, rovarokkal gyarapodott, s a különleges állatok iránt érdeklődők örömére országjáró turnéba kezdett. Ennek során érkezett tegnap az állatsereglet néhány év elteltével immár másodszor Törökszentmiklósra, ahol az előző alkalomból kiindulva feltételezhetően nagy érdeklődés övezi majd.

Ezt látszik igazolni, hogy a nyitás után kicsi idővel már birtokba is vette a kiállításnak helyet adó színháztermet egy óvodás korú gyerekcsoport, amely tagjai ámulattal kevert érdeklődéssel mentek ketrectől ketrecig, mutogatták egymásnak a sosem látott csúszómászókat, bogarakat. Nagy örömükre szelíd nyuszikat is lehetett simogatni – volt közöttük egy szinte hatalmasnak tűnő példány is, amely méltóságteljesen, szinte rezignáltan vette tudomásul az izgatott közeledést. Sőt! Tóth Attila, a Hüllő Zoo tulajdonosa a bátrabbak kérésére elővett a terráriumból egy ritkaságnak számító fehér siklót, amit meg lehetett érinteni.

Az élő állatokon kívül szemkápráztató csigaházakban és ásványokban  is lehetett gyönyörködni, az utóbbiak természetben előforduló és csiszolt formában, karperecek nyakláncok  sokaságában pompáztak .Mindkettőből vásárolni is lehet, ráadásul méltányos áron.

Pásztor

Szemtől szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés