Inspiráljuk a városvezetést

Közzétéve ekkor: 2014 május 5. 15:50

Úgy tűnik, hacsak nem a véletlenek igen furcsa összejátszásáról van szó, nagyon jó hatással van lapunk a város vezetőire, konkrétan dr. Juhász Enikő polgármester asszonyra. Abból gondoljuk ezt, hogy amint az utóbbi időben helyt adunk olvasóink város vezetését kritikusan érintő véleményének, netán magunk teszünk szóvá beteljesítetlen ígéreteket, ezeket rövid időn belül valamilyen reakció követi az érintettek részéről. Olyan jellegű reagálások, amelyek vagy egy jövőbeni pozitív változás reményét hordozzák, vagy egy korábbra datált ígérvény beteljesülését jelentik be.

Mire is gondolunk?

bolt, kispostaArra például, hogy nemrég, április 22-én egy blogban szóvá tettük, mintha  az Úttörő-Kertész útra januárban beharangozott bolt és kisposta elfelejtődött volna, hónapokon át egy szalmaszál elmozdítására sem került sor a megvalósítás érdekében. S láss csodát! A Törökszentmiklósi Hírlap májusi első számában máris arról értesülhetünk, hogy az átadás június 1-jén megtörténik. Bízzunk benne, így lesz, s az már legyen mellékes, hogy egyébként is így lett volna, mi csupán a tájékoztató megjelentetését váltottuk ki, vagy cikkünk némi kényszerítő erővel is bírt. A lényeg, hogy a G-falusiak élete könnyebb legyen.

progiNem sokkal később (május 2-án) egy olvasói levelet közöltünk, amelyben levélírónk összehasonlította a Törökszentmiklóson rendezett majálist más, lényegesen kisebb településekével, és a konklúzió nem éppen volt hízelgő városunk vezetésére nézve. És megint láss csodát! Dr. Juhász Enikő polgármester Facebook oldalán még aznap megjelent egy plakátmásolat az elkövetkezendő időszak programtervezetével és egy rövidke kísérőszöveggel, amely szerint színes és választékos programok várják az elkövetkezőkben a lakosságot. Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, csatoljuk mindkettőt.

Dr. Juhász Enikő – „A Majális után május hónapban és a nyár folyamán is számos színes, szórakoztató programmal várjuk a miklósiakat rendezvényeinken, amelyekből a teljesség igénye nélkül ízelítőt kaphatnak a mellékelt plakáton. Bízom benne, hogy mindenki talál magának kedvére való programot, mi igyekeztünk a lehető legszélesebb választékkal szolgálni ehhez.”

A tervezet ízelítőnek nagyszerű, kíváncsian várjuk a részleteket, elsősorban a plakát szerint az idén ismét három naposra tervezett Szentmiklósi Napokkal kapcsolatosan. A három napot nem könnyű tartalmasan megtölteni, de nagyon szurkolunk, hogy sikerüljön, és ezáltal felhőtlen szórakozásban, kikapcsolódásban részesülhessenek településünk polgárai. A másik, amit fontosnak tartunk a nyári rendezvényekkel kapcsolatosan megemlíteni: reméljük, az augusztus 19-i Szent István Napi Ünnepről csak véletlenül maradt le a tűzijáték, mert nagyon szomorúak lennénk, ha nem feledékenységről lenne szó, és egy nagyon régi hagyomány szűnne meg városunkban.

A két esettől felbuzdulva úgy döntöttünk, ezután minden megoldandó problémát szóvá teszünk, minden elfeledett ígéretre emlékeztetünk, hátha ezzel is javíthatunk a javítandókon, segítünk benne, hogy élhetőbb legyen városunk. A kivitelezés mikéntjében nagy segítségünkre volt legutóbbi olvasói levelet beküldőnk, aki rávilágított, hogy a Facebook  ezen célra kiválóan felhasználható.

Bar

A képek a Vásárhelyi és Bartók úton készültek, de hasonlók készülhettek volna a város más pontjain is

Most éppen arra, hogy felhívjuk a figyelmet egy régi-új problémára, ami időnként. nem kevés miklósi lakos életét megkeseríti. Az időnkéntet egy-egy nagy eső, zápor jelenti, a megkeseredés okát pedig néhány fotóval illusztráljuk. Úgy véljük, sok magyarázat nem kell hozzá, mint ahogy ahhoz sem, mit kellene, kellett volna az illetékeseknek már régóta tennie.

Boldog képviselő úr, az odacsődített sajtó és a  kátyú

Boldog képviselő úr, az odacsődített sajtó és a kátyú

Bízunk benne, hogy nyílt kapukat döngetünk, hiszen mint fotóink is érzékeltetik, a legtöbbet tehetőknek régóta szívügyük az utak, járdák állapota. Boldog képviselő úrnak olyannyira, hogy megyénk útügyi biztosaként a tv, sajtó jelenlétében még a kátyúba is belefeküdt az áldatlan állapotokra való figyelemfelhívás érdekében. A fotók képaláírásai egy kivétellel Boldog úrtól kölcsönzött idézetek, amelyeket ezúton is megköszönünk neki

Nem feledkezünk meg az „árvizekkel” kapcsolatos lakossági véleményekről sem, amelyek ily módon biztosabban a kellő fülekbe jutnak. Azokból kiderül, hogy nemcsak ezen a két úton volt ilyen gond, és hátha azok is segítenek a feladat megoldásában:

.”Csókoltatjuk az illetékeseket,és halkan megkérdeznénk nem szégyellik magukat?Az útbiztos úr ebbe is belefeküdhetne!”

„Lakossági bejelentésre megtekintettük Polgármester Asszonnyal a Földvári úton lévő iparvágány átjárót, ami elég balesetveszélyes. Az iparvágány tulajdonosát felkérjük a biztonságos közlekedés helyreállítására.”

„Lakossági bejelentésre megtekintettük Polgármester Asszonnyal a Földvári úton lévő iparvágány átjárót, ami elég balesetveszélyes. Az iparvágány tulajdonosát felkérjük a biztonságos közlekedés helyreállítására.”

 „Talán nem csak az útalapokat kellene szemlézni az illetékeseknek, hanem a járda és árok alapokat is!”

„a Cimbalmos úton is ugyan úgy van az út alap mint ahogy a választás napján ellenőrízték az illetékesek!!!Durva! Itt is elmaradhatott az útalap ellenőrzés.”

„Meghát sok helyen nem csak az utalapig kellene eljutni, hanem be is kellene azt fejezni! Kíváncsi leszek arra a nagyon értelmes kerékpár ut építésre is

„Szomorú,hogy erre nincs PÉNZ!!!”

„Az ivóvízminőség javító program projektnyitó rendezvénye után Dr. Juhász Enikő polgármesterrel tekintettem meg a járdaépítési munkálatokat Törökszentmiklóson.”

„Az ivóvízminőség javító program projektnyitó rendezvénye után Dr. Juhász Enikő polgármesterrel tekintettem meg a járdaépítési munkálatokat Törökszentmiklóson.”

„ha április hatodika előtt lett volna ez a felhőszakadás, akkor a „mi” Boldogunk, oldalán az elmaradhatatlan „városi idegenvezetővel”, a víztükör kellős közepén, stílszerűen gumicsizmában adtak volna interjút a médiának, a rögvest megkezdődő, általuk kezdeményezett mentési munkálatokról! Mivel azonban május hatodika van, a híres páros csak akkor jön, ha az ideiglenes tó természetes úton kiszáradt!”

Na Enikő húzzál gumicsizmát és menj a………….(Reméljük, a kommentelő a Bartók útra gondolt – szerk.)

„Nyugalom, csak a tanmedencéhez gyűjtik a vizet.”

„Délután a törökszentmiklósi kerékpárút építésének munkálatait tekintettem meg, ahol jelenleg a régi aszfalt felbontása történik.”

„Délután a törökszentmiklósi kerékpárút építésének munkálatait tekintettem meg, ahol jelenleg a régi aszfalt felbontása történik.”

„A kapukon bemenni csak mezitláb vagy gumicsizmába lehet.Aki jön igy készüljönBarátnőm nem tudott bejönni. Nem volt gumicsizma a kocsijában”

 „És ez évek óta ismétlődik!”

„Az útbiztos úr valószínűleg nem tud úszni,künönben már ott tüsténkedne a segédjével!!!”

„Odaállítanám és addig kellene megtekintenie míg a víz el nem tűnik. Az sem lenne baj ha közben fényképeztetné magát!”

És mind ez a városközpontban! Ráadásul nem is kellene messzire menni az illetékeseknek csak szinte kinézni az ablakon,bár mondjuk azzal ,hogy megnézik még nem oldódik meg a probléma.

 Már nincs választás, hogy ellenőrizni kelljen

 A Hock János utca is hasonlóképpen úszott.

 A Dózsa György- Béla király út sarka sem semmi. A sarki ház konkrétan a vízben áll. Ráadásul erre még a madár se jár.

Most már talán jó idő jön, nem lesz akadálya a munkának. Várjuk a gyors reakciót.

A szerkesztőség nevében: Pásztor Gábor


Megosztás

1 hozzászólás

  • Csór Ilona says:

    Tudja valaki, hogy az Almásy úton mikor lesz csatorna? 10 éve biztosan van, hogy megígérték! Legalább 2 évente meg is jelenik valaki mérőszalaggal, aztán maradunk magunknak! Elnézést, hogy nem a cikkhez szóltam hozzá, de ez is a vízről szól. Cs.I.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés