KÉPZELT BESZÉLGETÉS A SZÜLŐKKEL

Közzétéve ekkor: 2020 május 27. 11:14

avagy 133 bátor képviselő és a miniszterelnök otthon a nyugdíjemelésről

Rosta Ágnes

Be van  terjesztve az ország 2021. évi költségvetése. 300 oldalnyi terv, elképzelés, amihez adni fogja a nevét minimum 133 bátor képviselő. Akik nagy részét még, hála az égnek, várja otthon a mama és a papa is. A szerencsés emberek, a hosszú életűek. Nálunk anno az volt a divat, hogy megkérdeztük, hogy telt a napod, mit csináltál a munkahelyeden? Gondolom, ez ma sincs jobb helyeken másként. 

Elképzeltem, mikor a beszélgetésben arra a pontra érnek, hogy a jövő évi nyugdíjak tervei kerülnek szóba, miként is magyarázzák a kedves szülőknek ezek a bátor emberek azt el, hogyan nézik semmibe az időseket.  

Misike elmondja, hogy beterveztek 3 % nyugdíjemelést. Mama néz ferde szemmel, hogy kisfiam nem lesz az nagyon kevés? Idén is nagyon szűken mértétek a nyugdíjunkat. De Misike, Lajoska, Viktorka és a többiek elmagyarázzák a mamáknak, hogy ne panaszkodjanak,  nem az olyan kevés, ha mégis az lenne, nyugodjanak meg majd ők (Misike, Lajoska, Viktorka) kipótolják. Lajoska mamája kap sertéstelepet, Viktorka papája  kőbányát, Lőrincke szülei és a többiek is kapnak ezt azt. Legyenek nyugodtak, ehhez az a 3 % bőven elég lesz.

Viktorka mamája azért csak megemlítette, hogy jó – jó, de mi van a többi mamával és papával, akiknek a gyerekeik nem tudtak összekapirgálni a szülőknek semmit. Akik taníttatták őket, meg hitelből vettek nekik lakást, és most nagyon nincs. Mama nyugodjon meg – volt a válasz –, gondoltunk rájuk is, mert Ti úgy neveltetek bennünket, hogy gondoljunk a felelőtlen szülőkre is. Beígértünk  nekik még 1 heti nyugdíjat februárra. Aztán majd 2021. novemberében,  ha Misike jól számolt, és ha megélik, akkor kapnak még 1,1 % prémiumot is.  Ha mégsem számolt jól Misike, akkor majd jól megbüntetjük, és kész.     

De kisfiam, addig is enni kell, tudod van az az infláció, meg a nyugdíjas kosár, abba nagyon kevés dolog fér már, plusz drágultak a gyógyszerek és a gyógyászati segédeszközök is. Jött ez a vírus is,  kellettek a maszkok meg a fertőtlenítők is. Ti mondtátok, vigyázzunk magunkra.

Mama, ez igaz, mondtuk, vigyázzatok magatokra! Ne menjen ki senki, mert akkor nem esik kísértésbe, hogy vásároljon. Egyébként is, a gyógyszer az méreg, a maszkot pedig mosni lehet. Nem szabad pocsékolni. Aki nem fogadott szót, is kiment vásárolni, az vessen magára.

Mama, ennyit adunk és kész! Osszák be!  Folyton csak követelőznek. Minden képviselőnek az a dolga, hogy ezt, amit most mondtam, otthon elmondja a szüleinek, utána pedig szavazza meg a 3%-ot, ezért kapták a plusz  fizetésemelést. Már büszkén elmondhatjuk, nincs olyan képviselő, akinek a tiszteletdíja ne lépné túl az 1 millió forintot havonta.

De kisfiam, az átlag nyugdíj még 140 ezer forint sincs. Sőt, a nyugdíjasok nagy részének a száz ezret sem éri el a havi nyugdíja.

Mama, ne elégedetlenkedjél már! Nézzél körül, hogy neveljük át a földteleneket. Mindenkinek lehetőséget biztosítunk arra, hogy az erkélyére kitegyen pár cserép paradicsomot, paprikát, borsót, babot, cukkinit. Most folynak a kísérletek mini balkon gyümölcsfákon. Lesz vitaminjuk, le sem kell menniük vásárolni.  Hallottam déditől, hogy anno Pesten a WC-n  neveltek csirkéket. El foguk ez a programot is indítani. Így nemcsak a nyugdíjasoknak, de a munka nélkül maradtaknak is lesz mivel foglalkozniuk.

Egyébként is már csak 8 hónapot kell túlélniük a nyugdíjasoknak, hogy megkapják a 13. havi nyugdíj első heti folyósítását.  Mi történhet, fogynak pár kilót vagy meghalnak. Na, az lenne a jó, akkor többet tudnánk adni a még élőknek.

Látod mama, ki van ez találva, legyél nyugodt.

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés