Jelentés Szélhámiából

Közzétéve ekkor: 2024 február 16. 9:29

Martin Zoltán

>Kisgyerek voltam, amikor egy vonatozás alkalmával apám, aki bíróként dolgozott, elmesélte a vasúti, szélhámos tolvajok módszerét. Mikor indulásnál felszállnak a vonatra, végigmennek a fülkéken, megnézik, hol lehet nagyobb zsákmány. Ha egyedül vagy, jó ruhában, bőrönddel, akkor a legnagyobb bájmosollyal kéretőznek be, udvariasak. Rövidesen közlik, hogy wc-re kellene menniük, és megkérnek, vigyáznál-e a csomagjukra, mert te becsületes vagy. Persze vállalod. Mikor neked kell majd menni, te is rábízod az értékeid. Mire visszaérsz, se pénztárca, se bőrönd, se útitárs.

“Hölgyeim, és Uraim! Kedves Barátaim! Mi magyarok sokat szenvedett, de büszke, szabadságszerető nép vagyunk!”- mondja a Főmérnök az 56-os, vagy március 15-i ünnepségeken. Engem egy nyugdíjas találkozóra hívtak, de nem látok sehol egy öregembert se a teremben!-mondja Lázár Jani, a mi vidéki fiúnk. Őket erre tréningezik. A módszer mindig ugyanaz. Szeressen téged, kötődjön! Ennek legegyszerűbb módja, ha dicséred, hízelegsz neki, és/vagy adj kicsi ajándékot, ezzel ugyanis megszerzed a bizalmát, mint amikor a tolvaj rád bízza a holmiját.

Azt fogja gondolni – „hát igen. Ez a Viktor, ez a Jani ismeri az én életemet, tisztességes vagyok, tudja mennyit szenvedtem, sajnál is érte, szeret engem. De ismeri az értékeimet is. Mert legbelül büszke hős vagyok, aki harcol a szabadságért mindig, és mindenhol!” Közben pedig az osztályvezető helyettesre is csak imádó szemeket mert vetni, amíg dolgozott. Miután nyugdíjba ment, már a postásnak is köszön néha.

Ha már megvan a bizalom, csak megfelelő történet kell, pl. a dohány üzletet a fiatalság egészségének védelme érdekében kell lenyúlni, az állami tankönyvekre az oktatás magasabb színvonal érdekében van szükség stb. Közben a dohánypiacot, a tankönyvipart átadjuk a saját sleppnek, és mi nyúljuk le a hasznot. Noha ettől a dohányos ugyanúgy dohányzik, a kötelezően előírt állami tankönyvek tartalmilag, teherbírásban sokkal rosszabbak. A termőföldek tulajdonának átírására a piszkos vörösbárók miatt van szükség – mondták. Közben a Fidesz saját kezébe vette a termőföld vagyon legnagyobb részét. Fidesz közeli fodrászok kaptak hatalmas területeket, akik termelést csak az autóból láttak messziről a Balatonra menet. A helyben élő eddigi bérlőtől pedig elvették a földet, és felakaszthatja magát, mert elúszott a család kenyere is.

Ilyen egyszerű, szélhámos módszerrel dolgoznak ezek a piti gazemberek, akik most kormányon vannak. A sajtó a szemét libsik kezében van még mindig, meg kell teremteni az igaz, magyar, „népnemzeti” sajtót, ha senki nem is tudja, mi az. Csak azt, hogy az összes megyei napilap már az övék, az RTL kivételével minden jelentős televízió is. A netes újságok nagy részét is megszerezték közpénzből, a mi pénzünkből. Mert harcolni kell a Soros bérencek ellen hatékonyan, akik bevándorló országgá akarnak tenni minket. Nem baj, ha csak heti egy szerencsétlen jön már erre, de persze ő se akar itt
maradni.

A termelő vagyon legnagyobb része Orbáné lett Mészároson, és a kapcsolódó részeken keresztül. Az indok, hogy meg kell teremteni az új nemzeti tőkés osztályt multik uralma helyett. Közben az utóbbiaknak hatalmas adókedvezményeket adnak, nem ismert ellenszolgáltatásokért cserébe. Nemzeti tőkésosztály pedig nincs, csak Orbán által bármikor leváltható szereplők, például, Simicska stb. Akik pl. a média cégeiket is átadják hirtelen egy mamut alapítványnak, mert egy éjszakán mind ugyanazt a Turul álmot látták, ami ezt megparancsolta nekik. Szóval ők nem igazi tulajdonosok, mert a tulajdonjog alapvető eleme, hogy a tulajdonosnak rendelkezési joga van, azaz eladhatja, bérbe adhatja a dolgát, megterhelheti stb. Itt látszik, hogy csak áltulajdonról van szó.

Az igazi tulajdonos a Főmérnök, ő rendelkezik a vagyon felett. „Adunk a büdös parasztnak, a nyugdíjasnak tízezer forintos Erzsébet utalványt, két kiló krumplit a falusi cigánynak, meg élelmiszercsomagot. Ezzel a bizalmát megszerezzük, könnyes szemmel gondol majd arra, milyen rendes ez a Viktor, gondolt ránk karácsony, meg a választások előtt.”- Mondják a kommunikációs tréningen. Ha ez se hat, akkor fenyegetnek, zsarolnak pl. a közmunka elvesztésével.

És már szavaz is rájuk a nép. Közben kilopják a szemüket. Több mint tíz éves uralkodásuk alatt nem emelkedett a családi pótlék. A magasabb nyugdíjjárulék helyett bevezették a szociális hozzájárulási adót, ami nem nyugdíjkasszába folyik, hanem adóbevétel. Tehát azt csinálnak vele, amit akarnak. Rezsit csökkentenek. Közben a gáz ára a világpiacon már negyven százalékkal alacsonyabb, de a bunkó magyar a sokszoros áron kapja…

Szóval ilyen egyszerűen átverhető nép ez a magyar. És élnek is vele. Persze tény, hogy minél alacsonyabb az iskolai végzettség, annál jobban befolyásolható az átlag. Ezért van az alacsony iskolázottságúak között nagyobb arányú Fidesz szavazó. A képzettek pedig látnak mindent, vagy azért nem látják, mert becsukják a szemüket, nem akarják látni. Csak a saját gyarapodásukat, jólétüket, tengerparti nyaralásukat. Ez elhomályosít minden mást. Azt, hogy már rengeteg hajléktalan fagyott meg a Fidesz szemét törvénye miatt, és azt is, hogy az országunk a legszegényebb az uniós államok közül a felmérés szerint. Már a lebocskorosozott Románia is előttünk jár.

Ha egy csaló átver, áldozat vagy. De ha éveken keresztül hagyod, akkor hülye vagy. Vagy becsukott szemű bűntárs, illetve orgazda. Én nem adok neked felmentést, és az unokád se!
(A szerző ügyvéd)

ujnepszabadsag


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés